הצעת חוק: חברות תוכנה יהיו אחראיות למוצריהן
- kolokito
- חבר ותיק

- תגובות: 1945
- נתן תודות: 3 פעמים
- קיבל תודות: 0
מיכאל נגע פה בנקודה חשובה.
נניח והחוק יעבור. על מנת למכור לי תוכנה יצרנית התוכנה תדרוש לאשר את המפרט של המחשב שלי (וכמובן לדרוש ממני להתחייב על כך שאינני משנה תוכנה / חומרה) וכל התקנה של תוכנה חדשה תידרוש הסכמה של יצרני כל שאר התוכנות שיש לי על המחשב.
אני מת לדעת מי הגאון שחשב שזה רעיון טוב......
נניח והחוק יעבור. על מנת למכור לי תוכנה יצרנית התוכנה תדרוש לאשר את המפרט של המחשב שלי (וכמובן לדרוש ממני להתחייב על כך שאינני משנה תוכנה / חומרה) וכל התקנה של תוכנה חדשה תידרוש הסכמה של יצרני כל שאר התוכנות שיש לי על המחשב.
אני מת לדעת מי הגאון שחשב שזה רעיון טוב......
אף אחד.kolokito כתב:מיכאל נגע פה בנקודה חשובה.
אני מת לדעת מי הגאון שחשב שזה רעיון טוב.........
הרעיון הזה עלה פה בשרשור, אבל כדי להדגים שהוא רע.
מקרה קלאסי של טלפון שבור
משה
אתם מנסים להתחכם.
האירופאים לא פראיירים.אם אכן הם מתכוונים ברצינות לחוק הם ימצאו את הניסוח הבהיר שיגדיר מהי אחריותן של החברות. מיקרוסופט (ואולי גם אחרות) ינסו לבחון את הגבולות כפי שעשו בעבר. אני מקווה שאז לא יאלצו לשלם שוב כפי ששלמו קנסות בעבר.
האירופאים לא פראיירים.אם אכן הם מתכוונים ברצינות לחוק הם ימצאו את הניסוח הבהיר שיגדיר מהי אחריותן של החברות. מיקרוסופט (ואולי גם אחרות) ינסו לבחון את הגבולות כפי שעשו בעבר. אני מקווה שאז לא יאלצו לשלם שוב כפי ששלמו קנסות בעבר.
ממה שפורסם (לפחות ממה שמצאתי שפורסם) כלל לא ברור אם בכלל יציעו חוק ומהו החוק שיציעו, ואם בכלל מישהו כבר ניסח משהו.amiti כתב:אתם מנסים להתחכם.
האירופאים לא פראיירים.אם אכן הם מתכוונים ברצינות לחוק הם ימצאו את הניסוח הבהיר שיגדיר מהי אחריותן של החברות. מיקרוסופט (ואולי גם אחרות) ינסו לבחון את הגבולות כפי שעשו בעבר. אני מקווה שאז לא יאלצו לשלם שוב כפי ששלמו קנסות בעבר....
בהינתן שאין לנו מושג מה החוק שאולי יהיה, כל הדיון פה הוא תיאורטי בלבד ולא קשור למה שממש יקרה באירופה.
משה
osherov גדול!!!
בתור בודק תוכנה אני חייב לציין שבהחלט החברות בשנים האחרונות מרשות לעצמן להוציא גרסאות מפוצצות בבאגים.
פעם אחת אפילו יצא לי לבדוק תוכנה שבכלל לא עבדה כי הFLAG בINI לא היה מסומן ושטיויות כאלו...הGUI אבל הראה שהיא עובדת יופי
זה נושא מאוד בעייתי שהחברות יהיו אחראיות על התקלות שנגרמות מהתוכנה שלהם כי יש יותר מידי גורמים שחברת התוכנה לא יכולה לשלוט עליהם.
יש כל כך הרבה סיבות היום שתוכנות לא עובדות כמו שצריך בגלל שאין סטנדרד ומערכת הפעלה יציבה וותיקה.
התוכנות נהיו היום הרבה יותר בעיתיות כי התכנתים התחילו להתעצל ובמקום לכתוב קוד יעיל הם מעדיפים
להשתמש במודולים מוכנים, לא יעילים ורעבי משאבים.
הדוגמא הכי פשוטה שחללית הוואיג'ר בחלל כבר כמעט 20 שנה והתוכנה שלה רצה על !!!3K
ושימו לב לתוכנה פשוטה כמו NOTEPAD כמה זיכרון היא לוקחת:

בעולם מושלם חברת התוכנה תוכל להשקיע זמן מכובד ב QA ותוציא גרסת תוכנה חסרת באגים כמעט/
בעולם האמיתי חברה כזאת תפשוט את הרגל
בתור בודק תוכנה אני חייב לציין שבהחלט החברות בשנים האחרונות מרשות לעצמן להוציא גרסאות מפוצצות בבאגים.
פעם אחת אפילו יצא לי לבדוק תוכנה שבכלל לא עבדה כי הFLAG בINI לא היה מסומן ושטיויות כאלו...הGUI אבל הראה שהיא עובדת יופי
זה נושא מאוד בעייתי שהחברות יהיו אחראיות על התקלות שנגרמות מהתוכנה שלהם כי יש יותר מידי גורמים שחברת התוכנה לא יכולה לשלוט עליהם.
יש כל כך הרבה סיבות היום שתוכנות לא עובדות כמו שצריך בגלל שאין סטנדרד ומערכת הפעלה יציבה וותיקה.
התוכנות נהיו היום הרבה יותר בעיתיות כי התכנתים התחילו להתעצל ובמקום לכתוב קוד יעיל הם מעדיפים
להשתמש במודולים מוכנים, לא יעילים ורעבי משאבים.
הדוגמא הכי פשוטה שחללית הוואיג'ר בחלל כבר כמעט 20 שנה והתוכנה שלה רצה על !!!3K
ושימו לב לתוכנה פשוטה כמו NOTEPAD כמה זיכרון היא לוקחת:

בעולם מושלם חברת התוכנה תוכל להשקיע זמן מכובד ב QA ותוציא גרסת תוכנה חסרת באגים כמעט/
בעולם האמיתי חברה כזאת תפשוט את הרגל
בעולם המולקולות אמבה היא האלוהים
-
Huber
- חבר במועדון HT

- תגובות: 73211
- שם מלא: ערן
- נתן תודות: 645 פעמים
- קיבל תודות: 3153 פעמים
מיקרוסופט/לינוקס מתנגדים להצעת החוק:
http://www.dailytech.com/Microsoft+Linu ... e15176.htm
רק זה לבד משכנע אותי יותר שחוק שכזה (למרות שיצטרכו לנסח אותו אחרי הרבה מאוד מחשבה ותכנון מוקדם) נחוץ מאוד.
http://www.dailytech.com/Microsoft+Linu ... e15176.htm
רק זה לבד משכנע אותי יותר שחוק שכזה (למרות שיצטרכו לנסח אותו אחרי הרבה מאוד מחשבה ותכנון מוקדם) נחוץ מאוד.
ברור לי לגמרי למה מיקרוסופט תתנגד , במיוחד שאאל"ט הבעיה של מסך כחול בXP הראשונה נבעה/נובעת מטיפול כושל בהקצאת זכרון (הם הרי טוענים לליבה סמי וירטואלית , אז זה לא היה צריך לקרות), שלא לדבר על שלל הSP שנועדו לתקן באגים
אבל האמת היא ,שאי אפשר ליצור מערכת FULL PROUF (ואם טעיתי באיות נא לתקן
), במיוחד מערכת תוכנה גדולה ומורכבת , אלא אם כן ממתינים מספיק זמן בבית תוכנה ומדבגים את זה , אבל אז זה יעלה הון לצרכנים
אבל אני רק רוצה לראות מה יקרה למקרוסופט , אחרי שמישהו ימצא באג בטיחותי בתוכנה ויודיע על זה באינטרנט
(רק דמיינו כמה עו"ד מנסים להיות הראשונים בכול מדינה לתבוע את מיקרוסופט
)
אבל האמת היא ,שאי אפשר ליצור מערכת FULL PROUF (ואם טעיתי באיות נא לתקן
אבל אני רק רוצה לראות מה יקרה למקרוסופט , אחרי שמישהו ימצא באג בטיחותי בתוכנה ויודיע על זה באינטרנט
- michael123
- חבר מכור קשה

- תגובות: 6161
- נתן תודות: 164 פעמים
- קיבל תודות: 37 פעמים
הבעיה של מסך כחול בXP הראשונה נבעה/נובעת מטיפול כושל בהקצאת זכרון (הם הרי טוענים לליבה סמי וירטואלית , אז זה לא היה צריך לקרות)...
"ליבה סמי וירטואלית" - מה זה?
"טיפול כושל בהקצאת זכרון" - ?
רוב ה-BSOD הם BUGCHECK, סוג של assertion שמופעל.. בד"כ זה נובע מתקלות בחומרה, ו/או דרייברים (kernel-mode, לא מדפסות למשל)