איזה מקרן עדיף לקנות לצורכי הוראה?
שלום חברים מכובדים,
חברה שלי מורה לאומנות החליטה לעבור ליגה ולהציג את השיעורים שלה בכיתה. כמו שאתם מכירים את המצב של החינוך בישראל, אין לבתי הספר רבים את האביזרים הנדרשים לכך.
יש לה כבר לפטופ ועכשיו היא צריכה מקרן כדי לקחת איתה לשיעורים.
שימוש : הצגת סרטונים ויצירות אומנות בשיעורים.
דרישות: קל וקומפקטי ככל שניתן, תקציב - עד 7K. כל הצעה שתחסוך מתקציב זה - תבורך.
תודה מראש,
חברה שלי מורה לאומנות החליטה לעבור ליגה ולהציג את השיעורים שלה בכיתה. כמו שאתם מכירים את המצב של החינוך בישראל, אין לבתי הספר רבים את האביזרים הנדרשים לכך.
יש לה כבר לפטופ ועכשיו היא צריכה מקרן כדי לקחת איתה לשיעורים.
שימוש : הצגת סרטונים ויצירות אומנות בשיעורים.
דרישות: קל וקומפקטי ככל שניתן, תקציב - עד 7K. כל הצעה שתחסוך מתקציב זה - תבורך.
תודה מראש,
אין כמו סנדרה אין
- ride
- אחראי תחום מקרנים

- תגובות: 6607
- שם מלא: יניב דיין
- נתן תודות: 238 פעמים
- קיבל תודות: 504 פעמים
- יצירת קשר:
Berryk,
אתה מחפש מקרן שנקרא "מקרן מצגות". למקרנים כאלה יש עוצמת תאורה גבוהה כך שניתן לראות גם בחדר שהוא לא מוחשך לגמרי. יש להרבה חברות מקרנים כאלה והתקציב שהגדרת מספיק לחלוטין. הייתי מציע לקנות מקרן עם אחריות ארוכה ככל שניתן.
כמה דוגמאות:
http://www.zap.co.il/models.aspx?Sog=E- ... 08=1372917
אתה מחפש מקרן שנקרא "מקרן מצגות". למקרנים כאלה יש עוצמת תאורה גבוהה כך שניתן לראות גם בחדר שהוא לא מוחשך לגמרי. יש להרבה חברות מקרנים כאלה והתקציב שהגדרת מספיק לחלוטין. הייתי מציע לקנות מקרן עם אחריות ארוכה ככל שניתן.
כמה דוגמאות:
http://www.zap.co.il/models.aspx?Sog=E- ... 08=1372917
- Itay_Pollak
- חבר במועדון ה-15K

- תגובות: 19136
- שם מלא: איתי פולק
- נתן תודות: 725 פעמים
- קיבל תודות: 733 פעמים
מה שכמובן חשוב בהמשך למה ש RIDE אמר.
א. שהרזולוציה של המקרן תהיה לפחות כמו זו שבה המחשב עובד (כדי שלא יעשה DOWNSCALE ואולי ייפגע באיכות).
ב. לבדוק את המקרן באותם תנאי תאורה כמו שהיא עומדת להשתמש בהם.
ג. מה לגבי מסך - זה יש בבית הספר? למרות שנהוג להקרין על הקירות
א. שהרזולוציה של המקרן תהיה לפחות כמו זו שבה המחשב עובד (כדי שלא יעשה DOWNSCALE ואולי ייפגע באיכות).
ב. לבדוק את המקרן באותם תנאי תאורה כמו שהיא עומדת להשתמש בהם.
ג. מה לגבי מסך - זה יש בבית הספר? למרות שנהוג להקרין על הקירות
- MartinHSabag
- מנהל

- תגובות: 59344
- שם מלא: מרטין סבג
- נתן תודות: 826 פעמים
- קיבל תודות: 1567 פעמים
- יצירת קשר:
היי ברברה,
אני לא בטוח שמקרן מצגות זה הדבר האידיאלי.
דווקא בתמונות אומנות אני הייתי רוצה אוטאנטיות של צבע וקונטראסט גבוה (שלא ייעלמו פרטים באזורים הכהים).
מעבר לזה, הייתי רוצה גם רזולוציה גבוהה ככל שניתן, שוב, כדי לראות בצורה מפורטת ומצד שני, שה-SDE לא יפריע.
אני לא בטוח שמקרן מצגות זה הדבר האידיאלי.
דווקא בתמונות אומנות אני הייתי רוצה אוטאנטיות של צבע וקונטראסט גבוה (שלא ייעלמו פרטים באזורים הכהים).
מעבר לזה, הייתי רוצה גם רזולוציה גבוהה ככל שניתן, שוב, כדי לראות בצורה מפורטת ומצד שני, שה-SDE לא יפריע.
- Itay_Pollak
- חבר במועדון ה-15K

מרטין - הבעייה בבתי ספר בד"כ - שגם אין ממש איך להחשיך - בד"כ מדובר על כיתה עם חלונות - שלא ניתן להחשיך.
מרטין,
חוץ מזה שאין לה ממש ברירה אני גם חושב שאתה טועה בלהניח שאיכות התמונה זה נושא חשוב פה.
לא מדובר, אם הבנתי, בתחליף מוזיאון אלא בשיעורי אומנות. הנקודות שמדברים עליהן בשיעורים אלה לא כל כך מושפעות מהאיכות. הרי איך עושים את זה בלי מקרן ובלי ביקור במוזיאונים מסביב לעולם - עם תמונות מאוד מוקטנות שמודפסות בספר.
חוץ מזה שאין לה ממש ברירה אני גם חושב שאתה טועה בלהניח שאיכות התמונה זה נושא חשוב פה.
לא מדובר, אם הבנתי, בתחליף מוזיאון אלא בשיעורי אומנות. הנקודות שמדברים עליהן בשיעורים אלה לא כל כך מושפעות מהאיכות. הרי איך עושים את זה בלי מקרן ובלי ביקור במוזיאונים מסביב לעולם - עם תמונות מאוד מוקטנות שמודפסות בספר.
משה
- MartinHSabag
- מנהל

- יצירת קשר:
לא אמרתי שחייבים מקרן מהרמה הגבוהה ביותר, אבל לא הייתי הולך על מקרן עם ניגודיות של 1:400.
אני מסכים לגבי היכולת להחשיך, אבל בתור אחד שלמד תולדות האומנות בעבר ובזמנו זה היה עם שקופיות, האיכות דווקא גורמת לאנשים להיכנס לעיניין הרבה יותר, וזה כבר לא קשור לאם זה הכרחי או לא.
אני מסכים לגבי היכולת להחשיך, אבל בתור אחד שלמד תולדות האומנות בעבר ובזמנו זה היה עם שקופיות, האיכות דווקא גורמת לאנשים להיכנס לעיניין הרבה יותר, וזה כבר לא קשור לאם זה הכרחי או לא.
הי מרטין,
מה שלומך?
הבנתי את השיקולים שלך... אני נוטה להסכים כי למרצה באוניברסיטה של תולדות אומנות או אפילו לילדים בתיכון אולי כדאי להשקיע(אל תשכח שזה מכספה של המורה). לילדים בכיתה א' אני חושבת שאפשר להתפשר ועדיין חשוב לי לשמוע את כל הדילמות שאתם מעלים. יש מצב שתצביע על איזהשהו דגם שלדעתך הכי מתאים לכיתה א' מוארת בדרך כלל? יש אפשרות להביא מארה"ב...
מה שלומך?
הבנתי את השיקולים שלך... אני נוטה להסכים כי למרצה באוניברסיטה של תולדות אומנות או אפילו לילדים בתיכון אולי כדאי להשקיע(אל תשכח שזה מכספה של המורה). לילדים בכיתה א' אני חושבת שאפשר להתפשר ועדיין חשוב לי לשמוע את כל הדילמות שאתם מעלים. יש מצב שתצביע על איזהשהו דגם שלדעתך הכי מתאים לכיתה א' מוארת בדרך כלל? יש אפשרות להביא מארה"ב...
אין כמו סנדרה אין
- MartinHSabag
- מנהל

- יצירת קשר:
- Itay_Pollak
- חבר במועדון ה-15K

ההמלצה הכי טובה זה ליצור קשר עם חנות /יבואן ולהסביר לו את הצורך המיוחד שלך, אולי יתנו לך לנסות - אפילו איזה מכשיר משומש.
העיקר זה לנסות את המקרן המיועד במקום המיועד לשימוש.
העיקר זה לנסות את המקרן המיועד במקום המיועד לשימוש.
- MartinHSabag
- מנהל

- יצירת קשר:
- TANDBERG
- חבר מביא חבר

- תגובות: 4591
- נתן תודות: 184 פעמים
- קיבל תודות: 202 פעמים
תנסי לפנות ליבואנים הרשמיים, היבואנים של היטאצ'י או של מיצובישי, יש להם דגמים חזקים, אם יש צורך במשהו שיקרין בצורה ברורה - יש למיצובישי דגם מעולה שמקרין בצורה מאוד חדה, עוצמת הארה 3500 אנסי, אני חושב שהמחיר אמור להיות גם ידידותי.
Vocare Ad Regnum