תכנון תיבה לרמקולים DIY
שלומות .
יש לי שאלה , בזמן שבונים תיבה לרמקול הבנתי שיש מן "מימדי זהב" ז"א היחס של הגובה לרוחב ולאורך שמומלץ לדגול בהם בזמן הבנייה , מהם ?
ואיך אני יודע אם לשים בפנים צמר אקוסטי או פשוט להדביק על הדפנות ספוג אקוסטי ? או שניהם ? ואם זה ספוג אקוסטי לדוגמא בעובי של 1 ס"מ האם אני צריך להתחשב בעובי שלו גם בזמן בניית התיבה ? כי ככה הנפח הפנימי יוצא פחות ממה שחישבתי אם אני לא לוקח אותו בחשבון ...
תודה .
יש לי שאלה , בזמן שבונים תיבה לרמקול הבנתי שיש מן "מימדי זהב" ז"א היחס של הגובה לרוחב ולאורך שמומלץ לדגול בהם בזמן הבנייה , מהם ?
ואיך אני יודע אם לשים בפנים צמר אקוסטי או פשוט להדביק על הדפנות ספוג אקוסטי ? או שניהם ? ואם זה ספוג אקוסטי לדוגמא בעובי של 1 ס"מ האם אני צריך להתחשב בעובי שלו גם בזמן בניית התיבה ? כי ככה הנפח הפנימי יוצא פחות ממה שחישבתי אם אני לא לוקח אותו בחשבון ...
תודה .
המושג - "חתך הזהב", זהו היחס - כפי שציינת לעיל - הערך שלו הוא 0.618 בקירוב,
(למעשה הוא בין שני ישרים). בכל אופן, בזמן בניית התיבה אפשר לשלב את היחס בין
הצלעות והפאות של התיבה וכדומה, אך נפח התיבה תלוי בדרייבר עצמו, ובנתוני הדרייבר.
חופש הבנייה שלך הוא עצום כשאתה מעצב ובונה. ביכולתך לשלב את היחס לכול שיקול
בבנייה לדוגמא - צפיפות החומר, עובי החומר, ממדי מסגרת, זוויות, משקלים וכדומה.
השימוש של חתך הזהב נפוץ בארכיטקטורה עתיקה ומודרנית, כלומר זהו ערך התורם רבות
למראה האובייקט, גם בעולם ההנדסה היחס קיים, אך לרוב הוא נולד כול פעם מחדש ואינו מוצב בראשונה.
למען הסר ספק - חלק מערכים והשילובים של אלו עלולים להשפיע על האיכות הצליל, על כן
עשה זאת בזהירות ובשיקול דעת.
זהו החופש שלך.. . .
(למעשה הוא בין שני ישרים). בכל אופן, בזמן בניית התיבה אפשר לשלב את היחס בין
הצלעות והפאות של התיבה וכדומה, אך נפח התיבה תלוי בדרייבר עצמו, ובנתוני הדרייבר.
חופש הבנייה שלך הוא עצום כשאתה מעצב ובונה. ביכולתך לשלב את היחס לכול שיקול
בבנייה לדוגמא - צפיפות החומר, עובי החומר, ממדי מסגרת, זוויות, משקלים וכדומה.
השימוש של חתך הזהב נפוץ בארכיטקטורה עתיקה ומודרנית, כלומר זהו ערך התורם רבות
למראה האובייקט, גם בעולם ההנדסה היחס קיים, אך לרוב הוא נולד כול פעם מחדש ואינו מוצב בראשונה.
למען הסר ספק - חלק מערכים והשילובים של אלו עלולים להשפיע על האיכות הצליל, על כן
עשה זאת בזהירות ובשיקול דעת.
זהו החופש שלך.. . .
- yosihary
- חבר ותיק

- תגובות: 1271
- שם מלא: יוסף הרי
- נתן תודות: 53 פעמים
- קיבל תודות: 119 פעמים
נכון מאוד
ולאור נסיוני אוסיף שבעבר לא החשיבו את צורת התיבה, אבל מתי שהוא בבדיקות התגלה שהפנל הקדמי של תיבה יוצר הפרעות, פינות חדות ושטחים ישרים גם.Shtirlitz כתב:אין מימדי זהב, יש תוכנות לחישוב נפחים ומילוי, והכי חשוב - תלויים בדרייברים, לא הדרייבר תלוי בנפח....
שימו לב כיצד נראות תיבות של רמקולים מסחריים לאור גילויים אילו:
התיבה בחזית צרה ככל האפשר. לכן הגובה והעומק מפצים על כך.
מעדיפים היום במקום וופר של 10" לשים שניים קטנים יותר.
ואם בכל זאת וופר גדול - מישן 794(ואחרים) ברמקול רצפתי שלה שמה את הוופר שיורה הצדה ומותקן קרוב לרצפה.
הרבה תיבות ברמקולים יקרים הצדדים מעוגלים קונית (יותר צר מאחור)
יוסי,
חברות רבות דוגלות בפיזור צליל רחב ( פועל יוצא של החזית הצרה ועיגול הפינות ) כמוטיב רצוי בהתנהגות הרמקול, אשר משתלב גם עם אידאל עיצובי מודרני ופחות דומיננטי של הרמקול, אך יש גם הסבורים שההיפך הוא הנכון. כדאי לשמוע מה יש לרוג'ר סנדרס, שניסה בזמנו להרחיב את אלומת הפיזור של הרמקולים האלקטרוסטטיים, לומר בנידון :
חברות רבות דוגלות בפיזור צליל רחב ( פועל יוצא של החזית הצרה ועיגול הפינות ) כמוטיב רצוי בהתנהגות הרמקול, אשר משתלב גם עם אידאל עיצובי מודרני ופחות דומיננטי של הרמקול, אך יש גם הסבורים שההיפך הוא הנכון. כדאי לשמוע מה יש לרוג'ר סנדרס, שניסה בזמנו להרחיב את אלומת הפיזור של הרמקולים האלקטרוסטטיים, לומר בנידון :
- yanivol
- חבר ותיק

- תגובות: 2755
- שם מלא: yanivol
- נתן תודות: 135 פעמים
- קיבל תודות: 97 פעמים
Re: נכון מאוד
אז איך אתה מסביר רמקולים מטיפוס wide baffle כמו למשל ב sonus faber stradivari homageyosihary כתב:ולאור נסיוני אוסיף שבעבר לא החשיבו את צורת התיבה, אבל מתי שהוא בבדיקות התגלה שהפנל הקדמי של תיבה יוצר הפרעות, פינות חדות ושטחים ישרים גם.Shtirlitz כתב:אין מימדי זהב, יש תוכנות לחישוב נפחים ומילוי, והכי חשוב - תלויים בדרייברים, לא הדרייבר תלוי בנפח....
שימו לב כיצד נראות תיבות של רמקולים מסחריים לאור גילויים אילו:
התיבה בחזית צרה ככל האפשר. לכן הגובה והעומק מפצים על כך.
מעדיפים היום במקום וופר של 10" לשים שניים קטנים יותר.
ואם בכל זאת וופר גדול - מישן 794(ואחרים) ברמקול רצפתי שלה שמה את הוופר שיורה הצדה ומותקן קרוב לרצפה.
הרבה תיבות ברמקולים יקרים הצדדים מעוגלים קונית (יותר צר מאחור)...
אני מניח שאף אחד לא יתווכח שמדובר ברמקול יקר
איסטרה בלגינא קיש קיש קריא