קינפוג AC3Filter

תוכנות ניהול מדיה: KODI, תוספים, XBMC, Media Portal, PLEX וכו'
pini08 פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 37
נתן תודות: 1 פעם
קיבל תודות: 0

שליחה #1 

שלום!

פרמטתי את המחשב לפני כשבוע בערך והתקנתי את המקודדים לפי המדריך 'ניגון קבצי 1080p על מחשבי Low-End, או איך להפוך מחשב חלש למכונת HD? '

התקנתי הכל לפי המדריך והכל פועל יופי, תכני 1080P רצים מעוולה על המחשב שלי.

דבר אחד שראיתי זה בקינפוג של הAC3Filter שהסאב וופר לא מקבל מידע. [ראה תמונה]
[imgbig]http://img17.imageshack.us/img17/3994/49517741.jpg[/imgbig]

מישהו יודע כיצד אפשר לסדר שהסאב כן ישמיע באס טוב? [כלומר הסאב משמיע צלילים אבל הם דיי עמומים אני חושב..]

(הקונפיג הזה הוא בעת הרצת הסדרה :
Prison.Break.S04E18.720p.HDTV.X264-DIMENSION)

Avivch
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 45
נתן תודות: 0

נתקלתי בבעיה זהה מעוניין לשמוע תגובות גם כן,

שליחה #2 

מה המפרט שעליו אתה מריץ את הסרטים יש לי גם מחשב LOW END וחשבתי להפוך גם אותו לHTPC בחדר שינה,והאם 1080P רצים ללא שום בעיה?

תודה.אביב

bullman
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 250
קיבל תודות: 1 פעם

שליחה #3 

קודם כל לא כל הזמן יש פעילות של הסאב ולכן טור הסאב לא יהיה פעיל תמיד כמו שאר הערוצים.
שנית לא רשמת כיצד אתה שומע, האם זה מחובר לרסיבר ואם כן כיצד?

pini08 פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #4 

המחשב הוא פנטיום 2.8D 2GB וGF8600.

והמחשב מחובר בSPDF למערכת קולנוע ביתי משולב רסיבר של LG.

ולגבי זה שלא תמיד הסאב פועל, אני יודע אבל נאמר זמן שכן הוא צריך לפעול הוא לא פועל [כמו פיצוצים שונים וכו'].

תודה!

bullman
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 250

שליחה #5 

אז קודם כל המקור שנתת דוגמה איתו (Prison Break) הוא רק בסטריאו ולכן אין פעילות בסאב.
הייתי ממליץ לך לשנות את Output Format לAS IS ולבדוק שוב עם סרט אקשן בעל פסקול 5.1 עם פעילות לסאב ולראות אם שומעים מהסאב.

Catskinner
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT
תגובות: 16019
נתן תודות: 123 פעמים
קיבל תודות: 940 פעמים

שליחה #6 

הקינפוג הנכון ל AC3 Filter בחיבור SPDIF מובא במדריך חיבור HTPC לרסיבר קולנוע ביתי שאותו תוכל למצוא בשרשורים הדביקים של הפורום.

אם בפס הקול המקורי אין ערוץ LFE נפרד שתמיד מופנה לסאב אז ההחלטה של מתי להפעיל את הסאב ומתי לא נתונה בידי המגבר ואת זה קובעים דרך קביעת סף ה crossover המנחה את הרסיבר להפנות את כל התדרים שמתחת לסף לכיוון הסאב.
מעצבן אותי כשאומרים "אני ילך, אני יקנה". מעצבן אותי עוד יותר כשכותבים את זה.

pini08 פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #7 

Catskinner כתב:הקינפוג הנכון ל AC3 Filter בחיבור SPDIF מובא במדריך חיבור HTPC לרסיבר קולנוע ביתי שאותו תוכל למצוא בשרשורים הדביקים של הפורום.

אם בפס הקול המקורי אין ערוץ LFE נפרד שתמיד מופנה לסאב אז ההחלטה של מתי להפעיל את הסאב ומתי לא נתונה בידי המגבר ואת זה קובעים דרך קביעת סף ה crossover המנחה את הרסיבר להפנות את כל התדרים שמתחת לסף לכיוון הסאב.
...
הבנתי, ואיפה נמצא הCrossover הזה שניתן לשנות לו את ההחלטה מתי להפעיל את הסאב?

*עריכה*
עשיתי קינפוג לAC3 ע"פ המדריך שכתבת ועכשיו אני בכלל לא שומע אודיו רב ערוצי, רק סטריאו, זה גם מה שמצטייר בהגדרות של הAC3.

רק להבנה:
סרט כזה - The.Day.the.Earth.Stood.Still.720p.REPACK.BluRay.x264-REFiNED לא מקודד עם אודיו רב ערוצי? זה בלוריי הרי, ואמור להיות לו לפחות 5.1 ערוצים.

אשמח לתשובה.

Wangaz
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 13

שליחה #8 

השתמש בSPDIFER
שמבצע PASSTHROUGH לכל אודיו רב ערוצי,במידה ויש לך רסיבר שיודע לפענח AC3 או DTS כל הפענוח יבוצע על ידו
ולא על ידי המחשב.

Catskinner
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT
תגובות: 16019
נתן תודות: 123 פעמים
קיבל תודות: 940 פעמים

שליחה #9 

הגדרת ה crossover מתבצעת במגבר/רסיבר. אנא הסתייע במדריך ההפעלה שלו כדי לאתר את התפריט המתאים

אם הגדרת את AC3Filter בדיוק כפי שמוסבר במדריך ואתה עדיין מקבל רק 2 ערוצי אודיו אז אחת מהשתיים: או שפספסת משהו בהגדרות או שלסרט יש באמת פס קול דו ערוצי בלבד
מעצבן אותי כשאומרים "אני ילך, אני יקנה". מעצבן אותי עוד יותר כשכותבים את זה.

pini08 פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #10 

תודה על התשובה.

אז ככה:
כעיקרון, לפני שפירמטתי את המחשב עבדתי עם FFDSHOW גם לגבי אודיו, ושם הוא כן השמיע לי את הסרטים כאודיו רב ערוצי.
הבעיה התחילה רק כאשר עברתי לAC3FILTER [כיוון שיש לי מחשב LOWEND].

אתה אומר שיכול להיות שפספתי משהו בהגדרות? בדקתי, לא מצאתי שום טעות, הכל כפי שהמדריך אומר.
לסרט יש באמת פס קול דו ערוצי בלבד? בFFDSHOW הוא משמיע אותו באודיו רב ערוצי, משמע שהוא כולל רב ערוצי.

אשמח אם מישהו יוכל לפתור לי את הבעיה. (Y)

gorelshv
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1243
נתן תודות: 71 פעמים
קיבל תודות: 55 פעמים

שליחה #11 

אם האודיו עבד לך עם FFDSHOW אז אתה יכול להמשיך ולהשתמש ב-FFDSHOW כדי לפענח את האודיו. מה שחשוב במחשבי LOW END זה שאת פיענוח הוידאו יבצע coreavc ולא FFDSHOW. רק אל תשכח להגדיר ב-FFDSHOW שלא יפענח וידאו.

pini08 פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #12 

לפי מה שקראתי במדריך של כיצד להפוך מחשב LOWEND למכונת וידאו הבנתי שהAC3FILTER חוסך במשאבי מעבד, מה שאין כן בFFDSHOW, בגלל זה עברתי אליו סתם כד"א..

kleinimrod
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 498
קיבל תודות: 20 פעמים

שליחה #13 

הפתרון הוא מאוד פשוט. גם אם הסרט הוא רק ב-2 ערוצים יש לסמן ב-V את האפשרות "BASS REDIRECTION" שנמצאת בעמודה MIXER. ב-OUTPUT FORMAT צריך לבחור 5.1CH.
עכשיו הסאב עובד.

שלח תגובה

חזור אל “תוכנה - KODI”