השדרוג הבא: מחפש DAC לשדך לSB3 - אשמח להצעות...

כל מה שקשור לאודיו בסטריאו, פטיפונים, נגני CD, קדם מגברים, מגברי כח, כבלים וכמובן רמקולים - רכיבים עד 3000$ בלבד.
amit145 פותח השרשור
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 793
נתן תודות: 4 פעמים
קיבל תודות: 3 פעמים

שליחה #1 

שלום חברים,

קצת חדש לי כל התחום של ההמרות..
אני קורא יותר ויותר על חשיבותם ומעבר לכך - כניסתם של ממירים למערכות ביתיות,שלא לדבר על כך שהדבר הכרחי במיוחד עבור אודיופילים כמונו שמשתמשים בסטרימרים כטרנספורטרים.

שמעתי מושגים ושמות כמו DACMAGIC,GIGALAB NOS DAC,BENCHMARK ועוד אך לא יצא לי לשמוע אף אחד,לצערי.

אשמח לקבל הצעות מעניינות מכל מי שיודע ומכיר ממיר טוב,חדש או משומש
ברמת מחיר של נניח עד 1200 שקל (גם נמוך מזה לא יהיה רע..),לייבא מחו"ל או לקנות מהארץ לא משנה לי.. כזה שישדרג את יכולות הסטריאו של הנגן שלי.

כיום מחובר דיגיטלית מהנגן אל AVR255 של הארמן,משם ל POWER של רוטל (RB971)
ואל הרמקולים (B&W 705)

תודה..

michael123
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 6161
נתן תודות: 164 פעמים
קיבל תודות: 37 פעמים

שליחה #2 

ועוד אך לא יצא לי לשמוע אף אחד
...
אז אתה צריך לשמוע, מצטער על ההערה הבנלית מצידי
לדעתי ה-DAC אחראי על גוון של הצליל יותר ממגבר

יש DAC גם של musical fidelity (ב-stereophile מוזכר X-DAC), הוא לא יקר

amit145 פותח השרשור
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #3 

הנחתי שזו תהיה ההצעה הכי טובה תהיה לכם.. השאלה הגדולה היא איך בדיוק אני עושה את זה?
לא רק שאני לא מכיר שום מקום שמחזיק אצלו DACים שניתן לשמוע אותם,לא בטוח שברמת המחיר שאני מחפש,
מה גם (ובעיקר) שאת הממירים האלו אצטרך ע"פ האידאל לשמוע אצלי בסטאפ הביתי - משימה קשה יותר כשלעצמה...... :?

לכן בכל זאת אני שואל,מה שנקרא על עיוור.. על איזה DAC הייתם ממליצים לי,בהתחשב בנסיבות לעיל..

michael123
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה

שליחה #4 

אצלי ב-transporter ה-DAC מבוסס AKM ואני אוהב אותו יותר (נשמע לי יותר מפורט),
במעבד של audiolab אצלי DAC הוא של Cirrus Logic, גם לא רע

תנסה לחפש DAC מבוסס AKM AK4396

vitalyi
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2594
נתן תודות: 16 פעמים
קיבל תודות: 18 פעמים

שליחה #5 

ממליץ מאד על DAC של STELLO (הדגם הזול - Stello Da100), הוא מעולה - במיוחד יחסית למחירו.
ויטלי

yairf
סמל אישי של משתמש
עוסק בתחום
עוסק בתחום
תגובות: 9363
נתן תודות: 42 פעמים
קיבל תודות: 199 פעמים

שליחה #6 

michael123 כתב:תנסה לחפש DAC מבוסס AKM AK4396
...
היחיד שאני מכיר זה ברינגר
[interest]נערך על ידי ziv_r: הבעת דעה מעוסק בתחום.[/interest]

liorms
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1290
נתן תודות: 1 פעם
קיבל תודות: 1 פעם

שליחה #7 

yairf כתב:
michael123 כתב:תנסה לחפש DAC מבוסס AKM AK4396
...
היחיד שאני מכיר זה ברינגר, ואני לא בטוח שהוא הבחירה האידאלית כ-DAC...
...
ן ESOTERIC P5 - אם תוכל לשלם עליו... :lol: :מבולבל: :lol:
I have the simplest taste - I'm always satisfied with the best.

http://www.last.fm/user/liorms

amit145 פותח השרשור
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #8 

חבר'ה תודה על התגובות,

אני בודק את הדגמים שהזכרתם,עם מעט הידע שיש לי בנושא ממירים אני נאלץ להתמקד יותר בתג המחיר שלהם.. כלומר ללכת על מה שהכי זול ועדיין-נדמה לי שהמחיר שלהם הוא קצת יותר מרמת המחיר שהקצבתי לעצמי.. (1200 ש"ח ~)
מה לגבי ממירים בסביבת מחיר של 200$ ? כדוגמת ה ZERO DAC או ה TC-7510 של BERESFORD..

בכל מקרה,העלתי פה BD של ה DAC שמבצע את ההמרה ברסיבר שלי ה AVR255,
מה אתם יכולים להגיד עליו?

amit145 פותח השרשור
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #9 

vitalyi כתב:ממליץ מאד על DAC של STELLO (הדגם הזול - Stello Da100), הוא מעולה - במיוחד יחסית למחירו.
...
זה DAC של 700 דולר... :? ועוד לפני מיסים......

liorms
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1290
קיבל תודות: 1 פעם

שליחה #10 

זה מה שאתה צריך:

http://www.head-fi.org/forums/f46/all-d ... -a-325941/

(עם הכמות (של הכסף) - באה האיכות...).

תהנה.
I have the simplest taste - I'm always satisfied with the best.

http://www.last.fm/user/liorms

vitalyi
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #11 

amit145 כתב:
vitalyi כתב:ממליץ מאד על DAC של STELLO (הדגם הזול - Stello Da100), הוא מעולה - במיוחד יחסית למחירו.
...
זה DAC של 700 דולר... :? ועוד לפני מיסים......
...
סליחה, לא שמתי לב על הגבלת המחיר. אתה ציינת את BENCHMARK שהדגם הפשוט שלו עולה כ-1000$, לכן המלצתי על STELLO - קראתי לא פעם בפורומים שהוא נשמע יותר טוב מ- BENCHMARK (אישית לא השוואתי).
ויטלי

matanoosh
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 387
קיבל תודות: 5 פעמים

אין תחליף למשמע אוזניים

שליחה #12 

לפי דעתי נסה לעשות סקר למי יש כאן SB3 ועם איזה ממיר הוא משתמש ותראה מה התגובות היותר אוהדות.
הבעיה עם SB3 היא שבתור טרנספורט הוא פחות מבינוני ולפיכך דורש ממירים שיודעים לטפל טוב בג'יטר, בין שאר הדברים. למשל, הממיר שלי שעולה כ- $2500 נשמע די מאפן עם ה- SB אך בחיבור USB למחשב זה נשמע כאילו החלפת את כל המערכת.
זה בגלל שהוא לא מאד היי-טקי ואין לו עיבוד דיגיטלי מי-יודע-מה. במילים אחרות, התרכזו שם יותר במתח ואנלוגיה מאשר ב- DSP. אני מניח שממיר של MSB, למשל, (שעולה $4000 ולכן הוא לא רלוונטי לך אך עדין מענין לצורך הדיון) יסבול פחות ממגרעותיו של ה- SB3. אך שוב, זוהי השערה בלבד. מה שמחזיר אותנו לנושא הודעתי.

אני השתמשתי בממירים של AUDIO ALCHEMY שהיו מצויינים למטרתם ועשו עבודה נהדרת עם ה- SB. נתתי אותם לאמא וקניתי TEAC D-T01, ממיר שהיה חלק מסט של טרנספורט וממיר של $2500 לפני כמה שנים. (גילוי נאות: הוא מוצע כרגע למכירה ונופל בדיוק בתקציב שלך - 1200 ש"ח).

החיסרון של ממירים יחסית "ישנים" מעין אלה (ישנים הכוונה ל- 4-5 שנים ומעלה) הוא שהם תוכננו ויוצרו לפני הייפ הפורומים הגדול והשתלטות הסינים וערכות ה- DIY המגניבות על עולם הפורומים האמריקאי. קח ממיר כמו STELOS שהציעו לך - לא שמעתיו מעולם. כמות המידע שמוצאים עליו ברשת היא אדירה. הוא סחיר מאד ושומר על ערכו. למה? כי בפורום כמו head-fi.org למשל, פורום אוזניות ענק, יש עליו אין ספור שירשורים. מה המשמעות של זה לגביך? לדעתי זאת חרב פיפיות. כי מצד אחד יש "לחץ" סמוי לקנות ממירים חדשים יותר שיש עליהם הרבה יותר מידע ולכן הישנים (ולא בהכרח הפחות טובים) נדחקים הצידה. אך מצד שני יש לך הרבה יותר חוות דעת לעבוד על פיהן.

לדעתי היתרון הגדול בארצנו הקטנטונת הוא שבעזרת קצת עזות מצח משולבת בנימוס ואינטלגנציה רגשית אתה יכול לפלוש לבתיהם של לא מעט בעלי SB3, ולשמוע את הממירים שבהם הם משתמשים. זאת הדרך הכי טובה. אני קניתי פעם אחת ממיר על עיוור ונכוויתי קשות. בגלל הסאונד בלבד. למזלי היה סחיר ועף חזרה למדינה שממנו הגיע תוך מספר ימים.

בהצלחה!

michael123
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה

שליחה #13 

נזכרתי בעוד כמה דברים פרקטיים:

- לא הייתי רוכש DAC שאינו מקבל 192/24 (למרות ש-SB3 מוגבל ל-48/24)
- אם יש upsampling או/וגם פילטרים שונים - חשוב שתוכל להדליק ולכבות אותם. לפעמים זה נשמע טוב יותר, לפעמים מאוד גרוע, זה תלוי תוכן

vitalyi
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #14 

michael123 כתב: - אם יש upsampling או/וגם פילטרים שונים - חשוב שתוכל להדליק ולכבות אותם. לפעמים זה נשמע טוב יותר, לפעמים מאוד גרוע, זה תלוי תוכן
...
מסכים מאד.
ויטלי

amit145 פותח השרשור
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #15 

שבת שלום,אנשים..

קודם כל תודה על התגובות.. הפורום הזה לא מפסיק להפתיע אותי כל פעם מחדש באדיבותו.. :)

לעניינינו -

ליאור תודה על הלינק,זה בהחלט עוזר לי לקבל אינדיקציה..
ויטלי,עצם העובדה שכללתי ממיר כדוגמת ה BENCHMARK במחשבה שהוא נכנס בתקציב שלי מעידה על חוסר הנסיון שלי בתחום זה.
מתן,עיני תפסו בעיקר את אותו ממיר שדיברת על מכירתו כיד שניה,אשמח לפרטים רלוונטיים.
לגבי ההצעה היותר פרקטית שלך בדבר סבב בתים ושמיעה של ממירים,אני מניח שזה היה מקדם אותי יותר אבל מעבר לקושי הסירבול ואי הנוחות הכרוכים בזה,
למעשה רק אקבל פרספקטיבה שנכונה בעיקר לאותו סטאפ אליו משודך הממיר כך שזה יכול להטעות..

אני אגיד לכם משהו,בגדול אני חיי דיי בסבבה עם ה AVR שלי כיחידת המרה אינטגרלית בפני עצמה,ברור שהאוזניים שלי תמיד מחפשות את החוליות החלשות בצליל ואיפה ניתן לשפר את הסאונד.עצם העובדה שאני משתמש היום ב 705 היא שדרוג גדול עבורי אחרי הרצפתיים שהיו לי כך שאני כבר דיי מרוצה.
בנוסף יש את עניין ההגברה שאני משתמש בה היום ואני בטוח שהיא לא מוציאה את המיטב מההרמקול הזה.הכוונה היא להחליף גם את המגבר,אני רק מחכה להזדמנות.
בחזרה לנושא העיקרי -

http://www.diykits.com.hk/zhaolu.html
http://www.homehifi.co.uk/main/main.html
http://www.pacificvalve.us/GigaMoon.html

פחות או יותר דברים מעין אלו הם הכיוון,אולי אני טועה ואשמח אם תתקנו אותי אבל קו המחשבה שלי אומר שיחידות כדוגמת אלו יהיו שיפור מורגש למדי גם במחירים האלו!
כמובן שאין לי מגבלה כספית ואוכל להוציא הרבה יותר,זה עניין של הגבלה מתוך שפיות ורצון בריא.. במילים אחרות,לא רוצה להשתגע.

העליתי את הדגם של הממיר שנמצא ברסיבר שלי,סתם כדי לקבל מושג מה הוא שווה בעצם בהשואה נניח לממירים המדוברים שעולים פה,אולי זה יכול לתת לי אינדיקציה למה לצפות.

בקיצור,מתן אני אשמח לשמוע על ה TEAC שדיברת עליו.

מיכאל,המושגים שאתה מדבר עליהם מעניינים אותי אשמח אם תוכל להרחיב - מהו UPSAMPLING? משהו בסגנון UPSCALING בוידאו..??

ואיזה יתרון יתן לי ממיר עם אפשרויות כאלו...?

תודה לכולם!

vitalyi
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

Re: אין תחליף למשמע אוזניים

שליחה #16 

matanoosh כתב: קח ממיר כמו STELOS שהציעו לך - לא שמעתיו מעולם. כמות המידע שמוצאים עליו ברשת היא אדירה. הוא סחיר מאד ושומר על ערכו. למה? כי בפורום כמו head-fi.org למשל, פורום אוזניות ענק, יש עליו אין ספור שירשורים.
...
ולמה בפורום כמו head-fi.org יש עליו אין ספור שרשורים? כנראה שיש לזה סיבה :wink: ...
ויטלי

matanoosh
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #17 

ולמה אין על ENSEMBLE TIGER אין ספור שירשורים? מגבר משולב הייברידי נפלא שלא שמעתי עליו דעה אחת רעה ממי שמכיר אותו.

ולמה למגבר אוזניות שיצא לפני חודשיים כגון alo amphora שעולה $1000 יש מליון ואחד שירשורים? יחסי ציבור.

צריך לבדוק בלוחות של הפורומים האלה, באודיוגון ובאיביי ולראות איזה היצע יש. לא כל מכשיר שמוצע למכירה שם דוסקס רבות אבל זה לא אומר שהוא לא טוב.

matanoosh
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #18 

לא יודע הרבה לספר לך על ה- TEAC, האמת. לא הכרתי אותו עד ששמעתי אותו. וגם לא רוצה להפוך את השירשור לפירסומת.

לגבי הממירים שהעלת קודם. הזאלו זה דוגמה קלאסית להייפ ברשת. הקופסה שלו נראית טוב מאד ועושה רושם של מכשיר רציני. לעניות דעתי, עם זאת, כששומעים אותו עולה תמונה אחרת למדי . הוא כאילו נורא מפורט, כנראה בגלל ה- OVER SAMPLING אבל הסאונד מתכתי ולא מוזיקלי בעליל. כשהשוויתי אותו ל- AUDIO ALCHEMY שהיה אז ברשותי, ה- AA היה פחות מפורט אך נתן תוצאה הרבה יותר מוזיקלית ונעימה.

בנוסף, אני רוצה "לצאת חוצץ" נגד הטענות של מיכאל לגבי צ'יפים של המרה כאלה או אחרים. לצ'יפ יש חלק קטן מאד בצליל הסופי שמתקבל מהמכשיר. ישנם ממירים NOS 16 BIT שעולים יותר מאלפי דולרים (דוגמת זנדן) ומשתמשים בצ'יפים שעל פניו הם יותר פרימיטיביים ממה שיש בזאלו. אבל ממיר זה לא רק צ'יפ בקופסה. יש גם את נושא החשמל, הפילטרים, דרגות היציאה האנלוגיות ועוד מליון דברים. במילים אחרות, זאת לדעתי טעות לבחור בממיר על פי הצ'יפ שלו. זה כמו לבחור ברמקול על פי החומר שממנו עשוי הדרייבר. זה פשוט לא כ"כ משנה.

michael123
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה

שליחה #19 

מבלי לסתור את מה שאמרת, צ'יפ זה הבסיס.

vitalyi
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #20 

matanoosh כתב:ולמה אין על ENSEMBLE TIGER אין ספור שירשורים? מגבר משולב הייברידי נפלא שלא שמעתי עליו דעה אחת רעה ממי שמכיר אותו.

ולמה למגבר אוזניות שיצא לפני חודשיים כגון alo amphora שעולה $1000 יש מליון ואחד שירשורים? יחסי ציבור.
...
זה נשמע לי תמוה, מדובר בפורומים ולא במגזינים שלעיתים (קרובות) כותבים לפי הזמנות יצרנים. אם מוצר מסוים לא נידון בפורומים, זה לא אומר שהוא רע. אבל אם מוצר מככב בדיונים רבים - זה אומר שיש בו משהו. על כל פנים, אני מכיר את STELLO לא מהפורומים, והא באמת טוב למחירו.
ויטלי

שלח תגובה

חזור אל “אודיו דו-ערוצי (סטריאו)”