מעוניין להאזין לתקליטים הישנים רק לא מבין מאיפה להתחיל.

פורום המיועד לציוד אודיו וינטאג' על כל סוגיו וכן אודיו אנלוגי - פטיפונים, ויניל וטייפים
שלח תגובה
shmilo פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 158
שם מלא: מיכאל
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 2 פעמים

שליחה #1 

בעקבות השיטוטים באתרי האודיו הבנתי שלפטיפונים יש תחיה ותקומה ואפילו יתרונות בסאונד. אז יש לי כ70 תקליטים . הבעיה היא שאין לי שמץ של מושג מה כדאי והאם ניתן לשמוע את הפטיפון ללא קדם.
בנוסף המערכת שיש לי כוללת CD איכותי של מנורות , האם פטיפון סביב ה-1000 ש"ח שווה מאמץ והשקעה, או שפשוט זה ישמע אחרת (שאחרת לטובה בהחלט סיבה כדאית).
תודה מראש

MartinHSabag
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל
תגובות: 59344
שם מלא: מרטין סבג
נתן תודות: 826 פעמים
קיבל תודות: 1567 פעמים
יצירת קשר:

שליחה #2 

לא יודע אם בשביל 70 תקליטים הייתי משקיע את המאמץ והכסף.
אולי שווה פשוט לקנות את התקליטים הללו בדיסקים או מכיון שאתה בכל זאת הבעלים החוקיים של גירסה קנויה, פשוט "תמיר אותם לדיגיטליים".

אם אתה מתכנן להרחיב את האוסף, אזי בהחלט אפשר לקנות איזה פטיפון יד שניה במצב טוב בתקציב הזה ומשם להתקדם.
Making Products, Mentor, Lecturer
twitter facebook linkedin
About.me

המוח
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1162
נתן תודות: 1 פעם
קיבל תודות: 7 פעמים

שליחה #3 

לא יודע אם בשביל 70 תקליטים הייתי משקיע את המאמץ והכסף
...
ממש לא מסכים.
בהחלט שווה את המאמץ!
כל מה שקשור למוזיקה ישנה דיסקים לא יכולים להתחרות עם פטיפון טוב ותקליט איכותי.
ממליץ לך בחום לקנות פטיפון פשוט ולשדרג לו את הראש לראש איכותי.
אתה יכול בכיף לסגור את הסיפור ב1000 שקל 8)
ממליץ בחום!
אני גם בטוח שה70 תקליטים יהפכו במהרה ל140 אחרי שיהיה לך פטיפון :wink:
בעולם המולקולות אמבה היא האלוהים

roeek
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1349
קיבל תודות: 4 פעמים

שליחה #4 

הבעייה היא שההשקעה לא תיגמר בפטפון של 1000 שח. יש צורך בראש, זרוע, הגברת פונו ועוד.
יתרה מזו, זה שיש לך 70 תקליטים זה נחמד, אבל השאלה באילו תקליטים מדובר? אם מדובר בתקליטים תוצרת הארץ, חרושים או במצב לא טוב, שום פטפון לא יעזור.
אני טוען שבתחום האנלוג קשה להשיג "חצי הריון", או שנכנסים לזה ברצינות או שלא, ואם כן זה אומר טוטאלית, השקעה במדייה (קרי תקליטים איכותיים/מודפסים היטב), סט-אפ אנלוגי ואף השלמת סט אפ כוללת (הגברה, רמקולים), בכדי להשיג תוצאה טובה.
אנשים רבים אשר ניסו להיכנס לתחום באופן מהוסס, סופם להתאכזב ברוב המקרים.
ודרך אגב - CD איכותי של מנורות, באיזה CD מדובר? אני באופן אישי לא מקשר בין מנורות לאיכות, במקרים רבים דוקא הקלורויזציה של המעגלים המנורתיים מפריעה לי, וישנם מקרים של CD מנורות לא יקרים וממש לא מרגשים.
The Black Wax

MartinHSabag
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל
תגובות: 59344
שם מלא: מרטין סבג
נתן תודות: 826 פעמים
קיבל תודות: 1567 פעמים
יצירת קשר:

שליחה #5 

רועי הצליח להעביר את מה שהתכוונתי בצורה טובה יותר ממני. (Y)
Making Products, Mentor, Lecturer
twitter facebook linkedin
About.me

shmilo פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 158
שם מלא: מיכאל
קיבל תודות: 2 פעמים

שליחה #6 

נראה לי לפי המלצותיכם שעכשיו אני מטלבט יותר ולא אשקיע שקל נוסף לפני שאבחן את העניין.

אם יש מישהוא אדיב מאזור אשדוד, גם ברדיוס מעט גדול יותר שאוכל לבקר אצלו ולהתרשם יהיה חביב מצידו.

בינתיים תודה על ההיתייחסות.

MadCow
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1219
נתן תודות: 3 פעמים
קיבל תודות: 32 פעמים

שליחה #7 

תמצא טורנס ביד שניה - 800-900 שקל
ראש טוב - 400 שקל מהאינטרנט
מגבר פונו - יד שניה ב200 שקל. לדעתי אתה מסודר. אומנם עובר את ה 1000 שקל אבל לא בהגזמה.

אני מסכים מאוד שצריך להשקיע בפטיפון הרבה יותר מאשר CD, אבל גם לא חייבים להגיע לסכומים אסטרונומיים. לי יש את הסטאפ שכתבתי למעלה ולדעתי הוא יהיה מצויין עבור התחלה.

yosis3
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 314
נתן תודות: 1 פעם
קיבל תודות: 7 פעמים

שליחה #8 

ידידי המתלבט...
יהיה יותר קל להתלבט איתך אם תספר לפורום עם מה אתה שומע...איזה רמקולים,ואיזו הגברה.
אין משמעות לCD כי הפטיפון לא בר השואה אליו.

roeek
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1349
קיבל תודות: 4 פעמים

שליחה #9 

shmilo כתב:נראה לי לפי המלצותיכם שעכשיו אני מטלבט יותר ולא אשקיע שקל נוסף לפני שאבחן את העניין.

אם יש מישהוא אדיב מאזור אשדוד, גם ברדיוס מעט גדול יותר שאוכל לבקר אצלו ולהתרשם יהיה חביב מצידו.

בינתיים תודה על ההיתייחסות.
...
אתה תמיד מוזמן לסשן של שעתיים אצלי, אך אנחנו לא מדברים על אותן רמות מחיר, כך שגם אם תאהב מאוד את התוצאה (ואני די בטוח שזה מה שיקרה), העניין לא רלוונטי עבורך, כיוון שמדובר בהשקעה העולה עשרות מונים ממה שציינת.

Mushinskyy
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 8
קיבל תודות: 0

שליחה #10 

תחפש בחנויות *** (אלטעזאכן) ציוד, מצאתי שם את רוב הוני.
או אפילו ביד 2.
קניתי שם DUAL 1219, מכשיר מדהים, שבשלב מסויים מישהו גזר מהמעגל חשמל שלו קבל, ב-150 שקל. החלפתי את אותו הקבל והמכשיר נשמע נהדר. פשוט מדהים. עם קארט אורוטופון איכותית ומגבר ונטאג' (אני חולה וינטאג', החדר שלי הוא מוזיאון. אני כרגע עובד על מאראנץ 2666B שמצאתי ב-70 שקל וגוסס מעט).

אז העצה שלי אליך היא כזו; אם אתה רוצה פטיפון איכותי, תחפש קצת באתרי יד שניה. אולי תמצא מציאה. הישנים תמיד יותר טובים לדעתי. יש להם את הקסם של פעם.
מקור נוסף הוא טכנאים ומעבדות מקומיות שבד"כ מוצפות בכאלה במחסן.
הסבלנות משתלמת.
אם לא תוכל להתאפק, קנה לך משהו איכותי של היום (ואלה בטווח 1000 שקל לא משהו מיוחד - כל הדגמים ה"מחודשים" האלה. לך על PROJECT או REGA).

שלח תגובה

חזור אל “וינטאג' ואנלוגי”