התרשמות ראשונה ב- Windows 7 : מדיה סנטר חדש או זה רק נדמה לי

תוכנות ניהול מדיה: KODI, תוספים, XBMC, Media Portal, PLEX וכו'
intnatan פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 16

שליחה

הלילה התקנתי חלונות 7 (מיקרוסופט שיחררה כידוע גירסת RC ) ב- HTPC שלי עם גירסה שלישית של מדיה סנטר. הותקן נקי במחשב שהיתה מותקנת בו ויסטה והנה התרשמות ראשונה:

- בעד
1. מערכת הפעלה קלה וזריזה
2. רשימת ספריות למשתמש (כלומר- WE) נוחה אך דורשת התרגלות
3. ובעיקר : Windows 7 Media Center וואו!! מנסה להסביר: לאחר ניסיונות רבים בויסטה של תיקון באגים, החזרת גרסאות של מדיה סנטר והתקנות וסטאפים חוזרים ונשנים, יעוש וכל משכולכם מכירים הסטאפ הראשוני במערכת הפעלה חדשה הלך חלק מהר ללא עיקובים ועבד מפעם ראשונה. אין להשוות אינטרפייס של גירסה חדשה של מדיה סנטר עם גירסת ויסטה למרות הדימיון המוחלט אך כאשר עוברים לתת-תפריטים ההבדל עצום

- נגד:
1.חוץ מ-GUI לא השתנה הרבה מבחינת האפשרויות הפעילות של תוכנה: עדיין דפדפן מדיה חיצוני טוב יותר (ראה שירשור קודם) כמו Media Browser
2. לחברת Microsoft היקרה! למה .. למה.. אין עדיין עידכון ערוצים ב- EPG ולמה הוא שוב מקרטע גם בחלונות 7?

נה לקחת בחשבון: הדעה של הכותב איננה מקצועית לגמרי :wink:

pixies
אחראי תחום HTPC
אחראי תחום HTPC
תגובות: 32985

שליחה

אני אוסיף לך נגד-ים מאוד חמורים:

1. מעבר לפורמט הקלטות חדש WTV במקום DVR-MS, שמיקרוסופט לא טרחו לספק קודק שלו לניגון של ההקלטות ממחשבים אחרים בבית שיש עליהם ויסטה SP1 או XP. כלומר, אפשר לנגן אותם רק על מחשב עם WIN7.
2. אי אפשר לנגן קבצי AVI/Div-X עם FFDShow וכתוביות, אלא רק אחרי קומבינה מגעילה של שינוי מסוכן בקבצי מערכת ההפעלה ב-System32. קבצי MKV/H.264 עובדים בסדר עם FFDShow וכתוביות, כי מיקרוסופט עוד לא שמעו על הפורמט הזה.
3. בשביל הבעייה עם ה-EPG יש את התוכנה MegaEPG, אבל אופס, מיקרוסופט שינו גם את הפורמט של קובץ ה-EPG ולכן התוכנה לא תעבוד ב-WIN7.

בקיצור, לדעתי בשביל ישראלים הצריכים ניגון תכנים עם כתוביות והקלטות עם לוח משדרים מסודר ומעודכן, ה-WIN7 שווה כקליפת השום ומאוד מאוד לא מומלץ.
"החלפתי כבל דיגיטלי ונפתח לי הסאונד"

uris
סמל אישי של משתמש
מורעל האתר
מורעל האתר
תגובות: 6784
שם מלא: אורי שמאי

שליחה

pixies תודה ...החכמתי...

intnatan פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה

pixies כתב:אני אוסיף לך נגד-ים מאוד חמורים:

1. מעבר לפורמט הקלטות חדש WTV במקום DVR-MS, שמיקרוסופט לא טרחו לספק קודק שלו לניגון של ההקלטות ממחשבים אחרים בבית שיש עליהם ויסטה SP1 או XP. כלומר, אפשר לנגן אותם רק על מחשב עם WIN7.
2. אי אפשר לנגן קבצי AVI/Div-X עם FFDShow וכתוביות, אלא רק אחרי קומבינה מגעילה של שינוי מסוכן בקבצי מערכת ההפעלה ב-System32. קבצי MKV/H.264 עובדים בסדר עם FFDShow וכתוביות, כי מיקרוסופט עוד לא שמעו על הפורמט הזה.
3. בשביל הבעייה עם ה-EPG יש את התוכנה MegaEPG, אבל אופס, מיקרוסופט שינו גם את הפורמט של קובץ ה-EPG ולכן התוכנה לא תעבוד ב-WIN7.

בקיצור, לדעתי בשביל ישראלים הצריכים ניגון תכנים עם כתוביות והקלטות עם לוח משדרים מסודר ומעודכן, ה-WIN7 שווה כקליפת השום ומאוד מאוד לא מומלץ.
...
מה דעתך על ניסוי חבילות קודקים (התקנתי את הCCCP ולא בגלל שאני רוסי :lol: ) שבעשר השעות הראשונות עבד ללא תקלות (עדיין) ? ומה עם סטרימרים? הרי RC אותותו תמכר לציבור הרחב (גם מחוץ לישראל)? נאחל להם הצלחה מכל הלב :!:

pixies
אחראי תחום HTPC
אחראי תחום HTPC

שליחה

הצלחת לנגן קובץ AVI/Div-X עם כתוביות SRT בעברית במדיה סנטר 7?

rafid
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1042

שליחה

pixies כתב: 3. בשביל הבעייה עם ה-EPG יש את התוכנה MegaEPG, אבל אופס, מיקרוסופט שינו גם את הפורמט של קובץ ה-EPG ולכן התוכנה לא תעבוד ב-WIN7.

.
...
דורון אם אתה מעוניין בEPG לWIN 7 קרא את השרשור הבא ותבקש להישתתף בבטא של התוכנה:
http://www.xpmediacentre.com.au/communi ... hread.html

most
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 291

שליחה

pixies
אני מבין מבין השורות שאתה ממליץ על XP+MEDIAPORTAL ?? ןלא על ויסטה או 7?
האמת כרגע התקנתי את 7 ודרייברים של הלוח וכרטיס עריכת וידאו למפרט שהרכבתי לחבר
עדיין ללא קודקים
ממתין לתגובתך המהירה לפני שאני ממשיך

pixies
אחראי תחום HTPC
אחראי תחום HTPC

שליחה

ההמלצה שלי היא על ויסטה 32 ביט, אבל גם XP בסדר גמור.

intnatan פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה

pixies כתב:הצלחת לנגן קובץ AVI/Div-X עם כתוביות SRT בעברית במדיה סנטר 7?
...
לא בעברית, דווקא באנגלית אבל כן, עבד ללא שום תוספת. אגב, בהתקנת חלונות קיימת אפשרות לשמור קבצים מקוריים ואז WMP 11 מנגן אותם בW7 ללא שום בעיה.

חזור אל “תוכנה - KODI”