המלצה לכרטיס מסך למחשב HTPC
שלום,
יש לי מחשב HTPC עם לוח אם של אינטל DG41TY בעל כרטיס מסך מובנה עם יציאה HD של 720p. זיכרון של 2GB ומעבד 5200 של אינטל.
כרגע יש לי טלויזיה 32 HD READY ואני מתכנן לקנות FULL HD 42.
השאלה שלי היא: איזה כרטיס מסך אני צריך לקנות ברמה סבירה ולא משהו מפוצץ בשביל לראות סרטים בפורמט של 1080P מהמחשב לטלויזיה החדשה שתהיה.
הבנתי שיש כמה סוגים של כרטיסים והמליצו לי על 4550 של ATI שעולה בערך 280 שקל ויש לי יציאת HDMI אמיתית מובנית ולא DVI.
אשמח עם מישהו יוכל להסביר לי קצת יותר או לתת לי המלצה על משהו אחר שהוא מכיר.
תודה רבה רבה מראש.[/img]
יש לי מחשב HTPC עם לוח אם של אינטל DG41TY בעל כרטיס מסך מובנה עם יציאה HD של 720p. זיכרון של 2GB ומעבד 5200 של אינטל.
כרגע יש לי טלויזיה 32 HD READY ואני מתכנן לקנות FULL HD 42.
השאלה שלי היא: איזה כרטיס מסך אני צריך לקנות ברמה סבירה ולא משהו מפוצץ בשביל לראות סרטים בפורמט של 1080P מהמחשב לטלויזיה החדשה שתהיה.
הבנתי שיש כמה סוגים של כרטיסים והמליצו לי על 4550 של ATI שעולה בערך 280 שקל ויש לי יציאת HDMI אמיתית מובנית ולא DVI.
אשמח עם מישהו יוכל להסביר לי קצת יותר או לתת לי המלצה על משהו אחר שהוא מכיר.
תודה רבה רבה מראש.[/img]
- pixies
-
- אחראי תחום HTPC

- תגובות: 32979
- נתן תודות: 769 פעמים
- קיבל תודות: 2317 פעמים
אתה יכול אפילו ללכת HD2400 או HD3650 שהם עוד יותר זולים, אבל גם HD4550 מצויין. ההבדל ביניהם הוא בעיקר בשביל עיבוד תלת מימד למשחקים.
"החלפתי כבל דיגיטלי ונפתח לי הסאונד"
תודה רבה על התגובה המהירה...
יש לי עוד כמה שאלות קטנות:
1. הכרטיסים שהמלצת עליהם (HD2400 / HD3650 ) תומכים ב-FULL HD? והאם הם יריצו את הסרט בצורה חלקה של FHD?
2. האם המעבד שלי הוא מספיק בשביל לראות סרט FHD בצורה חלקה ובלי קפיצות או תקיעות באמצע הסרט?
תודה...
יש לי עוד כמה שאלות קטנות:
1. הכרטיסים שהמלצת עליהם (HD2400 / HD3650 ) תומכים ב-FULL HD? והאם הם יריצו את הסרט בצורה חלקה של FHD?
2. האם המעבד שלי הוא מספיק בשביל לראות סרט FHD בצורה חלקה ובלי קפיצות או תקיעות באמצע הסרט?
תודה...
- pixies
-
- אחראי תחום HTPC

1. כן.
2. כן לרוב התכנים, למעט כמה בודדים, בעיקר ריפים מלאים של 30-50 ג'יגה-בייט לסרט שהם כבדים במיוחד.
2. כן לרוב התכנים, למעט כמה בודדים, בעיקר ריפים מלאים של 30-50 ג'יגה-בייט לסרט שהם כבדים במיוחד.
- pixies
-
- אחראי תחום HTPC

כן, אפשר עקרונית להשתמש גם ב-X4500 של אינטל, למרות שאני אישית מעדיף את האנוידיה 9300 ו-9400, שנתמכים באופן טבעי בהרבה מאוד תוכנות ומערכות הפעלה.