לא מצליח להעביר סאונד מהPC ל7403

תוכנות ניהול מדיה: KODI, תוספים, XBMC, Media Portal, PLEX וכו'
vale פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 14
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 0

שליחה #1 

שלום כולם אני חדש פה :)
רכשנו לאחרונה טלוויזיית פיליפס 7403 FULLHD. את הFULLHD לקחנו לשם ניגון סרטי בלוריי דרך כונן הבלוריי שקיים אצלי במחשב. את המחשב אני מחבר דרך כבל DVI ל-HDMI והתמונה נראית טוב בDVD(קיבלתי את הכונן רק עכשיו ועוד לא לקחתי מהספרייה סרט בלוריי), ואת הסאונד העברתי דרך כבל RCA, פין אחד שמתחבר למחשב ומתפצל לשתי בננות שמתחברות לטלוויזיה, עשיתי הכל לפי הוראות המדריך שבא עם הטלוויזיה כולל להקצות את הסאונד לכניסת ה-HDMI המתאימה אבל אין סאונד. הטכנאי שהיה אצלי בבית אמר שמהמחשב יוצא לי אות אנלוגי והטלוויזיה הזאת קוראת רק אותות אודיו דיגיטליים. חשבתי אולי לנסות להעביר סאונד דרך ה-SPDIF אבל עדיין לא מצאתי חנות שמוכרת את הכבלים האלו וגם בטלוויזיה השקע הוא בשביל להוציא אות ולא כדי לקבל אות.
הלוח אם עם הכרטיס קול המובנה הוא GA-EP43-DS3L.
מה לדעתכם אני אמור לעשות?
האם צריך לקנות כרטיס קול נפרד שמוציא אותות דיגיטליים?
תודה.

אהוד
סמל אישי של משתמש
עוסק בתחום
עוסק בתחום
תגובות: 300
קיבל תודות: 1 פעם

שליחה #2 

פשוט תקנה לך כרטיס מסך חדיש. גם תוכל לשחק אם אתה רוצה וגם תוכל להוציא קול דרך הDVI.
כל הכסף בעולם לא יכול לקנות ידע.

pixies
אחראי תחום HTPC
אחראי תחום HTPC
תגובות: 32979
נתן תודות: 769 פעמים
קיבל תודות: 2317 פעמים

שליחה #3 

אהוד, לא מדוייק. השואל לא ציין בכלל איזה כרטיס מסך יש לו. ייתכן שלכרטיס שלו יש התקן קול דיגיטלי משלו.
"החלפתי כבל דיגיטלי ונפתח לי הסאונד"

vale פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 14
קיבל תודות: 0

שליחה #4 

אתם שניכם גדולים, תודה.
הכרטיס מסך שברשותי הוא GTX260 ואכן יש לו שקע אודיו קטנטן שמחולק לשניים ואותו חיברתי עם כבל קטן שקיבלתי עם הכרטיס מסך לשני פינים קטנים שנמצאים על גבי לוח האם שנקראים SPDIF OUT, בהתחלה זה לא הלך וכמעט וויתרתי אבל אחרי זה שיניתי את הקוטביות ויש סאונד תקין והכל עובד טוב.
האמת היא שזה דבר שחשבתי עליו בהתחלה אבל חשבתי שזה לשימוש אחר מכיוון שידעתי שDVI בחיים לא מעביר אודיו אבל כנראה שיש מקרים שכן ושוב תודה רבה לשניכם. :)

pixies
אחראי תחום HTPC
אחראי תחום HTPC
תגובות: 32979
נתן תודות: 769 פעמים
קיבל תודות: 2317 פעמים

שליחה #5 

בשמחה. מצויין שעובד לך! (Y)
"החלפתי כבל דיגיטלי ונפתח לי הסאונד"

שלח תגובה

חזור אל “תוכנה - KODI”