KUBUNTU ו WPA2 לא אוהבים אחד את השני?

תוכנות ניהול מדיה: KODI, תוספים, XBMC, Media Portal, PLEX וכו'
Malcontent פותח השרשור
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 3585
נתן תודות: 49 פעמים
קיבל תודות: 79 פעמים

שליחה #1 

שלום לכולם

אני מניח שזה לא לגמרי הפורום המתאים לעניין, אבל לא ראיתי שיש כאן פורום שרתי קבצים, ואני מניח שכל מי שמבין מספיק בלינוקס יוכל לעזור לי עם הבעיה הזאת.

המדיה סנטר שהיה בסלון התחיל לקרטע בזמן האחרון, ולכן החלטתי להחליף אותו במזרים מדיה, ואת המחשב עצמו להפוך לשרת שיזרים את המדיה מחדר אחר. לצורך העניין קניתי נתב אלחוטי בתקן N, שיהיה בסלון, אליו יחובר המזרים בכבל רשת, וכרטיס רשת אלחוטי N שיחובר למחשב שיהיה בחדר העבודה הסמוך.

התקנתי את הראוטר (Linksys WRT160N), ובחרתי באפשרויות האבטחה ב WPA2 AES+TKIP. האמת, אני לא מבין בפרוטוקולי אבטחה, אבל זה מה שהומלץ במהלך ההתקנה.
את המדיה סנטר לשעבר, שרץ על XP, הצלחתי לחבר אליו. גם את המחשב הנייד עם ויסטה, וגם את הפלייסטיישן 3. אחר כך החלטתי להתקין KUBUNTU על המדיה סנטר ולהוסיף לו Samba, כדי שיוכל לשמש כשרת קבצים, ואז נתקלתי בבעיה - קובונטו לא מצליח להתחבר לרשת האלחוטית. ברשימת פרוטוקולי האבטחה שלו מופיע WPA, ואולי אפילו WPA2, אבל לא TKIP, אני מניח שזאת הסיבה.
אני יודע שאני יכול לשנות את הקונפיגורציה של הראוטר ושל המחשב הנייד והפלייסטיישן, זאת אפילו לא תהיה יותר מדי עבודה, אבל אני פשוט מסרב להאמין שקיים פרוטוקול אבטחה שנתמך על ידי XP ולא נתמך על ידי הגרסה האחרונה של קובונטו.
האם למישהו יש רעיונות לגורם לבעיה, או איך בדיוק להתגבר עליה?

תודה.

AmirGol
חבר פעיל
חבר פעיל
תגובות: 91
נתן תודות: 2 פעמים
קיבל תודות: 0

שליחה #2 

WPA/WPA2 הוא פרוטוקול האבטחה, TKIP/AES היא ההצפנה ש- WPA משתמש בה. לא יודע על קובונטו, אבל אובונטו 9.04 מתחבר יופי לראוטר שלי עם WPA2 (מה ש- 8.10 לא הצליחה לעשות) ומאחר שאובונטו וקובונטו משתמשות באותו בסיס, אני מתאר לעצמי שגם אתה יכול.

Malcontent פותח השרשור
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #3 

קודם כל, קובונטו זה פשוט אובונטו עם KDE במקום Gnome.
גם אתה משתמש ב TKIP? אם כן, זה עבד לך out of the box, או שהיית צריך לעשות משהו?
אני ניסיתי לעבוד עם תכנית בשם WPA_SUPPLICANT שמגיעה במסגרת ההתקנה של אובונטו, ואמורה לפתור את הבעיה, אבל לא הצלחתי לקנפג אותה.

AmirGol
חבר פעיל
חבר פעיל

שליחה #4 

האמת היא שנדמה לי שאני משתמש דווקא ב- AES. אני לא בבית כרגע, לא יכול לבדוק. עם 8.10, אבל 9.04 עבדה OOTB.

Malcontent פותח השרשור
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #5 

אני ביטלתי עכשיו את TKIP והשארתי אותו על AES בלבד. דיווח על התוצאות יגיע בהמשך. אם זה יעבוד, נראה לי שאני פשוט אשאיר את זה ככה, במקום להסתבך. בשביל הרשת הביתית שלי, זה בהחלט מספיק. כמו שאני תמיד אומר - מי שמצליח לפרוץ את האבטחה שאני שם על הרשת שלי - מגיע לו לגלוש על חשבוני.

עדכון - עם AES הכל עובד. אני מעדכן את ההודעה תוך כדי התקנת אובונטו הרגיל (בלי KDE) על המחשב.

AmirGol
חבר פעיל
חבר פעיל

שליחה #6 

אל תדאג - קרוב לוודאי ש- AES חזק יותר מ- TKIP.

Malcontent פותח השרשור
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #7 

אחלה, תודה :)

שלח תגובה

חזור אל “תוכנה - KODI”