מה דעתכם על כל אנשים שלא עזרו לחותרת שטבעה בירקון ?!
האירוע הזה שהתרחש לפני יומיים, הצליח לזעזע אותי !
אני מניח שכולכם מכירים את המקרה בו חותרת הקיאק,יסמין פיינגולד, טבעה בירקון אחרי שהקיאק שלה התהפך וחולצה מהמים רק כעבור מספר דקות ע"י בחור בשם אבי טיובין. כרגע היא עדיין במצב קשה (גם אחרי השיפור קל במצבה היום).
מה שהדהים אותי (ואני מניח את כולם) במקרה הטרגי הזה הוא שהרבה מאוד אנשים צפו מהצד במתרחש (מישהו אפילו צילם את זה !) אבל אף אחד מהם לא העז לקפוץ למיים ולהציל את החיים שלה. פשוט עמדו בצד והסתכלו איך בחורה בת 20 מתה להם מול העיניים !
כל מי שהיום מדבר על זה אומר "שאם הוא היה שם אז בלי לחשוב פעמיים הוא היה קופץ ומציל אותה....", אז איך זה שכל כך הרבה אנשים היו שם ולא עשו כלום ?! האם זה צרוף מקרים נדיר או שאני סתאם תמים וזה האני האמיתי שלנו הישראלים ? האם אנחנו רק דיבורים ?!
אני מניח שכולכם מכירים את המקרה בו חותרת הקיאק,יסמין פיינגולד, טבעה בירקון אחרי שהקיאק שלה התהפך וחולצה מהמים רק כעבור מספר דקות ע"י בחור בשם אבי טיובין. כרגע היא עדיין במצב קשה (גם אחרי השיפור קל במצבה היום).
מה שהדהים אותי (ואני מניח את כולם) במקרה הטרגי הזה הוא שהרבה מאוד אנשים צפו מהצד במתרחש (מישהו אפילו צילם את זה !) אבל אף אחד מהם לא העז לקפוץ למיים ולהציל את החיים שלה. פשוט עמדו בצד והסתכלו איך בחורה בת 20 מתה להם מול העיניים !
כל מי שהיום מדבר על זה אומר "שאם הוא היה שם אז בלי לחשוב פעמיים הוא היה קופץ ומציל אותה....", אז איך זה שכל כך הרבה אנשים היו שם ולא עשו כלום ?! האם זה צרוף מקרים נדיר או שאני סתאם תמים וזה האני האמיתי שלנו הישראלים ? האם אנחנו רק דיבורים ?!
- oferlaor
- מנהל

- תגובות: 78772
- שם מלא: עפר לאור
- נתן תודות: 785 פעמים
- קיבל תודות: 5372 פעמים
זו הדרדרות ברגש המשפחתי שכבר שנים קורה.
הירקון והחשש ממה שיש בו במיים בטח הפחיד אנשים מלעזור.
הירקון והחשש ממה שיש בו במיים בטח הפחיד אנשים מלעזור.
- uris
- מורעל האתר

- תגובות: 6784
- שם מלא: אורי שמאי
- נתן תודות: 78 פעמים
- קיבל תודות: 243 פעמים
עם כל הכבוד זו קצת דמגוגיה .
המצב בירקון מסוכן מאוד , היה רופא שלאחר התאונה תאר את הסכנות במיי הירקון וזה יכול להיות גזר דין מוות לקפוץ לשם.
אז כל אחד עשה את השיקול שלו (תלוי מוסר/אומץ/סיכון חיים ) וכו'...
אין מה לשפוט אף אחד (חוץ המאדיוט שצילם את זה) שו לא תאונה שבה משהו פצוע בצד הדרך ואף אחד לא עוזר לו בהנחה והבחינו.
אניי עדיין מאמין כי כולנו בעקרון עם רצון וחמלה לעזור לזולת .
בלי שום קשר לאמור לעיל ... ישנם מגזרים/מקומות (ודי לחכימא ברמיזה ) שם הערבות ההדדית והעזרה לזולת מוטבעים יותר באנשים...
המצב בירקון מסוכן מאוד , היה רופא שלאחר התאונה תאר את הסכנות במיי הירקון וזה יכול להיות גזר דין מוות לקפוץ לשם.
אין מה לשפוט אף אחד (חוץ המאדיוט שצילם את זה) שו לא תאונה שבה משהו פצוע בצד הדרך ואף אחד לא עוזר לו בהנחה והבחינו.
בלי שום קשר לאמור לעיל ... ישנם מגזרים/מקומות (ודי לחכימא ברמיזה ) שם הערבות ההדדית והעזרה לזולת מוטבעים יותר באנשים...
פחחחחח
לפי התגובה שלך רואים אין לך מושג על מה אתה שחuris כתב:עם כל הכבוד זו קצת דמגוגיה .
בלי שום קשר לאמור לעיל ... ישנם מגזרים/מקומות (ודי לחכימא ברמיזה ) שם הערבות ההדדית והעזרה לזולת מוטבעים יותר באנשים......
חסר סיפורים משדות הקרב על אנשים שהצילו אנשים תחת סכנת מוות וכדורים שורקים?!
אנשיםן פשוט לא מעניין אותם יותר לעזור למי שהם לא מכירים כי הם יותר מדי חושבים על עצמם
- uris
- מורעל האתר

עדיין לא כולנו חיילים ולא כולנו אמיצים מספיק על מנת לסכן את חיינו , לא רואה כאן בעיה מוסרית.
אם עומד שם אדם אב לילדים או אמא ומפחדת על חייה , זה מבחינתי מוצדק לחלוטין .
כמו שלעזור למשהו אשר מותקף על ידי עבריין עם סכין גם יסכן אותך , האם גם אז צריך לעזור פיזית ?( מעבר להתקשר למשטרה וכו' שזו חובה) יכול להיות שהתגובה שלי נשמעת "פחדנית" , אני לא יודע מה אני הייתי עושה , מן הסתם הייתי מנסה לעזור (ולא לצלם) אבל במקרה שלי למשל אני לא יודע לשחות (נו ...מה לעשות) או שאולי בכל מקרה הייתי צריך לקפוץ ?
[
אם עומד שם אדם אב לילדים או אמא ומפחדת על חייה , זה מבחינתי מוצדק לחלוטין .
כמו שלעזור למשהו אשר מותקף על ידי עבריין עם סכין גם יסכן אותך , האם גם אז צריך לעזור פיזית ?( מעבר להתקשר למשטרה וכו' שזו חובה) יכול להיות שהתגובה שלי נשמעת "פחדנית" , אני לא יודע מה אני הייתי עושה , מן הסתם הייתי מנסה לעזור (ולא לצלם) אבל במקרה שלי למשל אני לא יודע לשחות (נו ...מה לעשות) או שאולי בכל מקרה הייתי צריך לקפוץ ?
[
וזה פשוט לא נכון!אנשיםן פשוט לא מעניין אותם יותר לעזור למי שהם לא מכירים כי הם יותר מדי חושבים על עצמם...
נערך לאחרונה על ידי uris ב 06/05/2009 13:04, נערך פעם 1 בסך הכל.
מחקר שנעשה על התנגות אנושית במצבים כאלו, הראה שכאשר אנשים נמצאים לבד, הנטייה לעזור לזולת (ללא קשר לסיכון עצמי) גדולה בהרבה.
הסיבה לכך היא כנראה כי תחושת האחריות האישית כאשר נמצאים הרבה אנשים, יורדת, ויש ציפיה ל"מישהו" שיקח אחריות / ינהיג.
כאשר נמצאים לבד - אין מישהו אחר שיקח אחריות, והנטייה הגנטית שלנו היא לעזור לבני מיננו (או משהו כזה), והגשת עזרה בד"כ מהירה בהרבה.
שימו את עצמכם במקומם, ותחשבו על זה...
הסיבה לכך היא כנראה כי תחושת האחריות האישית כאשר נמצאים הרבה אנשים, יורדת, ויש ציפיה ל"מישהו" שיקח אחריות / ינהיג.
כאשר נמצאים לבד - אין מישהו אחר שיקח אחריות, והנטייה הגנטית שלנו היא לעזור לבני מיננו (או משהו כזה), והגשת עזרה בד"כ מהירה בהרבה.
שימו את עצמכם במקומם, ותחשבו על זה...
- Catskinner
- חבר במועדון HT

- תגובות: 16019
- נתן תודות: 123 פעמים
- קיבל תודות: 940 פעמים
אני לא יודע באמת בכמה אנשים היה מדובר ולכן זה לא נכון ולא צודק לעשות מזה הכללה על כל העם. מה עוד שכולנו חטאנו פה בשם בכך שהחלטנו להעלים עין ממצבים לא נעימים.
OhadR, מנסיון אישי - גם בשעת קרב יש כאלה שעושים את החשבונות שלהם. יש כאלה שמוכנים להיסתכן ואחרים שמעדיפים שהאחרים יסתכנו. גם אם הטענה שלך הייתה נכונה (וזה לא ממש כך) הרי שהמצבים כל כך שונים שאי אפשר להשוות את ההתנהגות של האנשים בשעות של לחץ נפשי קיצוני לזה של אחרים הרואים בשעת טיול סירה הפוכה ומחליטים שזה לא מעניין אותם.
OhadR, מנסיון אישי - גם בשעת קרב יש כאלה שעושים את החשבונות שלהם. יש כאלה שמוכנים להיסתכן ואחרים שמעדיפים שהאחרים יסתכנו. גם אם הטענה שלך הייתה נכונה (וזה לא ממש כך) הרי שהמצבים כל כך שונים שאי אפשר להשוות את ההתנהגות של האנשים בשעות של לחץ נפשי קיצוני לזה של אחרים הרואים בשעת טיול סירה הפוכה ומחליטים שזה לא מעניין אותם.
מעצבן אותי כשאומרים "אני ילך, אני יקנה". מעצבן אותי עוד יותר כשכותבים את זה.
- AviBiton
- גורו HTmobile

- תגובות: 17346
- נתן תודות: 503 פעמים
- קיבל תודות: 358 פעמים
אריה, כנס לפה:osherov כתב:האירוע הזה שהתרחש לפני יומיים, הצליח לזעזע אותי !
כל מי שהיום מדבר על זה אומר "שאם הוא היה שם אז בלי לחשוב פעמיים הוא היה קופץ ומציל אותה....", אז איך זה שכל כך הרבה אנשים היו שם ולא עשו כלום ?! האם זה צרוף מקרים נדיר או שאני סתאם תמים וזה האני האמיתי שלנו הישראלים ? האם אנחנו רק דיבורים ?!...
http://www.hometheater.co.il/modules.ph ... 301#815301
Re: פחחחחח
אני לא חושב שחשיפה למיים בשחיה היא כ"כ מסוכנת כמו שעושים מזה, אבל זה לבטח עוזר למצפון של אלו שיודעים לשחות ולא עשו דברOhadR כתב:לפי התגובה שלך רואים אין לך מושג על מה אתה שחuris כתב:עם כל הכבוד זו קצת דמגוגיה .
בלי שום קשר לאמור לעיל ... ישנם מגזרים/מקומות (ודי לחכימא ברמיזה ) שם הערבות ההדדית והעזרה לזולת מוטבעים יותר באנשים......
חסר סיפורים משדות הקרב על אנשים שהצילו אנשים תחת סכנת מוות וכדורים שורקים?!
אנשיםן פשוט לא מעניין אותם יותר לעזור למי שהם לא מכירים כי הם יותר מדי חושבים על עצמם...
ולגבי אנשים בשדה הקרב , גם שם המצב היום נראה שהוא גרוע ממה שהיה לפני כמה שנים
שדה הקרב זה כבר סיטואציה הרבה יותר מוקצנת ממה שהיה בירקון.
אני חושב שהקבלה נכונה יותר תהיה קבלת צו מילואים לביצוע בט"ש.
הרי בעת ביצוע מילואים קיים סיכוי גבוה הרבה יותר לפגיעה/ פציעה/ מוות מאשר קפיצה לירקון (במיוחד באזור המערבי שלו).
לפי הלוגיקה העקומה והעלובה של האנשים שעמדו שם על הגדה אני צריך להבריז מהמילואים הבאים שלי בטענה ש"אני עלול להיפגע מזה".
החותרת שהיתה במצוקה משולה בעיני לצו שמונה.
אני חושב שהקבלה נכונה יותר תהיה קבלת צו מילואים לביצוע בט"ש.
הרי בעת ביצוע מילואים קיים סיכוי גבוה הרבה יותר לפגיעה/ פציעה/ מוות מאשר קפיצה לירקון (במיוחד באזור המערבי שלו).
לפי הלוגיקה העקומה והעלובה של האנשים שעמדו שם על הגדה אני צריך להבריז מהמילואים הבאים שלי בטענה ש"אני עלול להיפגע מזה".
החותרת שהיתה במצוקה משולה בעיני לצו שמונה.
You are never fully dressed without a smile
אומנם לא הייתי שם ולא ראיתי שום צילום וידאו מהאירוע (היה מאוד מעניין אותי לראות מכיוון שאני חושב שאחרי הוידאו הייתי מתחלחל עוד יותר מכך) אבל אני מכיר טוב-טוב את האזור ויודע כמה אנשים מסתובבים שם בזמן הזה של היום וכמובן גם שמעתי וקראתי את התיאורים של מה שהתרחש שם, ולכן יש לי את בראש תמונה כללית של מה שהתרחש שם !
הבחורה מסיבה כזאת או אחרת התהפכה אם הקייק, באותו הזמן היה שם מספר לא קטן של אנשים שראו את ההתהפכות בזמן אמת, אני מניח שתוך שניות התגודדו חלק מהאנשים על הגדה של הנחל והסתכלו לכיוון הקייק בצפייה פשוטה שהם יראו אותה עוד שנייה יוצאת מהמים. כעבור מספר שניות לא רב נוסף (אני בטוח שעכשיו היו הרבה יותר אנשים שמודעים למצב שם) הם התחילו לדבר בינם לבין עצמם ומישהו אולי כבר התקשר למשטרה. עוברת עוד דקה או שתיים וכמות האנשים שמודעת לאירוע גדלה, כאן בטח כבר כמה מהם מחפשים פתרון כגון סירה על מנת להגיע אליה, בנוסף אני מניח שחלק מהם מתחילים לצעוק ולקרוא לעזרה. עוברות עוד מספר דקות (2-3 דקות) וכלום.................אני מהמר שיש באזור הרבה-הרבה יותר מתריסר אנשים שמודעים כבר למצב ומביטים על הארוע !
או ורק אז מגיע אותו בחור (בין 62 !) שברגע מבין את המצב (הוא ראה את הקייק שט לו כמה דקות לפני כן בזמן הריצה שלו ואז גם ראה את התקהלות של אנשים מול הקייק ההפוך) הוא פושט את נעליו ובגדיו ונכנס בשחייה על מנת להציל אותה.
אני מקבל את זה שהיו שם לא מעט אנשים שלא יכלו או פחדו לעזור לה:
1. אנשים מבוגרים
2. אנשים שלא יודעים לשחות
3. הורה עם ילד קטן שלא רצה להשאיר את הילד לבד
4. אנשים שזאת פעם ראשונה שלהם בארוע קשה כל כך ולכן הם חטפו בלאק-אאוט
5. אנשים שראו בעיני רוחם את אסון המכבייה וחששו פחד מוות שאם יכנסו ייתכן וימותו
אבל איפה כל שאר האנשים האחרים ?!
איפה יוצא צבא קרבי, איפה איזה נער תיכון שלא מפחד מלקפוץ למיים עכורים, איפה איזה מישהו עם רקע רפואי (חובש, רופא), איזה ספורטאי שלא מזיז לו מכלום, איפה כל השאר.......
איפה הם היו ?! מה, אתם רוצים להגיד לי שזה סתאם צירוף מקרים מזעזע של אסופת אנשים שלא יכלו להציל את החיים שלה ? מה לעשות אני לא קונה את זה, נשמע לי קל מידי ושהאמת נוראה הרבה יותר.
הרבה יותר מסוכן להיכנס לים סוער ולהציל משם מישהו שטובע או לחלץ מישהו מלא דם מתוך רכב מעוך אחרי תאונת דרכים או לבצע החייאה לאדם בן 80 שרגע קיבל התקף לב שלא לדבר על להציל חייל שכרגע חטף כדור מצלף.
החלום שלנו הרי תמיד היה להיות גיבורים ! ו
ותראו באיזה קלות אפשר היה להגשים את החלום הזה (ובדרך אפילו להציל חיים), סה"כ צריך היה לשחות 10 מטר לגרור את הסירה לחוף וזהו !
אם הייתם שואלים אותי בצורה היפותטית מה היו עושים אנשים במידה והם היו נקלעים למצב כזה. אני אומר לכם, שבלי לחשוב פעמיים, הייתי בטוח שלפחות 4-5 אנשים היו תוך חצי דקה בתוך המים הופכים את הקייק, מביאים אותה לחוף שם היא הייתה מקיאה קצת מים ואז הייתה נלקחת לבדיקות רק כדי לוודא שהכול איתה בסדר. לדעתי זה לא היה בכלל מגיע לחדשות. אבל שוב כנראה שאני טעיתי (אני בטוח בכך)
הבחורה מסיבה כזאת או אחרת התהפכה אם הקייק, באותו הזמן היה שם מספר לא קטן של אנשים שראו את ההתהפכות בזמן אמת, אני מניח שתוך שניות התגודדו חלק מהאנשים על הגדה של הנחל והסתכלו לכיוון הקייק בצפייה פשוטה שהם יראו אותה עוד שנייה יוצאת מהמים. כעבור מספר שניות לא רב נוסף (אני בטוח שעכשיו היו הרבה יותר אנשים שמודעים למצב שם) הם התחילו לדבר בינם לבין עצמם ומישהו אולי כבר התקשר למשטרה. עוברת עוד דקה או שתיים וכמות האנשים שמודעת לאירוע גדלה, כאן בטח כבר כמה מהם מחפשים פתרון כגון סירה על מנת להגיע אליה, בנוסף אני מניח שחלק מהם מתחילים לצעוק ולקרוא לעזרה. עוברות עוד מספר דקות (2-3 דקות) וכלום.................אני מהמר שיש באזור הרבה-הרבה יותר מתריסר אנשים שמודעים כבר למצב ומביטים על הארוע !
או ורק אז מגיע אותו בחור (בין 62 !) שברגע מבין את המצב (הוא ראה את הקייק שט לו כמה דקות לפני כן בזמן הריצה שלו ואז גם ראה את התקהלות של אנשים מול הקייק ההפוך) הוא פושט את נעליו ובגדיו ונכנס בשחייה על מנת להציל אותה.
אני מקבל את זה שהיו שם לא מעט אנשים שלא יכלו או פחדו לעזור לה:
1. אנשים מבוגרים
2. אנשים שלא יודעים לשחות
3. הורה עם ילד קטן שלא רצה להשאיר את הילד לבד
4. אנשים שזאת פעם ראשונה שלהם בארוע קשה כל כך ולכן הם חטפו בלאק-אאוט
5. אנשים שראו בעיני רוחם את אסון המכבייה וחששו פחד מוות שאם יכנסו ייתכן וימותו
אבל איפה כל שאר האנשים האחרים ?!
איפה יוצא צבא קרבי, איפה איזה נער תיכון שלא מפחד מלקפוץ למיים עכורים, איפה איזה מישהו עם רקע רפואי (חובש, רופא), איזה ספורטאי שלא מזיז לו מכלום, איפה כל השאר.......
איפה הם היו ?! מה, אתם רוצים להגיד לי שזה סתאם צירוף מקרים מזעזע של אסופת אנשים שלא יכלו להציל את החיים שלה ? מה לעשות אני לא קונה את זה, נשמע לי קל מידי ושהאמת נוראה הרבה יותר.
הרבה יותר מסוכן להיכנס לים סוער ולהציל משם מישהו שטובע או לחלץ מישהו מלא דם מתוך רכב מעוך אחרי תאונת דרכים או לבצע החייאה לאדם בן 80 שרגע קיבל התקף לב שלא לדבר על להציל חייל שכרגע חטף כדור מצלף.
החלום שלנו הרי תמיד היה להיות גיבורים ! ו
ותראו באיזה קלות אפשר היה להגשים את החלום הזה (ובדרך אפילו להציל חיים), סה"כ צריך היה לשחות 10 מטר לגרור את הסירה לחוף וזהו !
אם הייתם שואלים אותי בצורה היפותטית מה היו עושים אנשים במידה והם היו נקלעים למצב כזה. אני אומר לכם, שבלי לחשוב פעמיים, הייתי בטוח שלפחות 4-5 אנשים היו תוך חצי דקה בתוך המים הופכים את הקייק, מביאים אותה לחוף שם היא הייתה מקיאה קצת מים ואז הייתה נלקחת לבדיקות רק כדי לוודא שהכול איתה בסדר. לדעתי זה לא היה בכלל מגיע לחדשות. אבל שוב כנראה שאני טעיתי (אני בטוח בכך)
- uris
- מורעל האתר

osherov יותר מידי הנחות בתאור שלך .
אתה שוכח או מגמד דבר אחד , בשנים האחרונות הרבו לתאר במילים זוועתיות ובהפחדה את המצב בירקון ומה עלול לגרום למי שנכנס (עם הרבה דוגמאות...)
לא כולנו גרים במרכז ולחלקנו הסיפורים האלו הם פשוט אמת לאמיתה.
זה נשאר איפשהו ב back of your mind וברגע האמת זה צף!
אתה שוכח או מגמד דבר אחד , בשנים האחרונות הרבו לתאר במילים זוועתיות ובהפחדה את המצב בירקון ומה עלול לגרום למי שנכנס (עם הרבה דוגמאות...)
לא כולנו גרים במרכז ולחלקנו הסיפורים האלו הם פשוט אמת לאמיתה.
זה נשאר איפשהו ב back of your mind וברגע האמת זה צף!
- nadavck
- חבר מביא חבר

- תגובות: 3328
- נתן תודות: 223 פעמים
- קיבל תודות: 58 פעמים
לא יודע מה אתכם, אבל אם הייתי רואה קייק הפוך, לא היה עולה בדעתי שיש מישהו מתחת שצריך עזרה. הייתי רואה את זה וממשיך בעיסוקי פשוט מתוך חוסר ידע בנושא. ונראה לי שכך היה במציאות. אם הייתי יודע שיש מישהו, לא הייתי חושב פעמיים ומייד קופץ לעזור.
לצפיה באוסף הסרטים שלי:
http://www.invelos.com/dvdcollection.aspx/nacoke
http://www.invelos.com/dvdcollection.aspx/nacoke
- sam22
- חבר במועדון ה-20K

- תגובות: 20358
- נתן תודות: 938 פעמים
- קיבל תודות: 819 פעמים
לא יודע,
קל לשפוט מהצד
אני שמח שלא עמדתי בדילמה כזו
אני הולך במקום הזה פעם בשבוע לפחות
יש ימים נורמליים יותר ויש שהמים פשוט זוועה
אז לומר שזה לא עובר בראש של מי שנמצא שם, זה ממש לא נכון
אי אפשר להתעלם מזה
ההשואה לקרב היא מאוד לא נכונה
בקרב אתה דרוך ומוכן לפעולה. חלק מהפעולה זו חילוץ אחרים
וזה מוטבע בכל לוחם
מאוד לא אהבתי את ההערה שהיום זה לא מה שהיה פעם בצבא
לא חסרים סיפורים משתי המערכות האחרונות שעברנו
והנוסטלגיה, כן היא תמיד יותר טובה
קל לשפוט מהצד
אני שמח שלא עמדתי בדילמה כזו
אני הולך במקום הזה פעם בשבוע לפחות
יש ימים נורמליים יותר ויש שהמים פשוט זוועה
אז לומר שזה לא עובר בראש של מי שנמצא שם, זה ממש לא נכון
אי אפשר להתעלם מזה
ההשואה לקרב היא מאוד לא נכונה
בקרב אתה דרוך ומוכן לפעולה. חלק מהפעולה זו חילוץ אחרים
וזה מוטבע בכל לוחם
מאוד לא אהבתי את ההערה שהיום זה לא מה שהיה פעם בצבא
לא חסרים סיפורים משתי המערכות האחרונות שעברנו
והנוסטלגיה, כן היא תמיד יותר טובה
העם דורש..... כל מיני דברים
- oferlaor
- מנהל

- תגובות: 78772
- שם מלא: עפר לאור
- נתן תודות: 785 פעמים
- קיבל תודות: 5372 פעמים
osherov,
ניקח את זה למקום יותר קיצוני.
ילדה עומדת באמצע הרחוב ומשאית דוהרת לעברה. יש סיכוי יותר מסביר שאם תנסה להציל אותה תיהרג ביחד איתה.
תרוץ ותקפוץ להציל אותה?
התשובה היא מאוד אינדבידואלית ואני יכול להגיד לך שרוב האנשים לא יודעים מה הם יעשו בפועל. הם נורא רוצים להיות גיבורים מהסרטים ולהגיד שכן - זה מה שהם יעשו. אבל מרבית האנושות היא פחדנית וקונפורמיסטית ומגדירה כמעט כל בעיה לא-מיידית כ SOMEBODY ELSE'S PROBLEM. מספיק רק לקרוא כמה מעטי מעטים מקרב העמים במלחמת העולם השניה לקחו אליהם יהודים הביתה והפכו לחסידי אומות העולם בכדי להבין עד כמה גיבור אמיתי זה מצרך נדיר ביותר.
ניקח את זה למקום יותר קיצוני.
ילדה עומדת באמצע הרחוב ומשאית דוהרת לעברה. יש סיכוי יותר מסביר שאם תנסה להציל אותה תיהרג ביחד איתה.
תרוץ ותקפוץ להציל אותה?
התשובה היא מאוד אינדבידואלית ואני יכול להגיד לך שרוב האנשים לא יודעים מה הם יעשו בפועל. הם נורא רוצים להיות גיבורים מהסרטים ולהגיד שכן - זה מה שהם יעשו. אבל מרבית האנושות היא פחדנית וקונפורמיסטית ומגדירה כמעט כל בעיה לא-מיידית כ SOMEBODY ELSE'S PROBLEM. מספיק רק לקרוא כמה מעטי מעטים מקרב העמים במלחמת העולם השניה לקחו אליהם יהודים הביתה והפכו לחסידי אומות העולם בכדי להבין עד כמה גיבור אמיתי זה מצרך נדיר ביותר.
אני מנסה להיות עדין אבל זה קשה לי,
מבחינתי כל מי שהיה שם והבין את המתרחש והייתה לו את היכולת לקפוץ ולשחות אלייה אך עדיין לא עשה זאת משול בעיני לעבריין, בדיוק (ואף יותר) ממישהו שלו שלא נותן סיוע לנפגע בתאונת דרכים. לאנשים שלא עזרו לה יש אחריות ישירה למצב החמור שלה !
כל שאר הטיעונים לגבי זיהום וחוסר הבנת המצב בעיני הם סתאם נסיבות מקילות לפשע שנעשה שם !
זאת החובה הכי בסיסית שיש לבן אנוש לפני כל חובה אחרת !
דמיינו ש 10 מטרים ממכם אתם רואים אדם במצוקה ומבינים שאם אתם לא עוזרים לו עכשיו הוא מת ! פשוט מת ! כל מה שאתם צריכים לעשות זה לשחות כמה מטרים אליו ! עכשיו דמיינו שבמשך מספר דקות אתם לא עושים כלום בטוענה שאולי יש זיהום במים ואולי אתם לא תרגישו טוב אח"כ ! (איך אפשר לחיות עם החלטה כזאת בחיים). זה מכיך אותי להשוות הצלה בארוע כזה לסיפורי גבורה במלחמות ! מה הקשר ! איזה סיפור גבורה ? מישהו סיכן פה את החיים שלו (נוח לנו לחשוב שכן) ?! הרבה יותר קל להתמודד עם זה שיש פה ארוע של מעשה גבורה והנה יש לנו את גיבור היום שהציל חיים של מישהו מאשר להתמודד עם האמת והיא שיש פה אנשים שאין להם בעייה להרוג מישהו בטענה שייתכן ואם היו מנסים להציל ,אולי ,הם לא היו מרגישים טוב אח"כ !
עכשיו דמיינו שהאדם שהתהפך בירקון הוא קרוב שלכם ואף אחד לא הציל אותו כי הוא פחד שהמיים מזוהמים ! האם עדיין הייתם חושבים אותו הדבר ?!
מבחינתי כל מי שהיה שם והבין את המתרחש והייתה לו את היכולת לקפוץ ולשחות אלייה אך עדיין לא עשה זאת משול בעיני לעבריין, בדיוק (ואף יותר) ממישהו שלו שלא נותן סיוע לנפגע בתאונת דרכים. לאנשים שלא עזרו לה יש אחריות ישירה למצב החמור שלה !
כל שאר הטיעונים לגבי זיהום וחוסר הבנת המצב בעיני הם סתאם נסיבות מקילות לפשע שנעשה שם !
זאת החובה הכי בסיסית שיש לבן אנוש לפני כל חובה אחרת !
דמיינו ש 10 מטרים ממכם אתם רואים אדם במצוקה ומבינים שאם אתם לא עוזרים לו עכשיו הוא מת ! פשוט מת ! כל מה שאתם צריכים לעשות זה לשחות כמה מטרים אליו ! עכשיו דמיינו שבמשך מספר דקות אתם לא עושים כלום בטוענה שאולי יש זיהום במים ואולי אתם לא תרגישו טוב אח"כ ! (איך אפשר לחיות עם החלטה כזאת בחיים). זה מכיך אותי להשוות הצלה בארוע כזה לסיפורי גבורה במלחמות ! מה הקשר ! איזה סיפור גבורה ? מישהו סיכן פה את החיים שלו (נוח לנו לחשוב שכן) ?! הרבה יותר קל להתמודד עם זה שיש פה ארוע של מעשה גבורה והנה יש לנו את גיבור היום שהציל חיים של מישהו מאשר להתמודד עם האמת והיא שיש פה אנשים שאין להם בעייה להרוג מישהו בטענה שייתכן ואם היו מנסים להציל ,אולי ,הם לא היו מרגישים טוב אח"כ !
עכשיו דמיינו שהאדם שהתהפך בירקון הוא קרוב שלכם ואף אחד לא הציל אותו כי הוא פחד שהמיים מזוהמים ! האם עדיין הייתם חושבים אותו הדבר ?!
- Catskinner
- חבר במועדון HT

- תגובות: 16019
- נתן תודות: 123 פעמים
- קיבל תודות: 940 פעמים
osherov, תאמין לי שטבע האדם הוא כזה שכנגד כל מקרה שבו אדם מסכן את עצמו כדי להציל אדם אחר יש לפחות עוד מקרה שבו עצמו את העיניים והמשיכו הלאה.
זה טבע האדם מקדם דינן ושום מקרה, שיהיה מזעזע ככל שיהיה, לא ישנה אותו.
זה טבע האדם מקדם דינן ושום מקרה, שיהיה מזעזע ככל שיהיה, לא ישנה אותו.
מעצבן אותי כשאומרים "אני ילך, אני יקנה". מעצבן אותי עוד יותר כשכותבים את זה.