עברית, עברית, עברית

הודעות מערכת, והודעות שאינן קשורות לאף פורום אחר.
שלח תגובה
gab פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 427
נתן תודות: 8 פעמים
קיבל תודות: 5 פעמים

שליחה #1 

זאת בעיקר פניה למנהלי האתר
האם לא ניתן להפעיל בודק איות אוטומטי לכל הטקסטים הנכתבים בפורומים?
ללא כוונה להעליב איש- יש מקום רב לשיפור בעברית של כולנו.
:roll:

oferlaor
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל
תגובות: 78932
שם מלא: עפר לאור
נתן תודות: 792 פעמים
קיבל תודות: 5400 פעמים

שליחה #2 

לא. אנחנו לא משטרת הלשון. זה פורום לקולנוע ביתי ולא פורום עברית תקינה...

הכלי שהכנסנו לאתר הוא ייחודי לנו ואנחנו גאים בו מאוד. מי שבוחר או לא מעוניין לנצל אותו, זכותו.

אני מאמין שאנחנו צריכים לשמש דוגמא ומי שיכולתו הלינגוויסטית לא עומד בתקן, ינסה לשפר את עצמו.

MartinHSabag
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל
תגובות: 59344
שם מלא: מרטין סבג
נתן תודות: 826 פעמים
קיבל תודות: 1567 פעמים
יצירת קשר:

שליחה #3 

לקח לנו המון זמן והמון משאבים להטמיע (ואני חושב שאין עוד הרבה אתרים עם היכולת הזו בכלל) מערכת בדיקת איות.
הפעלה אוטומאטית תאיט מאוד מאוד את האתר ותצרוך משאבי על מהשרת.
שכל אחד יפעיל את זה בעצמו לפני שליחת הודעה.

אז שניקח על עצמנו גם את האחריות על רמת השפה של האנשים? אני חושב שבינתיים אשאיר את זה בידי משרד החינוך.....
Making Products, Mentor, Lecturer
twitter facebook linkedin
About.me

gab פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #4 

מקובל.

uris
סמל אישי של משתמש
מורעל האתר
מורעל האתר
תגובות: 6784
שם מלא: אורי שמאי
נתן תודות: 78 פעמים
קיבל תודות: 243 פעמים

שליחה #5 

אכן יש פה טעויות כתיב מבישות .
אבל זה באמת לא תפקיד מנהלי האתר.
נערך לאחרונה על ידי uris ב 06/05/2009 12:26, נערך 2 פעמים בסך הכל.

Itay_Pollak
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון ה-15K
חבר במועדון ה-15K
תגובות: 19136
שם מלא: איתי פולק
נתן תודות: 725 פעמים
קיבל תודות: 733 פעמים

שליחה #6 

אני חייב לציין שרוב טעויות הכתיב הן כאלה שמחשב לא יעלה עליהן.
מסוג א' במקום ע' וכד'. - כלומר מקבלים מילה מוטעית - אבל גם היא קיימת בעברית

ממש אביב גפן והתעויט ;)

Catskinner
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT
תגובות: 16019
נתן תודות: 123 פעמים
קיבל תודות: 940 פעמים

שליחה #7 

זה אכן מצער וגם גורם לנזק ישיר ועקיף. מי שלא מסוגל להתבטא בכתב גורם לכך שלעתים לא מתיחסים לשאלות שלו ויש גם כאלה שמודעים ומתביישים ולכן לעולם לא יעזו לפתוח שרשורים או לענות לשאלות.

העילגות היא מכת מדינה וזה שהדורות הצעירים יוצאים ממערכת החינוך התיכונית במצב של חצי אנלפבתיות פשוט מרתיח את דמי.
מעצבן אותי כשאומרים "אני ילך, אני יקנה". מעצבן אותי עוד יותר כשכותבים את זה.

AviBiton
סמל אישי של משתמש
גורו HTmobile
גורו HTmobile
תגובות: 17346
נתן תודות: 503 פעמים
קיבל תודות: 358 פעמים

שליחה #8 

לא צריך להתעצבן...
גם לי חורה לראות שגיאות כתיב ותחביר, אבל לא תמיד זה נובע מאנלפביתיות של הכותבים.
יש לא מעט דיסלקטים ואנשים עם בעיות שונות ומשונות, יש כאלה שעברית היא לא שפת האם שלהם, כך שלא תמיד עילגות היא הבעיה.
צריך להיות סבלנים (זה קשה, אני יודע), אני משתדל שלא להעיר לאנשים על שגיאות כתיב שלהם כדי לא לפגוע בהם וכי אני לא יודע מה הסיבה לטעויות שלהם (יש מעטים מאד שאני מעיז להעיר להם וגם זה בה"פ).

uris
סמל אישי של משתמש
מורעל האתר
מורעל האתר
תגובות: 6784
שם מלא: אורי שמאי
נתן תודות: 78 פעמים
קיבל תודות: 243 פעמים

שליחה #9 

theAman אהבתי את הגישה ואת ה "שפיטה לכף זכות"

Itay_Pollak
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון ה-15K
חבר במועדון ה-15K
תגובות: 19136
שם מלא: איתי פולק
נתן תודות: 725 פעמים
קיבל תודות: 733 פעמים

שליחה #10 

אמנם אני קצת סוטה מהנושא - אבל זה אשמת CAT - המצב הרבה יותר גרוע כשצריך להתבטא באנגלית, משום מה גורמים לאנשים לשנוא את השפה הבינלאומית. זה הרבה יותר מדאיג ממצב העברית שנובע מהרבה יותר מידיי דברים.

Catskinner
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT

שליחה #11 

theAman, אי אפשר לתלות בדיסלקטיות את כל האשמה במצב הנוכחי. ילדים דיסלקטים היו קיימים גם לפני 20 ו 30 שנה ובכל זאת רמת ההתבטאות בכתב ובעל פה הייתה בכמה רמות טובה יותר מגיבוב המילים המשמש חלק מהאוכלוסיה שלנו - וכן, תתפלא, הייתה גם עליה מאוד גדולה בשנות השבעים כך שי אפשר לתרץ את זה בקשיי קליטה. אני מאוד חושש שמרוב סבלנות וסובלנות נהפוך מעם הספר לעם הספארי בסופו של דבר.

אני גם הייתי מעדיף לראות בודק איות אוטומטי ואינגרטיבי בפורום אבל אני גם מבין שזו דרישה כבדה מידי. הלוואי ולא היינו זקוקים לכך.

Itay_Pollak, למה אני תמיד יוצא אשם?

AviBiton
סמל אישי של משתמש
גורו HTmobile
גורו HTmobile
תגובות: 17346
נתן תודות: 503 פעמים
קיבל תודות: 358 פעמים

שליחה #12 

Catskinner כתב:theAman, אי אפשר לתלות בדיסלקטיות את כל האשמה במצב הנוכחי. ילדים דיסלקטים היו קיימים גם לפני 20 ו 30 שנה ובכל זאת רמת ההתבטאות בכתב ובעל פה הייתה בכמה רמות טובה יותר מגיבוב המילים המשמש חלק מהאוכלוסיה שלנו - וכן, תתפלא, הייתה גם עליה מאוד גדולה בשנות השבעים כך שי אפשר לתרץ את זה בקשיי קליטה. אני מאוד חושש שמרוב סבלנות וסובלנות נהפוך מעם הספר לעם הספארי בסופו של דבר.

אני גם הייתי מעדיף לראות בודק איות אוטומטי ואינגרטיבי בפורום אבל אני גם מבין שזו דרישה כבדה מידי. הלוואי ולא היינו זקוקים לכך.

Itay_Pollak, למה אני תמיד יוצא אשם?
...
חלילה, אני לא תולה את האשמה רק בדיסלקציה.
אני רק אומר שלפני שמעירים פה לאנשים, או מחליטים שלא לענות להם, צריך לחשוב ולהבין שיש גורמים אחרים לתופעה.

אם כבר אתה מזכיר את הזמנים שלפני 20 ו-30 שנה, אתה חייב לקחת בחשבון שאז לא היית נחשף לכתיבה של כ"כ הרבה אנשים, כי פשוט לא היה איך להיחשף.
אתה היית נחשף לכתיבה של אנשים בסביבתך וכתיבה בעתונים וספרים, כך שרוב הסיכויים שכן נתקלת בשגיאות כתיב ועילגות, אבל בהיקפים קטנים בהרבה כי החשיפה שלך הייתה בעיקר לאנשים שכתיבה היא מקצוע עבורם ומן הסתם עוברים אחריהם עורכים ועושים להם הגהה.
המצב היום הוא שונה, היום כל אחד כותב ובלי שום מתווך בינו ובינך שיעשה לו הגהה, כך שאנו לא נחשפים רק לאנשים שכתיבה היא מקצוע עבורם.
אני לא יודע לכמת את התופעה באחוזים, או להשוות אותה לימים ההם, אבל בימים ההם, בטוח שהחשיפה שלך לתופעות הללו הייתה קטנה יותר מאשר היום.

Catskinner
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT

שליחה #13 

אני חושב בעיקר שאז היו נותנים לנו הרבה יותר הכתבות

oferlaor
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל
תגובות: 78932
שם מלא: עפר לאור
נתן תודות: 792 פעמים
קיבל תודות: 5400 פעמים

שליחה #14 

עברית היה נושא כאוב במיוחד עבורי אישית.

מעולם לא הייתי מחובבי הכתיבה ובספרות ובלשון הרווחתי בכישרון רב ציון 7 בבגרות שלי...

שפת האם שלי בפועל היא אנגלית ובה קל לי הרבה יותר להתבטא. זה הגיע עד לנקודה שבה הייתי מגיש עבודות באנגלית בתקופות הלימודים שלי והמרצים היו מתלהבים מהכישרון שלי ולא הבינו שזה פשוט היה לוקח לי פי כמה מאמץ וזמן להכין את אותה עבודה בעברית...

היו כמה גורמים לכך שאני כיום כותב לא מעט בעברית. בראש ובראשונה זה העובדה שבתקופת הלימודים שלי בארה"ב, חמי רכש לנו כמתנה מנוי שבועי ל "הארץ" (לפני שהשפה שם הדרדרה...). כמקור חדשות עיקרי (לא היה קיים הערוץ הישראלי ב-DIRECTV דאז, מה גם שלא היה DIRECTV דאז...) זה מאוד עזר לי.

פתיחת האתר הזה שיפרה ללא הכר את העברית שלי ואת יכולת ההתבטאות שלי.

המלצתי לאותם המתקשים:
1. קראו יותר ספרים ועיתונים (עדיף סוגה עילית...) ועדיף לקרוא אותם כש הישרדות/האח הגדול/כוכב נולד משודרים (לאו דווקא כשהטלויזיה דלוקה ברקע או דלוקה כלל).

2. כתבו יותר באתר

3. היעזרו בכפתור "בדיקת כתיב", זה רק יכול להועיל.

Catskinner
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT

שליחה #15 

ולי הייתה בעיה הפוכה. אנגלית היא עבורה שפה שלישית שהתחלתי להתייחס אליה ברצינות רק בגיל 17. כורח נסיבות שהוא שילוב של זמינות גבוהה יותר של ספרים באנגלית ונסיעות ארוכות לחו"ל גרמו לכך שהיום אני מדבר, כותב וקורא טוב יותר באנגלית מאשר בצרפתית שהיא שפת האם שלי ושאין לי היום העדפות ברורות בשיחה בין עברית לאנגלית.

אבל מה...שנה שלמה קרעתי את התחת כדי להביא את הציונים שלי באנגלית מ 40 ל 100, אילו באמת היה לי שני גרם שכל הייתי לומד כמו שצריך מכיתה ו וחוסך לעצמי את מסע האלונקות הלשוני הזה.

gab פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #16 

בתור פותח השרשור הזה אני שמח שיש תגובות לעצם העניין.

למרות שמקובל עלי שאין זה תפקיד האתר לערוך לשונית את הכותבים, הרי פרצופו של האתר ושל כולנו מתבטא באותן שורות אין ספור שמאכלסות את הדיונים הפורים או הפורים פחות שמתנהלים כאן.
אני חושב שלכל העוסקים ולמשתתפים בפורום יש יעניין שרמת הדיון תהיה גבוהה כמו שרמת ההתבטאות תהיה טובה ותכבד את התוכן.
אכן מצטרף להמלצות של חלקינו להרבות בקריאה שמעבר לשיפור שהיא מביאה שרמת שפת הקורא היא גם מצילה אותנו מהשממה שהמדיה מביאה לנו ביום יום.
כמובן שמוזיקה עדינה ברקע רק תועיל....

Shtirlitz
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4974
נתן תודות: 322 פעמים
קיבל תודות: 123 פעמים

שליחה #17 

אותי אישית מרגיז החוסר איות והפיסוק, פחות הדקדוק, לדוגמא:
אני הלכתי לגן עם חולצת פלאנל וורודה אחרי זה הלכתי לאכול גלידה בספארי תעזרי לי בבקשה למצוא את האריה יושן ליד הפינגוונים אמא אמרה לי תלך תתנגב עם הקופיםםםםם (לא להתיחס לתוכן אלא רק לצורת כתיבה). :roll:

משפט מלא כזה פשוט גורם לא לרצות לקרוא את ההודעה, אפילו שברוב המקרים, התשובה לפוסט היא די פשוטה.

נ.ב. עברית היא לא שפת האם שלי.
התחלתי את חיי מאפס ולקח לי שנים להגיע לשום דבר

שלח תגובה

חזור אל “כללי”