שלום,
יש לי DVD מקליט עם Hard-disk של LG דגם RH1999.
דגם זה הוא בעל יציאת HDMI והוא יכול לבצע up-conversion ל 1080i.
אני מתכוון השבוע לקנות מסך פלסמה 50 (כנראה דגם Panasonic PY800).
יש לי כמה שאלות בנושא זה:
1. האם מסך ה Full-HD עושה לתכני SD או 720p תמיד המרה ל 1080i ?
2. כיצד ניתן לדעת אם הההמרה ל 1080i טובה יותר במכשיר המקליט (בן כשנתיים) או במסך החדש ?
3.. למקליט יש גם יציאת component - האם גם ביציאה זו ייצאו תכנים מומרים ל 1080i או רק במקרה של חיבור HDMI ?
4. האם ניתן לבטל את ההמרה במכשיר המקליט ולתת למסך לבצע זאת, כאשר אני מחובר ב HDMI ? עד היום לא ראיתי כל אופציה כזו בתפריטים או במדריך המשתמש. זו יכולה להיות שיטה לבדוק מי עושה זאת יותר טוב - המסך או המקליט....
תודה מראש על כל עזרה בנושא.
המרה ל 1080i ע"י נגן DVD או ע"י המסך Full-HD ?
- Catskinner
- חבר במועדון HT

- תגובות: 16019
- נתן תודות: 123 פעמים
- קיבל תודות: 940 פעמים
1. לא. מסכי פלזמה או LCD הם תצוגות Progressive ולכן ההמרה תהיה תמיד ל 1080P
2. בודקים בעין תוך הרצת סרט ואם לא רואים הבדל אז יורדים מהעניין ומנצלים את הזמן שהתפנה לדאוג בגין דברים חשובים יותר. והיה ומתברר שזה בכל זאת הדבר החשוב ביותר, אז יש תקליטורי DVD עם תבניות וקטעי אנימציה לכיול שבאמצעותם אפשר להבחין בפרטים החשובים.
3.. לא. מסיבות של שמירה על הגנת תוכן לא מאפשרים לבצע upscale ולשדר אותו החוצה דרך יציאת ה component למרות שטכנית הוא מסוגל לשאת את אותם רזולוציות כמו יציאת ה HDMI.
4. כן. בוחרים בתפריט ההגדרות להוציא 576i או 576p. חייב להיות תפריט כזה כי לא ייתכן שיצרן נגן ה DVD התכוון למכור אותו רק למי שיש לו מסכי HD.
לסיכום הנושא. מעבד הווידאו שנמצא בנגן DVD הוא הצ'יפ הזול ביותר שהיצרן יכל להשיג וכנ"ל בדרך כלל לגבי יצרן המסכים ולכן היכולות שלהם מאוד דומות. בדרך כלל עדיף שיהיה רק שלב אחד של עיבוד תמונה ולכן השארת פורמט הווידאו מה DVD ב 576 עשויה דווקא לתת תוצאות טיפה טובות יותר.
2. בודקים בעין תוך הרצת סרט ואם לא רואים הבדל אז יורדים מהעניין ומנצלים את הזמן שהתפנה לדאוג בגין דברים חשובים יותר. והיה ומתברר שזה בכל זאת הדבר החשוב ביותר, אז יש תקליטורי DVD עם תבניות וקטעי אנימציה לכיול שבאמצעותם אפשר להבחין בפרטים החשובים.
3.. לא. מסיבות של שמירה על הגנת תוכן לא מאפשרים לבצע upscale ולשדר אותו החוצה דרך יציאת ה component למרות שטכנית הוא מסוגל לשאת את אותם רזולוציות כמו יציאת ה HDMI.
4. כן. בוחרים בתפריט ההגדרות להוציא 576i או 576p. חייב להיות תפריט כזה כי לא ייתכן שיצרן נגן ה DVD התכוון למכור אותו רק למי שיש לו מסכי HD.
לסיכום הנושא. מעבד הווידאו שנמצא בנגן DVD הוא הצ'יפ הזול ביותר שהיצרן יכל להשיג וכנ"ל בדרך כלל לגבי יצרן המסכים ולכן היכולות שלהם מאוד דומות. בדרך כלל עדיף שיהיה רק שלב אחד של עיבוד תמונה ולכן השארת פורמט הווידאו מה DVD ב 576 עשויה דווקא לתת תוצאות טיפה טובות יותר.
מעצבן אותי כשאומרים "אני ילך, אני יקנה". מעצבן אותי עוד יותר כשכותבים את זה.