הבדלי איכות/נתוני תמונה במצבי EVR ב-MEDIA PORTAL ו-MPC

תוכנות ניהול מדיה: KODI, תוספים, XBMC, Media Portal, PLEX וכו'
טלוש פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1679
שם מלא: טלוש
נתן תודות: 9 פעמים
קיבל תודות: 17 פעמים

שליחה #1 

ברגע שמשתמשים ב-EVR נקי ב-MPC למשל מקבלים תמונה איכותית ונקייה מהתערבויות.
מי שמחפש איכות מאוד מומלץ להשתמש במצב זה. החיסרון במצב זה הוא שאין אפשרות לשים כתוביות או לגרום להתערבות חיצונית בסרט המנוגן. כמו כן- לבעלי ה-100HZ מאוד מומלץ להפעיל VSYNC בכרטיס מסך ביחד עם תוכנת RECLOCK אשר תאחד את ה-REFRESH של הסרט עם זה של המסך. לתוכנה זו יתרונות רבים אך ניגע בהם בהמשך.

כאשר MEDIA PORTAL משתמשת ב-EVR היא עושה שימוש ב- EVR CUSTOM PRESETS. כלומר EVR עם תוספות. שימוש זה גורם לתמונה לקבל גוון לא טבעי ובהיר יותר, כאילו שהוסיפו נתוני GAMMA חיצוניים לתמונה.

תוכנת RECLOCK מאפשרת שימוש ב- WASAPI בפורמטים מקודדים, הדבר מאפשר שליחת נתונים נקיה יותר לכרטיס קול. מרגישים את זה קודם כל ברמת ווליום גבוהה יותר, מה שגורם ל-PRE של הרסיבר לעבוד פחות, ומה שגורם לאיכות גבוה יותר.

השאלה היא, איך לגרום ל-EVR CUSTOM PRESETS לעבוד באותה איכות כמו EVR רגיל ב-MEDIA PORTAL ו/או בתוכנות אחרות?

pargit
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1012
נתן תודות: 26 פעמים
קיבל תודות: 14 פעמים

שליחה #2 

סליחה על הבורות, מה זה EVR?

staticx
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 6697
נתן תודות: 160 פעמים
קיבל תודות: 275 פעמים

שליחה #3 

טל, מצב ה EVR, מוצג כמומלץ במדריך למדיה פורטל ולמרות שמדובר, ב EVR CUSTOM, התמונה איכותית יותר מאשר חוסר שימוש בו.
בנוסף, אל תשכח שלא כל מה שאתה רואה אצלך בבית, אנשים רואים אצלם..
אני יכול לומר שאצלי למשל לא צריך תוכנות נוספות כמו RECLOCK וכו , אלא רק לפי מדריך האצת החומרה ורואים פנטסטי, ולא בהיר כמו שתיארת... אבל אולי זה רק בגלל שיש לי 5090 :מספר1:
ועוד משהו, אתה יודע כמה אני מעריץ אותך אבל לפעמים אתה פשוט מדבר גבוה מידי, "רד אל העם", אני מאמין שלרובנו פה אין PRE או מגברים של NAD , אלא רסיבר ק"ב וכמה בוקסות מחוברות אליו, כך שכל העניין עם ה WASAPI וכו לא ממש רלוונטי, בנוסף, אשמח לדעת לכמה מהאנשים בעלי המשפחות (ילדים וכו) יוצא לשמוע סרטים או מוזיקה בווליום גבוה?
מאז הילדים אני בכלל לא עובר את ה 30% במגבר...
(אז השקעתי במערכת לרכב , זה המקדש שלי, ואני שומע כמו הערסים:) )

בקיצור טל, מתי אתה קופץ לקפה? (Y)

טלוש פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #4 

staticx כתב:טל, מצב ה EVR, מוצג כמומלץ במדריך למדיה פורטל ולמרות שמדובר, ב EVR CUSTOM, התמונה איכותית יותר מאשר חוסר שימוש בו.
אני יכול לומר שאצלי למשל לא צריך תוכנות נוספות כמו RECLOCK וכו , אלא רק לפי מדריך האצת החומרה ורואים פנטסטי, ולא בהיר כמו שתיארת... אבל אולי זה רק בגלל שיש לי 5090 :מספר1:
ועוד משהו, אתה יודע כמה אני מעריץ אותך אבל לפעמים אתה פשוט מדבר גבוה מידי, "רד אל העם", אני מאמין שלרובנו פה אין PRE או מגברים של NAD , אלא רסיבר ק"ב וכמה בוקסות מחוברות אליו, כך שכל העניין עם ה WASAPI וכו לא ממש רלוונטי, בנוסף, אשמח לדעת לכמה מהאנשים בעלי המשפחות (ילדים וכו) יוצא לשמוע סרטים או מוזיקה בווליום גבוה?

...
אני אשמח לקפוץ, אבל אתה חייב להבין שקיים הבדל רציני ב-GAMMA של התמונה בשימוש ה-EVR עם התוספים. אתה תהייה חייב לקפוץ ולראות. :)

ולא רק בגלל שיש לי רק :) A650 מכויילת בצורה מקצועית.... :roll:

מחר בצהריים יהיה מעולה :)

ברמת העקרון כשמדובר על WASAPI מורגש שינוי.
למרות היותי "צעיר"... חח.. אני מרגיש את ההבדל עם רמקולים של מחשב 2.1....
אז במערכות רציניות... מן הסתם יהיה הבדל.
כשאני מתייחס ל-PRE, זו הבעיה בין הרציניות שיש ברסיברים "זולים" ובשימוש WASAPI ניתן להוציא ממנו עוד קצת מיץ...

אגב, אני עדיין מחפש פתרון ל-DELAY :)

staticx
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 6697
נתן תודות: 160 פעמים
קיבל תודות: 275 פעמים

שליחה #5 

חיפשת VSYNCE לא? רשמתי לך כבר מה אתה צריך לעשות ...באותו ת'רד שפתחת בעניין

טלוש פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #6 

staticx כתב:חיפשת VSYNCE לא? רשמתי לך כבר מה אתה צריך לעשות ...באותו ת'רד שפתחת בעניין
...
כן כן, בקטע הזה הסתדרתי. תודה!

MarioMan
עוסק בתחום
עוסק בתחום
תגובות: 3539
שם מלא: יונתן פת-יה
נתן תודות: 19 פעמים
קיבל תודות: 195 פעמים

שליחה #7 

לא בדקתי בתוך media portal, אבל ב-MPC ל-EVR CP יש יתרון, אם כבר...
Vermoze - Innovative Technology Solutions Ltd.

טלוש פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #8 

MarioMan כתב:לא בדקתי בתוך media portal, אבל ב-MPC ל-EVR CP יש יתרון, אם כבר...
...
אני אשמח לדעת איזה, כי ההבדל היחידי שאני רואה הוא שהתמונה ב-CP בהירה יותר ולא מתמזגת (השחורים) עם המסגרת השחורה בצד העליון והתחתון של המסך.
כאילו שהוסיפו GAMMA לנתוני התמונה.
ב-EVR רגיל, התמונה פנטסטית...

MarioMan
עוסק בתחום
עוסק בתחום
תגובות: 3539
שם מלא: יונתן פת-יה
נתן תודות: 19 פעמים
קיבל תודות: 195 פעמים

שליחה #9 

אז יש לך בעיית levels כנראה.

יכול להיות שבמדיה פורטל אתה משתמש ב-decoder שונה מזה שאתה משתמש בו MPC או עובר דרך פילטרים נוספים שיתכן ודופקים את העסק ?
Vermoze - Innovative Technology Solutions Ltd.

טלוש פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #10 

האמת היא שאני משתמש בחבילת SAF ומגדיר את הדיקודר של MPC בתוך המדיה פורטל. העניין הוא שאותו הדבר קורה גם ב-MPC. ב-EVR רגיל התמונה מצויינת ומאוזנת. אבל ב-CP היא פשוט מובהרת מעט, והשחורים של התמונה לא טבעיים..

ssip96
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 442
נתן תודות: 4 פעמים
קיבל תודות: 2 פעמים

שליחה #11 

staticx כתב:טל, מצב ה EVR, מוצג כמומלץ במדריך למדיה פורטל ולמרות שמדובר, ב EVR CUSTOM, התמונה איכותית יותר מאשר חוסר שימוש בו.

...
סליחה על הבורות,
מה פירוש EVR? איך מפעילים את זה? והאם זה צורך עוד משאבים

Catskinner
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT
תגובות: 16019
נתן תודות: 123 פעמים
קיבל תודות: 940 פעמים

שליחה #12 

EVR זה ראשי תיבות של Enhanced Video Renderer.

ה Renderer הוא החלק בשרשרת פענוח הווידאו שאחראי על עיצוב התמונה ושליחתה למסך ומלכתחילה היו במערכות ההפעלה של Windows מספר שיטות כשהראשונה נקראה Overlay Video Mixer שכפי שהשם מרמז בנתה מעין חלון "צף" על גבי שולחן העבודה שעליו צוירה התמונה.

במהלך ההתפתחות של מערכות ההפעלה נתגלו ונפתרו אחת לאחת הרבה בעיות ראשוניות שנבעו מכך ש Windows לא תוכננה במקור כמערכת מולטימדיה. ההתפתחות האחרונה היא ה EVR של Vista המציג כמה יתרונות לעומת ה VMR של XP, לרבות נאמנות טובה יותר של הצבעים למקור וסנכרון משופר יותר של התמונה.

בקיצור לא מפעילים את זה ב Vista כי זה חלק ממערכת ההפעלה וזה לא דורש התערבות משתמש. אפשר להפעיל את זה חלקית ב XP אם מתקינים net 3.5 ואי אפשר להפעיל את זה בכלל ב 98 או 2000

ישנם נגנים - לדוגמת MPC HC המאפשרים בחירת Renderer חלופיים, אחת מהחלופות הפופולריות ביותר הוא ה Renderer של Haali - אותו בחור שכתב את מפצל המדיה הרישמי של MKV - שטוענים שהוא נותן סינכרון משופר יותר של התמונה וצורך פחות משאבים מה EVR.
מעצבן אותי כשאומרים "אני ילך, אני יקנה". מעצבן אותי עוד יותר כשכותבים את זה.

ssip96
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 442
נתן תודות: 4 פעמים
קיבל תודות: 2 פעמים

שליחה #13 

Catskinner כתב:EVR זה ראשי תיבות של Enhanced Video Renderer.

ה Renderer הוא החלק בשרשרת פענוח הווידאו שאחראי על עיצוב התמונה ושליחתה למסך ומלכתחילה היו במערכות ההפעלה של Windows מספר שיטות כשהראשונה נקראה Overlay Video Mixer שכפי שהשם מרמז בנתה מעין חלון "צף" על גבי שולחן העבודה שעליו צוירה התמונה.

במהלך ההתפתחות של מערכות ההפעלה נתגלו ונפתרו אחת לאחת הרבה בעיות ראשוניות שנבעו מכך ש Windows לא תוכננה במקור כמערכת מולטימדיה. ההתפתחות האחרונה היא ה EVR של Vista המציג כמה יתרונות לעומת ה VMR של XP, לרבות נאמנות טובה יותר של הצבעים למקור וסנכרון משופר יותר של התמונה.

בקיצור לא מפעילים את זה ב Vista כי זה חלק ממערכת ההפעלה וזה לא דורש התערבות משתמש. אפשר להפעיל את זה חלקית ב XP אם מתקינים net 3.5 ואי אפשר להפעיל את זה בכלל ב 98 או 2000

ישנם נגנים - לדוגמת MPC HC המאפשרים בחירת Renderer חלופיים, אחת מהחלופות הפופולריות ביותר הוא ה Renderer של Haali - אותו בחור שכתב את מפצל המדיה הרישמי של MKV - שטוענים שהוא נותן סינכרון משופר יותר של התמונה וצורך פחות משאבים מה EVR.
...
עכשיו הבנתי תודה רבה, אצלי בויסטה זה אכן מסומן בהגדרות.

FIRE_WIRE
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 3877
נתן תודות: 420 פעמים
קיבל תודות: 140 פעמים

שליחה #14 

אפשר להפעיל את זה חלקית ב XP אם מתקינים net 3.5
...
מה הכוונה חלקית?
אני משתמש בXP ונט 2 ואיכות התמונה טובה יותר מאשר שימוש בVMR .
And the meek shall inherit the earth
...

Catskinner
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT
תגובות: 16019
נתן תודות: 123 פעמים
קיבל תודות: 940 פעמים

שליחה #15 

כי אני עד היום לא נעול לחלוטין אם זה באמת מפעיל את ה EVR כמו ב Vista. הסיבה להתלבטות שלי היא שכל מערכת הגרפיקה ב Vista די שונה מזו של XP - למשל זה מה שמאפשר ב Vista את אפקט ה glass של מסגרת החלונות - כך שאני לא יודע עד כמה ההתקנה של net 3.5 באמת מביאה את ה EVR ל XP.

היות שמעולם לא חקרתי את הנושא לעומק אפשר להתייחס לדעה שלי בספקנות לה היא ראויה.
מעצבן אותי כשאומרים "אני ילך, אני יקנה". מעצבן אותי עוד יותר כשכותבים את זה.

טלוש פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #16 

או קי...
לאחר הפעלת ה-SHADERS המתאימים ניתן לשים לב להבדל באיכות התמונה ו"פתאום" נעלמה התערבות חיצונית של GAMMA בתמונה.

עכשיו השאלה היא איך ניתן להפעיל את ה-SHADERS המתאימים במדיה פורטל, אם בכלל...?

שלח תגובה

חזור אל “תוכנה - KODI”