מישהו קרוב אליי התקין וינדוס ויסטה בגירסת המדיה סנטר ולטענתו הוא לא מצליח לגרום לכתוביות לעבוד. הוא אומר שהתמיכה של מיקרוסופט טוענים שבמדיה סנטר אין תמיכה לקבצי כתוביות. "הכצעקתה"?!
מיות רלציין אני מניח שהכתוביות באותה סיפרייה של הקוסץ סרט ובאותו שם בדיוק ושמותקנים המקודדים המומלצים (Haali Media Splitter ו FFdshow Tryouts).
בוודאי שאפשר. צריך רק לאפשר כתוביות ב-FFDShow Video decoder configuration, ובתת התפריט של Font לשים את ה-Charset על Hebrew, לסמן את הריבוע Auto Size, ואז לקבוע את הגודל הרצוי של הכתוביות.
לא חייבים, אבל אני מאוד ממליץ. הוא מאפשר ריצות קדימה ואחורה בקבצי MKV ו-AVI ב-VMC, ועוד יותר חשוב - מאפשר לבחור שפת כתוביות רצויה במצבים בהם יש קבצי MKV עם כתוביות אינטגרליות בכמה שפות (נפוץ בעיקר בסרטי MKV שהם ריפים מבלו ריי), וכן גם שפת פס קול במקרה שיש יותר מאחת.
שלום פיקיס
התקני את כל התוכנות המדוברות אך איני מצליח לראת עדיין את הכתוביות כמו שאמרת הסרטים אצלי מגיעים עם כתוביות מובנות ויש לי בנפרד קובץ כתוביות הורדתי והתקני את התוכנה שאמורה לסדר את הבעיה אך היא לא עובדת לא ניתן ללחוץ על הכפתור שמשנה את השפה
- אני יפרט את הבעיה אף יותר
- כשאני מתקין את ה ffd אני משנה לעברית ומסמן את הפונט הרצוי (שינתי בשתי האפשרויות של הפונט)
-כשאני מפעיל את המדיה סנטר התווסף לי תפריט שבו אני יכול לשנות את הנתונים של הכתוביות אך כשאני מנסה להכנס אליו הדבר לא אפשרי
-האם יש דבר נוסף שצריך להתקין או לשנות?
האם פעלת על פי הוראות ההתקנה של Media Control? בעקרון כל מה שאתה צריך לעשות זה ללכת לתוכנת ההגדרות של ה-Media Control, ובלשונית ה-FFDShow ללחוץ על כפתור ה-Apply recommended FFDShow settings.
כמו כן, ייתכן שהתקנת גירסה לא טובה של FFDShow. היציבה האחרונה (stable) מדצמבר 2008 אמורה לעבוד מצויין עם המדיה קונטרול.
פעלתי לפני הוראות ההתקנה והתקנתי מחדש את הffdshow בגרסה שונה אך עדין איני מתילח להשתמש בתוכנת הmedia-control אני מקבל את ההודה הבאה:
לא ניתן להפעיל את media-control הישום אינו זמין
-האם יש סדר התקנות מסוים?
לא אין סדר אבל כדי שהעסק יעבוד כמו שאתה רוצה צריך להבין גם איך הוא עובד ומה ההבדל בין כתוביות מובנות לבין כתוביות חיצוניות.
לפני שהמולטימדיה בכלל מגיעה לקודקים יש שלב של פיצול המדיה. בשלב זה מפצל המדיה בודק את קובץ האריזה, שיכול להיות MKV או AVI למשל, מאתר בו את המרכיבים ושולח אותם לקודקים המתאימים. מפצל המדיה הרישמי של קבצי MKV הוא ה Haali media Splitter ובדביקים של פורום זה תמצא גם מדריך קצר המפרט כיצד להתקין ולהתאים אותו.
אם מפצל המדיה מאתר שיש באריזת ה MKV קובץ כתווביות הוא ישלוף אותן ויזין את פילטר הכתוביות "בדחיפה". זאת אומרת, שלכתוביות הכלולות באריזת ה MKV תמיד יהיה קדימות על פני כתוביות חיצוניות.
כיצד פותרים את הבעיה?
אז יש שתי דרכים: הדרך הראשונה היא לבטל את שליפת הכתוביות מהאריזה ואת זה אפשר לעשות בגישה אל תפריט ה Haali בזמן הניגון. החיסרון המרכזי הוא שזו פעולה חד פעמית וגם קשה לגשת לתפריט הנמצא במגש המשימות כשעובדים עם ה media center - או כל יישום אחר העובד במסך מלא.
הדרך השניה, אותה אני מעדיף, היא פתיחת אריזת ה MKV, הכנסת הכתוביות החיצוניות לתוכה וסגירת האריזה מחדש באמצעות remux. זה גם מאפשר לקבוע שהכתוביות בעברית הן כתוביות בררת המחדל.
לתשומת ליבם של משתמשי ה media center: היות ובמקור ה media center ו ה windows media player אינם תומכים בכתוביות חיצוניות ייתכן שתיווצר בעיה כאשר מסיבה כלשהיא הם מתעקשים לפענח את הסרט עם המקודדים הפנימיים שלהם. יש לכך פתרונות, חלקם עובדים מצויין, אבל ישנה בעיה כמעט בלתי פתירה במוגע לסרטים המגיעים בפורמט WMV. הבעיה והפתרונות מתוארים במדריך הכתוביות ו ffdshow ל vista media center המופיע אף הוא בדביקים של פורום זה.
מעצבן אותי כשאומרים "אני ילך, אני יקנה". מעצבן אותי עוד יותר כשכותבים את זה.
תודה רבה על העזרה והמידע
-הדרך הראשונה שהצגת עם הhaali באמת עובדת אך לא הבנתי כל כך את הדרך השניה
אשמח לקבל הסבר נוסף על איך ניתן לפתוח את הmkv ולהכניס לתוכו את הכתוביות
עושים את זה עם MKVMERGE GUI, הסברתי על כך בפרק 2 של המדריך לסנכרון כתוביות לאנשים שאוהבים לעבוד קשה - למרות שזו באמת לא עבודה קשה. יש פרטים נוספים כיצד להתמודד עם כתוביות בעברית בדיון שהתפתח בשרשור של המאמר. הקישור למדריך מופיע כמובן בדביקים של פורום זה.
מעצבן אותי כשאומרים "אני ילך, אני יקנה". מעצבן אותי עוד יותר כשכותבים את זה.