האם יש תוכנות מומלצות לניגון MKV (ללא קודקים פנימיים) ?
התקנתי מטרוסקה ספליטר+ FFD לפי המדריך, אבל לא נכתב באיזה נגן מומלץ להשתמש במחשב.
המחשב הוא לא HTPC , אלא סלוני רגיל ללא כרטיסי TV.
ראיתי ברשת נגנים VLC, MPC, ZOOM, וכו'.
באיזה נגן מומלץ להשתמש ?
תודה
המחשב הוא לא HTPC , אלא סלוני רגיל ללא כרטיסי TV.
ראיתי ברשת נגנים VLC, MPC, ZOOM, וכו'.
באיזה נגן מומלץ להשתמש ?
תודה
התחלתי את חיי מאפס ולקח לי שנים להגיע לשום דבר
- Catskinner
- חבר במועדון HT

- תגובות: 16019
- נתן תודות: 123 פעמים
- קיבל תודות: 940 פעמים
אין ממש המלצה. בררת המחדל היא כמובן Windows Media Player שהיא באמת לא כל כך נוראית אבל אתה יכול להשתמש גם ב MPC Home Cinema אם לא מפריעים לך התפריטים והממשק הספרטניים
מעצבן אותי כשאומרים "אני ילך, אני יקנה". מעצבן אותי עוד יותר כשכותבים את זה.
- pixies
-
- אחראי תחום HTPC

- תגובות: 32979
- נתן תודות: 769 פעמים
- קיבל תודות: 2317 פעמים
אם המחשב סלוני, אז מומלץ תוכנת מדיה סנטר נוחה כמו, למשל, מדיה פורטל. יש פה מדריכים להתקנה שלה צעד אחר צעד.
"החלפתי כבל דיגיטלי ונפתח לי הסאונד"
PIXIES - התכוונתי כמובן למחשב רגיל, שעומד בסלון
לא ממש מבין מה היתרון של מדיה סנטר מול כל תוכנת ניגון ?
CAT - אני מבין שמדיה פלייר יכול לקרוא קונטיינרים של MKV ?
אז מכל הרשימה הספרטנית הנ"ל אין תוכנה מומלצת?
CAT - אני מבין שמדיה פלייר יכול לקרוא קונטיינרים של MKV ?
אז מכל הרשימה הספרטנית הנ"ל אין תוכנה מומלצת?
- Catskinner
- חבר במועדון HT

קודם כל מה שמומלץ זה מה שעובד טוב בשבילך. זה שאני ניסיתי את רוב התוכנות ובסופו של דבר אני תמיד נגרר לפתוח קובץ ב Media Player מרוב עצלות, לא אומר שגם אתה צריך לנהוג כמוני.
ה Media Player, כמו כל יתר הנגנים האחרים המבוססים על Direct Audio , יכולים לקרוא כל דבר אם יש להם את מפצל המדיה והפילטרים המתאימים. במקרה של קובץ Matroska אלו הם ה Haali Media Splitter ו FFdshow Tryouts בהתאמה.
ה Media Player, כמו כל יתר הנגנים האחרים המבוססים על Direct Audio , יכולים לקרוא כל דבר אם יש להם את מפצל המדיה והפילטרים המתאימים. במקרה של קובץ Matroska אלו הם ה Haali Media Splitter ו FFdshow Tryouts בהתאמה.
- pixies
-
- אחראי תחום HTPC

היתרון בתוכנת מדיה סנטר כמו מדיה פורטל הוא שיש תצוגה יפה, גדולה וברורה של הקבצים באופן המותאם לבחירות השיר וניגונו מהכורסא שמול המסך הגדול, עבודה עם שלט (במידה וקנית ערכת אינפרה אדום), וכו.
- Catskinner
- חבר במועדון HT

רק לתשומת לבכם, בשירשור זה יוצאים מנקודת ההנחה שקובץ ה MKV מכיל ווידאו שקודד ל H.264. היות וזו שיטת אריזה שמאוד אדישה לתכולה שלה ישנה אפשרות שהווידאו יהיה בקידוד אחר - כמו mpeg-2 או mpeg-4 ASP ולכן יש לדאוג שבמחשב יותקנו המפענחים המתאימים.
מי שזה חדש לו מוזמן לקרוא את המאמר שכתבו עפר לאור ואנוכי המבהיר את הנושא: http://www.hometheater.co.il/article013 ... 7%9E%D7%94
מי שזה חדש לו מוזמן לקרוא את המאמר שכתבו עפר לאור ואנוכי המבהיר את הנושא: http://www.hometheater.co.il/article013 ... 7%9E%D7%94
- gofmarat
-
- חבר פעיל במיוחד

- תגובות: 641
- נתן תודות: 37 פעמים
- קיבל תודות: 29 פעמים
סליחה שאני מתערב, אבל איפה אפשר לקנות ערכת אינפרה אדום כמו מה שדיברת עליו?pixies כתב:היתרון בתוכנת מדיה סנטר כמו מדיה פורטל הוא שיש תצוגה יפה, גדולה וברורה של הקבצים באופן המותאם לבחירות השיר וניגונו מהכורסא שמול המסך הגדול, עבודה עם שלט (במידה וקנית ערכת אינפרה אדום), וכו....
- pixies
-
- אחראי תחום HTPC

יש בהרבה חנויות. ספציפית אני יודע על דיג'יטייז, זיג זג ופלונטר.
- staticx
- חבר מכור קשה

- תגובות: 6697
- נתן תודות: 160 פעמים
- קיבל תודות: 275 פעמים
Shtirlitz, אני אישית בהפעלה רגילה משתמש ב MPC-HC, לא צריכה הגדרות מיוחדות או קודקים, ומפעילה כל מה שזורקים אליה.
ב 99% מהזמן אני עובד עם מדיה פורטל, היתרון של תוכנות מדיה סנטר זה בכך שהן ברורות והטקסט בהן מופיע בצורה גדולה ונוחה, והן בעצם מסתירות את הממשק המשעמם של ה WINDOWS. תנסה ותתמכר
ב 99% מהזמן אני עובד עם מדיה פורטל, היתרון של תוכנות מדיה סנטר זה בכך שהן ברורות והטקסט בהן מופיע בצורה גדולה ונוחה, והן בעצם מסתירות את הממשק המשעמם של ה WINDOWS. תנסה ותתמכר
נלקח לתשומת לב ונלמד לעומק.Catskinner כתב:רק לתשומת לבכם, בשירשור זה יוצאים מנקודת ההנחה שקובץ ה MKV מכיל ווידאו שקודד ל H.264. היות וזו שיטת אריזה שמאוד אדישה לתכולה שלה ישנה אפשרות שהווידאו יהיה בקידוד אחר - כמו mpeg-2 או mpeg-4 ASP ולכן יש לדאוג שבמחשב יותקנו המפענחים המתאימים.
מי שזה חדש לו מוזמן לקרוא את המאמר שכתבו עפר לאור ואנוכי המבהיר את הנושא: http://www.hometheater.co.il/article013 ... 7%9E%D7%94...
עוד לא התמכרתי, אבל אני בדרך., אני אישית בהפעלה רגילה משתמש ב MPC-HC, לא צריכה הגדרות מיוחדות או קודקים, ומפעילה כל מה שזורקים אליה.
ב 99% מהזמן אני עובד עם מדיה פורטל, היתרון של תוכנות מדיה סנטר זה בכך שהן ברורות והטקסט בהן מופיע בצורה גדולה ונוחה, והן בעצם מסתירות את הממשק המשעמם של ה WINDOWS. תנסה ותתמכר [חיוך]...
הרעיון יפה, אך כרגע לא מעשי : אין מסך גדול, רק 15"pixies כתב:היתרון בתוכנת מדיה סנטר כמו מדיה פורטל הוא שיש תצוגה יפה, גדולה וברורה של הקבצים באופן המותאם לבחירות השיר וניגונו מהכורסא שמול המסך הגדול, עבודה עם שלט (במידה וקנית ערכת אינפרה אדום), וכו....
- pixies
-
- אחראי תחום HTPC

אז במקרה כזה אפשר להסתפק ב-MPC HC או BSPlayer הנוחה והמצויינת.