מפרט לHTPC בתקציב של 2K-2.5K ש"ח
היי,
אשמח אם תעזרו לי לגבש מפרט למחשב HTPC, חיפשתי במפרטים המומלצים אבל לא הצלחתי לגבש משו בשבילי.
סה"כ הדרישות די סטנדרטיות, שיוכל לנגן בכבוד את כל הפורמטים והאיכויות, שיהיה שקט בצורה יחסית, מארז הכי קטן שאפשר, אין צורך בHD יותר מ-500, אינו מיועד למשחקים כלל !
מבחינת יציאות, חשוב לי מאוד SPDIF ו-S-VIDEO, לצערי כרגע הטלוויזיה תומכת רק ב-RCA עד השדרוג.
אני פתוח ולא מקובע לגבי שום חברה (כל עוד תגידו שהיא טובה כמובן).
אני מאוד מעריך את עזרתכם,
שאולי
אשמח אם תעזרו לי לגבש מפרט למחשב HTPC, חיפשתי במפרטים המומלצים אבל לא הצלחתי לגבש משו בשבילי.
סה"כ הדרישות די סטנדרטיות, שיוכל לנגן בכבוד את כל הפורמטים והאיכויות, שיהיה שקט בצורה יחסית, מארז הכי קטן שאפשר, אין צורך בHD יותר מ-500, אינו מיועד למשחקים כלל !
מבחינת יציאות, חשוב לי מאוד SPDIF ו-S-VIDEO, לצערי כרגע הטלוויזיה תומכת רק ב-RCA עד השדרוג.
אני פתוח ולא מקובע לגבי שום חברה (כל עוד תגידו שהיא טובה כמובן).
אני מאוד מעריך את עזרתכם,
שאולי
- pixies
-
- אחראי תחום HTPC

- תגובות: 32985
- נתן תודות: 769 פעמים
- קיבל תודות: 2317 פעמים
אתה יכול ללכת על מפרט מספר 2, אבל במקום לוח אם מבוסס 780G לך על לוח אם פשוט ל-AMD ללא כרטיס מסך (למשל, מבוסס 6100 כמו ה-M61PME-S2P של Gigabyte), ולשים בו כרטיס מסך זול כמו ה-HD2400 או HD4350, שיש להם TV OUT.
"החלפתי כבל דיגיטלי ונפתח לי הסאונד"
היי פיקסיק,
תודה על התגובה.
יכול להיות שבהודעה שלי נשמעתי כמו אחד שמחפש מחשב הכי פשוט וזול שאפשר, אבל ממש לא.
כמו שכתבת להחליף לוח לזול יותר, לקנות כרטיס מסך זול, זאת לא הכוונה שלי, להחליף לדברים פשוטים וכך לרדת במחיר. כוונה היא לקבל את הטוב ביותר בשאפשר להוציא מהמחיר הנ"ל.
מה לגבי מעבד ה-5200 של אינטל שמומלץ המון באינטרנט ?
אגב, יש צורך בקירור חיצוני למעבד המ"ל ולמעבד שהצעת ?
מבחינת כרטיס מסך, אז איזה חברה אתה ממליץ עם הציפ HD4350 ? והאם הוא לא נחשב זול מידי כמו שציינת ?
מצטער על ההפצצה בשאלות, אני אקבל בהבנה ובכיף אם תגיד לי שאתה לא מוכן להכנס יותר מידי לפרטים כי כל יום שואלים את אותם שאלות אז התשובות מתבססות על טמפלטים קיימים.
שוב תודה,
שאולי
תודה על התגובה.
יכול להיות שבהודעה שלי נשמעתי כמו אחד שמחפש מחשב הכי פשוט וזול שאפשר, אבל ממש לא.
כמו שכתבת להחליף לוח לזול יותר, לקנות כרטיס מסך זול, זאת לא הכוונה שלי, להחליף לדברים פשוטים וכך לרדת במחיר. כוונה היא לקבל את הטוב ביותר בשאפשר להוציא מהמחיר הנ"ל.
מה לגבי מעבד ה-5200 של אינטל שמומלץ המון באינטרנט ?
אגב, יש צורך בקירור חיצוני למעבד המ"ל ולמעבד שהצעת ?
מבחינת כרטיס מסך, אז איזה חברה אתה ממליץ עם הציפ HD4350 ? והאם הוא לא נחשב זול מידי כמו שציינת ?
מצטער על ההפצצה בשאלות, אני אקבל בהבנה ובכיף אם תגיד לי שאתה לא מוכן להכנס יותר מידי לפרטים כי כל יום שואלים את אותם שאלות אז התשובות מתבססות על טמפלטים קיימים.
שוב תודה,
שאולי
- pixies
-
- אחראי תחום HTPC

- תגובות: 32985
- נתן תודות: 769 פעמים
- קיבל תודות: 2317 פעמים
כרטיס המסך זול אבל מצויין וחזק, וכולל פענוח בחומרה של H.264.
המעבד E5200 אפשרי, אבל קצת מיושן, ולא ינגן לך תכני HD כבדים במיוחד. בכל מקרה, פענוח החומרה של H.264 יפתור את הסוגייה. הייתי בכל זאת ממליץ ללכת על מעבד טוב כמו ה-E7400.
חברה מומלצת לכרטיסי מסך - Sapphire.
הקירור החיצוני טוב למערכת שקטה יותר. המאוורר שמגיע עם המעבד מצויין ויעשה את העבודה.
המעבד E5200 אפשרי, אבל קצת מיושן, ולא ינגן לך תכני HD כבדים במיוחד. בכל מקרה, פענוח החומרה של H.264 יפתור את הסוגייה. הייתי בכל זאת ממליץ ללכת על מעבד טוב כמו ה-E7400.
חברה מומלצת לכרטיסי מסך - Sapphire.
הקירור החיצוני טוב למערכת שקטה יותר. המאוורר שמגיע עם המעבד מצויין ויעשה את העבודה.
"החלפתי כבל דיגיטלי ונפתח לי הסאונד"