מארז ל- HTPC עם קירור מים מובנה

תוכנות ניהול מדיה: KODI, תוספים, XBMC, Media Portal, PLEX וכו'
kfirkb פותח השרשור
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 628
נתן תודות: 2 פעמים
קיבל תודות: 1 פעם

שליחה #1 

לפני שאני מתחיל לבנות את ה HTPC שלי אני קודם כל אתחיל במארז מכוון שהוא הולך להיות סגור בתוך מזנון ואני מאמין שקירור רגיל בעזרת מאווררים לא יחזיק ולכן אני מחפש מארז סלוני שיהיה לו קירור מים מובנה או כל פתרון קרור אחר שיחזיק אותו.

יש דבר כזה?
אפשר המלצות?

udi13
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 766
נתן תודות: 15 פעמים
קיבל תודות: 7 פעמים

שליחה #2 

במיד וזו בנית מחשב ראשונה שלך, אני הייתי ממליץ לך לא לגעת בקירור מים.
יש לקחת בחשבון שלמרות שמדובר במערכת קירור מים לאוו דווקא מדובר על מערכת שקטה בסופו של דבר, זה נובע מהמאוורר שאמור לקרר את הראדיטור החיצוני.

באופן כללי כל מארז יכול להתאים לקירור מים, מערכת קירור המים צריכה להיות מותאמת לחלקי המחשב ופחות למארז עצמו (כמובן שתמיד יש יוצאים מן הכלל).

kfirkb פותח השרשור
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #3 

אני לא רוצה להתעסק יותר מידי עם המערכת הזו ולכן אני מעדיף מתרון קירור מובנה שיתאים לתנאים שלי שבהם המחשב ישב בתוך מזנון סגור.
כל פתרון קירור שיענה על הצרכים שלי יתקבל בברכה, רק שאני לא כל כך בקיא בתחום הזה ואני מחפש פתרון.

האם בכלל יש דרך כל שהיא לנצל קירור רגיל של מאווררים שיקרר מספיק בתנאים כאלו?
יש שיטות נוספות לקרור פרט למים?

udi13
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #4 

כמה שידוע לי אין מחשב מוכן בעל קירור מים, צריך לבנות את המחשב לפי דרישת הלקוח ולהתאים לו את כל חלקי הקירור.

אתה יכול לבנות מחשב רגיל בעל מאווררים (שקט או לא זה כבר תלוי בך) ולהוסיף למזנון שלך
מאוורר או 2 (תלוי בגודל) שיעזרו לך להוציא את האוויר החם מתוך המזנון ויכניסו אוויר קר פנימה.

"לא בקיא בתחום...." בטח לא להיכנס לקירור מים במחשב הראשון.
אני אישית השגתי תוצאות יוצאות מן הכלל ולא בעזרת קירור מים.
קירור מים זו הרפתקה נחמדה עם דגש על "הרפתקה" :D

Catskinner
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT
תגובות: 16019
נתן תודות: 123 פעמים
קיבל תודות: 940 פעמים

שליחה #5 

kfirkb קח בחשבון שכל פתרוננות הקרור - כולל קרור מים - פשוט מעבירים את החום ממקום אחד למקום אחר תוך יצירת חום נוסף משלהם. לכן אם תניח את המחשב במקום סגור מבלי לדאוג להציב את המשאבה ומפזר החום במקום פתוח, אתה תגרום להצטברות של חום שעשויה להעלות את הטמפרטורה במזנון מעבר ל 40-50 מעלות בלי שום בעיה.
מעצבן אותי כשאומרים "אני ילך, אני יקנה". מעצבן אותי עוד יותר כשכותבים את זה.

kfirkb פותח השרשור
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #6 

הייתי בטוח שכבר כמה איזו חברה אחת לפחות שהפנימה ש HTPC הוא מחשב סלוני שבלא מעט מקרים הוא יאלץ לשבת בתוך מזנון סגור ושכבר חשבו על איזה מארז עם פתרון פרקטי.

בקיצור, אם זה כך אז המיקום שלו יהיה בתא האמצעי של המזנון שהוא תא פתוח ואשים אותו שם במדף מעל הרסיבר ובמקומו של הממיר של YES.

אז מה שאני צריך זה מארז נמוך יחסית בגובה שלא יעלה על 13 ס"מ ושלא יהיו לו פתחי איוורור בחלק העליון כי תקרת המזון תיהיה צמודה מאוד, אין בעיה שפתחי האיוורור יהיו מלפנים ומאחור ו/או בצדדים.
ומכוון שהוא יהיה גלוי בתא פתוח במרכז המזנון אז צריך גם שהוא יהיה יפה מאוד ובצבע שחור.

אם יש דבר כזה אשמח לקבל עזרה.

pixies
אחראי תחום HTPC
אחראי תחום HTPC
תגובות: 32985
נתן תודות: 769 פעמים
קיבל תודות: 2317 פעמים

שליחה #7 

לגבי האוורור - מה שאתה יכול לעשות זה לקנות מאוורר של 12 ס"מ שיעשה יניקה של האוויר כלפי חוץ, ולקבע אותו באחורי המזנון. קצת עבודת נגרות אבל משתלם ויפתור לך את הבעייה.
לגבי 13 ס"מ גובה - בדוק את הנתונים של המוצרט הנמוך של ThermalTake או ה-Antec Micro Fusion.
"החלפתי כבל דיגיטלי ונפתח לי הסאונד"

Catskinner
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT
תגובות: 16019
נתן תודות: 123 פעמים
קיבל תודות: 940 פעמים

שליחה #8 

kfirkb, זה לא קשור לחברות HTPC בכלל והאזהרה שנתתי בדבר הצטברות חום נכונה לגבי כל מכשיר המחובר לחשמל שמחליטים להציב במקום סגור.

על זה נאמר שכנגד חוקי התרמודינמיקה אי אפשר להילחם. כל מכשיר העושה עבודה מייצר גם חום ולא קיים מכשיר המייצר קור. לכן תמיד צריך לדאוג לאיוורור מתאים וזה תקף למחשבים, מגברים, ממירים וכל אבזר AV אחר בסלון.
מעצבן אותי כשאומרים "אני ילך, אני יקנה". מעצבן אותי עוד יותר כשכותבים את זה.

kfirkb פותח השרשור
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #9 

לאחר שהפחדתם אותי בשרשור הזה מקירור מים וכינתם את זה "הרפתקאה" אני שוב חושב ללכת על זה כי נתקלתי במוצר הזה:
http://www.zalman.co.kr/ENG/product/Pro ... sp?idx=183

או זה:
http://www.zalman.co.kr/ENG/product/Pro ... sp?idx=184

חשבתי להרכיב מחשב עם מארז HTPC גדול עם המערכת קירור הזאת ואעשה חור במזנון להוצאת הראדיאטור.

מה דעתכם?
האם גם עם מערכת סגורה כזו אני אצטרך להכנס להרפתקאה או לתחזוקה מעיקה כלשהי?

udi13
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #10 

kfirkb כתב:לאחר שהפחדתם אותי בשרשור הזה מקירור מים וכינתם את זה "הרפתקאה" אני שוב חושב ללכת על זה כי נתקלתי במוצר הזה:
http://www.zalman.co.kr/ENG/product/Pro ... sp?idx=183

או זה:
http://www.zalman.co.kr/ENG/product/Pro ... sp?idx=184

חשבתי להרכיב מחשב עם מארז HTPC גדול עם המערכת קירור הזאת ואעשה חור במזנון להוצאת הראדיאטור.

מה דעתכם?
האם גם עם מערכת סגורה כזו אני אצטרך להכנס להרפתקאה או לתחזוקה מעיקה כלשהי?
...
לא הבנתי מה שונה המערכת הזו משאר מערכות המים? זה שאין לה מאוורר לא אומר שהיא שקטה, גם המשאבה יוצרת רעש (לא פחות ממאוורר).

Lori
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 116
קיבל תודות: 0

שליחה #11 

נתקלתי באותה הבעיה.
רכשתי לאחרונה רסיבר חדש של HK 255 והוא עתיד להתחבר לHTPC עם מארז DH101 של THERMALTEK.
בכל אופן, שנייהם מאוכסנים בתוך מזנון עם גב דיקט.
הבעיה הגדולה שלי היתה דווקא הרסיבר שפליטות החום שלו הן אדירות והוא ללא מאוורר פנימי.
וכמו שכבר ציינו פה לפני, חום לא נעלם הוא פשוט עובר למקום אחר..
לכן קניתי 2 מאוורים שקטים וע"י עבודת חשמל (די פשוטה) חיברתי אותם לשנאי 12V (אני בטוח שיש מוצר מוגמר כזה), מסורית, 0.5 שעת עבודה ו8 ברגים והבעיה נפתרה.
רק אל תשכח, אויר גם צריך להכנס דרך פתח כל שהוא, לי יש פתח בחזית ולכן ישנה זרימת אויר טובה.

שלח תגובה

חזור אל “תוכנה - KODI”