Creative X-Fi Elite Pro VS Asus Xonar Hdav 1.3 Deluxe
- pixies
-
- אחראי תחום HTPC

- תגובות: 32983
- נתן תודות: 769 פעמים
- קיבל תודות: 2317 פעמים
ה-Asus מיועד יותר למי שחשוב לו תמיכה בפורמטי האודיו הדיגיטליים החדשים שיש בסרטי בלו ריי, DTS-HD/MA ו-True-HD. ה-Creative בכלל לא תומך בהם.
"החלפתי כבל דיגיטלי ונפתח לי הסאונד"
זאת שאלה מאוד קשה, והדבר מאוד תלוי בציוד שיש לך כרגע דרכו אתה שומע עם הכרטיס קול.
ל- ASUS יש מפענחים ממש טובים שהייעוד שלהם הוא לסאונד, ואם להיות יותר ספציפיים אז לקולנוע ביתי.
לסדרת X-FI של CREATIVE יש יתרון עצום על כרטיסים אחרים בתחום המשחקים עקב שימוש בצ'יפים ייעודיים לכך. למוזיקה הם לא יותר מידי מומלצים, בגלל בעיות הדרייברים שיש להם ובעיות אחרות שלא נכנס אליהם כאן.
במידה ואתה לא מעביר את הסאונד דרך רסיבר, תישאר עם מה שיש לך, במידה והעדיפות שלך היא למשחקים יותר משאר הדברים.
במידה ואתה כן מעביר את הסאונד דרך רסיבר, הייתי כן שוקל לעשות את ההחלפה, מכיוון שכאן כבר תוכל להרגיש את הפרטים הקטנים שנעלמים בצליל, ולא תצטרך את ה"טאץ'" של הכרטיס קול לדבר.
מה שאתה מנסה לעשות כאן הוא להשתמש בכרטיס קול כמכשיר PRE לכל דבר. זה לא יעבוד. אתה רוצה צליל טוב באמת, מכל העולמות. צריך מכשיר PRE ייעודי שיודע לקבל את הנתונים בצורה דיגיטלית נקייה ולפענח אותם כמו שצריך ע"י רכיבים ייעודיים ולהעבירם להגברה מתאימה.
לדעתי בזמן הקרוב, לא נוכל לראות מחשבים המשמשים כמכשירי PRE ייעודיים, מהרבה מאוד סיבות, כשהמרכזית שבהן היא NOISE.
בהצלחה בהחלטה!
ל- ASUS יש מפענחים ממש טובים שהייעוד שלהם הוא לסאונד, ואם להיות יותר ספציפיים אז לקולנוע ביתי.
לסדרת X-FI של CREATIVE יש יתרון עצום על כרטיסים אחרים בתחום המשחקים עקב שימוש בצ'יפים ייעודיים לכך. למוזיקה הם לא יותר מידי מומלצים, בגלל בעיות הדרייברים שיש להם ובעיות אחרות שלא נכנס אליהם כאן.
במידה ואתה לא מעביר את הסאונד דרך רסיבר, תישאר עם מה שיש לך, במידה והעדיפות שלך היא למשחקים יותר משאר הדברים.
במידה ואתה כן מעביר את הסאונד דרך רסיבר, הייתי כן שוקל לעשות את ההחלפה, מכיוון שכאן כבר תוכל להרגיש את הפרטים הקטנים שנעלמים בצליל, ולא תצטרך את ה"טאץ'" של הכרטיס קול לדבר.
מה שאתה מנסה לעשות כאן הוא להשתמש בכרטיס קול כמכשיר PRE לכל דבר. זה לא יעבוד. אתה רוצה צליל טוב באמת, מכל העולמות. צריך מכשיר PRE ייעודי שיודע לקבל את הנתונים בצורה דיגיטלית נקייה ולפענח אותם כמו שצריך ע"י רכיבים ייעודיים ולהעבירם להגברה מתאימה.
לדעתי בזמן הקרוב, לא נוכל לראות מחשבים המשמשים כמכשירי PRE ייעודיים, מהרבה מאוד סיבות, כשהמרכזית שבהן היא NOISE.
בהצלחה בהחלטה!
לפני שאתה מחליף נסה לתת לרסיבר לפענח לבד את הצליל, עי" חיבור אופטי או HDMI, ותודיע אם אתה מרוצה מהתוצאה על פני ה-X-FI.DoronB כתב:זההציוד שלי:Denon 3808
Polk Rti A7
Polk Csi A6
Axiom Qs8
אני מעביר דרך הרסיבר -כנראה אני יחליף לאסוס
תודה רבה על העזרה...
- Catskinner
- חבר במועדון HT

- תגובות: 16019
- נתן תודות: 123 פעמים
- קיבל תודות: 940 פעמים
ה XONAR הוא כרטיס HTPC נטו. מלבד התמיכה בפורמטי האודיו החדשים הוא גם כולל מעבד ווידאו לביצוע postprocessing לסרטים אבל קח בחשבון שהתמיכה באפקטי אודיו והאצת אודיו במשחקים מוגבלת יותר יותר ממה שאתה מקבל עם ה X-Fi שיכול להשתמש ב Alchemy תחת Vista
מעצבן אותי כשאומרים "אני ילך, אני יקנה". מעצבן אותי עוד יותר כשכותבים את זה.
אתה צריך להבין דבר אחד... כשאתה מחובר עם אופטי, הכרטיס מעביר את הנתונים לרסיבר והרסיבר מפענח אותם, לא הכרטיס.
קודם כל, תחבר את הכרטיס בצורה אנלוגית, עם 3 כבלים שמתפצלים ל-6 ערוצים לכניסת ה-5.1 האנלוגית ברסיבר (אם קיימות כניסות אלו, לא בדקתי ברסיבר שלך, אם לא קיימות כניסות אלו, אין הבדל בין לשלוח מהכרטיס, כזה או אחר, לבין אופטי מהלוח אם). ככה שאתה מנצל את הכרטיס לשמיעה של הצליל.
במידה ולא תשמע הבדלים, לא יעזור לך אם תקנה כרטיס אחר, רוב הסיכויים, מכיוון שהאוזניים שלך לא יבחינו בהבדל.
קודם כל, תחבר את הכרטיס בצורה אנלוגית, עם 3 כבלים שמתפצלים ל-6 ערוצים לכניסת ה-5.1 האנלוגית ברסיבר (אם קיימות כניסות אלו, לא בדקתי ברסיבר שלך, אם לא קיימות כניסות אלו, אין הבדל בין לשלוח מהכרטיס, כזה או אחר, לבין אופטי מהלוח אם). ככה שאתה מנצל את הכרטיס לשמיעה של הצליל.
במידה ולא תשמע הבדלים, לא יעזור לך אם תקנה כרטיס אחר, רוב הסיכויים, מכיוון שהאוזניים שלך לא יבחינו בהבדל.
אתה יכול להסביר לי בבקשה איך אני עושה את זה (עכשיו אני קולט שאני לא מחובר נכון-כי שאני עושה לכרטיס בדיקת רמקולים את האחוריים הוא משמיע בקדמיים)
אם איזה כבל ולאיזה חיבור אני מתחבר ברסיבר
לא קשור:אבל תודה רבה לך על העזרה
אם איזה כבל ולאיזה חיבור אני מתחבר ברסיבר
לא קשור:אבל תודה רבה לך על העזרה
- Catskinner
- חבר במועדון HT

- תגובות: 16019
- נתן תודות: 123 פעמים
- קיבל תודות: 940 פעמים
מדוע אתה פשוט לא מתחבר ב S/PDIF בהתאם למדריך?
מעצבן אותי כשאומרים "אני ילך, אני יקנה". מעצבן אותי עוד יותר כשכותבים את זה.
ה-AZUNTECH פחות טוב למשחקים מהאסוס לא רק בגלל שהדרייברים שלו מגבילים אותו בכך אלא גם בגלל שיכולות ה-NOISE DAMPENING שלו על הכרטיס לא מספיק טובות.staticx כתב:למה במקום HDAV לא מדברים על AZUNTECH? הרי הוא שילוב של XFI ושל HDAV... כלומר מעולה לסרטים וגם תומך EAX וכו'...
גם במשחקים, כמו בסאונד אודיופילי, מחפשים לשמוע את המוזיקה שמאחורי הצלילים, כאשר קיים NOISE, אפילו הקטן ביותר, הוא הורג את "הגלים" החלשים בצליל.
על איזה הגדרות אתה מתכוון? ....הכרטיס מחובר לקונסולה והקונסולה מחוברת למגבר דרך אופטי ...בהתקני השמעה במחשב זה על x-fi sound blaster spdif out לא על הרמקוליםטלוש כתב:תפרט קודם כל, מה הגדרת, איך הגדרת.
על מנת לנצל את הכרטיס כמו שצריך אתה צריך 3 כבלים אוזניות לבננה....
בלי כול קשר קניתי CODEC של דולבי וDTS מקריאטייב ,אני לא מפעיל אותו כי צריך לשים דרך הרמקולים ודרך המגבר שומעים יותר טוב
אם אתה יכול תרשום בגוגל DENON 3808 REAR בתמונות ותראה את החיבורים באיכות יותר טובה
אז ככה.
לפי:
http://www.superfi.co.uk/popup.cfm?prod ... 8_Rear.jpg
יש לך כניסות אנלוגיות ברסיבר. זה נקרא EXT IN.
מאוד ממליץ לך לקחת כבל מתאים, בתור התחלה, דו ערוצי. ולהשוואת את ההבדלים באיכות בין הרסיבר עם חיבור אופטי, לכרטיס קול כשהוא מחובר אנלוגית.
יש לך רסיבר לא פשוט עם יחידת PRE יחסית טובה. מצד שני הכרטיס קול שלך גם לא פרייר!
תבדוק ותשווה.
אני לוקח ניחוש פה אבל לדעתי, הכרטיס קול ינצח כאן.
תעדכן!
לפי:
http://www.superfi.co.uk/popup.cfm?prod ... 8_Rear.jpg
יש לך כניסות אנלוגיות ברסיבר. זה נקרא EXT IN.
מאוד ממליץ לך לקחת כבל מתאים, בתור התחלה, דו ערוצי. ולהשוואת את ההבדלים באיכות בין הרסיבר עם חיבור אופטי, לכרטיס קול כשהוא מחובר אנלוגית.
יש לך רסיבר לא פשוט עם יחידת PRE יחסית טובה. מצד שני הכרטיס קול שלך גם לא פרייר!
תבדוק ותשווה.
אני לוקח ניחוש פה אבל לדעתי, הכרטיס קול ינצח כאן.
תעדכן!