האם יש צורך במפענחים החדשים שקיימים היום ברסיברים?
-
maccabi
-
- חבר פעיל מאוד

- תגובות: 238
שלום.
אני מתכוון לקנות רסיבר ( פיוניר, דנון או ימהה) עד ה1600 1700 ש"ח יש כאלה שקוראים יותר פורמטים ויש כאלה פחות ( אם יש המלצה למגבר מסוים בטווח מחיר הזה אשמח מאוד)
רציתי לדעת אם יש לזה משמעות כאשר אני מחבר את הרסיבר גם למחשב( לצפיה בסרטי HD) וגם כאשר אני רואה טלויזיה שבה אני רוצה לשמוע מכל ה5 רמקולים( סט פיוניר בינוני ומטה HTZ262 )
הרי בסופו של דבר אני ישמע מכל ה5 גם בבמחשב וגם בטלויזיה
אז איפה נכנס הקטע של המפענחים החדישים וכו וכו?
אני מתכוון לקנות רסיבר ( פיוניר, דנון או ימהה) עד ה1600 1700 ש"ח יש כאלה שקוראים יותר פורמטים ויש כאלה פחות ( אם יש המלצה למגבר מסוים בטווח מחיר הזה אשמח מאוד)
רציתי לדעת אם יש לזה משמעות כאשר אני מחבר את הרסיבר גם למחשב( לצפיה בסרטי HD) וגם כאשר אני רואה טלויזיה שבה אני רוצה לשמוע מכל ה5 רמקולים( סט פיוניר בינוני ומטה HTZ262 )
הרי בסופו של דבר אני ישמע מכל ה5 גם בבמחשב וגם בטלויזיה
אז איפה נכנס הקטע של המפענחים החדישים וכו וכו?
-
maccabi
-
- חבר פעיל מאוד

מישהו?
- Shayosef
-
- חבר מכור קשה

- תגובות: 5891
-
maccabi
-
- חבר פעיל מאוד

מדברים שמה על סטרימרים וכו לא עונים על מה שאני מתכוון...
אני יחדד את הדברים, אני רואה סרט MKV מהמחשב ויוצא כבל ממנו לרסיבר שאקנה. יש מצב שאני לא ישמע את הסרט בגלל כל המפענחים??( המחשב דנדנש לוח(GA-EP43C-DS3 )
כי יש את הדנון שהוא קורא איזה 4 מפענחים יותר מהפיוניר לדוגמא וזה עולה 1700 לעומת הפיוניר 1400 כדאי להוסיף לדנון?
עדין לא הצלחתי להבין את העניין עם המפענחים
אני יחדד את הדברים, אני רואה סרט MKV מהמחשב ויוצא כבל ממנו לרסיבר שאקנה. יש מצב שאני לא ישמע את הסרט בגלל כל המפענחים??( המחשב דנדנש לוח(GA-EP43C-DS3 )
כי יש את הדנון שהוא קורא איזה 4 מפענחים יותר מהפיוניר לדוגמא וזה עולה 1700 לעומת הפיוניר 1400 כדאי להוסיף לדנון?
עדין לא הצלחתי להבין את העניין עם המפענחים
- eagle75
-
- חבר במועדון HT

- תגובות: 2805
אם אתה משתמש רק במחשב, אז במקרה הכי גרוע אתה יכול לפענח במחשב ולשלוח סיגנל מפוענח (PCM) דרך ה HDMI במידה והכרטיס קול שלך תומך בכך.
-
maccabi
-
- חבר פעיל מאוד

אבל ברוב המקרים לא אמור להיות לי בעיה בזמן ניגון הסרטים לא משנה אם יש לו 7 מפענחים או 4 כביכול?
כי נראה לי מהמחשב לא אמורה להיות בעיה בלי קשר למגבר
כי נראה לי מהמחשב לא אמורה להיות בעיה בלי קשר למגבר
- eagle75
-
- חבר במועדון HT

לא ברור לי למה אתה מתכוון כשאתה מתכוון מפענחים. אולי אתה מתכוון לערוצים?
מחשב תמיד יוכל לפענח כל קידוד עתידי שיצא ולשלוח את הסיגנל מפוענח בצורה דיגיטלית לרסיבר דרך כבל יחיד (hdmi). הרסיבר מפרק את הסיגנל למספר ערוצים (בדרך כלל 6 או 8 ), ממיר את האות הדיגיטלי לאות אנלוגי ושולח לרמקולים.
לחילופין, אתה יכול לפענח במחשב ולהמיר לאנלוגי ואת זה לחבר לרסיבר או ישירות לרמקולים, אבל זה לא מומלץ.
אתה רק צריך לדאוג שגם המחשב וגם הרסיבר ידעו לקבל ולהעביר אות לא מקודד רב ערוצי בצורה דיגיטלית, כלומר PCM רב ערוצי דרך יציאת HDMI. לגבי מי יבצע את הפיענוח, המחשב או הרסיבר, זה כבר לא משנה.
אם תתן דגמים ספציפים של רסיברים נוכל לעזור לך יותר.
מחשב תמיד יוכל לפענח כל קידוד עתידי שיצא ולשלוח את הסיגנל מפוענח בצורה דיגיטלית לרסיבר דרך כבל יחיד (hdmi). הרסיבר מפרק את הסיגנל למספר ערוצים (בדרך כלל 6 או 8 ), ממיר את האות הדיגיטלי לאות אנלוגי ושולח לרמקולים.
לחילופין, אתה יכול לפענח במחשב ולהמיר לאנלוגי ואת זה לחבר לרסיבר או ישירות לרמקולים, אבל זה לא מומלץ.
אתה רק צריך לדאוג שגם המחשב וגם הרסיבר ידעו לקבל ולהעביר אות לא מקודד רב ערוצי בצורה דיגיטלית, כלומר PCM רב ערוצי דרך יציאת HDMI. לגבי מי יבצע את הפיענוח, המחשב או הרסיבר, זה כבר לא משנה.
אם תתן דגמים ספציפים של רסיברים נוכל לעזור לך יותר.
- Itay_Pollak
-
- חבר במועדון ה-15K

- תגובות: 19136
- שם מלא: איתי פולק
אני חושב שאתה מאוד מטעה.eagle75 כתב:לא ברור לי למה אתה מתכוון כשאתה מתכוון מפענחים. אולי אתה מתכוון לערוצים?
אם תתן דגמים ספציפים של רסיברים נוכל לעזור לך יותר....
כיום, למחשב יש בעייה להתעסק עם הפורמטים החדשים - ורק כרטיסים יקרים יחסית יעשו את העבודה.
לשואל השאלה - האם אתה מתכוון להוריד סרטים באיכות המתאימה? כלומר - סרטי בלוריי מלאים בסביבות ה-25GB צפונה לסרט?
(יש עכשיו ניצנים של MKV עם פורמטים חדשים - אבל כאמור - רק נצנים)
אם אתה מסוגל לגלח עוד כסף - אולי שווה להשקיע.
מצד שני - לאור הרמקולים שאתה מדבר עליהם - אולי בכלל כדאי להשקיע ברמקולים במקום.
בהצלחה
- eagle75
-
- חבר במועדון HT

FFDSHOW יודע לפענח TRUEHD ואני מניח שבקרוב גם DTS HD. למה שתהיה בעיה לפתוח bitstream מתאים במחשב ולשלוח לרסיבר PCM רב ערוצי? אני לא מדבר על המרה של דיגיטלי לאנלוגי שאז באמת צריך כרטיסים יקרים וטובים, אלה רק על פתיחה של קידוד כדוגמת פתיחה קובץ ZIP.
היכן אני טועה?
היכן אני טועה?
- Catskinner
-
- חבר במועדון HT

- תגובות: 16019
כרגע פענוח DTS HD לא עומד על הפרק במפת הדרכים הקרובה של ffdshow tryouts
מעצבן אותי כשאומרים "אני ילך, אני יקנה". מעצבן אותי עוד יותר כשכותבים את זה.
-
maccabi
-
- חבר פעיל מאוד

Itay_Pollak - לא בהכרח, בדר"כ הקבצים שרצים היום ברשת 4.5GB וצפונה. לא מעבר לזה.
אוקיי הנה לדוגמה 2 מגברים :
1. DENON - http://www.saleshop.co.il/Product.asp?P ... ap&lang=HE
2. pioneer- http://www.pompa.co.il/Product.asp?Pid= ... ap&lang=HE
עכשיו לדנון הראשון יש פענח פנימיDolby Pro Logic IIx, Dolby Digital EX, DTS NEO:6, DTS-ES Discrete 7.1 and Matrix 7.1, DTS 96/24
ואילו לפיוניר השני יש Dolby DIGITAL, DTS , DTS 96/24, DOLBY PRO LOGIC II, windows media audio 9 pro.
עכשיו לא צריך להיות גאון כזה גדול כדי לדעת שיש לדנון מפענח פנימי עשיר יותר אם אני מגדיר את זה נכון יש יותר סוגים מהפיוניר.
השאלה שלי היא אם זה כזה קריטיי ?
מה יכול להיות שאני ינגן סרט מהמחשב ופתאום זה לא ינגן לי בפיוניר בגלל שהוא תומך בפחות פורמטים.? ( שוב אם אני מגדיר זאת
נכון כי אני התבלבלתי לגמרי )
אני מתכוון לקפוץ בשעתים הקרובות לקנות מגבר אשמח מאוד אם חברים יקרים תמליצו על מגבר בבטווח מחיר הזה שעונה על הדרישות ( מוזיקה פחות יותר סרטים)
תודההה רבה על הסבלנות, לא הסברתי את עצמי נכון מצטער.
אוקיי הנה לדוגמה 2 מגברים :
1. DENON - http://www.saleshop.co.il/Product.asp?P ... ap&lang=HE
2. pioneer- http://www.pompa.co.il/Product.asp?Pid= ... ap&lang=HE
עכשיו לדנון הראשון יש פענח פנימיDolby Pro Logic IIx, Dolby Digital EX, DTS NEO:6, DTS-ES Discrete 7.1 and Matrix 7.1, DTS 96/24
ואילו לפיוניר השני יש Dolby DIGITAL, DTS , DTS 96/24, DOLBY PRO LOGIC II, windows media audio 9 pro.
עכשיו לא צריך להיות גאון כזה גדול כדי לדעת שיש לדנון מפענח פנימי עשיר יותר אם אני מגדיר את זה נכון יש יותר סוגים מהפיוניר.
השאלה שלי היא אם זה כזה קריטיי ?
מה יכול להיות שאני ינגן סרט מהמחשב ופתאום זה לא ינגן לי בפיוניר בגלל שהוא תומך בפחות פורמטים.? ( שוב אם אני מגדיר זאת
נכון כי אני התבלבלתי לגמרי )
אני מתכוון לקפוץ בשעתים הקרובות לקנות מגבר אשמח מאוד אם חברים יקרים תמליצו על מגבר בבטווח מחיר הזה שעונה על הדרישות ( מוזיקה פחות יותר סרטים)
תודההה רבה על הסבלנות, לא הסברתי את עצמי נכון מצטער.
- eagle75
-
- חבר במועדון HT

אבל אפשר להניח שבסופו של דבר תהיה את היכולת? וזה נכון לגבי כל פורמט עתידי. לא?
לכן טענתי שבסופו של דבר המחשב יכול לפענח כל דבר ולשלוח PCM לרסיבר. אני טועה?
maccabi, שני הרסיברים הנ"ל לא יודעים לקבל PCM רב ערוצי, רק אות דיגיטלי.
לכן טענתי שבסופו של דבר המחשב יכול לפענח כל דבר ולשלוח PCM לרסיבר. אני טועה?
maccabi, שני הרסיברים הנ"ל לא יודעים לקבל PCM רב ערוצי, רק אות דיגיטלי.
-
maccabi
-
- חבר פעיל מאוד

אין לי מושג מה אתה מתכוון "PCM רב ערוצי".
בכל מקרה יש לך איזה עצה מה לקחת בקשר לדרישות/שאלות שרשמתי למעלה?
בכל מקרה יש לך איזה עצה מה לקחת בקשר לדרישות/שאלות שרשמתי למעלה?
- parsi28
-
- חבר פעיל מאוד

- תגובות: 170
שניהם רסיבר דיי בינוניים ברמת כניסה....
למה לא תלך על יד שניה שם תוכל בתקציב הזה להביא אחלה רסיבר עם כל הפורמטים שאתה מחפש.
למה לא תלך על יד שניה שם תוכל בתקציב הזה להביא אחלה רסיבר עם כל הפורמטים שאתה מחפש.
- Itay_Pollak
-
- חבר במועדון ה-15K

סרטים בגודל 4.5 - זה בד"כ סרטי 720P שבאים עם DTS או DD - לא עם DTS-HD ודומיו... סרטי 1080P כבר תופסים נפח כפול - ועדיין חסרי סאונד HD. מה שאומר להערכתי - צריך להוריד קבצים של לפחות 15GB...
אבל שוב - אני סבור שדווקא הרמקולים אצלך יהיו צוואר הבקבוק הבעייתי.
אבל שוב - אני סבור שדווקא הרמקולים אצלך יהיו צוואר הבקבוק הבעייתי.
-
maccabi
-
- חבר פעיל מאוד

אוקיי הבנתי אותך ז"א שלדרישה שלי בשני המגברים הנ"ל הם ינגנו יופי לפי מה שאני מבין.
וכן,טעיתי בקנייה טעות גדולה. אני דווקא חולה סאונד ( יותר ברכב) רק עכשיו נכנסתי לעניינים של הקולנוע ביתי כפי ששמים לב.
הרמקולים גם דרך אגב לא יחזיקו מעמד עם 60W ב 4 אום ככה שאם אני יגביר טיפה הם ישרפו בשניות אז גם אני צריך להיות זהיר.
אבל בעיקרון המגברים בטווח מחיר הזה הם סבירים לדרישתי, צודק?
וכן,טעיתי בקנייה טעות גדולה. אני דווקא חולה סאונד ( יותר ברכב) רק עכשיו נכנסתי לעניינים של הקולנוע ביתי כפי ששמים לב.
הרמקולים גם דרך אגב לא יחזיקו מעמד עם 60W ב 4 אום ככה שאם אני יגביר טיפה הם ישרפו בשניות אז גם אני צריך להיות זהיר.
אבל בעיקרון המגברים בטווח מחיר הזה הם סבירים לדרישתי, צודק?
- המלך
-
- חבר מכור קשה

- תגובות: 6273
יש לך דוגמא לסרט MKV עם הפורמטים החדשים?Itay_Pollak כתב:אני חושב שאתה מאוד מטעה.eagle75 כתב:לא ברור לי למה אתה מתכוון כשאתה מתכוון מפענחים. אולי אתה מתכוון לערוצים?
אם תתן דגמים ספציפים של רסיברים נוכל לעזור לך יותר....
כיום, למחשב יש בעייה להתעסק עם הפורמטים החדשים - ורק כרטיסים יקרים יחסית יעשו את העבודה.
לשואל השאלה - האם אתה מתכוון להוריד סרטים באיכות המתאימה? כלומר - סרטי בלוריי מלאים בסביבות ה-25GB צפונה לסרט?
(יש עכשיו ניצנים של MKV עם פורמטים חדשים - אבל כאמור - רק נצנים)
אם אתה מסוגל לגלח עוד כסף - אולי שווה להשקיע.
מצד שני - לאור הרמקולים שאתה מדבר עליהם - אולי בכלל כדאי להשקיע ברמקולים במקום.
בהצלחה...
תודה
- Itay_Pollak
-
- חבר במועדון ה-15K

לי אישית לא, זה הוזכר באיזה שרשור לפני כמה ימים
אולי דרך חיפוש תצליח למצוא
אולי דרך חיפוש תצליח למצוא
- guyz6471
-
- חבר פעיל במיוחד

- תגובות: 698
לפי דעתי יש את זה למשל
Quantum Of Solace 2008 BDRip DTSHD 1080p x264
SOURCE TYPE.....: Blu-Ray 1080P H264
ViDEO BiTRATE...: x264 @ 10231 Kbps
RESOLUTiON......: 1920 X 800
ASPECT RATiO....: 2.4 : 1
FRAME RATE......: 23.976 fps
RUNTiME.........: 106 mins
AUDiO BiTRATE...: DTS-HDMA core 1536K 5.1CH
FilE SiZE.......: 4.35G*2
אני מקווה שזה לא עברה על חוקי הפורום להציג את זה פה..
במידה וכן נא מחקו את הפוסט
Quantum Of Solace 2008 BDRip DTSHD 1080p x264
SOURCE TYPE.....: Blu-Ray 1080P H264
ViDEO BiTRATE...: x264 @ 10231 Kbps
RESOLUTiON......: 1920 X 800
ASPECT RATiO....: 2.4 : 1
FRAME RATE......: 23.976 fps
RUNTiME.........: 106 mins
AUDiO BiTRATE...: DTS-HDMA core 1536K 5.1CH
FilE SiZE.......: 4.35G*2
אני מקווה שזה לא עברה על חוקי הפורום להציג את זה פה..
במידה וכן נא מחקו את הפוסט
- Itay_Pollak
-
- חבר במועדון ה-15K

מצחיק - אבל זה לא הפורמטים החדשים אם אני מבין נכון - זה רק ה CORE של הפורמטים החדשים ולא הפורמט עצמו.