שרשור בעיות, באגים, הצעות שיפור ל- YES MAX HD
-
oferlaor
- מנהל

- תגובות: 78931
- שם מלא: עפר לאור
- נתן תודות: 792 פעמים
- קיבל תודות: 5400 פעמים
אם יש לכם באג, בעיה, תקלה, שגיאה, אי תאימות, או כל בעיה טכנית או הצעה לשיפור בנוגע ל-YES MAX HD, נא להכניס אותה כאן.
דברים שאפשר יהיה לאמת אצל יותר ממשתמש אחד יועברו באופן מסודר לחברה.
דברים שאפשר יהיה לאמת אצל יותר ממשתמש אחד יועברו באופן מסודר לחברה.
- jpost
- חבר מביא חבר

- תגובות: 4861
- שם מלא: (~)
- נתן תודות: 125 פעמים
- קיבל תודות: 202 פעמים
בעיות סיגנל ב YES MAX HD
נתקלתי בשתי בעיות סיגנל ב YES MAX HD החדש:
1) לא הצלחתי בשום אופן להוציא RGB מיציאת ה SCART של הממיר. למרות הגדרת הסיגנל כ 576i והגדרת יציאת ה SCART כ RGB לא הצלחתי להוציא סיגנל שיזוהה ע"י מעבד הוידאו שלי DVDO VP50 Pro. דרך אותו חיבור SCART בדיוק היה מחובר ה YES MAX שעבד ולא שיניתי כלום בהגדרות של מעבד הוידאו. בסקירה של עפר היה כתוב שה RGB עובד. מה אני עושה לא נכון ?
2) ברצוני לאפשר למעבד הוידאו לבצע את ה upscale לתמונה, לכן הגדרתי את הסיגנל ב HD על מצב Auto. ציפיתי שבערוצי ה HD יצא סיגנל של 1080i ובערוצים הרגילים 576i. באופן מוזר מאוד, בחלק מהערוצים כגון ערוץ 2 יוצא 576i ובחלק כגון ערוץ הסרטים 1 יוצא 576p. האם גם אחרים נתקלו בזה או שזה רק אצלי ? יש דרך לקבוע משהוא במעבד הוידאו או בממיר שימנע זאת ?
בנוסף איכות התמונה של ערוצי ה SD דרך ה HDMI במצב 576i ירודה בהרבה מהסיגנל דרך ה RGB ב YES MAX הקודם. ערוצי ה SD דרך 1080i נראים טוב, אבל לא כמו מקודם.
1) לא הצלחתי בשום אופן להוציא RGB מיציאת ה SCART של הממיר. למרות הגדרת הסיגנל כ 576i והגדרת יציאת ה SCART כ RGB לא הצלחתי להוציא סיגנל שיזוהה ע"י מעבד הוידאו שלי DVDO VP50 Pro. דרך אותו חיבור SCART בדיוק היה מחובר ה YES MAX שעבד ולא שיניתי כלום בהגדרות של מעבד הוידאו. בסקירה של עפר היה כתוב שה RGB עובד. מה אני עושה לא נכון ?
2) ברצוני לאפשר למעבד הוידאו לבצע את ה upscale לתמונה, לכן הגדרתי את הסיגנל ב HD על מצב Auto. ציפיתי שבערוצי ה HD יצא סיגנל של 1080i ובערוצים הרגילים 576i. באופן מוזר מאוד, בחלק מהערוצים כגון ערוץ 2 יוצא 576i ובחלק כגון ערוץ הסרטים 1 יוצא 576p. האם גם אחרים נתקלו בזה או שזה רק אצלי ? יש דרך לקבוע משהוא במעבד הוידאו או בממיר שימנע זאת ?
בנוסף איכות התמונה של ערוצי ה SD דרך ה HDMI במצב 576i ירודה בהרבה מהסיגנל דרך ה RGB ב YES MAX הקודם. ערוצי ה SD דרך 1080i נראים טוב, אבל לא כמו מקודם.
Crackling/Poping בסאונד בזמן שמיעת פס קול ב-5.1 מערוצי ה-HD
הותקן לי היום בבוקר.
לא יצא לי ממש לשחק איתו לפני העבודה אבל כן שמתי לב לכך שבערוץ NGHD בזמן שידור תוכנית עם פס קול ב-DD, שמעתי Crackling ו-poping חמורים מאוד מהרמקולים. לא התרחש בערוצי ה-HD האחרים ששידרו סטריאו בזמן הבדיקה.
הממיר מחובר קואקסלית ל-YAMAHA RX-V461 (די נפוץ אני מניח). כמובן שאין שום בעיות בשמיעת 5.1 מעל SPDIF (קואקסלי ואופטי) דרך המדיה סנטר, ה-XBOX וגם ממיר ה-YESHD וה-YESMAX הקודמים שלי (גם הם היו מחוברים קואקסלית לרסיבר). רק ב-MAXHD החדש שמעתי את זה ושמעתי את זה מיד בתוכנית ה-DD הראשונה ששודרה. ייתכן ומדובר בתוכנית הספציפית ששודרה ב-NGHD אבל משום מה I'm not holding my breath.
לא יצא לי ממש לשחק איתו לפני העבודה אבל כן שמתי לב לכך שבערוץ NGHD בזמן שידור תוכנית עם פס קול ב-DD, שמעתי Crackling ו-poping חמורים מאוד מהרמקולים. לא התרחש בערוצי ה-HD האחרים ששידרו סטריאו בזמן הבדיקה.
הממיר מחובר קואקסלית ל-YAMAHA RX-V461 (די נפוץ אני מניח). כמובן שאין שום בעיות בשמיעת 5.1 מעל SPDIF (קואקסלי ואופטי) דרך המדיה סנטר, ה-XBOX וגם ממיר ה-YESHD וה-YESMAX הקודמים שלי (גם הם היו מחוברים קואקסלית לרסיבר). רק ב-MAXHD החדש שמעתי את זה ושמעתי את זה מיד בתוכנית ה-DD הראשונה ששודרה. ייתכן ומדובר בתוכנית הספציפית ששודרה ב-NGHD אבל משום מה I'm not holding my breath.
yes max HD שלא מסכים לשדר HD.
התקינו לי היום את ה - Yes Max HD (במקום הסט הכפול של ממיר ה - מקס וממיר ה - HD שהיו לי).
עם סיום ההתקנה לא ניתן היה לראות ערוצי HD, בשל הודעת שגיאה המופיעה על המסך הקשורה ככל הנראה בהגנת האות.
הטכנאי שהתקין הסביר לי כי קיימת לפעמים בעיה עם טלויזיות בטכנולוגיה HDR אשר אינן כוללות פרוטוקל הגנה מתאים (הטלויזיה שלי היא פלזמה פיוניר משנת 2004). הוא הוסיף והסביר כי אם הבעיה לא תפתור את עצמה בימים הקרובים באמצעות עדכוני תוכנה של הממיר, ניתן לפתור את הבעיה רק על ידי החלפת החיבור לטלויזיה מ - HDMI ל - קומפוננט, שם הוא טוען לא תהיה הפרעה לשידור.
הבעיה שלי היא שכניסת הקומפוננט היחידה של הטלויזיה תפושה על ידי רכיב אחר, מה שיחייב אותי או לוותר על אחד הרכיבים או לרכוש מפצל קומפוננט....
האם אכן נכון שקיימת בעיה בשידור אות ה - HD באמצעות טלויזיות HDR בחיבור HDMI? אם כן - מדוע לא מפרסמים זאת? היש דרך אחרת לפתור את הבעיה?
עם סיום ההתקנה לא ניתן היה לראות ערוצי HD, בשל הודעת שגיאה המופיעה על המסך הקשורה ככל הנראה בהגנת האות.
הטכנאי שהתקין הסביר לי כי קיימת לפעמים בעיה עם טלויזיות בטכנולוגיה HDR אשר אינן כוללות פרוטוקל הגנה מתאים (הטלויזיה שלי היא פלזמה פיוניר משנת 2004). הוא הוסיף והסביר כי אם הבעיה לא תפתור את עצמה בימים הקרובים באמצעות עדכוני תוכנה של הממיר, ניתן לפתור את הבעיה רק על ידי החלפת החיבור לטלויזיה מ - HDMI ל - קומפוננט, שם הוא טוען לא תהיה הפרעה לשידור.
הבעיה שלי היא שכניסת הקומפוננט היחידה של הטלויזיה תפושה על ידי רכיב אחר, מה שיחייב אותי או לוותר על אחד הרכיבים או לרכוש מפצל קומפוננט....
האם אכן נכון שקיימת בעיה בשידור אות ה - HD באמצעות טלויזיות HDR בחיבור HDMI? אם כן - מדוע לא מפרסמים זאת? היש דרך אחרת לפתור את הבעיה?
- Gili_Regev
- חבר במועדון HT

- תגובות: 5111
- שם מלא: גילי
- נתן תודות: 342 פעמים
- קיבל תודות: 134 פעמים
Re: yes max HD שלא מסכים לשדר HD.
תתחדש.DanielR כתב:הבעיה שלי היא שכניסת הקומפוננט היחידה של הטלויזיה תפושה על ידי רכיב אחר, מה שיחייב אותי או לוותר על אחד הרכיבים או לרכוש מפצל קומפוננט.......
אין לך מיתוג Component במגבר..?
-
oferlaor
- מנהל

DanielR,
אכן כן, זה בהחלט אפשרי וזה קורה בעיקר במסכים ישנים יותר. הבעיה היא במסך ולא של יס.
אם אתה רואה הודעה על המסך "נכשלה הגנת העתקה" או משהו כזה, אז אין לך מה לחכות - הבעיה קיימת.
הפיתרון שלך הוא או להעביר הכל דרך רסיבר שיעשה לך UPCONVERT ל-HDMI או להחליף מסך, או להחזיר את הממיר.
גם ב-HOT תהיה לך אותה בעיה וגם עם מכשירים נוספים.
אכן כן, זה בהחלט אפשרי וזה קורה בעיקר במסכים ישנים יותר. הבעיה היא במסך ולא של יס.
אם אתה רואה הודעה על המסך "נכשלה הגנת העתקה" או משהו כזה, אז אין לך מה לחכות - הבעיה קיימת.
הפיתרון שלך הוא או להעביר הכל דרך רסיבר שיעשה לך UPCONVERT ל-HDMI או להחליף מסך, או להחזיר את הממיר.
גם ב-HOT תהיה לך אותה בעיה וגם עם מכשירים נוספים.
-
oferlaor
- מנהל

sam22,
כל הרעיון של הוספת קומפוננט לממיר נעשה מתוך הבנה שיש אנשים שיש להם מסכים שלא יעבוד כראוי עם HDCP.
כל הרעיון של הוספת קומפוננט לממיר נעשה מתוך הבנה שיש אנשים שיש להם מסכים שלא יעבוד כראוי עם HDCP.
תודה על התגובות.
יש לי רסיבר (פיוניר AX5i). יש לו שתי כניסות קומפוננט ויציאת קומפוננט אחת. עד היום לא השתמשתי ברסיבר לצורך הוצאת וידאו, ושידורי היס מקס/HD זורמים ישירות לטלויזיה. אם אחבר את היס מקס HD ואת הרכיב השני (PS3 עם חיבור HDMI מקולקל) ישירות לרסיבר בחיבור קומפוננט ואת הרסיבר לפלזמה בחיבור קומפוננט - הבעיה אמורה להיפתר?
יש לי רסיבר (פיוניר AX5i). יש לו שתי כניסות קומפוננט ויציאת קומפוננט אחת. עד היום לא השתמשתי ברסיבר לצורך הוצאת וידאו, ושידורי היס מקס/HD זורמים ישירות לטלויזיה. אם אחבר את היס מקס HD ואת הרכיב השני (PS3 עם חיבור HDMI מקולקל) ישירות לרסיבר בחיבור קומפוננט ואת הרסיבר לפלזמה בחיבור קומפוננט - הבעיה אמורה להיפתר?
- sam22
- חבר במועדון ה-20K

- תגובות: 20358
- נתן תודות: 938 פעמים
- קיבל תודות: 819 פעמים
זה מצחיקoferlaor כתב:sam22,
כל הרעיון של הוספת קומפוננט לממיר נעשה מתוך הבנה שיש אנשים שיש להם מסכים שלא יעבוד כראוי עם HDCP....
זה כמו לפתוח חלון למי שאין לו מפתח לדלת.
אז למה בכלל לשים הגנה?
הרי אפשר להוציא 1080 גם בקומפוננט
שיורידו את כל ההגנה הדבילית הזו ויפתרו את הענין למי שיש לו בעיה.
מה הם אומרים:
שמע, יש הגנה למי שרוצה לעבוד עם כבל אחד
אבל תשתמש בחמישה, יהיה בסדר
- ride
- אחראי תחום מקרנים

- תגובות: 6607
- שם מלא: יניב דיין
- נתן תודות: 238 פעמים
- קיבל תודות: 504 פעמים
- יצירת קשר:
קיבלתי את המקס HD, איכות התמונה אכן מעולה. כרגע נראה שיציאת ה SCART מושבתת לגמרי. אין תמונה ואין סאונד (אצלי מחובר הסקארט למקליט DVD)
באג קטן שמרגיז, שנמצאים על ה EPG ובוחרים תוכנית להקלטה ואז לוחצים חזור, זה לא חוזר לנקודה שבא הייתי אלא חזרה לשידור העכשווי
באג קטן שמרגיז, שנמצאים על ה EPG ובוחרים תוכנית להקלטה ואז לוחצים חזור, זה לא חוזר לנקודה שבא הייתי אלא חזרה לשידור העכשווי
- smallville4r
- חבר ותיק

- תגובות: 2056
- נתן תודות: 85 פעמים
- קיבל תודות: 116 פעמים
ההגנה נועדה לא לאפשר הקלטה דיגיטלית של תוכן HD. הקלטה אנלוגית (גם של HD) לא מעניינת כ"כ כיום את בעלי התוכן ולכן לא מפעילים עליה הגנה, למרות שאפשר.sam22 כתב:זה מצחיקoferlaor כתב:sam22,
כל הרעיון של הוספת קומפוננט לממיר נעשה מתוך הבנה שיש אנשים שיש להם מסכים שלא יעבוד כראוי עם HDCP....
זה כמו לפתוח חלון למי שאין לו מפתח לדלת.
אז למה בכלל לשים הגנה?
הרי אפשר להוציא 1080 גם בקומפוננט
שיורידו את כל ההגנה הדבילית הזו ויפתרו את הענין למי שיש לו בעיה.
מה הם אומרים:
שמע, יש הגנה למי שרוצה לעבוד עם כבל אחד
אבל תשתמש בחמישה, יהיה בסדר...
אם yes לא תשים את ה- HDCP בעלי התוכן יסגרו את הברז תוך דקה. כך שזה יותר אילוץ כפוי על yes שנופל שוב על משתמש הקצה.
- jpost
- חבר מביא חבר

- תגובות: 4861
- שם מלא: (~)
- נתן תודות: 125 פעמים
- קיבל תודות: 202 פעמים
טוב, לגבי ה RGB סידרתי את הבעיה. לאחר ניתוק הממיר מהחשמל והדלקה זה עובד. האיכות דומה לאיכות של ה YES MAX ואין צורך להגדיר את הממיר על AUTO.
לגבי מצב ה AUTO, הוא משוגע לגמרי:
- במעבר בין ערוצים הממיר עובר בין 576i ל 576p.
- בהרצה מהירה של התכנית (FastForward), הממיר עובר בין 576i ל 576p ל 1080i באופן ספונטני.
- בכל מעבר בין מצבים כזה לוקח כ 10 שניות למעבד הוידאו להסתנכרן מחדש.
מי שמתכנן לעבוד עם מצב AUTO עם מעבד וידאו, נראה שבגרסא הסופית הם דפקו את המצב הזה.
לגבי מצב ה AUTO, הוא משוגע לגמרי:
- במעבר בין ערוצים הממיר עובר בין 576i ל 576p.
- בהרצה מהירה של התכנית (FastForward), הממיר עובר בין 576i ל 576p ל 1080i באופן ספונטני.
- בכל מעבר בין מצבים כזה לוקח כ 10 שניות למעבד הוידאו להסתנכרן מחדש.
מי שמתכנן לעבוד עם מצב AUTO עם מעבד וידאו, נראה שבגרסא הסופית הם דפקו את המצב הזה.
-
oferlaor
- מנהל

sam22,
זה לא מצחיק יותר מאשר מאשר העובדה שב-DVD אתה לא יכול להוציא HDMI ללא הצפנה (כאילו שלא יותר קל להקליט את התוכן ישר מהדיסק).
זה לא מצחיק יותר מאשר מאשר העובדה שב-DVD אתה לא יכול להוציא HDMI ללא הצפנה (כאילו שלא יותר קל להקליט את התוכן ישר מהדיסק).
-
oferlaor
- מנהל

איחדתי את השרשורים.
RIDE, שים לב לתיקון הבעיה ש-JPOST דיווח עליה.
ככל הנראה בשביל להדליק או לכבות את ה-SCART צריך לעשות RESET לממיר.
אבדוק את התופעה השניה שדווחה לגבי AUTO בהקדם האפשרי.
RIDE, שים לב לתיקון הבעיה ש-JPOST דיווח עליה.
ככל הנראה בשביל להדליק או לכבות את ה-SCART צריך לעשות RESET לממיר.
אבדוק את התופעה השניה שדווחה לגבי AUTO בהקדם האפשרי.