חשמל מטונף
הנני עסוק כרגע ב"שיוף" סופי של המערכת, ומנסה כל מיני כבלים שאולי יקרבו אותי עוד מילימטר למנוחה ולנחלה. אלא שההצעה האחרונה שקיבלתי מעמידה סימן שאלה נוסף. אחד המוכרים הציע לי היות ויש לי מערכת אייכותית לנסות חוט חשמל מבודד אייכותי מיוחד שמיוצר להיי פיי ... האם מנסים לעבוד עלי בעיניים ? הוא השמיע לי הרצאה על חשמל מטונף היות וכל מכשירי הבית מתחלקים בחשמל ומלכלכים אותו. אני יודע שזה נשמע מצחיק אבל אם הידע המינימלי שלי אין לי מושג...
וואו, נכנסת לשדה מוקשים...
תעשה לעצמך טובה, תכין לעצמך כוס קפה ואיזה חטיף טעים, תפנה לך שעתיים- 3 שעות ותקרא בפורום ...
אם תעשה חיפוש בפורום בנושא למשל, "שדרוג חשמל" , יהיה לך מספיק חומר בנושא ותבין שזה נושא סוביקטיבי שתלוי באיכות המערכת שלך ובאיכות השמיעה שלך (זה על קצה המזלג).
ארז
תעשה לעצמך טובה, תכין לעצמך כוס קפה ואיזה חטיף טעים, תפנה לך שעתיים- 3 שעות ותקרא בפורום ...
אם תעשה חיפוש בפורום בנושא למשל, "שדרוג חשמל" , יהיה לך מספיק חומר בנושא ותבין שזה נושא סוביקטיבי שתלוי באיכות המערכת שלך ובאיכות השמיעה שלך (זה על קצה המזלג).
ארז
- geblig
-
- חבר ותיק

- תגובות: 1727
- נתן תודות: 43 פעמים
- קיבל תודות: 40 פעמים
פתחת תיבת פנדורה...
בכל מקרה אני חושב שיש איזה מאמר בפורום על 10 ה"רמאויות" באודיו...אם אני לא טועה אחת מהעשר היא כבלים ומשמעותם בסאונד.
בכל מקרה אני חושב שיש איזה מאמר בפורום על 10 ה"רמאויות" באודיו...אם אני לא טועה אחת מהעשר היא כבלים ומשמעותם בסאונד.
נערך לאחרונה על ידי geblig ב 03/05/2009 20:59, נערך פעם 1 בסך הכל.
- ariekarp
- חבר פעיל במיוחד

- תגובות: 596
- נתן תודות: 19 פעמים
- קיבל תודות: 66 פעמים
רמיה לשמה
אין מצב שכבל חשמל ישפיע על איכות או אופי הצליל של מערכת כלשהי, ובוודאי שלא במערכת אודיופילת. הספק אמור לחצוץ ולהוות BUFFER להזנת החשמל. הספק אמור לתת DC "יציב שמן וטוב" למעגלים המופעלים על ידו ואינו נמצא בנתיב האות, אי לכך לא ישפיע על אופי הצליל או כל פרמטר אחר שקשור לאופי הצליל. רעשים כן יכולים לחדור למערכת בצורות של HUM, POPS, CLICKS שאינם קשורים כלל לכבל החשמל שמחבר בין השקע למכשיר. ברעשים כאלה יש לטפל אחרת מאשר על ידי כבל החשמל המסכן. הכבל האולטימטיבי הוא "כבל קומקום" שעולה שקלים ספורים. שום כבל חשמל לא יעזור לשפר את אופי הצליל וכל הפרסומים והממבו ג'מבו סביב העיניין מקומם ובעצם מהווה הולכת שולל, רמיה לשמה וגנבה . אם יש לך מערכת שכבל החשמל משנה את אופי הצליל שלה, (אני מסופק אם יכול להיות דבר כזה אפילו בציוד הכי הכי זול) אז קח אותו לגריסה ומיחזור שלא יזהם את הסביבה...
- Catskinner
- חבר במועדון HT

- תגובות: 16019
- נתן תודות: 123 פעמים
- קיבל תודות: 940 פעמים
יש כבלי חשמל שהם כל כך טובים שאתה אפילו לא צריך לחבר אותם לשקע. מספיק שאתה מניח אותם בזהירות (ובאריזה המקורית) ליד המגבר וכבר איכות הצליל משתפרת בסדר גודל אחד לפחות.
מעצבן אותי כשאומרים "אני ילך, אני יקנה". מעצבן אותי עוד יותר כשכותבים את זה.
- yanivol
- חבר ותיק

- תגובות: 2755
- שם מלא: yanivol
- נתן תודות: 135 פעמים
- קיבל תודות: 97 פעמים
amiti כתב:שהמוכר האדיב ייתן לך לנסות בביתך כבל מהסוג שהוא מציע. אם תבחין בשיפור תשלם....
לחלופין, יש תוכנית לכבל חשמל DIY שנהוראי פרסם לפני כמה חודשים. עלות היצור היא כמה עשרות שקלים בודדים (בעיקר על השקעים)
איסטרה בלגינא קיש קיש קריא
- ariekarp
- חבר פעיל במיוחד

- תגובות: 596
- נתן תודות: 19 פעמים
- קיבל תודות: 66 פעמים
CATSKINNER, שכחת לציין אמצעים נוספים בדוקים שמשפרים את החשמל כמו חמסה עשויה כסף טהור ליד שיקעי החשמל המזינים את המערכות ומזוזה על משקוף ארון החשמל עשויה מתערובת מיוחדת של כסף ונחושת וכמובן אחרי BURN IN של כ200 עד 300 שעות הצליל משתפר להפליא, בכמה רמות.... ושרק נהיה בריאים ושאלוהים ישמור אותנו מעצמנו.... בבקשה... פליז.

לחלופין, יש תוכנית לכבל חשמל DIY שנהוראי פרסם לפני כמה חודשים. עלות היצור היא כמה עשרות שקלים בודדים (בעיקר על השקעים)
אשמח אם תוכל לנווט אותי !!!
תודה לכל העונים, המתבדחים, המקטרים למיניהם. דבר אחד אינני מבין, הפורום נועד ליצירת קשר עם חברים עם אותו התחביב ואותו נושא התענינות. אי אפשר לצפות שכולם עקבו אחרי כל מה שנאמר פה מימי בראשית... ואם מישהו התיאש מאידיוטים כמוני, אוקיי לא חייבים לענות. תשובות מהסוג ש"לדעתי הנושא הזה נטחן פה לעייפה" הן לא התשובה שאני מצפה לה. אם אתם רוצים פורום למהנדסים אז תקבעו גבולות או תנאי כניסה. נמאס ? אל תענו !!!
תודה לכל העונים, המתבדחים, המקטרים למיניהם. דבר אחד אינני מבין, הפורום נועד ליצירת קשר עם חברים עם אותו התחביב ואותו נושא התענינות. אי אפשר לצפות שכולם עקבו אחרי כל מה שנאמר פה מימי בראשית... ואם מישהו התיאש מאידיוטים כמוני, אוקיי לא חייבים לענות. תשובות מהסוג ש"לדעתי הנושא הזה נטחן פה לעייפה" הן לא התשובה שאני מצפה לה. אם אתם רוצים פורום למהנדסים אז תקבעו גבולות או תנאי כניסה. נמאס ? אל תענו !!!
- barvfr
-
- חבר פעיל במיוחד

- תגובות: 725
- נתן תודות: 16 פעמים
- קיבל תודות: 10 פעמים
ביבי למה להתעצבןbibi50 כתב:לחלופין, יש תוכנית לכבל חשמל DIY שנהוראי פרסם לפני כמה חודשים. עלות היצור היא כמה עשרות שקלים בודדים (בעיקר על השקעים)
תודה לכל העונים, המתבדחים, המקטרים למיניהם. דבר אחד אינני מבין, הפורום נועד ליצירת קשר עם חברים עם אותו התחביב ואותו נושא התענינות. אי אפשר לצפות שכולם עקבו אחרי כל מה שנאמר פה מימי בראשית... ואם מישהו התיאש מאידיוטים כמוני, אוקיי לא חייבים לענות. תשובות מהסוג ש"לדעתי הנושא הזה נטחן פה לעייפה" הן לא התשובה שאני מצפה לה. אם אתם רוצים פורום למהנדסים אז תקבעו גבולות או תנאי כניסה. נמאס ? אל תענו !!!...
קבל דוגמא לשירשור שהעלתי בזמנו, ממנו תוכל ללמוד מה דעתי בנושא,
http://www.hometheater.co.il/vt52701
- Joshua_G
-
- חבר מביא חבר

- תגובות: 3390
- שם מלא: יהושע גומא
- נתן תודות: 2 פעמים
- קיבל תודות: 20 פעמים
ציניקנים לא חסר. העניין הוא שציניות אינה מעידה בהכרח על ידע.
לאיכות הצליל במערכות שמע יש חשיבות רבה ביותר למידת זיהום, או ניקיון, רשת החשמל – כולל ההארקה.
יש מספר פתרונות, כאשר כבלי חשמל ייעודיים הוא אחד מהם.
לאיכות הצליל במערכות שמע יש חשיבות רבה ביותר למידת זיהום, או ניקיון, רשת החשמל – כולל ההארקה.
יש מספר פתרונות, כאשר כבלי חשמל ייעודיים הוא אחד מהם.
בברכה,
יהושע גומא
יהושע גומא
לדעתי,העצות הכי טובות שקיבלת!yanivol כתב:amiti כתב:שהמוכר האדיב ייתן לך לנסות בביתך כבל מהסוג שהוא מציע. אם תבחין בשיפור תשלם....
![]()
לחלופין, יש תוכנית לכבל חשמל DIY שנהוראי פרסם לפני כמה חודשים. עלות היצור היא כמה עשרות שקלים בודדים (בעיקר על השקעים)...
תחליט בעצמך לפני שאתה פוסל ומצטרף לדעה הרווחת בפורום...
! Ride with the wind of change
- Catskinner
- חבר במועדון HT

- תגובות: 16019
- נתן תודות: 123 פעמים
- קיבל תודות: 940 פעמים
זה פורסם בפורום DIY ממש בעמוד הראשון: http://www.hometheater.co.il/modules.ph ... 732#636732
מעצבן אותי כשאומרים "אני ילך, אני יקנה". מעצבן אותי עוד יותר כשכותבים את זה.