עזרה בתרחישים ON OFF בתאורה ללא תריסים חשמליים.

בית חכם, עוזרות חכמות, חשמל חכם, מערכות שליטה ובקרה, Amazon Echo, Alexa, Google home, Control4, RTI, מנעולים חכמים ועוד.
שלח תגובה
InbarHovav פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 3252
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 2 פעמים

שליחה #1 

איך כדאי לבנות את התרחישים במצב הזה בצורה שאני אקבל מודולריות מקסימלית.

יש לי חישן תנועה.
חיישן חלון.
חיישן שדוגם את המנורה.
יש לי נתוני זריחה ושקיעה
נתוני שומר מסך של מחשב אחר ברשת.

יש למנורה גם שליטה ידנית דרך שני ממסרים שמהוים שערך XOR (כמו מפסק מחליף) הבעיה שזה הופך את המצב של הפיקוד המומחשב, אבל נתן להתגבר על זה בעזרת דגימה של האות מהמחשב ודגימת המנורה.

וכל זה שולט על המנורה שלי.

הבעיות שלי כרגע זה התנגשויות בן תרחישים. לדוגמא אם הגדרתי למנורה שהיא תכבה שיש אור בחוץ אבל רץ גם תרחיש שאומר להדליק אותה שיש תנועה אז ברגע ששני התנאים מתקיימים אז המנורה משתגעת.
"צליל אחד שווה אלף מילים אבל אלף מילים לא יפיקו צליל אחד"

כי החיוך, המבט והטבעיות שבך (כמה שזה לא פרודוקסלי, את יותר "טבעית" מרוב של האנשים) - אז כל אלה עושים אותך יותר יפה מדוגמניות משעממות

tiptip
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 3519
שם מלא: tiptip
נתן תודות: 298 פעמים
קיבל תודות: 49 פעמים

שליחה #2 

לא הבנתי כלום אבל זה נשמע כמו מוצר
לושששששששש :D
אור שפע ואהבה

michaels
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 379
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 0

שליחה #3 

עבור הדוגמא שנתת, האם את יכולה להגדיר חסמי זמן עבור התרחישים בצורה כזו שהם לעולם לא יפעלו באותו זמן?

JEXY
סמל אישי של משתמש
עוסק בתחום
עוסק בתחום
תגובות: 12241
נתן תודות: 41 פעמים
קיבל תודות: 625 פעמים
יצירת קשר:

שליחה #4 

לא יודע אם איזה בקר את עובדת אבל מוכר לי הסיפור בחדר הקרנה של הלקוח שברגע הדלקת המקרן האורות כבו, ומופעל חיישן תנוע במסדרון לשרותים.
הבעיה הייתה שכאשר היו דליקים את ההקרנה ומישהו הולך במסדרון כל הזמן האור היה נדלק ונכבה.
מצאנו פקודה "IF" בתוכנה שכאשר חדר הקרנה עובד הבקר יפעיל רק את המנורה אחרונה בסדר (למעשה החיבור נעשה על ידי מחבר נפרד ליחידת ממסרים) וכך מנענו הדלקה וכיבוי סתמי של מנורות.

יכול להיות שניתן לתת מחצה למחשב שכאשר אחד פועל הוא לא יפעיל את התרחיש השני בהתאם למצב האור בחוץ.
G-Media
יעוץ והתקנת מערכות שמע, קולנוע, תקשורת מחשבים וחשמל חכם.
052-5634010
עקבו אחרי בפייסבוק
בעל הסמכה בתכנון והקמת תשתית על בסיס טכנולוגייה HDBaseT

YossiFogel
סמל אישי של משתמש
עוסק בתחום
עוסק בתחום
תגובות: 332
נתן תודות: 3 פעמים
קיבל תודות: 5 פעמים

שליחה #5 

שאלה יפה...
אני חושב שבחלק מהמקרים הדבר הנכון הוא להחליט שהמערכת תבצע את הפקודה האחרונה בלבד. כלומר, זה בסדר שיש לך תרחיש שמגדיר למנורה באופן אוטומטי מה צריך להיות המצב שלה, אבל אם את מתערבת (עוברת באזור, לוחצת על לחצן) אז ההתערבות שלך היא זו שקובעת.

בנוסף, אם אני מבין נכון את הכוונה של JEXY , רצוי לתכנת את הדברים עם תנאים.
כלומר, המנורה "יודעת" שהיא צריכה לדלוק ברגע שאני עובר בסביבה, אבל בתנאי שהחיווי של השעון האסטרונומי מאשר שהזמן הנוכחי הוא אחרי השקיעה.

דבר אחר, אם השליטה במנורה היא שליטה חכמה, לא ברור לי למה דרוש לך מיתוג דרך שני ממסרים.

שלח תגובה

חזור אל “בית חכם ובקרה”