שידורי HD
אני צריך שמישהו יעשה לי סדר בדברים....
אם אני רואה סרט בDVD , שמחובר לLCD שיש לו FHD - אני רואה HD?? או שצריך בלו ריי בשביל זה???
וגם, מה לגבי הסאונד? האם בDVD אני מסתפק בדולבי דיגיטל 7.1 ובבלו ריי יש כבר יכולת לשמוע באכויות יותר גבוהות??
תודה רבה!
אם אני רואה סרט בDVD , שמחובר לLCD שיש לו FHD - אני רואה HD?? או שצריך בלו ריי בשביל זה???
וגם, מה לגבי הסאונד? האם בDVD אני מסתפק בדולבי דיגיטל 7.1 ובבלו ריי יש כבר יכולת לשמוע באכויות יותר גבוהות??
תודה רבה!
סטרימר זה דרך להעביר קובץ (כלשהו) מהמחשב לטלוויזיה. הקובץ הזה יכול להיות SD (רזולויציה סטנדרטית) או HD (בהפרדה גבוהה, כאילו רזולוציה גבוהה יותר מה שאומר גם איכות תמונה טובה יותר)
בשביל לראות סרט בHD צריך 3 מרכיבים:
1. טלוויזיה תומכת HD
2. סרט בHD (ז"א שהרזולוציה שהסרט משדר בה היא 720p או יותר)
3. מכשיר שיודע לפענח את הפורמט שבו הסרט משדר (מה שDVD לא יודע. לכן צריך סטרימר, מחשב מולטימדיה או נגן בלו-ריי)
ובבלו ריי יש פורמטי אודיאו מתקדמים יותר, בשביל זה אתה צריך גם כן מכשיר (רסיבר לצורך העניין) שיודע לפענח את האות הזה ולהמיר אותה לסאונד. אבל דווקא בסאונד יש הרבה אנשים שלא ירגישו את ההבדל..
ואגב, ההבדל בסאונד הוא לא קשור ל7.1 או 5.1 (שזה בעצם מספר הערוצים המשודרים) אלא ב"עושר" הצליל והמגוון שלו (פה מונחים כמו TRUE DTS וכדומה נכנסים)
בשביל לראות סרט בHD צריך 3 מרכיבים:
1. טלוויזיה תומכת HD
2. סרט בHD (ז"א שהרזולוציה שהסרט משדר בה היא 720p או יותר)
3. מכשיר שיודע לפענח את הפורמט שבו הסרט משדר (מה שDVD לא יודע. לכן צריך סטרימר, מחשב מולטימדיה או נגן בלו-ריי)
ובבלו ריי יש פורמטי אודיאו מתקדמים יותר, בשביל זה אתה צריך גם כן מכשיר (רסיבר לצורך העניין) שיודע לפענח את האות הזה ולהמיר אותה לסאונד. אבל דווקא בסאונד יש הרבה אנשים שלא ירגישו את ההבדל..
ואגב, ההבדל בסאונד הוא לא קשור ל7.1 או 5.1 (שזה בעצם מספר הערוצים המשודרים) אלא ב"עושר" הצליל והמגוון שלו (פה מונחים כמו TRUE DTS וכדומה נכנסים)
שידורי HD
תודה רבה על התשובה הנרחבת...
כמה שאלות נוספות:
א. איפה אני יכול ללמוד עוד על הנושא? (גם של HD וגם של האכויות אודיו החדשות..)
ב. מאיפה ניתן להוריד סרטי HD? יש איזה מקור טוב שאתה מכיר? (גם אם זה בתשלום..)
ג. האם חיבור של HDMI במחשב מספיק בשביל להעביר סרטי HD מהמחשב שלי לטלוויזיה?
תודה שוב,
עדי
כמה שאלות נוספות:
א. איפה אני יכול ללמוד עוד על הנושא? (גם של HD וגם של האכויות אודיו החדשות..)
ב. מאיפה ניתן להוריד סרטי HD? יש איזה מקור טוב שאתה מכיר? (גם אם זה בתשלום..)
ג. האם חיבור של HDMI במחשב מספיק בשביל להעביר סרטי HD מהמחשב שלי לטלוויזיה?
תודה שוב,
עדי