האם חשוב שכל הרמקולים יהיו מאותה חברה?
-
bariko
- חבר שלא מהעולם הזה

- תגובות: 9325
- נתן תודות: 1557 פעמים
- קיבל תודות: 357 פעמים
שלום רב,
אני שוקל לעשות שינוי במערכת שלי.
השאלה, האם רצוי שכל הרמקולים יהיו של אותה יצרנית, או שזה בכלל לא משנה, ואפשר לעשות כל מיני שילובים, נניח זוג רצפתי של Polk Audio, סנטר של kef
וזוג סראונד של Klipsch?
ומה לגבי סאב וופר?
במידה ואכן רצוי שכל הרמקולים יהיו מאותה יצרנית, האם יש גם חשיבות שהם יהיו שייכים לאותה סדרה?
תודה רבה!
אני שוקל לעשות שינוי במערכת שלי.
השאלה, האם רצוי שכל הרמקולים יהיו של אותה יצרנית, או שזה בכלל לא משנה, ואפשר לעשות כל מיני שילובים, נניח זוג רצפתי של Polk Audio, סנטר של kef
וזוג סראונד של Klipsch?
ומה לגבי סאב וופר?
במידה ואכן רצוי שכל הרמקולים יהיו מאותה יצרנית, האם יש גם חשיבות שהם יהיו שייכים לאותה סדרה?
תודה רבה!
ברור שעדיף שכל הרמקולים יהיו מאותה חברה -כי אז ההתאמה תהיה מושלמת
אופי הצליל יהיה דומה ותוכל להגיע לתחושה מושלמת של עצימת עיניים ו...אתה בתוך האירועים...
אם לא כולם אז לפחות השלישיה הקדמית
הסאב הכי פחות חשוב בקטע של ההתאמה הזו
אופי הצליל יהיה דומה ותוכל להגיע לתחושה מושלמת של עצימת עיניים ו...אתה בתוך האירועים...
אם לא כולם אז לפחות השלישיה הקדמית
הסאב הכי פחות חשוב בקטע של ההתאמה הזו
מכור לסאונד של אלפא -רומיאו
-
bariko
- חבר שלא מהעולם הזה

הבנתי, תודה לכם.
לי פחות חשוב האסטטיקה. העיקר שההרמוניה תהיה מושלמת
אגב, האם זה נכון שרמקולים מדפיים (המשמשים כזוג קדמי), גם אם יהיו האיכותיים ביותר – לעולם לא יצליחו להשתוות לרמקולים רצפתיים, אפילו שיהיו באיכות נחותה?
לי פחות חשוב האסטטיקה. העיקר שההרמוניה תהיה מושלמת
אגב, האם זה נכון שרמקולים מדפיים (המשמשים כזוג קדמי), גם אם יהיו האיכותיים ביותר – לעולם לא יצליחו להשתוות לרמקולים רצפתיים, אפילו שיהיו באיכות נחותה?
-
bariko
- חבר שלא מהעולם הזה

נשמע לי מפתיעJoshua_G כתב:קיימים רמקולים רצפתיים באיכויות נמוכות מאד והם יישמעו הרבה יותר גרוע מרמקולים מדפיים איכותיים....
בכל זאת, גם אם הרמקולים הרצפתיים הם מאיכות ירודה, הרי שהגודל הפיסי שלהם חייב להעניק להם יתרון מסוים...
- oferlaor
- מנהל

- תגובות: 78880
- שם מלא: עפר לאור
- נתן תודות: 788 פעמים
- קיבל תודות: 5395 פעמים
יש כמה תפיסות בנושא הזה.
אני אקח את הצד הפחות פופולרי שגורס שכל זוג צריך להיות תואם בעיקר לפונקציה שלו ואם במקרה אותה סדרה עושה את העבודה, אז נהדר, אבל זה לא חייב להיות כך.
הפונקציה של סנטר שונה לחלוטין מזו של שני הקדמיים.
הסנטר בעיקר צריך להשמיע את הקולות של השחקנים ולכן חשוב שהם יהיו ברורים וחדים.
הטענה של רבים היא שאם יש משהו שזז דרך הסצינה הוא ישמע שונה כשהוא יעבור דרך הסנטר רק מראה עד כמה אנשים שטוענים את זה לא מקשיבים לסאונד שיש בסרטים. מאוד נדיר שצליל יעבור דרך הסנטר...
הקדמיים גם צריכים להיות מוזיקליים יותר אם המערכת משרתת גם כמערכת סטריאו.
לגבי האחוריים. זה מאוד נחמד אם הם תואמים לקדמיים - אך גם כאן יש כמה דברים שיכולים לשנות זאת. אם מדובר על דופולריים (או יותר), יותר חשוב האפקט שנעשה כראוי מאשר תאימות הצליל.
כמובן שכולם צריכים להיות הרמוניים בינהם (כלומר, לא הגיוני לקחת סדרות שהאופי שלהן שונות לחלוטין), אבל אפשר גם לערבב בין סדרות של אותו יצרן אם אתה יודע מה אתה עושה.
אי התאמות נוספות יכולות לרדת משמעותית אחרי שמפעילים RC כראוי.
במקרה שלי יש לי סנטר שונה מהקדמיים (מותאם לכך שהדיאלוג ישמע חד וברור), שני קדמיים בעלי אופי אחר למדי ואחוריים שהם קוואד פולריים. כמובן שהייתי מרוצה יותר אם כולם היו יותר מותאמים זה לזה, אבל הצליל הארמוני הרבה בזכות RC.
אני אקח את הצד הפחות פופולרי שגורס שכל זוג צריך להיות תואם בעיקר לפונקציה שלו ואם במקרה אותה סדרה עושה את העבודה, אז נהדר, אבל זה לא חייב להיות כך.
הפונקציה של סנטר שונה לחלוטין מזו של שני הקדמיים.
הסנטר בעיקר צריך להשמיע את הקולות של השחקנים ולכן חשוב שהם יהיו ברורים וחדים.
הטענה של רבים היא שאם יש משהו שזז דרך הסצינה הוא ישמע שונה כשהוא יעבור דרך הסנטר רק מראה עד כמה אנשים שטוענים את זה לא מקשיבים לסאונד שיש בסרטים. מאוד נדיר שצליל יעבור דרך הסנטר...
הקדמיים גם צריכים להיות מוזיקליים יותר אם המערכת משרתת גם כמערכת סטריאו.
לגבי האחוריים. זה מאוד נחמד אם הם תואמים לקדמיים - אך גם כאן יש כמה דברים שיכולים לשנות זאת. אם מדובר על דופולריים (או יותר), יותר חשוב האפקט שנעשה כראוי מאשר תאימות הצליל.
כמובן שכולם צריכים להיות הרמוניים בינהם (כלומר, לא הגיוני לקחת סדרות שהאופי שלהן שונות לחלוטין), אבל אפשר גם לערבב בין סדרות של אותו יצרן אם אתה יודע מה אתה עושה.
אי התאמות נוספות יכולות לרדת משמעותית אחרי שמפעילים RC כראוי.
במקרה שלי יש לי סנטר שונה מהקדמיים (מותאם לכך שהדיאלוג ישמע חד וברור), שני קדמיים בעלי אופי אחר למדי ואחוריים שהם קוואד פולריים. כמובן שהייתי מרוצה יותר אם כולם היו יותר מותאמים זה לזה, אבל הצליל הארמוני הרבה בזכות RC.
עופר,oferlaor כתב: הטענה של רבים היא שאם יש משהו שזז דרך הסצינה הוא ישמע שונה כשהוא יעבור דרך הסנטר רק מראה עד כמה אנשים שטוענים את זה לא מקשיבים לסאונד שיש בסרטים. מאוד נדיר שצליל יעבור דרך הסנטר...
....
אני לא מהצרכנים הגדולים של סרטים. אני שומע בעיקר מוזיקה רב-ערוצית (Dolby digital DTS, SACD ) וכאן הסנטר מאוד פעיל בתחום הווקאלי כאשר הקדמיים תומכים בווקאלי ונותנים את הליווי.
לצרכים שלי מאוד חשוב שהסנטר יהיה לא רק מאותה חברה אלא גם מאותה סדרה.
ברור שהוא צריך להיות מוזיקלי וחד כי עיקר שירת הזמר מגיע ממנו.
ארז
בדרך כלל תיבה גדולה יותר נותנת "יתרון" בתחושה של נפח הצליל אך אין בזה פיצוי על איכות סאונד. בשמיעה לאורך זמן מייד שמים לב שנפח הצליל בא על חשבון פרוט, דיוק, במת צליל ואיזון לאורך כל התחום.bariko כתב:נשמע לי מפתיעJoshua_G כתב:קיימים רמקולים רצפתיים באיכויות נמוכות מאד והם יישמעו הרבה יותר גרוע מרמקולים מדפיים איכותיים....![]()
בכל זאת, גם אם הרמקולים הרצפתיים הם מאיכות ירודה, הרי שהגודל הפיסי שלהם חייב להעניק להם יתרון מסוים......
ארז
-
bariko
- חבר שלא מהעולם הזה

תודה רבה על ההסברים המלומדים
ברשותכם, יש לי עוד שאלה אחת, שנראית לי מאוד קריטית למקרה הספציפי שלי:
שמעתי שהרסיברים המתקדמים, הם מאוד "חכמים" ויודעים "לפצות", במקרים בהם אין אפשרות לוגיסטית להציב את הרמקולים הקדמיים במרחקים שווים משני צידי המסך.
השאלה: האם זה באמת נכון, או שלא יעזור שום דבר- כדי לשמוע את הסאונד בצורה האופטימאלית ביותר, חייבים לפעול "על פי הספר", כלומר רמקולים משני צידי המסך במרחקים שווים?
ברשותכם, יש לי עוד שאלה אחת, שנראית לי מאוד קריטית למקרה הספציפי שלי:
שמעתי שהרסיברים המתקדמים, הם מאוד "חכמים" ויודעים "לפצות", במקרים בהם אין אפשרות לוגיסטית להציב את הרמקולים הקדמיים במרחקים שווים משני צידי המסך.
השאלה: האם זה באמת נכון, או שלא יעזור שום דבר- כדי לשמוע את הסאונד בצורה האופטימאלית ביותר, חייבים לפעול "על פי הספר", כלומר רמקולים משני צידי המסך במרחקים שווים?