שלום לכולם,
כשאני פותח קבצי HD מסוג MKV אני רואה שכולם מגיעים עם יחס תמונה (aspect ratio) של בסביבות 1450X609 וזה נותן יחס של 2.38.
כשהיחס של רוב מסכי ה HD הוא 1280X720 או 1920X1080 שזה נותן יחס של 1.77. 16X9
מסכי המחשב הם ביחס של 16X10 ז"א 1.6.
וזה גורם לכך שהתמונה מאוד רחבה ויש שוליים שחורים בצדדים או שניתן לעשות זום אבל לאבד את הקצוות של התמונה גם בטלוויזיה וגם במחשב.
האם יש דרך לתקן את זה או שהקבצים שאני מוריד (מעל לעשרה סרטים) לא מתאימים?
יחס תמונה בקבצי MKV (רזולוציה)
- Catskinner
- חבר במועדון HT

- תגובות: 16019
- נתן תודות: 123 פעמים
- קיבל תודות: 940 פעמים
דננו בזה כבר אינספור פעמים.
תחילה, אין שום קשר בין אריזת ה MKV לרזולוציה או ליחס המסך של הסרט. יד המקרה היא שאתה צופה בסרטים שצולמו ביחס קולנועי רחב של 1:2.35 או יותר ושנארזו ב MKV.
יחס המסכים הרחבים של 16:9 הוא פשרה בין היחס המלבני הקודם של 4:3 לזה של הקולנוע (שדרך אגב לא קבוע בכלל). כרגע החומר היחיד המתאים בדיוק ליחס זה הוא מה שמצולם מראש לטלוויזיה רחבה, כמו סדרות טלוויזיה למשל.
הפסים השחורים אינם בעיה אלא תוצר של הקרנת הסרט ביחס המקורי שבו הוא צולם. למי שזה מפריע יש אפשרויות zoom לא מעטות בנגנים ובמסכים, רק שזה יצור עיוות או קיצוץ מסויים של התמונה. בלשון מקצועית זה נקרא letterbox וזה מאוד דומה ל pillarbox שמשתמשים בו כדי להציג תוכן ביחס 4:3 על גבי מסכים 6:9 רחבים
תחילה, אין שום קשר בין אריזת ה MKV לרזולוציה או ליחס המסך של הסרט. יד המקרה היא שאתה צופה בסרטים שצולמו ביחס קולנועי רחב של 1:2.35 או יותר ושנארזו ב MKV.
יחס המסכים הרחבים של 16:9 הוא פשרה בין היחס המלבני הקודם של 4:3 לזה של הקולנוע (שדרך אגב לא קבוע בכלל). כרגע החומר היחיד המתאים בדיוק ליחס זה הוא מה שמצולם מראש לטלוויזיה רחבה, כמו סדרות טלוויזיה למשל.
הפסים השחורים אינם בעיה אלא תוצר של הקרנת הסרט ביחס המקורי שבו הוא צולם. למי שזה מפריע יש אפשרויות zoom לא מעטות בנגנים ובמסכים, רק שזה יצור עיוות או קיצוץ מסויים של התמונה. בלשון מקצועית זה נקרא letterbox וזה מאוד דומה ל pillarbox שמשתמשים בו כדי להציג תוכן ביחס 4:3 על גבי מסכים 6:9 רחבים
מעצבן אותי כשאומרים "אני ילך, אני יקנה". מעצבן אותי עוד יותר כשכותבים את זה.