עזרה לגבי התלבטות בין סוגי שלטים לHTPC
-
gofmarat
-
- חבר פעיל במיוחד

- תגובות: 641
- נתן תודות: 37 פעמים
- קיבל תודות: 29 פעמים
שלום לכל חברי הפורום,
אני מזמין מחשב HTPC חדש עם המארז ANTEC 2480
ועוד לא החלטתי על אמצעי לשליטה עליו: שלט או מקלדת.
מצד אחד הבנתי שיש את המקלדת שכולם ממליצים עליה X-Gene שמשום מה אני לא מוצא מישהו שמוכר אותה באזור הקריות, אבל אני לא כל כך חושב שאני אגלוש במחשב הזה ולהורים שלי, שהם א-טכנולוגיים זה יעשה רק רע.
אם אני אקח שלט יש לי המון אופציות, לקנות כרטיס טלויזיה כגון ה Hauppauge PVR-150MCE ולהשתמש בשלט שמגיע איתו, או לקנות שלט ייעודי logitech harmony 525 שהוא גם אוניברסלי(לא בטוח שאני צודק בדגם הצפציפי), לקנות SoundGraph iMON VFD נשראה ממש מגניב ומאפשר שליטה על כיבוי והדלקה של המחשב.
או פשוט לקנות שלט נורא פשוט עם עינית IR שאני גם לא יודע מאיפה.
אני נורא אשמח לעזרה ותובנות מכם, האנשים שעובדים כבר עם הדברים האלו ויש להם ניסיון,
אני אתקין Media Portal ו XBMC על המחשב, אז אני אצטרך שזה יעבוד בצורה אופטימלית על המערכת, אני לא רוצה להשקיע יותר מבערך 400 ש"ח על התוספת הזאת.
תודה,
אני מזמין מחשב HTPC חדש עם המארז ANTEC 2480
ועוד לא החלטתי על אמצעי לשליטה עליו: שלט או מקלדת.
מצד אחד הבנתי שיש את המקלדת שכולם ממליצים עליה X-Gene שמשום מה אני לא מוצא מישהו שמוכר אותה באזור הקריות, אבל אני לא כל כך חושב שאני אגלוש במחשב הזה ולהורים שלי, שהם א-טכנולוגיים זה יעשה רק רע.
אם אני אקח שלט יש לי המון אופציות, לקנות כרטיס טלויזיה כגון ה Hauppauge PVR-150MCE ולהשתמש בשלט שמגיע איתו, או לקנות שלט ייעודי logitech harmony 525 שהוא גם אוניברסלי(לא בטוח שאני צודק בדגם הצפציפי), לקנות SoundGraph iMON VFD נשראה ממש מגניב ומאפשר שליטה על כיבוי והדלקה של המחשב.
או פשוט לקנות שלט נורא פשוט עם עינית IR שאני גם לא יודע מאיפה.
אני נורא אשמח לעזרה ותובנות מכם, האנשים שעובדים כבר עם הדברים האלו ויש להם ניסיון,
אני אתקין Media Portal ו XBMC על המחשב, אז אני אצטרך שזה יעבוד בצורה אופטימלית על המערכת, אני לא רוצה להשקיע יותר מבערך 400 ש"ח על התוספת הזאת.
תודה,
נערך לאחרונה על ידי gofmarat ב 02/05/2009 22:09, נערך פעם 1 בסך הכל.
היי,
אני משתמש בכל האופציות שהזכרת. השימוש שלי ב 150MCE הוא בשביל PVR, ואם אין לך צורך בכך אז מספיק השלט שמגיע עם ה VFD. השלט שמגיע עם ה VFD מכיל אפילו יותר כפתורים מאשר ה 150 וכמובן שהכל ניתן לתכנות מחדש כך שאין צורך שתקנה גם וגם רק בשביל השלטים. בנוסף, השליטה על כיבוי והדלקה של המחשב לא באמת שימושית מכיוון שאצלי המחשב נשאר פתוח כל הזמן.
בכל מקרה, שני השלטים קבורים במגירה, כי שולט על הכל harmony 720. הוא מקונפג בצורה מאוד נוחה ואין צורך בשום אמצעי אחר למעט כאשר אני מקנפג את המחשב או גולש באינטרנט ואז אני משתמש ב xgene המצויינת.
לחילופין, אם יש בבית מחשב אחר שמחובר ברשת ואין כוונה לגלוש במחשב הסלוני, ניתן לוותר על המקלדת ולהתחבר ב remote מהמחשב הנוסף.
לדעתי, תסתפק ב PVR או ב VFD (עדיף ה PVR כי תקבל גם יכולת הקלטה וצפיה בטלוויזיה) ותרכוש שלט אוניברסלי לשם הנוחות. תרכוש גם מקלדת אם זה המחשב היחידי בבית.
אני משתמש בכל האופציות שהזכרת. השימוש שלי ב 150MCE הוא בשביל PVR, ואם אין לך צורך בכך אז מספיק השלט שמגיע עם ה VFD. השלט שמגיע עם ה VFD מכיל אפילו יותר כפתורים מאשר ה 150 וכמובן שהכל ניתן לתכנות מחדש כך שאין צורך שתקנה גם וגם רק בשביל השלטים. בנוסף, השליטה על כיבוי והדלקה של המחשב לא באמת שימושית מכיוון שאצלי המחשב נשאר פתוח כל הזמן.
בכל מקרה, שני השלטים קבורים במגירה, כי שולט על הכל harmony 720. הוא מקונפג בצורה מאוד נוחה ואין צורך בשום אמצעי אחר למעט כאשר אני מקנפג את המחשב או גולש באינטרנט ואז אני משתמש ב xgene המצויינת.
לחילופין, אם יש בבית מחשב אחר שמחובר ברשת ואין כוונה לגלוש במחשב הסלוני, ניתן לוותר על המקלדת ולהתחבר ב remote מהמחשב הנוסף.
לדעתי, תסתפק ב PVR או ב VFD (עדיף ה PVR כי תקבל גם יכולת הקלטה וצפיה בטלוויזיה) ותרכוש שלט אוניברסלי לשם הנוחות. תרכוש גם מקלדת אם זה המחשב היחידי בבית.
- Catskinner
- חבר במועדון HT

- תגובות: 16019
- נתן תודות: 123 פעמים
- קיבל תודות: 940 פעמים
אני דווקא שייך לבית המדרש הדוגל בכך שאם המקלדת הופכת לאביזר חיוני וחשוב ב HTPC זה סימן שפיספסת שם משהו בגדול. כל השליטה שלי ב HTPC מתבצעת עם שלט של Logitech והפעולה היחידה שאנימבצע שדורשת מקלדת היא פניה לקבלת עדכוני מערכת דרך Windows Update
מעצבן אותי כשאומרים "אני ילך, אני יקנה". מעצבן אותי עוד יותר כשכותבים את זה.
- Catskinner
- חבר במועדון HT

מי גולש עם HTPC???? שתי האותיות הראשונות ב HTPC זה Home Theater ולא Web Browser. התקנה טובה של מסך + מושבים בסלון לצפייה ב HTPC מראש הופכת את הגלישה למעיקה ברמות.
האמת שאני חוטא בכך לפעמים. עם התוכנות המתאימות זה אפילו יכול להיות נחמד ומשעשע.
אני לא חושב שצריך לקחת את מושג ה HTPC יותר מדי ברצינות, בעתיד הלא רחוק זה יהיה המחשב היחידי בבית וישמש את כל הצרכים של בני הבית.
אני מסכים (כפי שכתבתי בהודעה הראשונה) שאין צורך במקלדת במידה ויש עוד מחשב בבית שמוחבר ברשת ל htpc.
אני לא חושב שצריך לקחת את מושג ה HTPC יותר מדי ברצינות, בעתיד הלא רחוק זה יהיה המחשב היחידי בבית וישמש את כל הצרכים של בני הבית.
אני מסכים (כפי שכתבתי בהודעה הראשונה) שאין צורך במקלדת במידה ויש עוד מחשב בבית שמוחבר ברשת ל htpc.
-
gofmarat
-
- חבר פעיל במיוחד

- תגובות: 641
- נתן תודות: 37 פעמים
- קיבל תודות: 29 פעמים
תודה רבה על התגובות, גם אני חשבתי יותר על כיוון שלט מאשר מקלדת, ויש לי עוד מחשבים בבית, אז אני לא כל כך צריך אותו בשביל גלישה...
הקלטה, אני לא יודע עד כמה זה שמיש בעיני כי יש לי .Yes Max
אני אצטרך המלצות לגבי איזה שלט ואיזה סוג כדאי לי לקנות, כי הסט של VFD עולה בערך 400, יש אפשרות להביא מחו"ל, כך שזה מוזיל את העלות.
אם זה שלט אוניברסלי שישלוט על עוד דברים זה טוב, אבל ממש לא חובה.
הקלטה, אני לא יודע עד כמה זה שמיש בעיני כי יש לי .Yes Max
אני אצטרך המלצות לגבי איזה שלט ואיזה סוג כדאי לי לקנות, כי הסט של VFD עולה בערך 400, יש אפשרות להביא מחו"ל, כך שזה מוזיל את העלות.
אם זה שלט אוניברסלי שישלוט על עוד דברים זה טוב, אבל ממש לא חובה.
- pixies
-
- אחראי תחום HTPC

- תגובות: 32979
- נתן תודות: 769 פעמים
- קיבל תודות: 2316 פעמים
לדעתי האופציה הראשונה שציינת (PVR 150 MCE + לוג'יטק הרמוני 525) היא האופצייה הכי טובה והכי נכונה. ואגב, ניתן עם השלט של MCE להכניס את המחשב למצב Sleep, לא צריך את ה-VFD של IMON בשביל זה.
"החלפתי כבל דיגיטלי ונפתח לי הסאונד"
- Catskinner
- חבר במועדון HT

אמת. אצלי ה IMON בכלל לא פעיל כי הוא עשה לי בעיות עם ה MCE. אני משתמש במקלט ה IR של מיקרוסופט והחלפתי את השלט ל Harmony One ומאז חיי נהיו הרבה יותר פשוטים.
- Catskinner
- חבר במועדון HT

השלטים של Logitech Harmony אינם מגיעים עם מקלט IR. בשביל זה קניתי בזמנו את ערכת השלט + מקלט של מיקרוסופט שעלתה לי 200 שקלים, השארתי את המקלט מחובר למחשב והחלפתי את השלט ב Harmony.
ובנוגע לשאלה השניה התשובה חיובית: השלט יכול להחליף את כל יתר השלטים ולשלוט על שאר המכשירים אבל עדיף כבר שתקבל פירוט בנושא בפורום השליטה, בקרה ובית חכם
ובנוגע לשאלה השניה התשובה חיובית: השלט יכול להחליף את כל יתר השלטים ולשלוט על שאר המכשירים אבל עדיף כבר שתקבל פירוט בנושא בפורום השליטה, בקרה ובית חכם