עזרה דחופה: רמקול KEF Q7 - בעיית צליל "עמום" ?
קניתי את הרמקול הנ"ל משומש במחיר טוב, עדיין עם אחריות ובמצב חדש לחלוטין.
שמעתי אותו אצל המוכר רק עם מוזיקת ג'אז (מסיבות שונות לא יצא לי להביא דיסקים שלי). והוא נשמע ממש נפלא. הרסיבר היה Pioneer מהדגמים היותר גבוהים.
כשהבאתי אותו הביתה וחיברתי אותו למערכת שלי (רסיבר מרנץ SR-780, משמש כ - PRE עבור הערוצים הקדמיים, מגבר POWER של NAD דגם C272 עבור הערוצים הקדמיים), הרמקולים נשמעים מעולה ב - ג'אז (אחד מהסגנונות האהובים עלי), אבל מוסיקה קצת יותר קצבית - רוק, דאנס, וטרנס (נו ... פעם בכמה זמן אני שומע גם את זה) הרמקול די מאכזב למען האמת.
בדקתי את החיבורים והכל תקין (פזות, פלטות BI-WIRE וכו').
התופעות -
TREBLE חלש - מתחיל להישמע "נכון" רק בסיבוב הקונטרול עד הסוף.
ה - BASS קצת יותר טוב אבל גם הוא דורש יציאה ממצב FLAT וסיבוב קונטרול ה - BASS כמעט עד הסוף.
איך נאמור: הצליל חזק וברור ב - MID. צלילים גבוהים ונמוכים פשוט נשמעים "עמומים".
משום מה התופעה הזו כמעט לא מורגשת במוסיקת ג'אז עם דיסקים איכותיים.
מדובר ברמקול של 175WRMS ולפעמים הוא נשמע כמו רמקול של מערכת מיני !
האם הרמקול הזה טוב רק למוסיקה קלסית\ג'אז ?
אולי יש בעייה שאני לא מודע לה ?
כבלי החיבור הם לא רעים - יש לי את את אחד מסוגי הכבלים לרמקול הטובים של מונסטר (בסביבות 50 ש"ח למטר), עובי 2.5 מ"מ.
הקמופקט מחובר לרסיבר בסיב אופטי, כך שהרסיבר מהווה את ה - DAC.
תודה תודה מראש למי שיכול לסייע בנושא.
שמעתי אותו אצל המוכר רק עם מוזיקת ג'אז (מסיבות שונות לא יצא לי להביא דיסקים שלי). והוא נשמע ממש נפלא. הרסיבר היה Pioneer מהדגמים היותר גבוהים.
כשהבאתי אותו הביתה וחיברתי אותו למערכת שלי (רסיבר מרנץ SR-780, משמש כ - PRE עבור הערוצים הקדמיים, מגבר POWER של NAD דגם C272 עבור הערוצים הקדמיים), הרמקולים נשמעים מעולה ב - ג'אז (אחד מהסגנונות האהובים עלי), אבל מוסיקה קצת יותר קצבית - רוק, דאנס, וטרנס (נו ... פעם בכמה זמן אני שומע גם את זה) הרמקול די מאכזב למען האמת.
בדקתי את החיבורים והכל תקין (פזות, פלטות BI-WIRE וכו').
התופעות -
TREBLE חלש - מתחיל להישמע "נכון" רק בסיבוב הקונטרול עד הסוף.
ה - BASS קצת יותר טוב אבל גם הוא דורש יציאה ממצב FLAT וסיבוב קונטרול ה - BASS כמעט עד הסוף.
איך נאמור: הצליל חזק וברור ב - MID. צלילים גבוהים ונמוכים פשוט נשמעים "עמומים".
משום מה התופעה הזו כמעט לא מורגשת במוסיקת ג'אז עם דיסקים איכותיים.
מדובר ברמקול של 175WRMS ולפעמים הוא נשמע כמו רמקול של מערכת מיני !
האם הרמקול הזה טוב רק למוסיקה קלסית\ג'אז ?
אולי יש בעייה שאני לא מודע לה ?
כבלי החיבור הם לא רעים - יש לי את את אחד מסוגי הכבלים לרמקול הטובים של מונסטר (בסביבות 50 ש"ח למטר), עובי 2.5 מ"מ.
הקמופקט מחובר לרסיבר בסיב אופטי, כך שהרסיבר מהווה את ה - DAC.
תודה תודה מראש למי שיכול לסייע בנושא.
בחנתי את הדגם הזה עם מגבר של MARANTZ... לא זוכר את הדגם...
אז שמתי כמה מהדיסקים שלי... חלקם: BARNEY KASSEL (ג'אז), JOHN COLTRANE... וגם DREAM THEATER, PORCUPINE TREE ועוד כמה....
הם נשמעו לי עמעומים גם בקטעים מהירים בג'אז. הרוק לא נשמע טוב לאזניי בכלל...
בחנתי עוד כמה דגמים רצפתיים של KEF ולבסוף הבנתי שאין מה לחפש שם... מעניין איך המדפיים הפשוטים כמו KRESTA....
מעבר לזה אתה בטוח שהרמקולים תקינים? תנסה אותם עם מגבר אחר אולי... תשחק עם ה-BALANCE ברסיבר כדי לראות שהרמקולים נשמעים אותו הדבר...
אז שמתי כמה מהדיסקים שלי... חלקם: BARNEY KASSEL (ג'אז), JOHN COLTRANE... וגם DREAM THEATER, PORCUPINE TREE ועוד כמה....
הם נשמעו לי עמעומים גם בקטעים מהירים בג'אז. הרוק לא נשמע טוב לאזניי בכלל...
בחנתי עוד כמה דגמים רצפתיים של KEF ולבסוף הבנתי שאין מה לחפש שם... מעניין איך המדפיים הפשוטים כמו KRESTA....
מעבר לזה אתה בטוח שהרמקולים תקינים? תנסה אותם עם מגבר אחר אולי... תשחק עם ה-BALANCE ברסיבר כדי לראות שהרמקולים נשמעים אותו הדבר...
zlicht
גם אני כמו עמיתיי הקודמים שמעתי גם את Q5 וגם את Q7 והגעתי לאותה
מסקנה, הצליל שלהם לא "בהיר" מספיק ודי עמום (לדעתי זה בגלל שהטוויטר שלו - אלומינום דום 19 מ"מ - יושב בתוך המיד ולא כיחידה נפרדת).
אם אתה מחפש צליל יותר בהיר אתה יכול לבדוק את הרמקולים של קליפש ודומיהם.
גם אני כמו עמיתיי הקודמים שמעתי גם את Q5 וגם את Q7 והגעתי לאותה
מסקנה, הצליל שלהם לא "בהיר" מספיק ודי עמום (לדעתי זה בגלל שהטוויטר שלו - אלומינום דום 19 מ"מ - יושב בתוך המיד ולא כיחידה נפרדת).
אם אתה מחפש צליל יותר בהיר אתה יכול לבדוק את הרמקולים של קליפש ודומיהם.
גיל בכר
תודה. אני דווקא אוהב את הצליל שלהם בג'אז אבל לא בסוגי
מוסיקה אחרים.
יתכן שארצה לעשות עליהם טרייד אין בחנות כלשהי ולקנות דגם של יצרן אחר.
האם זה מקובל בחנויות מתמחות בתחום ?
אשמח לקבל המלצות לחנויות. אני מתגורר בחיפה ועובד בתל אביב כך שזה יכול להיות בשני האיזורים.
שוב, תודה לעונים.
יתכן שארצה לעשות עליהם טרייד אין בחנות כלשהי ולקנות דגם של יצרן אחר.
האם זה מקובל בחנויות מתמחות בתחום ?
אשמח לקבל המלצות לחנויות. אני מתגורר בחיפה ועובד בתל אביב כך שזה יכול להיות בשני האיזורים.
שוב, תודה לעונים.
- tamiral
-
- חבר ותיק

- תגובות: 1171
- שם מלא: תמיר אלוש
- נתן תודות: 0
- קיבל תודות: 0
נושא ידוע.
אלו גם הסגנונות שאני שומע ולוקח המון זמן (אם בכלל) למצוא רמקול שיודע להתמודד יפה עם שני הסגנונות.
בדיוק בגלל זה אומרים להביא דיסקים שלך להאזנות עם הסגנונות שאתה שומע.
כמעט כל חנות סטריאו מכובדת תסכים לעשות איתך טרייד אין אם תקנה רמקולים חדשים ממנה (דגש על חדשים).
השאלה כמה תקבל עליהם ובכמה בסופו של דבר הטעות הזו תעלה לך...
אלו גם הסגנונות שאני שומע ולוקח המון זמן (אם בכלל) למצוא רמקול שיודע להתמודד יפה עם שני הסגנונות.
בדיוק בגלל זה אומרים להביא דיסקים שלך להאזנות עם הסגנונות שאתה שומע.
כמעט כל חנות סטריאו מכובדת תסכים לעשות איתך טרייד אין אם תקנה רמקולים חדשים ממנה (דגש על חדשים).
השאלה כמה תקבל עליהם ובכמה בסופו של דבר הטעות הזו תעלה לך...
Good advise $5, me shut up $10
- עופר_צפריר
- חבר מביא חבר

- תגובות: 4880
- נתן תודות: 6 פעמים
- קיבל תודות: 5 פעמים
צר לי לאכזב אותך,אבל כך בדיוק נשמע הרמקול הזה
{KEF Q7} לצערי.
נכון: הוא קר,חסר במה לחלוטין,עמום...ועד כל מיני תיאורי גנאי.
מה אתה עושה לגבי זה? תחליט לבד.
מבחינתי זה הרמקול הכי מאכזב,ששמעתי בשנתיים האחרונות.{ושמעתי המון}
עופר.
======================
נכון: הוא קר,חסר במה לחלוטין,עמום...ועד כל מיני תיאורי גנאי.
מה אתה עושה לגבי זה? תחליט לבד.
מבחינתי זה הרמקול הכי מאכזב,ששמעתי בשנתיים האחרונות.{ושמעתי המון}
עופר.
======================
- עופר_צפריר
- חבר מביא חבר

- תגובות: 4880
- נתן תודות: 6 פעמים
- קיבל תודות: 5 פעמים
Re: הפיוניר
נו..ואולי תספר לי אתה, מה קרה הפעם? שהם נשמעים זיפת!shldenon כתב:
ועופר, טוויטר אלומיניום הוא בד"כ מפורט, אך צווחן.. מה קרה הפעם? אז מה אם הוא יושב בתוך המיד? אם זכרוני אינו מטעני, גם בQ1 הוא בתוך המיד, וצועק יופי יופי......
{לעומת העבר המפואר שלהם}
עופר.
==========================
יצא לי לשמוע את ה-KEF IQ7 עם איאן בראון (מוזיקה אלקטרונית שקטה יחסית) ולפטפילד (מוזיקה אלקטרונית קצבית).
איאן בראון נשמע בהם מעולה! אבל לפטפילד (מוזיקה עם הרבה יותר באסים) נשמע פשוט מת לחלוטין!
המסקנה שלי היא שככה הרמקולים הללו (נאמר לי שזו תוצאה של הבנייה שלהם-הטוויטר בתוך המיד).
איאן בראון נשמע בהם מעולה! אבל לפטפילד (מוזיקה עם הרבה יותר באסים) נשמע פשוט מת לחלוטין!
המסקנה שלי היא שככה הרמקולים הללו (נאמר לי שזו תוצאה של הבנייה שלהם-הטוויטר בתוך המיד).