איך מפרט HTPC הבא שהזמנתי?
הלוח שבחרת מכיל כבר כרטיס גרפי (X4500) על הצ'יפסט שלו (G41). עדיף לבחור לוח אחר ללא כרטיס גרפי onboard או לקחת את אחד הלוחות עם הצ'יפסט G45 כמו ASUS P5Q-EM או Intel DG45ID. הצ'יפ הזה מכיל כרטיס גרפי X4500HD שאמור לספק את כל מה שדרוש לשידורי HD. כך אפשר לחסוך סלוט אחד על הלוח לצורך כרטיסים אחרים כמו כרטיס רשת אלחוטי, כרטיס לכידת וידאו או כרטיס אחר למשחקים. צריך רק לבדוק את הלוחות הנ"ל לגבי ה-LPCM.
דבר שני, אני לא חושב שצריך יותר מ-2GB זיכרון למחשבי HTPC. מה גם שקראתי בלא מעט מקומות באינטרנט שיש בכל מקרה מגבלת זיכרון בחלק ממערכות ההפעלה Windows כך שבכל מקרה גם אם מתקינים 4 רואים רק 3.
לגבי הדיסק הקשיח, יש לא מעט המלצות ללכת על הדגם הירוק EADS שכן הוא צורך פחות חשמל, שקט יותר ומתאים יותר ל-HTPC. מה גם שהרבה לקוחות דיווחו על תקלות רבות בדגמים האחרים.
אם היית מחליט להחליף את הלוח ולוותר על כרטיס המסך והזיכרון לא היית צריך ספק כוח של 550 וכך יכולת לחסוך כמה מאות שקלים ולקחת את ה-Antec NSK2480 שלדעתי יראה טוב יותר בסלון.
שמתי לב גם שבמאז שבחרת כבר יש ספק כח של 400. החלפת אותו ב-500 ?
עוד דבר אחרון, לא ברור לי למה צריך Floppy ? כבר שכחתי ממנו לגמרי...
דרך אגב, זו רק דעתי והיא לא מקצועית אלא מבוססת על ידע מקריאת חומרים באינטרנט לכן יש לקחת אותה בעירבון מוגבל.
דבר שני, אני לא חושב שצריך יותר מ-2GB זיכרון למחשבי HTPC. מה גם שקראתי בלא מעט מקומות באינטרנט שיש בכל מקרה מגבלת זיכרון בחלק ממערכות ההפעלה Windows כך שבכל מקרה גם אם מתקינים 4 רואים רק 3.
לגבי הדיסק הקשיח, יש לא מעט המלצות ללכת על הדגם הירוק EADS שכן הוא צורך פחות חשמל, שקט יותר ומתאים יותר ל-HTPC. מה גם שהרבה לקוחות דיווחו על תקלות רבות בדגמים האחרים.
אם היית מחליט להחליף את הלוח ולוותר על כרטיס המסך והזיכרון לא היית צריך ספק כוח של 550 וכך יכולת לחסוך כמה מאות שקלים ולקחת את ה-Antec NSK2480 שלדעתי יראה טוב יותר בסלון.
דרך אגב, זו רק דעתי והיא לא מקצועית אלא מבוססת על ידע מקריאת חומרים באינטרנט לכן יש לקחת אותה בעירבון מוגבל.
קודם כל תודה על ההתייחסותyairov כתב:הלוח שבחרת מכיל כבר כרטיס גרפי (X4500) על הצ'יפסט שלו (G41). עדיף לבחור לוח אחר ללא כרטיס גרפי onboard או לקחת את אחד הלוחות עם הצ'יפסט G45 כמו ASUS P5Q-EM או Intel DG45ID. הצ'יפ הזה מכיל כרטיס גרפי X4500HD שאמור לספק את כל מה שדרוש לשידורי HD. כך אפשר לחסוך סלוט אחד על הלוח לצורך כרטיסים אחרים כמו כרטיס רשת אלחוטי, כרטיס לכידת וידאו או כרטיס אחר למשחקים. צריך רק לבדוק את הלוחות הנ"ל לגבי ה-LPCM.
דרך אגב, זו רק דעתי והיא לא מקצועית אלא מבוססת על ידע מקריאת חומרים באינטרנט לכן יש לקחת אותה בעירבון מוגבל....
אני מקבל את מה שאתה אומר לגבי הלוח יכול להיות לעשיתי טעות קטנה אבל לא נראה לי קריטי...
לגבי הזיכרון העדפתי לקחת 4 ג'יגה כדי שתיהיה אפשרות לגדילה עתידית, המחיר הוא זניח...
על הספק של ה-400 ויתרתי ולקחתי במקומו 550 שוב לצורך גדילה עתידית וגם הוא יותר שקט...
לגבי מארז אחר אין לי כל כך ברירות כי אין לי הרבה מקום על המזנון...
אהה וה-FLOOPY לא באמת קיים פשוט אין אפשרות להוריד אותו בממשק של KSP להרכבת מחשב P:
- BigDragoon
- חבר ותיק

- תגובות: 2166
- נתן תודות: 19 פעמים
- קיבל תודות: 25 פעמים
אם אתה רוצה HTPC רק לסרטים,
יכול להיות שבאמת שווה לך לקחת לוח אם עם כרטיס מסך ON BOARD.
כמו כן, אתה לא מתכוון להפוך אותו ל PVR?
כמו כן, אתה לא מתכוון להפוך אותו ל PVR?
מתכוון אבל יש לי כבר את הציוד הדרוש כי הוא בא במקום לפטופ שהיה שם... לכן כל הרכיבים הם USB...BigDragoon כתב:אם אתה רוצה HTPC רק לסרטים,
כמו כן, אתה לא מתכוון להפוך אותו ל PVR?...