לכידת שידורי yes ברזולוציה נכונה 4x3 או 16x9

תוכנות ניהול מדיה: KODI, תוספים, XBMC, Media Portal, PLEX וכו'
tuvalo פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 29
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 0

שליחה #1 

גיליתי תופעה די מעצבנת בלכידה:
כידוע yes משדרים חלק מהשידורים ב4x3 וחלק ב16x9.
העניין הוא כשאני מקליט תוכנית (SageTV) אני תמיד מקבל הקלטה ברזולוציה של 720x540 שזה בעצם 4x3, וזה למרות שהממיר מוגדר ל16x9 (ולכן אמור להוציא רזולוציה כזאת כשאפשרי).
כשאני מציג את ההקלטה ב16x9 אז זה נמתח חזרה ונראה בסדר, אבל אני רוצה שהקובץ בדיסק יהיה ברזולוציה מתאימה.
הAspect Ratio בSage מוגדר כsource, אבל גם שקיבעתי אותו על 16x9 ההקלטה נעשתה בפועל ב4x3.

איך פתרתם (או לא) את הנושא הזה אצלכם?

תודה על העזרה - בסוף העסק הזה יעבוד מושלם.

oshapir
סמל אישי של משתמש
גורו
גורו
תגובות: 4019
נתן תודות: 4 פעמים
קיבל תודות: 36 פעמים

שליחה #2 

אתה תמיד מקליט ב-4:3 - זה מה ש-SVIDEO או COMPOSITE יודע להוציא...ובדיוק כמו שאתה מתאר, התמונה המוקלטת ב-16:9 היא אכן תמונה 4:3 צרה ולכן כאשר פורסים אותה על כלה המסך הרחב מתקבלת תמונה בפרופורציה נכונה.
זה המצב וככה הוא צריך להיות...אין עם זה בעיה :D

אין דרך אחרת להקליט אנלוגית מהממיר.

אורן.

tuvalo פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #3 

תודה רבה! השכלתי...

זה שם מגבלה (קלה) על השימוש בהקלטה - צריך לראות אותה במכשיר שמסוגל לעשות מתיחה חזרה. עוד סיבה לארגן עוד PC לסלון.

oshapir
סמל אישי של משתמש
גורו
גורו

שליחה #4 

במקרה של SAGETV אתה יכול לרכוש אקסטנדר במקום מחשב נוסף...

אורן.

BigDragoon
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2166
נתן תודות: 19 פעמים
קיבל תודות: 25 פעמים

שליחה #5 

אורן,
אבל בערוצים שיס משדרת 16:9,
דווקא התוכן כן מוצג כמו שצריך (16:9).
(ניתן לראות את זה לפי הסמל של הערוץ שזז ימינה וע"י זה שהתמונה לא חתוכה)

אני מפספס משהו?

oshapir
סמל אישי של משתמש
גורו
גורו

שליחה #6 

לא אמרתי שהתמונה חתוכה...
התמונה שיוצאת היא תמיד PAL - ביחס 4:3.
אפשר להגדיר בממיר עצמו כי הממיר מחובר לטלויזיה 16:9 ואז כאשר משודרת תכנית 16:9 הוא בעצם מוציא תמונה של מסך רחב אבל דחוס ליחס של 4:3. אם רואים תמונה זו במסך טלויזיה רגיל 4:3 רואים את האנשים רזים מאד...אם רואים במסך רחב 16:9 והתמונה נמתחת חזרה - אז היחס נכון.
אם מגדירים בממיר כי מחוברת טלויזיה 4:3 אז מקבלים תמונה חתוכה ביחס 4:3 גם כאשר משודרת תכנית ב-16:9.
כאשר מותחים אותה על טלויזיה 16:9 רואים אנשים שמנים.

כרטיס ה-PVR מקליט תמיד PAL 4:3. ולכן תלוי איך מוגדר בממיר עצמו - זה מה שיוקלט. או תכנית חתוכה אך לא מעוותת או תכנית מכווצת ומעוותת אך מוצגת נכון על טלויזיה 16:9.

לדוגמה אצלי בבית יש טלויזות 16:9 וגם 4:3. SAGETV תמיד מקליט (כאשר משודר) 16:9 מכווץ ל-4:3. (זה מה שהגדרתי בממיר).
כאשר אני צופה בטלויזיית LCD אני מותח את התמונה על כל המסך ונהנה מתמונה לא מעוותת התופסת אתכל המסך.
כאשר אני צופה ב-CRT ביחס 4:3 - תלוי אם אני צופה עם או בלי אשתי....עם אשתי אני רואה את האנשים רזים מאד ובלי אשתי אני מעדיף לראות פסים שחורים למעלה ולמטה ולקבל תמונה 16:9 (שלא תופסת את כל המסך) אך לא מעוותת.

אורן.

אורן.

tuvalo פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #7 

oshapir כתב:במקרה של SAGETV אתה יכול לרכוש אקסטנדר במקום מחשב נוסף...

אורן.
...
אני מתלבט בין האפשרויות, אבל כרגע נראה לי שאני מעדיף מחשב בגלל שזו מערכת פתוחה שאני יכול לשחק איתה ולהביא אותה בדיוק לצורה שאני אוהב, ואני יודע ש"הכל יעבוד עם מספיק עבודה" בעוד שבאקסטנדר אני תלוי באחרים, וקראתי כאן על בעיות כאלה ואחרות עם נושא העברית.

מה גם שההבדלים במחיר לא גדולים מאוד - האקסטנדר 200$ ומחשב כדוגמת הacer aspireRevo שכנראה יעלה פחות מ300 דולר (לגרסא הזולה).

שלח תגובה

חזור אל “תוכנה - KODI”