מבקשת המלצה לסאב

אודיו בקולנוע-ביתי ופורמטים רב-ערוציים - רסיברים, מגברי כח-רב ערוציים, פרוססורי-אודיו וכו'
GaliaL פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 127
נתן תודות: 6 פעמים
קיבל תודות: 0

שליחה #1 

יש לי רסיבר YAMAHA 663. אני מחפשת סאב שלא יקרע את עור התוף (חבל על הילדים) ולא יחייב שיפוץ של הבית אבל עדיין, שיעשה את העבודה.
הוא מיועד לחלל בגודל 25 מ"ר (בו רואים סרטים) שמהווה חלק מחלל פתוח גדול יותר של כ 90 מ"ר.
רציתי לשאול על מה הייתם הולכים? אילו פרמטרים חשובים בבחירה? אני לא פוסלת יבוא מחול.
שימוש: ק"ב ומוסיקה (למרות שהבנתי שאין דבר כזה סאב למוסיקה וסאב לסרטים)
תקציב: כ 4000 שח.
תודה

niko
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4965
שם מלא: איתן
נתן תודות: 912 פעמים
קיבל תודות: 452 פעמים

שליחה #2 

הייתי בודק וולודיין שנכנס לתקציב, אמורים להיות טובים בתקציב זה.
8)
רשימת הציוד: Paradigm Signature S8v2| JVC X5500| Arendal sub 2V| Arendal center 1723| SVS ultra surround|KEF T101 Atmos | Anthem MRX 1140

kuden
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 263
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 3 פעמים

שליחה #3 

אם את לא פוסלת ייבוא מחו"ל אז יש לך תקציב שמתאים לסאבים של SVS וHSU, אני קניתי את HSU VTF-2 ב4060, אחרי הנחה, מחיר רגיל היה 4400. המחיר כולל הכול, אצלך בדלת תוך 3 ימים מהרגע שהכסף עובר בין החשבונות. ובSVS את יכולה לבדוק את הPC12 או 25-31 PCi שבמכירת חיסול והPB12, החיסרון הוא בצורך לשחרר את החבילה מנתב"ג בשיטת המשלוח הזולה, אבל ממה שהבנתי פה זה די פשוט, אבל אני לא יודע מניסיון. אפשר גם להשתמש בחברה כמו ushops ולשלוח דרך הים ואז זה יגיע ישר הביתה, אבל זה לוקח הרבה זמן וההבדל במחיר הוא לא גדול אם בכלל קיים.
אחד הסאבים האלה יהיה יותר טוב מכל סאב מקביל בארץ במחיר הזה בוודאות.
נערך לאחרונה על ידי kuden ב 01/05/2009 10:15, נערך פעם 1 בסך הכל.

ziv_r
סמל אישי של משתמש
עורך ראשי HTmag
עורך ראשי HTmag
תגובות: 46379
נתן תודות: 1966 פעמים
קיבל תודות: 5077 פעמים

שליחה #4 

kuden,
המוצרים ש kuden המליץ עליהם בהחלט טובים וראויים להתייחסות.
עוד אופציה טובה: Axiom EP350 v3

GaliaL פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #5 

תודה על התגובות המהירות.
נראה לי שאני אזמין מחול. זיו, נראה לי ש Axiom EP350 v3 חורג מהתקציב כיוון שהוא עולה 4K לא כולל הובלה לארץ.

מה צריך לקחת בחשבון כשמזמינים מחול. למשל, מה לגבי ההבדל ברשתות החשמל?
ולתכלס: איך שולחים לארץ? אין לי בעיה להגיע לנתב"ג אבל אני לא יודעת איך כדאי להזמין. אשמח לעזרה בנושא.
kuden, דרך איפה הזמנת? לא ממש הבנתי את ההבדל בין רכישה מ SVS ל HSU?

HazooM
כתב
כתב
תגובות: 6805
נתן תודות: 306 פעמים
קיבל תודות: 959 פעמים

שליחה #6 

kuden כתב:אחד הסאבים האלה יהיה יותר טוב מכל סאב מקביל בארץ במחיר הזה בוודאות.
...
(Y) (Y)

ADICT
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה
תגובות: 9615
נתן תודות: 119 פעמים
קיבל תודות: 352 פעמים

שליחה #7 

HazooM כתב:
...
(Y) (Y)
...
למה אתה מלכלך....
תביא אותו מול הסרווין שלי... :rocket: :רובה: :מכונת יריה: :משור: :wtf:

kuden
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #8 

GaliaL כתב:תודה על התגובות המהירות.
נראה לי שאני אזמין מחול. זיו, נראה לי ש Axiom EP350 v3 חורג מהתקציב כיוון שהוא עולה 4K לא כולל הובלה לארץ.

מה צריך לקחת בחשבון כשמזמינים מחול. למשל, מה לגבי ההבדל ברשתות החשמל?
ולתכלס: איך שולחים לארץ? אין לי בעיה להגיע לנתב"ג אבל אני לא יודעת איך כדאי להזמין. אשמח לעזרה בנושא.
kuden, דרך איפה הזמנת? לא ממש הבנתי את ההבדל בין רכישה מ SVS ל HSU?
...
לגבי ההבדל בחשמל אין בעיה עם החברות שצוינו, פשוט אומרים להם שאת צריכה את הסאב לרשת חשמל של 220V כשמזמינים והם יסדרו את הספק כוח של הסאב שיפעל בצורה הזאת.
HSU שולחים עם fedex ומצטטים לך מחיר שכולל את המשלוח, מיסים, מכס, משלוח עד הבית וכו', הכול כולל הכול, תשלום אחד לחברה עצמה והסאב כבר יגיע אליך לדלת בלי מחשבות נוספות (אחת הסיבות שהזמנתי מהם, לא ממש היה לי כוח להתעסק עם שחרור ומכס, למרות שזה לא נורא).
SVS משתמשים בדרך כלל בשירות משלוחים זול יותר אבל הוא מגיע רק עד לנתב"ג, ואז צריך לשחרר את הסאב שם ולהעביר במכס ואז לקחת אותו הביתה בעצמך, יש בפורום אנשים שהזמינו מהם שיוכלו אני מניח לפרט יותר את ההליך.
גם Axiom ממה שהבנתי מצטטים מחיר כולל הכול, תקנו אותי אם אני טועה.

Adict אם לא היה איכפת לי להתחיל לשנע את הסאב שלי הייתי מציע ביקורת, אבל מכיוון שאני לא מתכוון לשנע 4000ש"ח במשקל 30ק"ג זה כנראה לא יקרה.
אבל לצורך העניין, גם אם זה היה הסאב הכי טוב בעולם,
http://www.a1components.com/itemdisplay ... item=10980
http://www.hi-fi.co.il/Product.asp?Pid= ... ap&lang=HE
לשלם 4500 שקל בשביל סאב של 200$... לא הולך לקרות.

Rainbow
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 422
נתן תודות: 17 פעמים
קיבל תודות: 21 פעמים

שליחה #9 

ADICT כתב:
HazooM כתב:
...
(Y) (Y)
...
למה אתה מלכלך....
תביא אותו מול הסרווין שלי... :rocket: :רובה: :מכונת יריה: :משור: :wtf:
...

הסרווין שלך לוקח... :hammer: :מס1:

ziv_r
סמל אישי של משתמש
עורך ראשי HTmag
עורך ראשי HTmag

שליחה #10 

GaliaL,
המחירים באתר של Axiom כוללים משלוח. לגבי מיסים מקומיים, יש לבדוק מולם, בעבר זה כלל וייתכן והיום זה שונה. בכל אופן, הם עונים במהירות לדואל שנשלח אליהם וישמחו לענות על כל שאלה.

כל החברות שהוזכרו כאן גם יסכימו לדואר שליחים עד הבית. הדבר יעלה מעט יותר, אך יחסוך הרבה מאוד בלאגן עם המכס\תהליכי שחרור וכו" אשר עלולים לקחת לפעמים יום עבודה שלם והמצאת עשרות תכתובות. דואר שליחים יהווה הגורם שמקשר בינך לרשויות והוא עושה זאת מצויין.
אני כל פעם מקלל את היום כשאני מזמין חבילה והמשלוח נעשה ב EMS...

GaliaL פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #11 

זיו, בדקתי עם Axiom והמחירים אכן כוללים משלוח אך לא מיסים מקומיים. ואם הבנתי נכון, מיסים מקומיים זה לא דבר זול.

אני רוצה להתייעץ לגבי הגודל של הסאב. כפי שציינתי קודם, האיזור המיועד לק"ב 25 מ"ר והוא מהווה חלק מחלל בגודל 90 מ"ר. לאיזה גודל של חלל עלי להתייחס?
לפי האתר של HSU, אם אני מתחשבת רק באיזור שגודלו 25 מ"ר, מספיק סאב של "10. המטרה אינה להרעיד את הבית או להרוס את האוזניים אלא לשמוע צליל איכותי בכיף.
אז מה אתם אומרים, "10 או "12?

ziv_r
סמל אישי של משתמש
עורך ראשי HTmag
עורך ראשי HTmag

שליחה #12 

המיסים אינם זולים, אך לא יקרים כל כך. בכל אופן, זה עובר את התקציב שציינת ולכן אולי כדאי שייבחר דגם זול יותר מעט.
הייתי מציע ללכת לכיוון 12", רק בגלל העובדה שתמיד ניתן להחליש את עוצמת הסאב, אך להגביה - לא תמיד. ההבדלים במחיר גם יחסית קלים והתוצאה המתווספת מצדיקה זאת.
אגב, על איזה דגם של HSU שמת עין?

kuden
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #13 

אם זה אזור פתוח גדול אז יש לזה חשיבות רבה מבחינת גודל הסאב והיכולת שלו למלא את החדר, הסאבים של ה-12 הם יותר הסטנדרט שצריך לשאוף אליו, במיוחד אם יש לך חלל גדול שמצריך סאב חזק. גם עדיף למקם אותו קרוב יחסית לאזור הישיבה בשביל ההרגשה ליתר ביטחון (בהנחה שזה יהיה מיקום אידיאלי מבחינת גלי עומדים וכו', אבל ניכנס לזה כשיגיע הזמן).

GaliaL פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #14 

חשבתי על VTF-1 או VTF-2 של HSU ואולי בכלל על PB10-NSD או PB12-NSD של SVS אם הם בתקציב.
מה אתה אומר?

ziv_r
סמל אישי של משתמש
עורך ראשי HTmag
עורך ראשי HTmag

שליחה #15 

הסאבים של HSU גמישים יותר מכיוון שיש אפשרות לשחק עם הפורטים. בנוסף, הם מכילים אופציות גימור נאות יותר לסביבת המגורים מאשר הסאב של SVS. אבל אם את בכל מקרה מתכוונת לרכוש בצבע שחור, אז לא רלוונטי השיקול של הגימור.

kuden
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #16 

לדעתי בשביל חלל גדול עדיפים הVTF-2 או הPB12, הבחירה ביניהם היא לשיקולך, שניהם מאוד טובים. הPB12 יכול לרדת בתדרים המאוד הנמוכים ברמות עוצמה מעט חזקות יותר מהVTF2 להבנתי, שזה חשוב בעיקר לצפייה בקטעים ספציפיים מסרטים שיורדים מאוד נמוך בווליום גבוה, אבל מצד שני הסאבים של HSU נחשבים למוזיקליים יותר. זה שיקול של מי ייתן לך הצעה יותר טובה, העדפה לצורת המשלוח, ומה נראה לך יותר יפה (אני יכול להעיד שהגימור השחור של HSU נראה דווקא די נחמד, אני מניח שגם הSVS נראה דומה).

ארז_וחני
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4949
נתן תודות: 58 פעמים
קיבל תודות: 209 פעמים

שליחה #17 

האם יש מקום שאפשר לשמוע את הסאב של HSU ?
יש לי בעיה להזמין רמקול מבלי לשמוע אותו קודם.
איך אני יכול לדעת אם הוא יישמע לאוזני טוב יותר ממה שיש לי היום (ימהה 320 )?

ארז

kuden
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #18 

כל החברות הנ"ל לא מחזיקות אולמות תצוגה או יבואנים אלא מוכרות ישירות מהחברה (לSVS אמנם יש כמה מפיצים באזורים בעולם אבל לא חנויות, ולא בארץ), אלא אם כן גרים קרוב למפעל בחו"ל אין אפשרות להתרשם עצמאית לפני. יש סיכוי לא רע אני מניח שאני הבעלים היחידי של הסאב הספציפי בארץ. מבחינה אובייקטיבית טכנית נטו הסאב יותר טוב מהימאהה, שמיעה זה כבר דבר סובייקטיבי, יש אנשים הבנתי שכשהם מקבלים סאב טוב הם חושבים שמשהו חסר בו לעומת הסאבים הלא טובים (מזהים את העיוות בצליל והboom כבאס), לי לא היה סאב אחר ככה שאני לא יודע לגבי זה.

ארז_וחני
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4949
נתן תודות: 58 פעמים
קיבל תודות: 209 פעמים

שליחה #19 

kuden תודה.
למדתי על בשרי שהשוואה בין מוצרים (ומאוד רצוי בבית...) היא חיונית בשבילי.

תודה
ארז

yarino
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 3436
נתן תודות: 125 פעמים
קיבל תודות: 220 פעמים

שליחה #20 

ארז_וחני כתב:האם יש מקום שאפשר לשמוע את הסאב של HSU ?
יש לי בעיה להזמין רמקול מבלי לשמוע אותו קודם.
...
צודק בהחלט (Y)

שלח תגובה

חזור אל “אודיו רב-ערוצי (ק''ב)”