מבקשת המלצה לסאב
יש לי רסיבר YAMAHA 663. אני מחפשת סאב שלא יקרע את עור התוף (חבל על הילדים) ולא יחייב שיפוץ של הבית אבל עדיין, שיעשה את העבודה.
הוא מיועד לחלל בגודל 25 מ"ר (בו רואים סרטים) שמהווה חלק מחלל פתוח גדול יותר של כ 90 מ"ר.
רציתי לשאול על מה הייתם הולכים? אילו פרמטרים חשובים בבחירה? אני לא פוסלת יבוא מחול.
שימוש: ק"ב ומוסיקה (למרות שהבנתי שאין דבר כזה סאב למוסיקה וסאב לסרטים)
תקציב: כ 4000 שח.
תודה
הוא מיועד לחלל בגודל 25 מ"ר (בו רואים סרטים) שמהווה חלק מחלל פתוח גדול יותר של כ 90 מ"ר.
רציתי לשאול על מה הייתם הולכים? אילו פרמטרים חשובים בבחירה? אני לא פוסלת יבוא מחול.
שימוש: ק"ב ומוסיקה (למרות שהבנתי שאין דבר כזה סאב למוסיקה וסאב לסרטים)
תקציב: כ 4000 שח.
תודה
- niko
- חבר מביא חבר

- תגובות: 4965
- שם מלא: איתן
- נתן תודות: 912 פעמים
- קיבל תודות: 452 פעמים
הייתי בודק וולודיין שנכנס לתקציב, אמורים להיות טובים בתקציב זה.
אם את לא פוסלת ייבוא מחו"ל אז יש לך תקציב שמתאים לסאבים של SVS וHSU, אני קניתי את HSU VTF-2 ב4060, אחרי הנחה, מחיר רגיל היה 4400. המחיר כולל הכול, אצלך בדלת תוך 3 ימים מהרגע שהכסף עובר בין החשבונות. ובSVS את יכולה לבדוק את הPC12 או 25-31 PCi שבמכירת חיסול והPB12, החיסרון הוא בצורך לשחרר את החבילה מנתב"ג בשיטת המשלוח הזולה, אבל ממה שהבנתי פה זה די פשוט, אבל אני לא יודע מניסיון. אפשר גם להשתמש בחברה כמו ushops ולשלוח דרך הים ואז זה יגיע ישר הביתה, אבל זה לוקח הרבה זמן וההבדל במחיר הוא לא גדול אם בכלל קיים.
אחד הסאבים האלה יהיה יותר טוב מכל סאב מקביל בארץ במחיר הזה בוודאות.
אחד הסאבים האלה יהיה יותר טוב מכל סאב מקביל בארץ במחיר הזה בוודאות.
נערך לאחרונה על ידי kuden ב 01/05/2009 10:15, נערך פעם 1 בסך הכל.
- ziv_r
- עורך ראשי HTmag

- תגובות: 46379
- נתן תודות: 1966 פעמים
- קיבל תודות: 5077 פעמים
תודה על התגובות המהירות.
נראה לי שאני אזמין מחול. זיו, נראה לי ש Axiom EP350 v3 חורג מהתקציב כיוון שהוא עולה 4K לא כולל הובלה לארץ.
מה צריך לקחת בחשבון כשמזמינים מחול. למשל, מה לגבי ההבדל ברשתות החשמל?
ולתכלס: איך שולחים לארץ? אין לי בעיה להגיע לנתב"ג אבל אני לא יודעת איך כדאי להזמין. אשמח לעזרה בנושא.
kuden, דרך איפה הזמנת? לא ממש הבנתי את ההבדל בין רכישה מ SVS ל HSU?
נראה לי שאני אזמין מחול. זיו, נראה לי ש Axiom EP350 v3 חורג מהתקציב כיוון שהוא עולה 4K לא כולל הובלה לארץ.
ולתכלס: איך שולחים לארץ? אין לי בעיה להגיע לנתב"ג אבל אני לא יודעת איך כדאי להזמין. אשמח לעזרה בנושא.
kuden, דרך איפה הזמנת? לא ממש הבנתי את ההבדל בין רכישה מ SVS ל HSU?
למה אתה מלכלך....HazooM כתב:kuden כתב:אחד הסאבים האלה יהיה יותר טוב מכל סאב מקביל בארץ במחיר הזה בוודאות....
...
תביא אותו מול הסרווין שלי...
לגבי ההבדל בחשמל אין בעיה עם החברות שצוינו, פשוט אומרים להם שאת צריכה את הסאב לרשת חשמל של 220V כשמזמינים והם יסדרו את הספק כוח של הסאב שיפעל בצורה הזאת.GaliaL כתב:תודה על התגובות המהירות.
kuden, דרך איפה הזמנת? לא ממש הבנתי את ההבדל בין רכישה מ SVS ל HSU?...
HSU שולחים עם fedex ומצטטים לך מחיר שכולל את המשלוח, מיסים, מכס, משלוח עד הבית וכו', הכול כולל הכול, תשלום אחד לחברה עצמה והסאב כבר יגיע אליך לדלת בלי מחשבות נוספות (אחת הסיבות שהזמנתי מהם, לא ממש היה לי כוח להתעסק עם שחרור ומכס, למרות שזה לא נורא).
SVS משתמשים בדרך כלל בשירות משלוחים זול יותר אבל הוא מגיע רק עד לנתב"ג, ואז צריך לשחרר את הסאב שם ולהעביר במכס ואז לקחת אותו הביתה בעצמך, יש בפורום אנשים שהזמינו מהם שיוכלו אני מניח לפרט יותר את ההליך.
גם Axiom ממה שהבנתי מצטטים מחיר כולל הכול, תקנו אותי אם אני טועה.
Adict אם לא היה איכפת לי להתחיל לשנע את הסאב שלי הייתי מציע ביקורת, אבל מכיוון שאני לא מתכוון לשנע 4000ש"ח במשקל 30ק"ג זה כנראה לא יקרה.
אבל לצורך העניין, גם אם זה היה הסאב הכי טוב בעולם,
http://www.a1components.com/itemdisplay ... item=10980
http://www.hi-fi.co.il/Product.asp?Pid= ... ap&lang=HE
לשלם 4500 שקל בשביל סאב של 200$... לא הולך לקרות.
- ziv_r
- עורך ראשי HTmag

GaliaL,
המחירים באתר של Axiom כוללים משלוח. לגבי מיסים מקומיים, יש לבדוק מולם, בעבר זה כלל וייתכן והיום זה שונה. בכל אופן, הם עונים במהירות לדואל שנשלח אליהם וישמחו לענות על כל שאלה.
כל החברות שהוזכרו כאן גם יסכימו לדואר שליחים עד הבית. הדבר יעלה מעט יותר, אך יחסוך הרבה מאוד בלאגן עם המכס\תהליכי שחרור וכו" אשר עלולים לקחת לפעמים יום עבודה שלם והמצאת עשרות תכתובות. דואר שליחים יהווה הגורם שמקשר בינך לרשויות והוא עושה זאת מצויין.
אני כל פעם מקלל את היום כשאני מזמין חבילה והמשלוח נעשה ב EMS...
המחירים באתר של Axiom כוללים משלוח. לגבי מיסים מקומיים, יש לבדוק מולם, בעבר זה כלל וייתכן והיום זה שונה. בכל אופן, הם עונים במהירות לדואל שנשלח אליהם וישמחו לענות על כל שאלה.
כל החברות שהוזכרו כאן גם יסכימו לדואר שליחים עד הבית. הדבר יעלה מעט יותר, אך יחסוך הרבה מאוד בלאגן עם המכס\תהליכי שחרור וכו" אשר עלולים לקחת לפעמים יום עבודה שלם והמצאת עשרות תכתובות. דואר שליחים יהווה הגורם שמקשר בינך לרשויות והוא עושה זאת מצויין.
אני כל פעם מקלל את היום כשאני מזמין חבילה והמשלוח נעשה ב EMS...
זיו, בדקתי עם Axiom והמחירים אכן כוללים משלוח אך לא מיסים מקומיים. ואם הבנתי נכון, מיסים מקומיים זה לא דבר זול.
אני רוצה להתייעץ לגבי הגודל של הסאב. כפי שציינתי קודם, האיזור המיועד לק"ב 25 מ"ר והוא מהווה חלק מחלל בגודל 90 מ"ר. לאיזה גודל של חלל עלי להתייחס?
לפי האתר של HSU, אם אני מתחשבת רק באיזור שגודלו 25 מ"ר, מספיק סאב של "10. המטרה אינה להרעיד את הבית או להרוס את האוזניים אלא לשמוע צליל איכותי בכיף.
אז מה אתם אומרים, "10 או "12?
אני רוצה להתייעץ לגבי הגודל של הסאב. כפי שציינתי קודם, האיזור המיועד לק"ב 25 מ"ר והוא מהווה חלק מחלל בגודל 90 מ"ר. לאיזה גודל של חלל עלי להתייחס?
לפי האתר של HSU, אם אני מתחשבת רק באיזור שגודלו 25 מ"ר, מספיק סאב של "10. המטרה אינה להרעיד את הבית או להרוס את האוזניים אלא לשמוע צליל איכותי בכיף.
אז מה אתם אומרים, "10 או "12?
- ziv_r
- עורך ראשי HTmag

המיסים אינם זולים, אך לא יקרים כל כך. בכל אופן, זה עובר את התקציב שציינת ולכן אולי כדאי שייבחר דגם זול יותר מעט.
הייתי מציע ללכת לכיוון 12", רק בגלל העובדה שתמיד ניתן להחליש את עוצמת הסאב, אך להגביה - לא תמיד. ההבדלים במחיר גם יחסית קלים והתוצאה המתווספת מצדיקה זאת.
אגב, על איזה דגם של HSU שמת עין?
הייתי מציע ללכת לכיוון 12", רק בגלל העובדה שתמיד ניתן להחליש את עוצמת הסאב, אך להגביה - לא תמיד. ההבדלים במחיר גם יחסית קלים והתוצאה המתווספת מצדיקה זאת.
אגב, על איזה דגם של HSU שמת עין?
אם זה אזור פתוח גדול אז יש לזה חשיבות רבה מבחינת גודל הסאב והיכולת שלו למלא את החדר, הסאבים של ה-12 הם יותר הסטנדרט שצריך לשאוף אליו, במיוחד אם יש לך חלל גדול שמצריך סאב חזק. גם עדיף למקם אותו קרוב יחסית לאזור הישיבה בשביל ההרגשה ליתר ביטחון (בהנחה שזה יהיה מיקום אידיאלי מבחינת גלי עומדים וכו', אבל ניכנס לזה כשיגיע הזמן).
- ziv_r
- עורך ראשי HTmag

הסאבים של HSU גמישים יותר מכיוון שיש אפשרות לשחק עם הפורטים. בנוסף, הם מכילים אופציות גימור נאות יותר לסביבת המגורים מאשר הסאב של SVS. אבל אם את בכל מקרה מתכוונת לרכוש בצבע שחור, אז לא רלוונטי השיקול של הגימור.
לדעתי בשביל חלל גדול עדיפים הVTF-2 או הPB12, הבחירה ביניהם היא לשיקולך, שניהם מאוד טובים. הPB12 יכול לרדת בתדרים המאוד הנמוכים ברמות עוצמה מעט חזקות יותר מהVTF2 להבנתי, שזה חשוב בעיקר לצפייה בקטעים ספציפיים מסרטים שיורדים מאוד נמוך בווליום גבוה, אבל מצד שני הסאבים של HSU נחשבים למוזיקליים יותר. זה שיקול של מי ייתן לך הצעה יותר טובה, העדפה לצורת המשלוח, ומה נראה לך יותר יפה (אני יכול להעיד שהגימור השחור של HSU נראה דווקא די נחמד, אני מניח שגם הSVS נראה דומה).
כל החברות הנ"ל לא מחזיקות אולמות תצוגה או יבואנים אלא מוכרות ישירות מהחברה (לSVS אמנם יש כמה מפיצים באזורים בעולם אבל לא חנויות, ולא בארץ), אלא אם כן גרים קרוב למפעל בחו"ל אין אפשרות להתרשם עצמאית לפני. יש סיכוי לא רע אני מניח שאני הבעלים היחידי של הסאב הספציפי בארץ. מבחינה אובייקטיבית טכנית נטו הסאב יותר טוב מהימאהה, שמיעה זה כבר דבר סובייקטיבי, יש אנשים הבנתי שכשהם מקבלים סאב טוב הם חושבים שמשהו חסר בו לעומת הסאבים הלא טובים (מזהים את העיוות בצליל והboom כבאס), לי לא היה סאב אחר ככה שאני לא יודע לגבי זה.