גוון מסך עבור TW5000
היי,
אני מכין קיר הקרנה עבור ה TW5000 (אולי בהמשך אעבור למסך, אך לא כרגע).
הקיר עבר שפכטל אמריקאי ופילוס וכעת נשאר רק לצבוע אותו.
רציתי לדעת עבור המקרן הספציפי הזה, איזה גוון צבע הכי יתאים לפרמטרים של המקרן.
דרך אגב, אני עובד עם מניפת צבעים של טמבור.
תודה
אני מכין קיר הקרנה עבור ה TW5000 (אולי בהמשך אעבור למסך, אך לא כרגע).
הקיר עבר שפכטל אמריקאי ופילוס וכעת נשאר רק לצבוע אותו.
רציתי לדעת עבור המקרן הספציפי הזה, איזה גוון צבע הכי יתאים לפרמטרים של המקרן.
דרך אגב, אני עובד עם מניפת צבעים של טמבור.
תודה
- oferlaor
- מנהל

- תגובות: 78869
- שם מלא: עפר לאור
- נתן תודות: 788 פעמים
- קיבל תודות: 5394 פעמים
דבר ראשון כדאי לבן.
הייתי הולך על צבע שמיועד לקירות שמקרינים עליהם.
הכי טוב לוותר על הרעיון וללכת על מסך קבוע עם מסגרת. השיפור ביחס להקרנה על קיר הוא דרמטי.
הייתי הולך על צבע שמיועד לקירות שמקרינים עליהם.
הכי טוב לוותר על הרעיון וללכת על מסך קבוע עם מסגרת. השיפור ביחס להקרנה על קיר הוא דרמטי.
בהמשך אני אבנה מסך מתיחה קבוע, אך כרגע אני רוצה להסתפק בקיר חלק. גם כדי לבחון את גודל המסך הרצוי וגם כדי לחסוך בהוצאות כרגע.
אני גם מתלבט האם להשאיר את כל הקיר לבן, לתחום עם מסגרת או לצבוע בצבע את כל שאר הקיר מחוץ לאיזור ההקרנה. מה עדיף?
דרך אגב, אני צובע את יתר קירות החדר בצבע אפור (כהה עד כמה שההנהלה מאשרת), אך לא כולל התקרה.
אני גם מתלבט האם להשאיר את כל הקיר לבן, לתחום עם מסגרת או לצבוע בצבע את כל שאר הקיר מחוץ לאיזור ההקרנה. מה עדיף?
דרך אגב, אני צובע את יתר קירות החדר בצבע אפור (כהה עד כמה שההנהלה מאשרת), אך לא כולל התקרה.
היי חברים,
אני עדיין מחכה לתשובות לגבי יתר השאלות ששאלתי.
ובנוסף יש לי עוד שאלה, האם כדאי להחליק את הקיר עם שפכטל אמריקאי או דווקא להשאיר אותו כמו שהוא גרעיני מעט על מנת לעזור בהחזרי האור מהקיר?
אודה על תשובה מהירה
אני עדיין מחכה לתשובות לגבי יתר השאלות ששאלתי.
ובנוסף יש לי עוד שאלה, האם כדאי להחליק את הקיר עם שפכטל אמריקאי או דווקא להשאיר אותו כמו שהוא גרעיני מעט על מנת לעזור בהחזרי האור מהקיר?
אודה על תשובה מהירה
- ride
- אחראי תחום מקרנים

- תגובות: 6605
- שם מלא: יניב דיין
- נתן תודות: 238 פעמים
- קיבל תודות: 502 פעמים
- יצירת קשר:
liornach,
לרוב בעלי המקרנים יש מסך יעודי (אין מה לעשות, אבל זה הכי מוצלח). תוכל אולי להעזר בשרשור הבא:
http://www.hometheater.co.il/vt79256
הבחור קנה צבע שקיבל עליו המלצה ממישהו ב AVS. כדאי שתפנה אליו בפרטי לראות גם אם הוא מרוצה מהתוצאה אחרי זמן...
לרוב בעלי המקרנים יש מסך יעודי (אין מה לעשות, אבל זה הכי מוצלח). תוכל אולי להעזר בשרשור הבא:
http://www.hometheater.co.il/vt79256
הבחור קנה צבע שקיבל עליו המלצה ממישהו ב AVS. כדאי שתפנה אליו בפרטי לראות גם אם הוא מרוצה מהתוצאה אחרי זמן...
- Itay_Pollak
- חבר במועדון ה-15K

- תגובות: 19136
- שם מלא: איתי פולק
- נתן תודות: 725 פעמים
- קיבל תודות: 733 פעמים
אני כרגע לא הייתי משקיע יותר מידי זמן בצביעה מיוחדת
ובהקדם מביא מסך קבוע.
יש לך צורך במסך חשמלי משום מה? אני מבין שהקיר פנוי לא?
אחרי שתחליט איזה גודל מסך - תזמין מסך קבוע
יעלה לך הרבה יותר זול ממסך עם מתיחה
ובהקדם מביא מסך קבוע.
יש לך צורך במסך חשמלי משום מה? אני מבין שהקיר פנוי לא?
אחרי שתחליט איזה גודל מסך - תזמין מסך קבוע
יעלה לך הרבה יותר זול ממסך עם מתיחה
- Itay_Pollak
- חבר במועדון ה-15K

ממש אבל ממש לא
מסך קבוע - כשמו כן הוא, מדובר במסגרת קבועה ובד מתוח עליה - אתה מקבל כמו תמונה על הקיר שבתוכה המסך. - כל מי שתשאל - אם אין בעיות מקום והנהלה - זה האידיאל. אפשר לבנות ב DIY החל מסביבות ה-1000 ש"ח לבערך 100" וגם לרכוש בסביבות 3500 ש"ח מסך באותו הגודל מחברה טובה.
מסך מתיחה - המסך הזה נולד בגלל שמסכים חשמליים/נגללים נוטים בשלב זה או אחר (תלוי בטיב, ובאיכות ההתקנה) לקבל גלים, אם מעט, אם הרבה, המתיחה כאן למעשה שומרת כי המסך יהיה מתוח כל אימת שהוא נפתח ולכן אין גלים - מסכים כאלו באותם הגדלים עולים לפחות כפליים מהמחיר שצוין לעיל (לפחות בארץ).
מסך קבוע - כשמו כן הוא, מדובר במסגרת קבועה ובד מתוח עליה - אתה מקבל כמו תמונה על הקיר שבתוכה המסך. - כל מי שתשאל - אם אין בעיות מקום והנהלה - זה האידיאל. אפשר לבנות ב DIY החל מסביבות ה-1000 ש"ח לבערך 100" וגם לרכוש בסביבות 3500 ש"ח מסך באותו הגודל מחברה טובה.
מסך מתיחה - המסך הזה נולד בגלל שמסכים חשמליים/נגללים נוטים בשלב זה או אחר (תלוי בטיב, ובאיכות ההתקנה) לקבל גלים, אם מעט, אם הרבה, המתיחה כאן למעשה שומרת כי המסך יהיה מתוח כל אימת שהוא נפתח ולכן אין גלים - מסכים כאלו באותם הגדלים עולים לפחות כפליים מהמחיר שצוין לעיל (לפחות בארץ).
אוקיי, תודה על האינפורמציה.
אין לי בעיית מקום והנהלה כי זה חדר ייעודי.
במידה ואני רוצה ללכת על האפשרות הזולה ולשים לוח גבס צבוע ובהינתן הנתונים המצורפים מבחינת הארה ומרחק הקרנה לפי projector calculator. האם יש גוון צבע שיכול לתת לי gain של 0.8 או שרק מסך אמיתי יכול לתת לי את זה?
דרך אגב, הגבלתי את המסך ל- 96" כדי להכניס את כולו בלוח גבס אחד (הלוח מוגבל לרוחב של 120 ס"מ).
אין לי בעיית מקום והנהלה כי זה חדר ייעודי.
במידה ואני רוצה ללכת על האפשרות הזולה ולשים לוח גבס צבוע ובהינתן הנתונים המצורפים מבחינת הארה ומרחק הקרנה לפי projector calculator. האם יש גוון צבע שיכול לתת לי gain של 0.8 או שרק מסך אמיתי יכול לתת לי את זה?
דרך אגב, הגבלתי את המסך ל- 96" כדי להכניס את כולו בלוח גבס אחד (הלוח מוגבל לרוחב של 120 ס"מ).
- Itay_Pollak
- חבר במועדון ה-15K

אני מקווה שתיקח את זה בצורה הנכונה - לא קונים/בונים מסך בזול, בשביל מקרן שעולה כמעט 20K.
תתחיל מהקרנה על הקיר
תחליט איזה גודל מתאים לך, ואז תקנה מסך קבוע/תבנה אחד. תהנה ממנו ברמות , מובטח.
תכנס לאתר של CARADA למשל ותראה איזה מיליון דולר זה נראה.
תתחיל מהקרנה על הקיר
תחליט איזה גודל מתאים לך, ואז תקנה מסך קבוע/תבנה אחד. תהנה ממנו ברמות , מובטח.
תכנס לאתר של CARADA למשל ותראה איזה מיליון דולר זה נראה.