בישורת האחרונה. W4500 או V5500 או W5500 או A650 ב40 אינץ.

טלוויזיות ומסכים LED, QD, UHD, 4K
Yossi_Mizrahi פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 181
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 1 פעם

שליחה #1 

טוב אחרי התלבטויות ומחקרים במטרה לחפש מחליפה לWD1 שלי, הגעתי כבר למאה אלף דגמים, אחרי שפסלתי את הA550 ואת הDH66, שקלתי לקנות את ה7403 או 7603 וגם אותם כרגע די פסלתי.
בישורת האחרונה הגיעו הW4500 והV5500 של סוני ביחד עם הA650 סמסונג, שלושתם יוצאות פחות או יותר אותו מחיר, כאשר W4500 היא תצוגה/ עם ארגז פגום.
יש לי העדפות לסוני, השאלה איזה מבינהם, וכאן גם נכנס לי שיקול של האם כדאי להוסיף 3000 שקל כדי לקחת את הW5500, ולא אני לא מיליונר ואני עובד ממש ממש קשה בשביל הכסף הזה אבל השאלה האם באמת בטווח הארוך ההבדלים המאוד קטנים בינה לבין הV5500, שהם ה100 הרץ והניגודיות הגדולה יותר באמת שווים את ההשקעה או שהV5500 היא הפתרון הטוב ביותר לכל שאלותי.

שימושים:75 אחוז HD שהם פלייסטישן 3, סרטי HD הן בבלו ריי והן בMKV, וחיבור ישיר למחשב.

עוד 25 אחוז שימושי SD כאשר אין לי היום ממיר HD, השאלה האם יש באחת מהסוני חיבור סקארט.

תודה מראש לעוזרים

firebird
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1488
שם מלא: firebird
נתן תודות: 24 פעמים
קיבל תודות: 30 פעמים

שליחה #2 

לשתי מסכי הסוני שאתה מתלבט בינהם יש חיבור סקארט
אין מסך מושלם! כן, אני יודע שפעם היה ......
:wink:

חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #3 

אין דעות רובצות לכאן או לכאן?

sky1sky10
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 3357
נתן תודות: 874 פעמים
קיבל תודות: 190 פעמים

שליחה #4 

סדרה 5500 של סוני סדרה חדשה וטרייה בשוק, גם אני מחפש חוות דעת מאנשים

שרכשו את הטלוויזה אך עדיין קשה למצוא.

gery
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 114
קיבל תודות: 2 פעמים

שליחה #5 

מזה זמן מה אני מיתלבט בן סמסונג A-650 ובן הסוני w 5500 החדשה
בינתים הוברר לי שסמסונג יוצאת אם דגם חדש lod מישהו יודע מתי מיני לין תתחיל לשווק אותו ואם יהיה בגדלים ''46 אינץ

תודה מראש

TANDBERG
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4591
נתן תודות: 184 פעמים
קיבל תודות: 202 פעמים

שליחה #6 

דגם 40 אינץ' V5500 במקרה ראיתי אתמלו אצל קרובי משפחה. מסך נראה טוב, אני מאוד אוהב את תפריט הקרוס מדיה בר (או בקיצור XMB) שלהם (כמו בסוני 3), זיהה קבצים מUSB די בקלות וניגן אותם באיכות טובה (תמונות בפורמט JPG). תמונה בשידורי SD:
ממיר יס מחובר בסקארט. איכות תמונה טובה ובהחלט עוברת מבחינתי. ארבע כניסות HDMI (למרות שהם לא משתמשים אפילו באחת) אין כניסת SVIDEO (למי שמעוניין). נקנתה ב6800 בא.ל.מ במודיעין בישפרו סנטר. היא לא שונה חיצונית מהW5500 או מהW4500 (שאינה זמינה בגרסת ה40 אינץ' למיטב ידיעתי). אגב - ארץ הרכבה היא סלובקיה (בדקתי).
הA650 - מעבד תמונה הכולל 100 הרץ, NR ללא כניסת סקארט (אני לא מתייחס לדגם 656 הארופאי).
ראיתי אותה בגרסת 40, 46 ו52 בתצוגה: עיצוב טוב, איכות שמע שמבחינתי עוברת (יש כאן סוגיות לגבי איכויות סאונד של סמסונג עם הרמקולים המובנים).
תמונה של כבלים רגילים SD בהחלט עוברת, וזאת בלי משחק בכיול התמונה.
מה עדיף ? נתתי לך סקירה מקוצרת מאוד, אבל זו חוויית ההתרשמות שלי. אני באופן אישי הזמנתי את הA650 (גם אני רצתי בין דגמים) בגודל 40 אינץ'. אני אעלה רשמים ותמונות והודעה מסודרת כשאקבל אותה, כולל רשמים אחרי כיול ועוד.
השימושים שלי: כשיש לי זמן אז סוני 3, רוב הזמן זה כבלים וכשיש זמן אז סרטים, עדיף בלו ריי (הספרייה בפיתוח...)
אם יש לך שאלות תעלה ואני אשתדל לענות כמה שאני יכול.
Vocare Ad Regnum

חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #7 

המחיר של 6800 נשמע לי קצת תמוהה... זה קודם כל! המחיר מדף הוא 9000, זה נכון שהיא נסחרת ב7800 פחות או יותר אבל אתה מדבר על 1000 ש"ח פחות מהמחיר שהיא נסחרת, אם זה ככה מחר אני שם. (אני גר בירושלים).
הA650 זה דגם יוצא והעניין שאין סקארט הוא די משמעותי, כי אז או שקונים ממיר שעולה לפחות כמה מאות שקלים או שעוברים לממיר HD שגם עולה איזה 20 שקל בחודש, זאת אומרת שלא בהכרח הייתי מוותר על סקארט.
שנית כל המסגרת הבורדו הזאת היא חסרון לדעתי ולא יתרון, וגם הA650 מבריקה משמעותית מהדגמים של סוני.
השאלה באמת כמה תורם ב100 הרץ שכל דגם שיש בו את זה ממש מתפאר בעובדה הזאת.

TANDBERG
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #8 

לגבי זה שה650 דגם יוצא - זה לא עושה אותה פחות טובה. זה שיקול שלי, מה גם שנמאס לי לרוץ אחרי מה שיוצא כל הזמן ויצא שהכי טוב במסגרת מה שאני יכול ומה שנראה טוב בעיניי זה הדגם הזה.
לגבי חוות הדעת שלך עליה - בעיני המתבונן. לחלוטין.
אם סקארט הוא נושא רגיש עבורך - לך על סוני, בלי להתבלבל. אני וויתרתי על הV בגלל שאין לה 100 הרץ, זה כן יתרום לי לשימושים שלי (לפחות לדעתי). בנוגע למחיר - ראיתי חשבונית קנייה.
אני מבין אותך, גם אותי זה שיגע להיות בישורת האחרונה ויש כל כך הרבה דגמים בחוץ. הרעיון הוא למחוק מה שלא רלבנטי בלי להתמהמה עליו יותר מדי.
את הV לא היה בתצוגה כשקרובי משפחה שלי קנו, הם קנו על הנייר. בדיעבד יצא טוב. :)
Vocare Ad Regnum

חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #9 

השאלה אם ככה אני הולך על דגם יוצא אז למה לא ללכת על הW4500?
ואם עניין החשבונית נכון אולי כדאי לפנות לא.ל.מ

TANDBERG
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #10 

כמו שציינתי - הייתי הולך עליה בעצמי - אזלה מהמלאי ולא יביאו יותר. אם מצאת מקום שמחזיק אותה - אשריך וקנה אותה מהר.
Vocare Ad Regnum

sky1sky10
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #11 

באתר הזה מצאתי סקירה על ה V5500:

http://www.techradar.com/reviews/audio- ... 252/review

ומה שהדאיג אותי שרשמו:

Backlight problems

The only significant problem with the 40V5500's pictures are the subtle backlight inconsistencies, where some parts of the picture look slightly greyer than others in dark scenes.

You can't see this at all most of the time and it can be minimised by reducing the backlight, but during really dark scenes, the relatively bright pools can suddenly become very distracting. It doesn't help, either, that the brightness pools shift and grow if you watch from even a fairly gentle angle down the side.

מה הכוונה בעברית פשוטה?

(i) (i)

TANDBERG
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #12 

בעיית התאורה האחורית - תוארה בW5500, חבר פורום רכש אחת ולא רואה את זה, יש שרשור בנושא.
Vocare Ad Regnum

ok12
חבר פעיל
חבר פעיל
תגובות: 84
נתן תודות: 2 פעמים
קיבל תודות: 0

שליחה #13 

היה לי את ה-W5500 במשך שבוע (החלפתי למסך אחר) וחבר שלי קנה השבוע את ה V5500 .
לא רואים טוב SD בV, (ספורט ממש גרוע) . בPRO EVO בסוני 3 מורגש החוסר ב 100HZ.
בהשוואה בין ה V ל W הW טוב יותר משמעותית, האם זה שווה את ההפרש? כל אחר לפי שיקולו.

sky1sky10
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #14 

ok12 כתב:היה לי את ה-W5500 במשך שבוע (החלפתי למסך אחר)
...
האם סיבת ההחלפה קשורה לאיכות ? אם כן האם אפשר לדעת מה הסיבה ולאיזה מסך החלפת?

חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #15 

ממש מעניין אותי לאיזה מסך החלפת, והכי חשוב מעניין אותי איך מורגש חיסרון של 100HZ? האם זה פרט שצריך להיות לי מאוד חשוב?
והאם הבעיה של הזליגת אור קיימת גם בV וגם בW החדשות?

ok12
חבר פעיל
חבר פעיל
תגובות: 84
נתן תודות: 2 פעמים
קיבל תודות: 0

שליחה #16 

קניתי את הW5500 לפני שראיתי אותה (טעות) ואחרי חודש (צריך סבלנות של פיל) קבלתי אותה, בסוף לאחר כשבוע החלפתי אותה.
מרחק הצפייה 1.9 מטר בחדר השינה, חיבור SCART TO SCART איכותי (מאד חשוב).
1-SD:אכזבה, רואים את כל הבעיות של השידורים. ספורט העדפתי ללכת לCRT הישנה. ערוץ 3 בפרק של 24 יש הרבה קטעים חשוכים-לא ראיתי חצי פרק . לא הצלחתי להבדיל בשיפור משמעותי בהפעלת ה- 100HZ
2-HD: באופן כללי רואים טוב מאד יש שיפור ב"אמיתות" הצבעים לעומת הW4500 ,לא מתקרב לצבעים ולאיכות של הפיוניר גם ב-HD.
ב-PS3: רואים מצוין ומורגש ה100HZ בהשוואה לV של החבר.
זליגה:במסך שחור בחדר חשוך-היתה אצלי זליגה בצד שמאל חלק עליון די מורגשת וסמלית בצד ימין.יכול להיות שאני "וידאו פיל" או סתם קטנוני אבל אני לא אהבתי את המסך.
לסיכום חובה!! לכייל את המסך במיוחד לSD. המסך הוא לא מסך פרי מיום למרות המחיר בארץ, באירופה הוא עולה בין 6000-6500 שקלים וכנראה הוא מצדיק את המחיר הזה ולא את המחיר המופרך בארץ.

sky1sky10
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #17 

OK12, תודה (Y) (Y)

האם מותר להחליף מסכים או שהרשת מאצלה קנית יש בה מדיניות החלפה?

האם אצל החבר רואים יותר טוב בסדרה V ?

לאיזה מסך החלפת (אם אפשר לדעת) והאם בהשוואה לסוני הוא יותר טוב?

noamre
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 359
נתן תודות: 15 פעמים
קיבל תודות: 11 פעמים

שליחה #18 

ok12, איזה גודל קנית ביחס למרחק? ולמה החלפת אותה?

sky1sky10, ה W עולה על ה V.

חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #19 

בין כל המידע שפירטת לנו לא רשמת איזה מסך רכשת.
השאלה אם בכל זאת לחפש W4500 או בכלל ללכת על הA650 של סמסונג?

TANDBERG
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #20 

לדעתי (לא שאלת אותי אבל בין השורות): את ה650 תוכל למצוא במחיר טוב יותר מאשר ה5500, הפרשי המחיר לא מצדיקים את העלות לפי דעת אותו גולש.
לא בדקתי אותה לעומק.
הנקודה היא: אתה יכול לקבל 100 הרץ בנוסף, לוותר על הסקארט (אתה תעבור לHD באיזה שהוא שלב), ה100 הרץ נותן מענה יחסית טוב לשידורי SD. המחיר הכי נמוך מגיע ל7000 עליה (גרסת 40 אינץ').
לסיכומו של עניין - גש לחנות עם הממצאים האלו, שגע את המוכרים - תבדוק כל מה שאתה יכול. זה חייב לתת לך כיוון.
אל תבדוק יותר משלושת או שני הדגמים, אתה תיכנס שוב לסחרור.
מקווה שלא חפרתי...ועזרתי.
Vocare Ad Regnum

שלח תגובה

חזור אל “טלוויזיות LCD,LED”