מכרז הרדיו הדיגיטלי נכשל - העתיד לא ברור
לפי מידע שהתפרסם היום על ידי הרשות (המצטטת את גלובס ולא מודיעה על כך בעצמה) , המכרז הבלתי נגמר לבחירת מפעיל התשתית להפצת שידורי רדיו דיגיטליים בישראל שנסגר בחודש מרץ נכשל( שוב) מאחר ואף מועמד לא הגיש הצעה !
בכך נסתם הגולל לתקופה בלתי ידועה להפעלת שידורי רדיו דיגיטליים בישראל. בבחישה המתמדת שכללה חסימה, מנימוקים בלתי ברורים, של חברת בזק לגשת למכרז עסקו משרדי האוצר והתקשורת. התוצאות מדברות בעד עצמן ..
בכך נסתם הגולל לתקופה בלתי ידועה להפעלת שידורי רדיו דיגיטליים בישראל. בבחישה המתמדת שכללה חסימה, מנימוקים בלתי ברורים, של חברת בזק לגשת למכרז עסקו משרדי האוצר והתקשורת. התוצאות מדברות בעד עצמן ..
שוב היועצים המשפטיים של משרדי הממשלה הרסו את התחרות, בשם התחרות. צריך להגביל את הקדנציה שלהם לא ל8 שנים (כמו שמציעים עכשיו), אלא לשנה. ואני עו"ד בעצמי, שלא תחשבו שאני שונא עורכי דין או משהו. אגב, לפי החוק, המכרז היה אמור להתפרסם בשנת 2005. אלא שאת עורכי הדין האלה החוק כנראה לא מעניין, רק דעתם האישית מעניינת.
- oferlaor
- מנהל

- תגובות: 78931
- שם מלא: עפר לאור
- נתן תודות: 792 פעמים
- קיבל תודות: 5400 פעמים
- TANDBERG
- חבר מביא חבר

- תגובות: 4591
- נתן תודות: 184 פעמים
- קיבל תודות: 202 פעמים
עופר, אני לא כל כך מסכים עם הקביעה הזו. דווקא בגלל האקלים הכלכלי כדאי להרים מנוע צמיחה כמו רדיו דיגיטלי. אני רואה לא מעט אנשים שמוציאים כסף על כל מיני חפיצים, זה לא יעלה הרבה להיות מסוגל לקבל שידורים כאלו בבית או ברכב (אם הבנתי אותך נכון). טווח השידורים יצמח פלאים, תהיה עבודה לאנשים בהקמה ובתחזוקה של התשתיות, רווח נקי לכולם.
בתחום שלי אני רואה ביקוש עצום, אבל זה בגלל חיסכון בנסיעות.
בתחום שלי אני רואה ביקוש עצום, אבל זה בגלל חיסכון בנסיעות.
Vocare Ad Regnum
עופר , זה ממש לא האקלים. המכרז הזה היה טעות מלכתחילה אבל יש אנשים שמתקשים להבין את הטעויות שהם מייצרים. בשביל מה היה בכלל צריך חברת תשתית שתהיה אחראית להפצת השידורים ? מה היה אמור להיות הבסיס הכלכלי של חברה כזו ואיפה בדיוק היא היתה צליחה ליצר הכנסות נוספות ? מי בכלל ערב לכך שהרדיו הפרטי בישראל קרי התחנות ה"כאילו אזוריות" היו נכנסות לשירות הדיגיטלי מרצונן החופשי ? ( קול ישאל וגלי צהל היו נכנסים בעל כורחם בהיותם שירות ציבורי).
למה בכלל חסמו את חברת בזק מלהשתתף במכרז מלכתחילה ? ( יש לי סיבה אבל אני נמנע מלציין מכיוון שבמשרד התקשורת הכחישו אותה). הרי בזק היחידה שיש לה התשתית, הידע נדרש ואתרי השידור הנחוצים וממילא על פי התוכנית, מרבית אתרי השידור היו אמורים לקום במתקני בזק כי קשה להבשיג היתרים להקמת תרני שידור חדשים בהתחשב בהגבלות החוקיות . בזק של היום בכלל לא דומה לבזק המונופוליסטית והממשלתית של פעם.
הרשות השניה+האוצר+התקשורת תפרו מכרז אבוד מלכתחילה , קברו במו ידיהם את הרעיון הזה ועכשיו עליהם להקים מכרז חדש הגיוני יותר שיאפשר את הרדיו הדיגיטלי בישראל בעתיד הקרוב.
אגב, התוכנית דברה על מכרזים לתחנות חדשות . ברשות השניה ובאוצר התוכנית לוותה בכאבי בטן בשל חשש שהיזמים לא יצליחו בעסקיהם. אז מה ? מי שכשל שיחזיר את המפתחות והרשיון יעבור למועמד אחר. אבל הם רוצים להיות הרגולטור של הרגולטור וגם לקבוע לכל אחד מה הוא יעשה ואיך. ועוד קוראים לזה שוק חופשי....
המדינה ( משרד התקשורת , למשל ) יכולים להקים עוד עשרות ועדות למדיניות השידורים בישראל ( ראה הועדה האחרונה - ועדת מרדכי שהוציאה מסמך מרשים ). אז מה ? יש יותר מדי אנשים שחושבים על הכסא שלהם ועל איך הם ינהלו בכוח את העסק ולא על האינטרס של כלל הציבור.
למה בכלל חסמו את חברת בזק מלהשתתף במכרז מלכתחילה ? ( יש לי סיבה אבל אני נמנע מלציין מכיוון שבמשרד התקשורת הכחישו אותה). הרי בזק היחידה שיש לה התשתית, הידע נדרש ואתרי השידור הנחוצים וממילא על פי התוכנית, מרבית אתרי השידור היו אמורים לקום במתקני בזק כי קשה להבשיג היתרים להקמת תרני שידור חדשים בהתחשב בהגבלות החוקיות . בזק של היום בכלל לא דומה לבזק המונופוליסטית והממשלתית של פעם.
הרשות השניה+האוצר+התקשורת תפרו מכרז אבוד מלכתחילה , קברו במו ידיהם את הרעיון הזה ועכשיו עליהם להקים מכרז חדש הגיוני יותר שיאפשר את הרדיו הדיגיטלי בישראל בעתיד הקרוב.
אגב, התוכנית דברה על מכרזים לתחנות חדשות . ברשות השניה ובאוצר התוכנית לוותה בכאבי בטן בשל חשש שהיזמים לא יצליחו בעסקיהם. אז מה ? מי שכשל שיחזיר את המפתחות והרשיון יעבור למועמד אחר. אבל הם רוצים להיות הרגולטור של הרגולטור וגם לקבוע לכל אחד מה הוא יעשה ואיך. ועוד קוראים לזה שוק חופשי....
המדינה ( משרד התקשורת , למשל ) יכולים להקים עוד עשרות ועדות למדיניות השידורים בישראל ( ראה הועדה האחרונה - ועדת מרדכי שהוציאה מסמך מרשים ). אז מה ? יש יותר מדי אנשים שחושבים על הכסא שלהם ועל איך הם ינהלו בכוח את העסק ולא על האינטרס של כלל הציבור.
- רונן
- חבר מכור קשה

- תגובות: 5684
- נתן תודות: 1133 פעמים
- קיבל תודות: 159 פעמים
לפני מספר שנים הייתי אופטימי והמתנתי לשידורים ... 
לגבי טלויזיה דיגיטלית, יש זוכה במכרז. בשבוע הבא היו השידורים אמורים להתחיל, על-פי חוק. כמובן שלא יעמדו בתאריך הזה, ובחוק ההסדרים הם כבר תיקנו לעצמם את החוק כדי להתחיל ב1 באוגוסט (הכוונה להשקה, לא ניסוי). הרשו לי להגיב בתמציתיות: "פחחחחחחחחחח". לצערי אני מקורב מדי לתחום כדי לנסות לנער אותם (לא רוצה להרגיז שם אף אחד). אבל בואו אני אתן לכם רמז: אפשר להגיש תביעה נגד המדינה ונגד הפקידים האחראים. גם ייצוגית. מי שלא רוצה להתחיל עם בלגן גדול (עורכי דין וכו'), יכול להתחיל בקטן: תשלחו מכתב למשרד התקשורת (הממונה על חוק חופש המידע) ותבקשו עותק מההחלטות שהתקבלו במשרד בנושא הרדיו הדיגיטלי והטלויזיה הדיגיטלית, בייחוד החלטות לגבי דחיות. פרסמו את זה כאן, ונמשיך משם
הגיע הזמן לנער אותם חזק. (אולי השר החדש יצליח, למרות שאני בספק - הפקידות יותר חזקה מכולנו).
אה, עוד משהו (לטווח יותר רחוק): תלונה למבקר המדינה.
אה, עוד משהו (לטווח יותר רחוק): תלונה למבקר המדינה.
- Catskinner
- חבר במועדון HT

- תגובות: 16019
- נתן תודות: 123 פעמים
- קיבל תודות: 940 פעמים
אולי מישהו יוכל להאיר את עיני בנוגע לשאלה פשוטה שמטרידה אותי: מה ייצא לי מזה?
בניגוד לשידורים דיגיטליים בטלוויזיה שבה אני מבין שזה יאפשר שידור יותר ערוצים ויאפשר להתנתק מהכבלים/יס כדי לקלוט את הערוצים הממלכתיים באיכות סבירה (אם כי מבחינת תוכן אני לא מבין מדוע צופים בהם מלכתחילה) אני לא מצליח להבין במה המעבר הדיגיטלי לשידורי רדיו ישפר לי את החיים. אני תמיד מנסה להעביר את ההחלטות שלי דרך פילטר מאוד אגואיסטי של: "לא חוסך זמן, כסף, עבודה או לא מביא לי זי*ן בפעם הראשונה = לא מעניין" ואני חייב לציין שהנושא הזה נכשל בכל אחד מה פרמטרים:
האם זה יוזיל לי את האגרה? הצחקתם אותי
האם זה יאפשר לי לקלוט יותר ערוצים? גם ככה יש לי מבחר לא רע שמספק את צרכי ולא נראה לי שיש מחסור בתדרים פנויים.
האם זה ישפר את האיכות? שומעים מספיק טוב ב FM והמעבר עצמו לדיגיטלי לא אומר בהכרח שישפרו את האיכות.
האם זה יעשה את חיי לפשוטים יותר? לא ממש. זה ידרוש מקלט חדש בכל בית ומכונית מה שקצת יהיה מעיק לאור העובדה שהיום אי אפשר להחליף את רוב מערכות האודיו במכוניות החדשות.
אז חוץ מלספק job security לכמה פקידים ופרנסה לזוכים במכרז, מי בדיוק אמור להנות מזה?
בניגוד לשידורים דיגיטליים בטלוויזיה שבה אני מבין שזה יאפשר שידור יותר ערוצים ויאפשר להתנתק מהכבלים/יס כדי לקלוט את הערוצים הממלכתיים באיכות סבירה (אם כי מבחינת תוכן אני לא מבין מדוע צופים בהם מלכתחילה) אני לא מצליח להבין במה המעבר הדיגיטלי לשידורי רדיו ישפר לי את החיים. אני תמיד מנסה להעביר את ההחלטות שלי דרך פילטר מאוד אגואיסטי של: "לא חוסך זמן, כסף, עבודה או לא מביא לי זי*ן בפעם הראשונה = לא מעניין" ואני חייב לציין שהנושא הזה נכשל בכל אחד מה פרמטרים:
האם זה יוזיל לי את האגרה? הצחקתם אותי
האם זה יאפשר לי לקלוט יותר ערוצים? גם ככה יש לי מבחר לא רע שמספק את צרכי ולא נראה לי שיש מחסור בתדרים פנויים.
האם זה ישפר את האיכות? שומעים מספיק טוב ב FM והמעבר עצמו לדיגיטלי לא אומר בהכרח שישפרו את האיכות.
האם זה יעשה את חיי לפשוטים יותר? לא ממש. זה ידרוש מקלט חדש בכל בית ומכונית מה שקצת יהיה מעיק לאור העובדה שהיום אי אפשר להחליף את רוב מערכות האודיו במכוניות החדשות.
אז חוץ מלספק job security לכמה פקידים ופרנסה לזוכים במכרז, מי בדיוק אמור להנות מזה?
מעצבן אותי כשאומרים "אני ילך, אני יקנה". מעצבן אותי עוד יותר כשכותבים את זה.
- MartinHSabag
- מנהל

- תגובות: 59344
- שם מלא: מרטין סבג
- נתן תודות: 826 פעמים
- קיבל תודות: 1567 פעמים
- יצירת קשר:
- Catskinner
- חבר במועדון HT

אז זה עוזר לממשלה ולא לי ועדיין נכשל במעבר דרך הפילטר האגואיסטי כך שקשה לי מאוד לגלות אמפטיה וסימפטיה.
- MartinHSabag
- מנהל

- תגובות: 59344
- שם מלא: מרטין סבג
- נתן תודות: 826 פעמים
- קיבל תודות: 1567 פעמים
- יצירת קשר:
- Catskinner
- חבר במועדון HT

זה לא עניין של אהבה או הזדהות עם הפרוייקט אלא עניין של שימור עצמי. מה שאני רואה כרגע היא השקעה עצומה כדי להניב תוצר שהתועלת שלו לציבור הרחב מתקרבת לאפס המוחלט.
נכון, מבקשים מהזוכים במכרז לממן את ההשקעה בתשתית. אבל מאיזה כסף בדיוק הם אמורים לממן זאת? בכל כיוון שרק תביטו בו זה יוצא מהכיס שלנו, אם דרך התעריפים של בזק או כל חברה נותנת שרותים אחרת וגם הבנקים שיממנו את ההלואות לזוכים לא עובדים בחינם וידאגו לכיסוי שלהם. אני אישית הייתי מעדיף שהממשלה תדאג שבזק יחייבו פחות על מה שאני מקבל היום ושעמלות הבנקים יחזרו לממדים שפויים.
אמת ויציב, לפעמים אני ממש נהנה שלא להיות בקונצנזוס אבל מה לעשות, לפעמים צריך לשאול את השאלות האלו גם אם הם מעצבנות.
נכון, מבקשים מהזוכים במכרז לממן את ההשקעה בתשתית. אבל מאיזה כסף בדיוק הם אמורים לממן זאת? בכל כיוון שרק תביטו בו זה יוצא מהכיס שלנו, אם דרך התעריפים של בזק או כל חברה נותנת שרותים אחרת וגם הבנקים שיממנו את ההלואות לזוכים לא עובדים בחינם וידאגו לכיסוי שלהם. אני אישית הייתי מעדיף שהממשלה תדאג שבזק יחייבו פחות על מה שאני מקבל היום ושעמלות הבנקים יחזרו לממדים שפויים.
אמת ויציב, לפעמים אני ממש נהנה שלא להיות בקונצנזוס אבל מה לעשות, לפעמים צריך לשאול את השאלות האלו גם אם הם מעצבנות.
[left]
I think you may have a point Catskinner. I know the DAB broadcasts in UK are a flop and lower quality then Stereo.
http://www.digitalradiotech.co.uk/
Maybe the way forward is better quality Internet broadcasts and better and more FM transmitters[/left]
I think you may have a point Catskinner. I know the DAB broadcasts in UK are a flop and lower quality then Stereo.
http://www.digitalradiotech.co.uk/
Maybe the way forward is better quality Internet broadcasts and better and more FM transmitters[/left]
מבחר תחנות הרדיו אולי מספיק לך. והאיכות אולי מספיקה לך. אבל האמת שהמבחר מאוד מצומצם, והאיכות מזעזעת. המכרז הוא לא אישי בשבילך, אלא לכלל הציבור. לי למשל המבחר לא מספיק, והאיכות לא מספיקה. למה שלא יהיו שתי תחנות של מוזיקה קלאסית למשל? מוזיקת מועדונים? יותר מזרחי למי שאוהב? ולגבי חסכון בכסף, מה שחוסך כסף לממשלה בסופו של דבר חוסך כסף לך. לחשוב שאם זה רק חוסך לממשלה כסף זה לא מעניין אותך מתעלם מהעובדה שהכסף של הממשלה זה הכסף שלך.
- Catskinner
- חבר במועדון HT

יופי טופי. האם בוצע אי פעם סקר שהוכיח שאי אפשר לבצע את מה שאתה דורש על גבי התשתית הקיימת? אתה באמת מאמין שהמעבר לשידור דיגיטלי הוא כמו הנפת מטה כסמים שמשפרת את האיכות ומרחיבה את ההיצע?
ואל תצחיק אותי עם הכסף של הממשלה כי אתה מפספס כאן משהו בגדול. יש הבדל אדיר בין המדינה שזה אתה ואני (ואתה יודע מה, גם האחרים) לבין הממשלה שהיא גוף הקיים כדי לנהל את המדינה. המדינה מעוניינת באזרחים עשירים ובממשלה רזה. הממשלה מעוניינת בהיפך הגמור מתוך האמונה שהיא יודעת טוב יותר מהמדינה מה טוב למדינה. כך שהכסף של הממשלה זה לא הכסף שלי.
כל מה שאני מקש הוא שלפני שיכנסו לפרוייקטים אדירים, שימומנו בסופו של דבר מהכיס שלנו, יבצעו ניתוח של עלות כנגד תועלת ושזה יובא לדיון ציבורי.
ואל תצחיק אותי עם הכסף של הממשלה כי אתה מפספס כאן משהו בגדול. יש הבדל אדיר בין המדינה שזה אתה ואני (ואתה יודע מה, גם האחרים) לבין הממשלה שהיא גוף הקיים כדי לנהל את המדינה. המדינה מעוניינת באזרחים עשירים ובממשלה רזה. הממשלה מעוניינת בהיפך הגמור מתוך האמונה שהיא יודעת טוב יותר מהמדינה מה טוב למדינה. כך שהכסף של הממשלה זה לא הכסף שלי.
כל מה שאני מקש הוא שלפני שיכנסו לפרוייקטים אדירים, שימומנו בסופו של דבר מהכיס שלנו, יבצעו ניתוח של עלות כנגד תועלת ושזה יובא לדיון ציבורי.
מה לעשות, אין בארץ תדרים מספיקים ב FM לשידורים נוספים. האיזור צפוף, והחלוקה לתדרים היא איזורית. אז כן, מעבר לדיגיטציה ישפר את הכמות, ולפי הסטנדרט שקבעו, גם את האיכות. אתה יודע מה, מבחינתי רק היציבות של אות דיגיטלי לעומת אנלוגי כבר שווה את זה.
- Catskinner
- חבר במועדון HT

אבל זה בדיוק העניין. אתה מאחד בין התשתית לתוכן בעוד שאני טוען שהקשר הוא נסיבתי לכל היותר ולא הוכח מעולם. המקרה ב UK אומנם לא מוכר לי באופן אישי אבל אם נשליך את מה שקרה כשהוט עברו מאנלוג לדיגיטל אז זה לא שיפר לא את התוכן וגם לא את האיכות שלו ובוודאי שלא גרר להוזלת השירות למרות כל ההבטחות שפוזרו.
גם לא ברור מי בדיוק יהנה מהאיכות המשופרת (הלוואי) ומתי. בבית? מי בדיוק יממן את המקלטים הדיגיטליים? אווווההההווו...פתאום ידרשו סבסוד. ואיך בדיוק יקלטו המאזינים את השידורים ברכב? יחברו את המקלט הנוסף ל AUX IN? מצטער אבל מתוקף התקנות של משרד התחבורה כניסה זו מחוברת כבר לדיבורית.
וכיצד יממנו הערוצים הנוספים את פעילותם? מפרסומות נכון? אז המצב הנוכחי שבו בכל רבע שעה של שידור יש הפסקה של רבע שעה לפרסומות לא ישתפר ורק יתן לנו את האפשרות לשמוע על נפלאות הביטוח הישיר בסטיריאו באיכות קריסטלית של 96/24. זאת כמובן בהנחה שיהיה מי שיפרסם אצלם כי זה כבר ידוע שריבוי ערוצים גורם לפיצול השוק וזה כבר לא יהיה כדאי להשקיע בפרסומת שלה יאזינו אולי 5000 אנשים בסה"כ.
כך שבסופו של דבר אני בכלל לא בטוח שהפעלת שידורים דיגיטליים ברדיו הוא צעד שבא לקראת האזרח.
גם לא ברור מי בדיוק יהנה מהאיכות המשופרת (הלוואי) ומתי. בבית? מי בדיוק יממן את המקלטים הדיגיטליים? אווווההההווו...פתאום ידרשו סבסוד. ואיך בדיוק יקלטו המאזינים את השידורים ברכב? יחברו את המקלט הנוסף ל AUX IN? מצטער אבל מתוקף התקנות של משרד התחבורה כניסה זו מחוברת כבר לדיבורית.
וכיצד יממנו הערוצים הנוספים את פעילותם? מפרסומות נכון? אז המצב הנוכחי שבו בכל רבע שעה של שידור יש הפסקה של רבע שעה לפרסומות לא ישתפר ורק יתן לנו את האפשרות לשמוע על נפלאות הביטוח הישיר בסטיריאו באיכות קריסטלית של 96/24. זאת כמובן בהנחה שיהיה מי שיפרסם אצלם כי זה כבר ידוע שריבוי ערוצים גורם לפיצול השוק וזה כבר לא יהיה כדאי להשקיע בפרסומת שלה יאזינו אולי 5000 אנשים בסה"כ.
כך שבסופו של דבר אני בכלל לא בטוח שהפעלת שידורים דיגיטליים ברדיו הוא צעד שבא לקראת האזרח.