[עודכן] רכשתי מסך 42" FullHD - זקוק להמלצות לחיבור והגד

טלוויזיות ומסכים LED, QD, UHD, 4K
שלח תגובה
galgo פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 231
נתן תודות: 12 פעמים
קיבל תודות: 15 פעמים

שליחה #1 

[עדכון] - רכשתי מסך - פרטים בהמשך השרשור בהודעה מה7/5 - אנא המליצו בנוגע לחיבור והגדרות מיטביות .

שלום לכולם,
זו ההודעה הראשונה שלי בפורום לאחר שבתקופה האחרונה עקבתי וקראתי הרבה חומר כאן בתור "שיעורי בית" לקראת שידרוג מערכת ה"בידור" הסלונית שלנו.

כרגע המסך הוא CRT איכותי של SONY מדגמי ה100Hz בגודל 29" .
בסה"כ האיכות מספקת אותנו (מקווה שלא תזרקו אותי מהפורום לאור ההערה הזו 8) )
[עדכון] האם בגלל זה אני לא מקבל כאן תגובות :wink:

התחלתי בגישושים להחלפת הטלויזיה במסך "שטוח" כשהמטרה העיקרית היא לשפר מעט את הרזולוציה ואיכות התכנים המוצגת (שתאפשר יותר עבודה עם תכנים מהמחשב - אולי אפילו ניהול תכנים וגלישה קלה) + חיבור איכותי יותר דרך COMPONENT או HDMI (או אפילו ישירות דרך RGB/DVI במידה ותהיה אפשרות).
התקציב מוגבל (מאד) ונע סביב 3K (אולי מעט יותר כתלות בערך המוסף ממה שיש לנו היום ויחס עלות\תועלת).

איננו מחוברים לYES\HOT וגם לא שואפים לכך (מחוסר זמן ומסיבות עקרוניות) ולעיתים רחוקות מאד אנו צופים בערוץ 2 (דרך אנטנה פנימית רגילה) או בטלויזיה בזמן אמת בכלל...
השימוש העיקרי הוא צפיה בתכני וידאו דרך המחשב (כגון פרקים וסדרות מהאינטרנט וכו') ומידי פעם DVD מזדמן דרך מכשיר באיכות ביניים של LG המשולב עם מערכת רמקולים 5.1 (או דרך המחשב).
[עדכון] משמע = איננו צופים כמעט בטלויזיה או שידורים חיים (מה שהבנתי ממכם שהיה מתעדף פלסמה) אלא רוב התכנים מגיעים מהמחשב או מכשיר DVD - לאו דווקא תכני HD אך בהחלט באיכות מעל SDTV.
האם אכן משתמע מכאן שLCD HDready הוא הפיתרון המועדף?

מרחק הצפיה הוא כ2מטר כשבקיר הנגדי יש שני חלונות (יש מעט השתקפויות).
[עדכון] מדדתי את המרחק והוא נע בין 1.5-2מטר - האם מסך 32" אכן סביר למרחק צפיה כנ"ל או שלא להתפשר ולחפש 37" בכל זאת? (כמובן בהתחשב בתקציב מוגבל ועל כן 37" תהיה באיכות נמוכה מ32").

-החיבור מהלפטופ הוא S-VIDEO (זה ישמש אותי פחות ברגע שהHTPC יהיה מוכן סופית).
-היציאות שיש לי כרגע מהHTPC הן SVIDEO או COMPONENT (בעתיד הלא רחוק צפוי שידרוג שיתן גם HDMI).
אודיו היום עובר דרך RCA לטלויזיה או למגבר המובנה של LG (אין כניסות SPDIF לרמקולים או לטלויזיה למרות שיש לי יציאות כנ"ל בHTPC החדש).

אני שוקל חיבור כרטיס DVB-T \ אנאלוגי (Hybrid) לקליטת שידורי ערוצים חופשיים (בתיקווה שהשקתם בארץ אכן תהיה בקרוב) אך זה לא השימוש העיקרי במערכת.

איננו "אנינים" במיוחד ולאור השימוש המועט יחסי והציוד ההיקפי לא נראה שנשקיע במערכת FullHD .

מה שאני קורא כאן נראה כי LCD ברזולוציית HDready יתאים,
באופן אישי אני חושב שאתעדף 32" איכותית מאשר 37" באיכות נמוכה - אא"כ יש לכם המלצות אחרות בהתחשב במרחק הצפיה ומגבלות התקציב .

חשוב לי מאד הדיוק הכרומטי וכי ה"שחור" יהיה שחור.
כמו כן שהתמונה תהיה יציבה וללא ריצודים ומריחות מיותרות.
לא קריטי רמקולים או עיצוב מיוחד.

אשמח להמלצות - במיוחד דגמים שנותנים יחס עלות\תועלת טוב והיכן ניתן למצוא.
(האמת שאנו אפילו פתוחים להצעות יד2 או קיזוז מול הטלויזיה האיכותית הקיימת - למרות שעל CRT כבר אבד הקלח לצערי).
תודה מראש,
גל
נערך לאחרונה על ידי galgo ב 07/05/2009 13:21, נערך פעם 1 בסך הכל.

galgo פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #2 

מישהו?
כיוון?
דגמים מומלצים?

sky1sky10
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 3357
נתן תודות: 874 פעמים
קיבל תודות: 190 פעמים

שליחה #3 

לפי הצרכים שלך ובתקציב 3K מועמד טוב כ HD READY הוא סמסונג LA32A450 .

איינשטיין
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה
תגובות: 8560
נתן תודות: 176 פעמים
קיבל תודות: 394 פעמים

שליחה #4 

galgo - תישאר עם ה-CRT שיש לך עד שתוכל להגדיל את התקציב. זו אינה הערה צינית, אני אומר לך את זה מכל הלב.
לפי מה שתיארת, המסך שיש לך נותן לך היום את התמורה הטובה ביותר. תתאכזב אם תחליף ל-LCD בתקציב הזה.
חיים פעם אחת, נצלו כל רגע להנות מהם!

galgo פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #5 

sky1sky10 כתב:לפי הצרכים שלך ובתקציב 3K מועמד טוב כ HD READY הוא סמסונג LA32A450 .
...
זה הכיוון שכבר התחלתי לחפש - מי המתחרים הפוטנציאלים בטווח המחיר הזה?

איינשטיין כתב:galgo - תישאר עם ה-CRT שיש לך עד שתוכל להגדיל את התקציב. זו אינה הערה צינית, אני אומר לך את זה מכל הלב.
לפי מה שתיארת, המסך שיש לך נותן לך היום את התמורה הטובה ביותר. תתאכזב אם תחליף ל-LCD בתקציב הזה.
...
תודה על התגובה הכנה - זו גם הסיבה שלא מיהרתי לשדרג עד היום.
הבעיה היחידה (אם אפשר להגדיר כבעיה) והסיבה העיקרית לרצון לשדרג עכשיו היא האיכות שאני מקבל בחיבור המחשב (בSVIDEO) והרזולוציה הנמוכה מאד של התכנים הנ"ל.
בתוך מספר ימים אני אמור לקבל כבל SVIDEO איכותי מאד שעשוי לשפר את המצב (לפחות מבחינת האות הרועש)- אך עדיין אינני יכול לנצל את יציאת הCOMPONENT מהמחשב וחבל...והכי חשוב - בנוגע לרזולוציה?
האם מסך LCD בתחום המחיר הזה לא יתן לי איכות תמונה וחווית צפייה עדיפה על הCRT ?
כאמור - רוב התכנים הם קבצי וידאו מהמחשב (דחוסים MPEG2 ,XVID\DIVX וכו') שאוכל לשדר באיכות גבוהה יחסית - בהתאם למסך... (כיום פשוט אין טעם ).

ושוב תודה,
גל

galgo פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #6 

עדכון - רכשתי בהזדמנות בלתי חוזרת (חבר שזכה בהגרלה של הפיס) מסך של חברת Fujicom מדגם FJ4205MF 42" LCD FullHD

אמנם מוצר "מדבקה" עם מוניטין "בעייתי" בפורום - אך בהתחשב בתג המחיר של מתחת ל3000ש"ח !!! חדש לחלוטין מהאריזה לדגם חדש שזה עתה הגיע לארץ כשיפור לדגמים קודמים ועם אחריות מורחבת של "יניר מערכת"- אני חושב שזו עסקה לא רעה - לכל היותר ישודרג בעתיד למשהו "איכותי" יותר...
(אני מקווה שמומחי הפורום והוידאופילים שבכם יסלחו ל"מאותגר" כלכלית כמוני - בינתיים נראה שיחס עלות\תועלת לטובתי...וכמו כן - זה ישאיר לי לאן לשאוף לשדרוג עתידי :wink: )

מפרט טכני מדף המוצר (קשה למצוא ברשת נתונים):
גודל מסך : ''42
רזולוציה : 1920 x 1080
תמיכה ב HD : Full High Definition – 1080p
יחס תצוגה : 16:9 , 4:3
ניגודיות : 1:1300
בהירות : 500 CD/m2
זמן תגובה : 6MS
זוויות צפייה : 176 / 176 / 176 / 176(CR>20)
עוצמת רמקולים : 2 x 8W
טיונר : מולטי סיסטם PAL / SECAM
הספק מקס' : ≤ 280W
ספק כוח : AC 100V~240V 50Hz/60Hz

כניסות
אנטנה : RF:TV/CATV 75ohms coaxial × 1
תמונה : Composite x 1, Component x 1, SCART x 2 ,S Video x 1, HDMI x 2
קול : 2 כניסות RCA

בינתיים אני מרוצה - איכות התצוגה מהמחשב דרך כבל VGA איכותי בהחלט מספקת (ברזולוציה 1360X758 60Hz)- למעשה אני כותב הודעה זו דרכו.

זה מביא אותי לשתי שאלות נוספות:
1) לחיבור לHTPC לצורך גלישה וצפיה בתכני מחשב + סרטים (כל התכנים שלי עוברים דרך המחשב)- מה סוג החיבור וההגדרה המומלצת (וידאו בלבד)?
- כרגע אני מחובר כאמור דרך VGA ברזולוציה 1360X768 60Hz - האיכות לא רעה אך להבנתי אני לא מנצל כאן את מלוא הרזולוציה של המסך (לא הצלחתי לקבל תמונה מרזולוציה גבוהה יותר דרך מחבר ה D-SUB הנ"ל).
- יש לי במחשב גם יציאת DVI שאני מבין שניתן לחבר דרך כבל HDMI ומתאם DVI-HDMI לטלויזיה - האם זה יאפשר ניצול טוב יותר וקבלת איכות תמונה עדיפה (מבחינת רזולוציה בעיקר ?) - אם כן - מה ההגדרות המומלצות ליציאה מהמחשב ובמסך לקבלת תמונה מיטבית?
יש לי במחשב גם יציאת HDTV מסוג Component YPbPr 3*RCA - האם היא עדיפה לחיבור לטלויזיה הנ"ל? (בדגש על רזולוציה אופטימאלית ואות נקי מהמחשב).

2) בהתחשב בכך שזה מוצר "מדבקה" שסביר להניח שלא סובל מ"עודף" איכות או כיול מוקפד במיוחד - האם יש פעולות מומלצות לצורך כיול\הרצה לקבלת איכות תמונה אופטימאלית בהתקנת המסך הראשונית?
האם מישהו יכול להעלות כאן קישור לקבצים\אפליקציות שיעזרו לי במהלך הכיול והבדיקה?
(אני מניח שיש באתר - אך לא מצאתי בחיפוש ראשוני).

ושוב תודה לכולם,
גל

roei_s
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 559
נתן תודות: 2 פעמים
קיבל תודות: 14 פעמים

שליחה #7 

רע מאוד
אפילו פלזמה סמסונג 410 עדיפה במחיר הזה....
עם תוספת של 950 שקל אתה קונה פנסוניק PV8 פרללי שזה בכלל עולם אחר, כמו ההבדל בין ברצלונה להכח עמידר ר"ג, ממש לא ברורה לא הרכישה הזו, לצערי ויותר לצערך עשית טעות קשה.......

noamre
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 359
נתן תודות: 15 פעמים
קיבל תודות: 11 פעמים

שליחה #8 

galgo כתב:עדכון - רכשתי בהזדמנות בלתי חוזרת (חבר שזכה בהגרלה של הפיס) מסך של חברת Fujicom מדגם FJ4205MF 42" LCD FullHD

2) בהתחשב בכך שזה מוצר "מדבקה" שסביר להניח שלא סובל מ"עודף" איכות או כיול מוקפד במיוחד - האם יש פעולות מומלצות לצורך כיול\הרצה לקבלת איכות תמונה אופטימאלית בהתקנת המסך הראשונית?

ושוב תודה לכולם,
גל
...
בLCD לא צריך לבצע הרצות

tomeryh
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 187
נתן תודות: 1 פעם
קיבל תודות: 1 פעם

שליחה #9 

יצא לך לראות משחק כדורגל?

איך רואים באופן כללי?

galgo פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #10 

roei_s כתב:רע מאוד
אפילו פלזמה סמסונג 410 עדיפה במחיר הזה....
עם תוספת של 950 שקל אתה קונה פנסוניק PV8 פרללי שזה בכלל עולם אחר, כמו ההבדל בין ברצלונה להכח עמידר ר"ג, ממש לא ברורה לא הרכישה הזו, לצערי ויותר לצערך עשית
טעות קשה.......
...
תודה על התגובה - לצערי אין לי 950ש"ח נוספים למטרה זו...
לגבי חלופות עדיפות במחיר הזה - אשמח לשמוע אם יש משהו שיתן ערך מוסף משמעותי במחיר הזה - עדיין לא מאוחר מידי -
בסה"כ אין לי שום בעיה למכור את המסך הלאה במחיר הרכישה ואפילו ביותר (לא שארצה לעשות זאת...) - מחיר רשמי שלו (עדיין לא הגיע למשווקים) סביב 6000ש"ח (כך שגם אם ניתן למצוא בזול יותר - 3000ש"ח זו עדיין עסקה משתלמת)
וזו גם הסיבה שאני לא מתרגש יותר מידי או חושב ש"עשיתי טעות קשה"...

tomeryh כתב:יצא לך לראות משחק כדורגל?

איך רואים באופן כללי?
...
ל יצא לי לראות משחק כדורגל (וגם לא יצא...)8)
בינתיים בחיבור למחשב האיכות סבירה (בדקתי מספר פרקים שיש לי המוקלטים ברזולוצית HDTV וכמו כן סרט DIVX) - אנסה לבדוק עם תכנים באיכות גבוהה יותר ברגע שאשנה את החיבור לHDMI.
כרגע אין מריחות, טווח דינאמי סביר (בדקתי בקטעי סרטים "חשוכים" וגם בהירים מאד).
היא כמובן לא מתהדרת בעושר התכונות והאיכות "מהקופסא" של יצרנים איכותיים יותר - אך אני חושב שלאחר כיול קצר - התמורה\מחיר בהחלט מספקת (אותי לפחות).

noamre כתב:
galgo כתב:ע
...
בLCD לא צריך לבצע הרצות
...
מה לגבי שיטת הכיול המומלצת או איזה אפליקציה למחשב שתעזור לי?
בינתיים ניסיתי עם האפליקציה המובנית שלnvidia - התוצאות בסדר לשימוש במחשב (גלישה וכו') אך יש מקום לאופטימיזציה נוספת לצורך צפיה בסרטים לדעתי (אני מקבל מעט "חשיפת יתר" באזורים בהירים בעוד החשוכים דווקא נותנים פירוט טוב ממה שציפיתי - יש לכם טיפים לכיוון טוב יותר של הגאמה?).

ושוב תודה לכולם - העזרה והתגובות מוערכות,
גל

roei_s
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 559
נתן תודות: 2 פעמים
קיבל תודות: 14 פעמים

שליחה #11 

אני לא חושב ש 950 ש"ח זה סכום כ"כ בעייתי,, במיוחד אם אתה מחלק את זה לכל השנים שתהנה מהמסך, אם זה משנה אז אתה יכול לחסוך עוד כ 200 ש"ח ולרכוש את הסמסונג 410, אבל הוא מסך הרבה פחות טוב.

לדעתי תעשה מאמץ ותרכוש את הפנסוניק PV8.
אתה מוסיף 950 ש"ח שבחלוקה של נגיד 10 שנים מסך אז זה יוצא לך תוספת של 95 ש"ח לשנה, ואתה מקבל מסך ברמה גבוהה.

tomeryh
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 187
נתן תודות: 1 פעם
קיבל תודות: 1 פעם

שליחה #12 

יש מצב אתה שם משחק כדורגל? אני ממש חייב לדעת איך רואים.

שלח תגובה

חזור אל “טלוויזיות LCD,LED”