תגובות לכתבה: מהגיגיו של איש אנלוגי

אלבומים מומלצים, ביקורות, הוצאות חדשות וכו'.
ziv_r פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
עורך ראשי HTmag
עורך ראשי HTmag
תגובות: 46365
נתן תודות: 1966 פעמים
קיבל תודות: 5077 פעמים

שליחה #1 

תגובות, הערות ושאלות לכתבה.
מהגיגיו של איש אנלוגי

yuvalb
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 756
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 6 פעמים

שליחה #2 

גם Michael Fremer מסטראופייל (שברשותו מערכת של 350 אלף דולר) ציין שהוא מעדיף את האנלוג...אך בהחלט לא מול כל פורמט, הפורמט CD הרגיל נשמע לו פחות טוב אבל הוא מציין את ה SACD, DVD-A ודומיהם לטובה.

עליונות התקליט מתבטאת בעיקר בהקלטות יחסית ישנות (כנראה גם בגלל ה"קרבה" למאסטר ושיטת ההקלטה).

בנוגע ל"טבעיות" הסאונד, זה כבר מאוד סובייקטיבי ומאוד תלוי בסט-אפ (ללא קשר למחיר).

לאחרונה נחשפתי לסט-אפים דיגיטלים מצויינים ( למשל אצל יונתן - MSB POWER DAC +SB3 ) שנשמעים "אנלוגיים" מתמיד ואפילו מורידים לחלוטין את התלות במדיה (גם הדיגיטלית) ובמכשור מכני.

קיצר, כל אחד ומה שעושה לו טוב.
רק אל תשללו את הקידמה,
יובל.

yairf
סמל אישי של משתמש
עוסק בתחום
עוסק בתחום
תגובות: 9363
נתן תודות: 42 פעמים
קיבל תודות: 199 פעמים

שליחה #3 

כדאי אולי לציין מה מטרת המאמר ומה הוא שואף להביע, שכן לפחות הנושא של רגשות כנגד המדיה הדיגיטלית, מיצה את עצמו די מזמן בכל דרך אפשרית. אולי כדאי לכותב המאמר פשוט לצאת מהיכל הזכוכית שלו ולשמוע עוד שניים-שלושה סט-אפים?

roypeles
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 3058
שם מלא: רואי
נתן תודות: 68 פעמים
קיבל תודות: 95 פעמים

שליחה #4 

לגבי עניין ההקלטות - בהחלט יהיה נחמד אם יהיו יותר הדפסות מודרניות על תקליטים.
מה שכן, מבחינת כותב המאמר, אני לא יודע עד כמה הפתרון הזה של המנויים וכו' באמת יספק מבוקשו. אסור לשכוח שרוב ההקלטות כיום מוקלטות בצורה דיגיטלית. לא בטוח אם המרת ההקלטה הדיגיטלית המודרנית לויניל תתן לכותב את מה שהוא מחפש, כיוון שלא מדובר יהיה בצליל אנלוגי טהור.

asimo2
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 228
נתן תודות: 3 פעמים
קיבל תודות: 5 פעמים

שליחה #5 

מוזר , נראה לי כי הויכוח עם חובבי הויניל הסתיים מזמן. יש אולי משהו מהאמת בטיעונים שלהם, אך למי יש עצבים וסבלנות לויניל, ואני אומר זאת כבעל אוסף נכבד של תקליטי ויניל בעבר
ואנשי המדיה הדיגיטלית אומרים כי אם חסר לחובבי הויניל הפצפוצים, החריקות, או הדחיסה, הם יכולים להוסיף הכל באופן דיגיטלי

יואלפלרמן
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 296
קיבל תודות: 8 פעמים

הנה התשובה

שליחה #6 

קראתי את דבריך שמעון, ונגעו הדברים ללבי עד למאוד. (U)
שהרי מי כמוני יודע מצוקותיך אלו, שהרי אני טוען משחר הבריאה כי כל מי שאוזניו סביב ראשו יודע כי לאחר הכל ובשקלול השאר (ואולי זה ההפך) המדיה האנלוגית עדיפה. כלומר, היא נכשלת כמעט בכל דבר פרט לעניין ההוא של איכות הצליל ונכונותו. :idea:

ואין זה עניין של השקפת עולם גרידא, אדרבא, מעשה יום יומי: אני שומע הרבה מאוד תקליטים, כל יום – אבל לא רק.

אני שומע מוזיקה קלסית לרוב, והרבה ג'ז ורוק – אבל לא רק.

יש לי ביצועי מופת רבים ליצירות קלסיות מפעם – אבל לא רק.

במוזיקה קלסית יש שני עניינים ראויים להתייחסות: א. הרבה מבצעים חדשים; ב. גישות חדשות לביצוע (בייחוד ביחס לבארוק – אבל לא רק).

מבלי להיכנס לטענה על תקופות שהיו בג'ז, ג'ון צורן, דרך משל אחד למשל, הוא ג'זיטס דגול מרבבה עשיר ביצירות - והוא מעכשיו.

ומבלי להיכנס לטעמך, אני מאוד אוהב את הטובים שבז'אנר הנקרא "מוזיקת עולם" (בניגוד לאלו האוהבים את הגרועים, כן?), וגם כאן כמעט הכל על תקליטורים.

כלומר: יש ביצועים חדשים, יש גישות חדשות, יש ג'ז חדש, ויש ז'אנר חדש. (Y)

גם מתוך ההנחה כי תקליט יותר טוב – אם הנ"ל לא בתקליטים, אין לזה ערך. (i)

מה עושים? או שמוותרים על מוזיקה, או שלא. אני לא. (Y)

מה עשיתי? קניתי מתישהו נגן תקליטורים משובח למדי וכך אני יכול לשמוע הארנונקורט עושה מיסה סולמניס ורקוויאם של ורדי (שלא לדבר על קופמן ובך), וגם את ג'ון צורן הנ"ל וגם את יאיר דלאל ו"מזרח מערב" ועומר פארוק ועוד כיו"ב לרוב. :)

ואחרון: אין מצב שכל התקליטים שלך טובים מכל התקליטורים הטובים שיש. יש הרבה מקרים בהם נרשמת עקיפה. 8)

בקיצור: לך לך אל הסוחרים ואל הלוחות, חפש לך דרך האתרים והמגזינים, ולאחר שהחלטת כמה אתה רוצה לתרום לפרויקט קח לך כמה מכשירים והאזן להם בבית. :pizza:

אם המכשיר טוב, וההקלטה כנ"ל, המוזיקה ללא ספק תפצה על האובדן האנלוגי, האמיתי או המדומה. :!:
שא ברכה
(f)

roeek
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1349
קיבל תודות: 4 פעמים

שליחה #7 

הבעייה שאתה מציג אינה חדשה. למזלי, רוב המוסיקה שאני שומע מודפסת באופן שוטף גם בתקליטים. הכדאיות הכלכלית להדפיס תקליטים בז'אנרים בקצה סקאלת המכירות, איננה וודאית.
על כן מתחייבת הפשרה של רכישת פטפון טוב מאוד מחד, ונגן CD טוב מאוד מן העבר השני (ולא מחייב 10K$, אפשר להשיג נגנים טובים מאוד בכחצי מהסכום הזה).
ייתכן שהעתיד ייתן פתרון דוגמת BLU RAY AUDIO אשר יהווה שיפור ניכר ל-SACD, שסך הכל הוא פורמט שאני מעריך גם כחובב וויניל מושבע.
The Black Wax

oferlaor
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל
תגובות: 78863
שם מלא: עפר לאור
נתן תודות: 786 פעמים
קיבל תודות: 5392 פעמים

שליחה #8 

נהנתי עד מאוד מקריאת המאמר (אם כי איני מסכים עם דברים רבים שבו).

השאלה המעניינת היא האם הפורמט הוא הבעיה או איכות ההקלטה, המסטרינג או אפילו המוגבלויות הטכניות של פורמט ה-CD.

האם SACD או DVD-AUDIO משפרים כהוא זה את המצוקה או שהם בדיוק זהים מבחינתכם ל-CD?

הסיבה שאני שואל היא שככל שהדגימות קטנות ובעלות רזולוציה גבוהה יותר, כך ההפרש בינם לבין האנלוגי הופך לקטן יותר ויותר.

לכן, מעניין האם BLURAY AUDIO יכול לספק תשובה הולמת או שמפעת המגבלה הדיגיטלית שם בעצם הסיפור מתחיל ונגמר.

ramkol
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 3075
נתן תודות: 74 פעמים
קיבל תודות: 34 פעמים

שליחה #9 

קודם כל תודה על המאמר...
הניק ניים לא צורף אז קשה לדעת מי הכותב... אבל בטח זה יתברר בעתיד..
נחמד לראות שיש כאן הרבה אוהבי מוזיקה קלסית.
לדעתי המושג קלסי הוא לא במקרה או טעות בשימוש היום יומי, גם בשפות זרות, אלא מתוך הביט נוסף שיש למושג שהוא בעצם ההפך מאופנה.
אופנה באה והולכת, קלסיקה נשארת... וזו הכוונה עם המוזיקה הקלסית....

בקשר לבעיה עם התקליטים וכל זה, אין מנוס... חייב להחליף מערכת....
הסיכוי שידפיסו מוזיקה אזוטרית (מהתחום הקלסי) על תקליטים הוא אפסי. העולם הולך לכיוון של להפסיק להדפיס ולא חשוב מה...
אבל יש הוצאות של דיסקים דווקא היפ וכדומה שאיכותם גבוהה, ועם ציוד טוב קשה להאמין שיהיה סבל נוראי..

אם אתה שומע ג'ז ישן, אז אתה מתפשר פה ושם על הסאונד... עם מערכת טובה ודיסקים, לדעתי תתפשר פחות...

.

Joshua_G
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 3390
שם מלא: יהושע גומא
נתן תודות: 2 פעמים
קיבל תודות: 20 פעמים

שליחה #10 

קראתי, נהניתי והזדהיתי.

גם אני באותה סירה, אם כי רק לאחרונה חזרתי לאנלוגי, לאחר כמה עשרות שנים שבהם בעצם לא הייתה לי מערכת קול איכותית.

אני בהחלט מוכן להצטרף למועדון מנויים כזה, אם יקום.

אם יקום מועדון מנויים כזה, אז רק אם יצטרפו אנשים מאתרים מקבילים בחו"ל, בעיקר ארה"ב, אירופה ויפן.
אגב, איני מכיר אתרים כאלה בחו"ל ואשמח לקישורים אליהם.

תחזקנה ידיך.
(Y)
בברכה,
יהושע גומא

silver_poison
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 521
נתן תודות: 30 פעמים
קיבל תודות: 19 פעמים

שליחה #11 

DJ מקצועיים עד היום משתמשים במסיבות בתקליטים...:)

diz1
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1022
קיבל תודות: 28 פעמים

Re: הנה התשובה

שליחה #12 

יואלפלרמן כתב: , ג'ון צורן, דרך משל אחד למשל, הוא ג'זיטס דגול מרבבה עשיר ביצירות - והוא מעכשיו.

(f)
...
צורן??? אתה מתכוון לג'ון זורן Zorn שהוא ממובילי האונגרד בניו יורק עם נגיעות יהודיות וישראליות (ראה דיסק של מוזיקה של סשה ארגוב)
הרוב נמצא בלייבל הזה
http://www.tzadik.com/

עכשיו, לדעתי והיכרותי עם ג'אז(מכיר טיפה)-מי שאומר שהג'אז נגמר בשנות השישים ומאז לא קרה כלום או לא קרה משהו טוב- פשוט לא מבין ומכיר ג'אז- ממש ככה.
אין הדבר מפתיע היות ואי היכולת להקשיב לדיסקים מבטלת את היכולת להתעדכן ולהתרשם.
כנ"ל לגבי ביצועי מוזיקה קלאסית.
זה מה שקורה לאודיופיל שהטכנולוגיה שיבשה את יכולתו להינות ממוזיקה.
מוזיקה יכולה לרגש ולעניין דרך סאונד מקומפרס של רדיו איזורי ב FM.
אם זה לא קרה לך-אתה תמשיך לשדרג ולהחליף ציוד אודיו כמו גרבים ואף פעם לא תגיע לנקודה בה תוכל לשבת לשמוע מוזיקה.
זה לא קשור בסוג המדיה וגם לא בסוג הרמקול. זה קשור בדברים אחרים לגמרי.

יואלפלרמן
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 296
קיבל תודות: 8 פעמים

שליחה #13 

בשמי, בשם בני ביתי, חברי למחזור הלימודים ועם ישראל באשר הוא, הנני מתנצל עמוקות בפני דיז 1 וג'ון זורן על השיבוש אשר יצא מעם מקלדתי בעניין איותו של זורן.
במקום שבו בעלי תשובה וגו.

לגבי ההמשך של דיז - אמן אני אומר

שמעוןב
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 300
נתן תודות: 7 פעמים
קיבל תודות: 11 פעמים

שליחה #14 

מגיבים יקרים, כפי שכתבתי - לא התכוונתי לפתוח את הוויכוח הישן בין אנלוג לדיגיטל: אין לי ספק שחלק מכם נהנים מן המדיה הדיגיטלית, וזה מזל גדול. לי, לצערי, אין מזל כזה, ואני פשוט לא מתענג עליה. מרשים לי? תודה. גם ברור, אני מקווה, שלא טעמי המוזיקלי הוא הנושא, נכון? אם כן, אודה לכל מי שנושא התקליטים יקר לליבו אם יתמקד בבקשה רק בהצעתי, כפי שהיא מפורטת לקראת סוף הרשימה.

diz1
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1022
קיבל תודות: 28 פעמים

שליחה #15 

יואלפלרמן כתב:בשמי, בשם בני ביתי, חברי למחזור הלימודים ועם ישראל באשר הוא, הנני מתנצל עמוקות בפני דיז 1 וג'ון זורן על השיבוש אשר יצא מעם מקלדתי בעניין איותו של זורן.
במקום שבו בעלי תשובה וגו.
...
אני סולח לך רק בגלל שאני לא רוצה לפגוע בבני במחזור שלך . הם באמת לא אשמים .

"אבטליון" יקרי- קודם כל מה שאני כתבתי בא ממקום של חובב תקליטים . יש לי מערכת אנלוגית שעולה כמו מה שאתה משדרג בשנה. אפילו זכית להיות בעלים של חלק ממערכת אנלוגית(פונו , ראש ואולי עוד) שהייתה ברשותי לפני שנים ואותה קנית ממי שמכרתי לו בזמנו.
לגבי זה 2 דברים: הגיע הזמן לשדרג,,,,, בעצם לא צריך לומר לך את זה
שנית, יש עליה תביעות אצבעות שלי- זה יאפשר לך למכור במחיר גבוה יותר.
לפני עצם העניין המלצה קלילה על דיסקים קלאסיים:
http://www.mdt.co.uk/MDTSite/product//HMC901964-66.htm

http://www.mdt.co.uk/MDTSite/product//HMC801818-20.htm

אין להשיג בתקליט.יש עוד הרבה ואם יש לך בעיה עם הסאונד הייתי הולך וקונה סידי במעל ל 10,000 כדבריך, בכדי להתפנן מכל המוזיקה הזו והאחרת. אני בטוח שאם תקנה מכשיר סידי ב 20,000 זה יהיה אפילו יותר טוב.

לגבי הצעתך- אני בעד ,אך ורק אם אתה עומד בראש העניין ומנהל את זה. אחרת חבל על הדיבורים.
כאחד שיעמוד בראש הרעיון אני ממליץ לך לפנות לבחור שקוראים אותו סטיב
http://www.stevehoffman.tv/discography/
תחתים אותו על הסכם סודיות (i) ורק אחר כך ,תשאל אותו מה הוא חושב על העניין והאם הוא מוכן לקבל על עצמו להיות המדפיס הלאומי שלנו.
תשאל אותו על ההוצאות החדשות של
Analogue Productions
אתה יכול להיות רשום בספריית ההדפסות שלהם ולקנות את כל תקליטי הג'אז (עד אמצע שנות השישים) של בלו נוט , ריברסייד ומתחיל גם אימפולס.

שמעוןב
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 300
נתן תודות: 7 פעמים
קיבל תודות: 11 פעמים

"לא מספיק" בהבנת הנקרא

שליחה #16 

Diz, האם קראת את הרשימה שלי? אני שואל, מפני שנדמה לי שאתה עדיין לא מגיב על מה שכתוב בה. אם תקרא היטב, תראה שאינני מעונין בהמלצות ל-CD, ולא בהמלצות להדפסות אנלוגיות חדשות של חומר ישן. אשר להצעתך שאעמוד בראש מפעל כזה: לא, תודה. הרי אם הייתי יכול לעמוד בראש המפעל, האם היית סבור שהייתי חושף את הרעיון בקלות רבה כל כך בפורום הזה?

gover
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 837
נתן תודות: 19 פעמים
קיבל תודות: 9 פעמים

שליחה #17 

roypeles כתב:לגבי עניין ההקלטות - בהחלט יהיה נחמד אם יהיו יותר הדפסות מודרניות על תקליטים.
מה שכן, מבחינת כותב המאמר, אני לא יודע עד כמה הפתרון הזה של המנויים וכו' באמת יספק מבוקשו. אסור לשכוח שרוב ההקלטות כיום מוקלטות בצורה דיגיטלית. לא בטוח אם המרת ההקלטה הדיגיטלית המודרנית לויניל תתן לכותב את מה שהוא מחפש, כיוון שלא מדובר יהיה בצליל אנלוגי טהור.
...
וזו נקודה מעניינת. כותב המאמר הוא בעל שמיעה מאוד חדה זכור לי מביקורות הציוד שלו שהוא מצליח לשמוע הבדלים עם תוספי האודיו האזוטריים ביותר. מעניין אותי אם הוא שומע הבדלים (לרעה או לטובה) בתקליטים שיוצאים בתקופה האחרונה שבה יש רנסנס לתחום. הרי גם אם יוציאו תקליטים שמשחזרים מוזיקה מתקופת האבן עד העת המודרנית, גם במקרים אלו ההקלטה, המיקס, והמסטרינג הוא דיגיטלי ורק המדיה הסופית אנלוגית. אם הוא מצליח לשמוע ללא הסבל המתואר לגבי CD תקליטים אלו (שיצאו לאחרונה) אז אולי יש תיקווה ללא יצירת מועדון החברים המצוין. נגן CD מעודן במיוחד או הפורמטים החדשים הבאים עלינו לטובה יצילו את המצב.
כל יום לומדים משהו חדש

ילדיעפים
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה
תגובות: 9318
נתן תודות: 14 פעמים
קיבל תודות: 52 פעמים

שליחה #18 

אני עם הוויניל סיימתי,חדלתי כבר מזמן-יותר עצבים מהנאה שנמשכת רק 20 דקות

אפילו הדיסקים כבר נראים לי אנאלוגיים ואולי אעבור בעתיד לאייפוד עם ממיר
אמן מייסר

Eyal_W
סמל אישי של משתמש
עוסק בתחום
עוסק בתחום
תגובות: 7639
נתן תודות: 16 פעמים
קיבל תודות: 17 פעמים

Re: הנה התשובה

שליחה #19 

יואלפלרמן כתב:יודע כי לאחר הכל ובשקלול השאר (ואולי זה ההפך) המדיה האנלוגית עדיפה. כלומר, היא נכשלת כמעט בכל דבר פרט לעניין ההוא של איכות הצליל ונכונותו. :idea:

(f)
...

אני כלל וכלל לא מסכים איתך בטח בנושא "נכונותו "
האם האזנה לווניל בפטיפון של CLEAR זהה לתוצאה בנוטינגהם ?
מאחר והתשובה היא שלא , אז מה יותר נכון ?

הווניל נכשל בכל תחום פרט לאחד , עיסוקם של דינוזאורים כמונו שרוצים להתרפק על העבר .
המטרה הינה להנות ממוסיקה המערכת הינה רק האמצעי.

: Amarra Dealer

http://www.sonicstudio.com/amarra
פרטים

רונן
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 5684
נתן תודות: 1133 פעמים
קיבל תודות: 159 פעמים

שליחה #20 

המאמר ריגש אותי (U)

המערכת שלי כיום , כולה 0 ו - 1 ,

באחד מחדרי הבית שלי , מתחבא לו בתוך ארון פטיפון " טורנס " ישן , תקין , ללא מחט , ולידו ערימת תקליטים יתומה.

כן , הפטיפון ללא מחט .

מאז שרכשתי מערכת דיגיטלית נכנעתי לנוחות של הוצאת דיסק קטן מאריזתו - הנחתו ב CD ושמיעת צלילים נטולי רעשי לוואי / שריטות ,
התענוג מושלם .

אבל באיזשהו מקום , בפינת המוח ,
מדקדקת לי המחשבה שהאיכות בשימוש בפטיפון תחזיר לי את חדוות האנאלוג שתמיד אהבתי יותר .

שלח תגובה

חזור אל “מוסיקה”