עזרה בשדרוג המערכת....
-
WhiteTigerK
-
- חבר פעיל

- תגובות: 85
- נתן תודות: 0
- קיבל תודות: 0
שלום לכולם,
ברשותי מערכת קולנוע ביתי המשמשת אותי גם לסטריאו.
הרמקולים הינם של חברת psb הקנדית מסדרת ה-image והרסיבר הינו Marantz-SR5300 הישן והחביב (לטעמי).
זוג הקדמיים (psb 6T - http://www.psbspeakers.com/products/Ima ... -T65-Tower - זהו דגם חדש יותר, אבל כמעט ואין הבדלים) והרסיבר נמצאים ברשותי כ-5 שנים, ואני חייב לציין שאני מאד נהנה מהשילוב.
ובכל זאת, החלטתי שהגיע הזמן לבצע שדרוג רציני למערכת. את הרמקולים אני מאד אוהב ואני חושב שהם עונים דיי במדויק לצרכים המוזיקליים שלי (אני אמנם שומע המון סוגי מוזיקה, אבל באס הוא בעדיפות ראשונה אצלי, והרמקולים האלה יודעים לעשות את העבודה בצורה מעולה לדעתי). לכן, אני מחפש שדרוג בנושא ההגברה.
מכיוון שהשדרוג לא יתבצע במכה, אלא בשלבים, החלטתי שאתחיל בשדרוג ההגברה עבור זוג הקדמיים, וכאן אני צריך את עזרתכם - קודם כל, האם עדיף ללכת על מגבר סטריאו אינטגרייטד, או לשדרג כרגע רק את ההגברה עם פאוור איכותי, ובעתיד (הקרוב) לשייך לו פרה מתאים ? בהמשך, באיזה כיוון להתחיל את החיפוש ? חברות / דגמים מומלצים יתקבלו בברכה.
התקציב שעומד לרשותי כרגע נע סביב ה-5K ש"ח.
אשמח לקבל דעות והמלצות המתאימות לרמקולים שברשותי.
תודה רבה!
ברשותי מערכת קולנוע ביתי המשמשת אותי גם לסטריאו.
הרמקולים הינם של חברת psb הקנדית מסדרת ה-image והרסיבר הינו Marantz-SR5300 הישן והחביב (לטעמי).
זוג הקדמיים (psb 6T - http://www.psbspeakers.com/products/Ima ... -T65-Tower - זהו דגם חדש יותר, אבל כמעט ואין הבדלים) והרסיבר נמצאים ברשותי כ-5 שנים, ואני חייב לציין שאני מאד נהנה מהשילוב.
ובכל זאת, החלטתי שהגיע הזמן לבצע שדרוג רציני למערכת. את הרמקולים אני מאד אוהב ואני חושב שהם עונים דיי במדויק לצרכים המוזיקליים שלי (אני אמנם שומע המון סוגי מוזיקה, אבל באס הוא בעדיפות ראשונה אצלי, והרמקולים האלה יודעים לעשות את העבודה בצורה מעולה לדעתי). לכן, אני מחפש שדרוג בנושא ההגברה.
מכיוון שהשדרוג לא יתבצע במכה, אלא בשלבים, החלטתי שאתחיל בשדרוג ההגברה עבור זוג הקדמיים, וכאן אני צריך את עזרתכם - קודם כל, האם עדיף ללכת על מגבר סטריאו אינטגרייטד, או לשדרג כרגע רק את ההגברה עם פאוור איכותי, ובעתיד (הקרוב) לשייך לו פרה מתאים ? בהמשך, באיזה כיוון להתחיל את החיפוש ? חברות / דגמים מומלצים יתקבלו בברכה.
התקציב שעומד לרשותי כרגע נע סביב ה-5K ש"ח.
אשמח לקבל דעות והמלצות המתאימות לרמקולים שברשותי.
תודה רבה!
-
WhiteTigerK
-
- חבר פעיל

למה חד משמעי ?yairf כתב:חד משמעי אינטגרייטד...
המערכת בסופו של דבר מיועדת גם לקולנוע ביתי, ולכן היה נראה לי מיותר לקנות עכשיו מגבר אינטגרייטד, כשבעתיד (הלא רחוק) אצטרך בכל מקרה לרכוש פרה 5.1.
לכן חשבתי לרכוש פאוור 2 ערוצים בשביל הקדמיים, בנתיים לחבר אותו ל-Marantz שברשותי, עד רכישה של פרה מתאים.
אני טועה ?
מה אתה רוצה לשדרג ? את הביצועים בסטריאו / ק"ב / שניהם?
מה התקציב הסופי ?
אם איזה מקור אתה עובד ?
לדעתי יש התאמה טובה בין הרכיבים במערכת שלך. שדרוג יעיל ביותר יהיה להחליף את כל המערכת - להרכיב מערכת מחדש, כך שאתה בטוח שהתוצאה מספקת אותך.
אתה עלול למצוא את עצמך אם שעטנז מרובה חלקים (ועוד מבלי להכנס לנושא השנוי במחלוקת של כבלים), בעלות גבוהה ועם שיפור קטן, אם בכלל, בסאונד.
התמורה למחיר של המערכת הנוכחית שלך היא גבוהה, ושיפור באיכות הסאונד עלול להיות יקר.
בהצלחה
מה התקציב הסופי ?
אם איזה מקור אתה עובד ?
לדעתי יש התאמה טובה בין הרכיבים במערכת שלך. שדרוג יעיל ביותר יהיה להחליף את כל המערכת - להרכיב מערכת מחדש, כך שאתה בטוח שהתוצאה מספקת אותך.
אתה עלול למצוא את עצמך אם שעטנז מרובה חלקים (ועוד מבלי להכנס לנושא השנוי במחלוקת של כבלים), בעלות גבוהה ועם שיפור קטן, אם בכלל, בסאונד.
התמורה למחיר של המערכת הנוכחית שלך היא גבוהה, ושיפור באיכות הסאונד עלול להיות יקר.
בהצלחה
- Joshua_G
-
- חבר מביא חבר

- תגובות: 3390
- שם מלא: יהושע גומא
- נתן תודות: 2 פעמים
- קיבל תודות: 20 פעמים
אם בכוונתך לרכוש בקרוב קדם-מגבר איכותי, תוכל בשלב זב להסתפק במגבר הספק איכותי.
אגב, אני לא מכיר קדם-מגבר 5.1 – כוונתך בוודאי לפרוססור. מעטים הפרוססורים המתקרבים באיכותם לקדם-מגברים איכותיים.
אגב, אני לא מכיר קדם-מגבר 5.1 – כוונתך בוודאי לפרוססור. מעטים הפרוססורים המתקרבים באיכותם לקדם-מגברים איכותיים.
בברכה,
יהושע גומא
יהושע גומא
-
WhiteTigerK
-
- חבר פעיל

זאת בדיוק היתה הכוונה שלי - לרכוש פאוור 2 ערוצים ובנתיים לחבר ל-Marantz.Joshua_G כתב:אם בכוונתך לרכוש בקרוב קדם-מגבר איכותי, תוכל בשלב זב להסתפק במגבר הספק איכותי....
האם זהו פרה 5.1 ? - http://nadelectronics.com/products/home ... ier/imagesJoshua_G כתב: אגב, אני לא מכיר קדם-מגבר 5.1 – כוונתך בוודאי לפרוססור. מעטים הפרוססורים המתקרבים באיכותם לקדם-מגברים איכותיים....