האם רסיבר עם אפסקיילינג טוב (לא מצוין) משפר את איכות התמונה
שלום לכולם,
התחדשתי (מחר בעזרת השם) בLG LCD.
42 אינטש. FULL HD.
קראתי רבות פה לגבי אפסקיילינג ואני חושב לקנות רסיבר בעיקר בשל יכולת זו.
שאלותי הן:
אני מחבר את הLCD ישירות מהממיר YESMAX
1. האם רכישה של רסיבר עם אפסקיילינג תשפר משמעותית את התמונה בצפייה בערוצי הלווין?
2. האם רסיבר לא יקר יודע לשפר את התמונה בצורה משמעותית?
3. במידה וכן, האם ניתן לקבל המלצה לרסיבר כזה עד 4000 ש"ח?
בתודה מראש,
עומר
התחדשתי (מחר בעזרת השם) בLG LCD.
42 אינטש. FULL HD.
קראתי רבות פה לגבי אפסקיילינג ואני חושב לקנות רסיבר בעיקר בשל יכולת זו.
שאלותי הן:
אני מחבר את הLCD ישירות מהממיר YESMAX
1. האם רכישה של רסיבר עם אפסקיילינג תשפר משמעותית את התמונה בצפייה בערוצי הלווין?
2. האם רסיבר לא יקר יודע לשפר את התמונה בצורה משמעותית?
3. במידה וכן, האם ניתן לקבל המלצה לרסיבר כזה עד 4000 ש"ח?
בתודה מראש,
עומר
- MartinHSabag
- מנהל

- תגובות: 59344
- שם מלא: מרטין סבג
- נתן תודות: 826 פעמים
- קיבל תודות: 1567 פעמים
- יצירת קשר:
לי יש LCD של LG 100HZ FHD והיא עושה UPSCALE לא רע. הבעיה היותר משמעותית היא המתיחה החכמה משדורי 4:3 ל 16:9. בזה היא לא מצטיינת. רוב הסיכויים שלך בטלוויזיה אין מתיחה חכמה כי בדגמי 2008 LG הורידה את הפונקציה הזו (אולי בגלל שהם לא ממשו אותה טוב).
אני ממליץ על רסיבר של ימאהה RX-V863. הרסיבר הזה עושה UPSCALE לא רע בכלל ל-1080P ועושה מתיחה חכמה הכי טוב שראיתי, מבלי לאבד אינפורמציה (CROPPING).
לגבי תקציב, לדעתי, בחנויות מתמחות, תוכל להוציא את המשיר בסביבות 4200-4500 ש"ח.
אני ממליץ על רסיבר של ימאהה RX-V863. הרסיבר הזה עושה UPSCALE לא רע בכלל ל-1080P ועושה מתיחה חכמה הכי טוב שראיתי, מבלי לאבד אינפורמציה (CROPPING).
לגבי תקציב, לדעתי, בחנויות מתמחות, תוכל להוציא את המשיר בסביבות 4200-4500 ש"ח.
- Catskinner
- חבר במועדון HT

- תגובות: 16019
- נתן תודות: 123 פעמים
- קיבל תודות: 940 פעמים
רסיברים לא יקרים לא יכילו רכיבים ל upscale הטובים יותר ממה שיש לך במסך. חפש רסיברים המפרסמים את הטכנולוגיה עליה הם מבססים את ה upscale ו deinterlacing שלהם כמו Faroudja DCDI או ABT VRS .
מעצבן אותי כשאומרים "אני ילך, אני יקנה". מעצבן אותי עוד יותר כשכותבים את זה.
זאת אומרת, אם אני מבין נכון, רסיברים במחירים האלה לא יעבדו את התמונה בצורה טובה יותר ממה שהמסך שלי עושה ולמעשה לא כדאי לקנות רסיבר במחירים האלו אם הסיבה העקרית לכך היא יכולות הUPSCALING שלו.
הרכיבים שעושים UPSCALING בצורה הטובה ביותר הם Faroudja DCDI או ABT VRS
והם נמצאים רק ברסיברים היקרים יותר.
הרסיברים האלו: הרמן קרדן 355, ימאהה RXV863, דנון AVR3805 יבצעו עבודה פחות טובה
מהמעבד במסך שלי?
האם יש מכשיר שישפר את איכות הצפייה בטלויזיה ואני אראה שידורים ברמת איכות של DVD?
הרכיבים שעושים UPSCALING בצורה הטובה ביותר הם Faroudja DCDI או ABT VRS
והם נמצאים רק ברסיברים היקרים יותר.
הרסיברים האלו: הרמן קרדן 355, ימאהה RXV863, דנון AVR3805 יבצעו עבודה פחות טובה
מהמעבד במסך שלי?
האם יש מכשיר שישפר את איכות הצפייה בטלויזיה ואני אראה שידורים ברמת איכות של DVD?
- Catskinner
- חבר במועדון HT

ליתר דיוק ה DCDI וה VRS אינם מנגנוני upscaling אלא מנגנונים ל deinteracing אבל ההגיון אומר שרסיברים המכילים את הרכיבים האלו בוודאי שיש להם גם Upscaling טוב יותר מהממוצע.
ועכשיו למה שלא רצית לשמוע: השיפור הוא די מינורי בכל הקשור לשידורי הטלוויזיה ב SD בערוצים הממלכתיים קרי 1, 2, 10 ערוצי ה NG ו Discovery ועוד כמה שאני לא צופה בהם אבל שמעתי שהאיכות שם די מזעזעת כך שאין סיכוי שזה יביא אותם לאיכות DVD אם אלו הערוצים שבהם אתה צופה.
עפר לאור כתב כאן סקירה על ה DVDO EDGE שהוא מעבד הווידאו הזול ביותר הקיים היום. אני מציע שתקרא את הכתבה כדי לקבל מושג טוב יותר על היכולות של מעבדים חיצוניים.
ועכשיו למה שלא רצית לשמוע: השיפור הוא די מינורי בכל הקשור לשידורי הטלוויזיה ב SD בערוצים הממלכתיים קרי 1, 2, 10 ערוצי ה NG ו Discovery ועוד כמה שאני לא צופה בהם אבל שמעתי שהאיכות שם די מזעזעת כך שאין סיכוי שזה יביא אותם לאיכות DVD אם אלו הערוצים שבהם אתה צופה.
עפר לאור כתב כאן סקירה על ה DVDO EDGE שהוא מעבד הווידאו הזול ביותר הקיים היום. אני מציע שתקרא את הכתבה כדי לקבל מושג טוב יותר על היכולות של מעבדים חיצוניים.
לפי הסקירה עושה רושם כי הDVDO EDGE משפר משמעותית את איכות כל התכנים כולל SD.
האם איכות התמונה בשידורי YES לאחר חיבור DVDO EDGE תהיה דומה לאיכות התמונה בDVD? אם לא לאיזה איכות ניתן להשוות
את התמונה שאני אקבל? (אני לא רוצה להשקיע אלפי שקלים בשביל שיפור מזערי באיכות התמונה)
האם איכות התמונה בשידורי YES לאחר חיבור DVDO EDGE תהיה דומה לאיכות התמונה בDVD? אם לא לאיזה איכות ניתן להשוות
את התמונה שאני אקבל? (אני לא רוצה להשקיע אלפי שקלים בשביל שיפור מזערי באיכות התמונה)
- Catskinner
- חבר במועדון HT

אני חושב שכדאי לך לעשות בידול בין הערוצים השונים של יס.
ערוצי הבית, קרי הסרטים והסדרות משודרים במקור באיכות טובה עד טובה מאוד וכאן מעבד ווידאו חיצוני יכול להרים אותם לאיכות המתקרבת לזו של DVD
הערוצים המשותפים כמו National Geo, Discovery או Hallmark משודרים באיכות זוועתית ב SD . הערוצים הממלכתיים 1, 2 ו 10 משודים במקור באיכות הנעה מסתם גרועה ב 10 ועד ללא ראוי למאכל אדם לגבי ערוץ 1. במקרים האלו שום מעבד ווידאו לא יעזור כדי להביא את האיכות לזו של DVD, זה אפילו לא יצליח להביא אותם לאותו אזור חיוג - ממש כמו בפתגם הערבי הדן בחמור שמביאים למכה וכשהוא חוזר משם הוא עדיין נותר חמור.
מעבד ווישאו חיצוני טוב מסוגל לשפר את התמונה המקורית באופן אדיר, אבל רק כשהמקור הוא מלכתחילה באיכות סבירה.
ערוצי הבית, קרי הסרטים והסדרות משודרים במקור באיכות טובה עד טובה מאוד וכאן מעבד ווידאו חיצוני יכול להרים אותם לאיכות המתקרבת לזו של DVD
הערוצים המשותפים כמו National Geo, Discovery או Hallmark משודרים באיכות זוועתית ב SD . הערוצים הממלכתיים 1, 2 ו 10 משודים במקור באיכות הנעה מסתם גרועה ב 10 ועד ללא ראוי למאכל אדם לגבי ערוץ 1. במקרים האלו שום מעבד ווידאו לא יעזור כדי להביא את האיכות לזו של DVD, זה אפילו לא יצליח להביא אותם לאותו אזור חיוג - ממש כמו בפתגם הערבי הדן בחמור שמביאים למכה וכשהוא חוזר משם הוא עדיין נותר חמור.
מעבד ווישאו חיצוני טוב מסוגל לשפר את התמונה המקורית באופן אדיר, אבל רק כשהמקור הוא מלכתחילה באיכות סבירה.
זאת אומרת ש אם המטרה העיקרית שלי היא לשפר את איכות השידורים בערוץ 10 וערוץ 2 (את ערוצי הבית אני באמת רואה באיכות סבירה) אז גם מעבד ווידאו חיצוני לא יעזור לי...
המון תודות על המידע החשוב שנתת לי (הייתי מאוד מתאכזב עם הייתי מוציא אלפי שקלים ולא הייתי רואה שינוי מהותי בשידורים אלו)
כל הדיבורים בפורום על נושא זה יצרו אצלי תחושה הפוכה לגמרי מהמציאות כפי שתיארת אותה.
שוב תודה,
עומר
המון תודות על המידע החשוב שנתת לי (הייתי מאוד מתאכזב עם הייתי מוציא אלפי שקלים ולא הייתי רואה שינוי מהותי בשידורים אלו)
כל הדיבורים בפורום על נושא זה יצרו אצלי תחושה הפוכה לגמרי מהמציאות כפי שתיארת אותה.
שוב תודה,
עומר