האם יש דרך לרכך את אפקט הסאב בהיבט של השכנים?

כל מה שקשור לאודיו בסטריאו, פטיפונים, נגני CD, קדם מגברים, מגברי כח, כבלים וכמובן רמקולים - רכיבים עד 3000$ בלבד.
שלח תגובה
kingikra פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה
תגובות: 8141
נתן תודות: 355 פעמים
קיבל תודות: 249 פעמים

שליחה #1 

שלום,

ביום שישי האחרון צפיתי בסרט "נער החידות מבומביי" בשעה מאוחרת (23:00 תחילת צפיה). בכוונה בחרתי בסרט דרמה שיתאים לרעש שמותר לעשות בשעות כאלה. כמו כן, הורדתי גם את הווליום שבו אי צופה בסרטים בשעות נורמליות, בכמה מספרים. הסרט התברר כסרט לא שקט בכלל והסאב פעל בו בצורה דיי אינטנסיבית.
בסביבות השעה 24:00, במהלך קטע רועש בסרט, נשמעו דפיקות רציניות מאחד מדירות השכנים על הקיר (אין ספק שמדובר בדפיקות של מישהו שהרעש מפריע לו). בהתחלה לא הייתי בטוח אם הדפיקות היו בסרט או לא אז בסוף הסרט חזרתי לאותו הקטע ולא שמעתי שום דפיקות.
אתמול, קפצתי לשכן שמתחתיי כדי לבדוק מה הוא שמע ביום שישי. מסתבר, שהווליום שאני שומע בו כמעט ולא מפריע לו בכלל (אלא אם כן הוא ממש מנומס), אך הוא ביקש להתחשב עם הסאב. הוא טוען שהוא ממש מרגיש את הקירות, תמונות ואף טלויזיה שלו מזדעזעים.
שאלתי היא, האם ניתן להניח את הסאב על משטח כלשהו שלא יפריע לפעולתו בדירה שלי אך ירכך את הזעזוע בדירות השכנות?

תודה מראש

oferlaor
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל
תגובות: 78878
שם מלא: עפר לאור
נתן תודות: 788 פעמים
קיבל תודות: 5395 פעמים

שליחה #2 

הבעיה היא שהתדרים הללו עוברים בד"כ דרך חומר יותר טוב מאוויר.

אם תניח אותו על משטח מרכך, סביר להניח שגם אתה לא תרגיש אותו...

בעייתי משהו...

kingikra פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה

שליחה #3 

ככה חשבתי :(

אין לך מושג באיזה תסכול מדובר (או שאולי יש לך מושג :D ).
החלשתי את הווליום בסאב. אני כנראה גם אארגן עם השכן הזה איזה סשיין של FINE TUNING.
נקווה לטוב

תודה

yairf
סמל אישי של משתמש
עוסק בתחום
עוסק בתחום
תגובות: 9363
נתן תודות: 42 פעמים
קיבל תודות: 199 פעמים

שליחה #4 

תזמין את השכנים לראות...

urik79
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4318
שם מלא: אורי
נתן תודות: 59 פעמים
קיבל תודות: 130 פעמים

שליחה #5 

לעבור לבית פרטי.... :D
כל מה שרציתי כל מה שקניתי
כל מה שאספתי זה לא מספיק
כל מה ששמרתי כל מה שחמדתי
בסוף הבנתי זה לא מספיק

bossgt6
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4497
נתן תודות: 138 פעמים
קיבל תודות: 131 פעמים

שליחה #6 

urik79 כתב:לעבור לבית פרטי.... :D
...
אמרת נכון , גם לי היה אותו סיפור , לא נעים , כל הזמן אני לא יודע אם אני מציק או לא מציק לשכנים .....ואתה רוצה לתת בראש כדי להרגיש מינימום בקולנוע היכל 2 פ''ת :wink: אבל השכנים .......
לא משנה מה יש לך בחיים אלא את מי יש לך בחיים .........

Life is not measured by the number of breaths we take,but by the moments that take our breath away

Sync
עוסק בתחום
עוסק בתחום
תגובות: 287
נתן תודות: 1 פעם
קיבל תודות: 20 פעמים

ניתוק סאב מרצפה

שליחה #7 

העקרון המכני-אקוסטי של ניתוק סאב ממשטח ההצבה הוסבר כאן כבר מספר פעמים והוא זהה לעקרון ניתוק כל רמקול אחר.
קיימים מתקנים ספציפיים המיועדים לניתוק סאב מרצפה המיועדים לשתי מטרות עיקריות: שיפור הסאונד מחד ומניעת מעבר רעידות אל המבנה והסביבה מאידך. ניתוק הסאב מהרצפה מונע תהודה בלתי רצויה בתדר הנמוך הנובע מרעידות המבנה ותכולתו, מאפשר לשמוע את הסאונד האמיתי של הרמקול, מקטין באופן משמעותי מעבר רעידות אל הסביבה כולל בני בית ושכנים. מובן שבידוד מוצלח כולל גם מרכיבים אחרים כמו מניעת מעבר סאונד בדרכים עוקפות אולם הניתוק הוא הצעד הראשון ואחד החשובים שבהם.
יועץ אקוסטי מומחה בחדרי האזנה, בידוד ואקוסטיקה פנימית

HazooM
כתב
כתב
תגובות: 6805
נתן תודות: 306 פעמים
קיבל תודות: 959 פעמים

שליחה #8 

Sync - יש לך קישורים למשטחים מהסוג הזה? אני מכיר אחד, אבל זה די מכוער וגבוה.

Sync
עוסק בתחום
עוסק בתחום

הצפת סאב מהרצפה

שליחה #9 

אתה מוזמן לשלוח אלי מייל או להתקשר למשרד בשעות העבודה לפרטים מדויקים על מתקנים ספציפיים ואפקטיביים.
שטחו של משטח ניתוק אפקטיבי של סאב הוא 38X38X6.5, בהחלט לא גדול או גבוה ומשתלב היטב בכל סביבה.

מלכישמואל
עוסק בתחום
עוסק בתחום
תגובות: 43
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 2 פעמים

Re: ניתוק סאב מרצפה

שליחה #10 

Sync כתב:העקרון המכני-אקוסטי של ניתוק סאב ממשטח ההצבה הוסבר כאן כבר מספר פעמים והוא זהה לעקרון ניתוק כל רמקול אחר.
קיימים מתקנים ספציפיים המיועדים לניתוק סאב מרצפה המיועדים לשתי מטרות עיקריות: שיפור הסאונד מחד ומניעת מעבר רעידות אל המבנה והסביבה מאידך. ניתוק הסאב מהרצפה מונע תהודה בלתי רצויה בתדר הנמוך הנובע מרעידות המבנה ותכולתו, מאפשר לשמוע את הסאונד האמיתי של הרמקול, מקטין באופן משמעותי מעבר רעידות אל הסביבה כולל בני בית ושכנים. מובן שבידוד מוצלח כולל גם מרכיבים אחרים כמו מניעת מעבר סאונד בדרכים עוקפות אולם הניתוק הוא הצעד הראשון ואחד החשובים שבהם.
...
שלום
יש לי שאלה מיקצועית
1--ברור שבידוד ארגז הרמקול מהרצפה יתן צליל טבעי וברור
2 --אני אקצין עוד וגם אומר לתלות את הסאב
אבל האם הרעידות בקטע של סרט ל דוגמא רעידת אדמה לא מוסיפות לחוייה???
בברכה
מלכי שמואל

Sync
עוסק בתחום
עוסק בתחום

רעידות מרגשות

שליחה #11 

חזית קול בתדר נמוך הנישא באויר תהיה אפקטיבית במידה רבה. רעידות המבנה אינן תורמות לאפקטיביות המוכחת של הסאונד ולרוב רק מפריעות בהוסיפן מיסוך שלם של הרמוניות משניות שמעל אזור ה 100Hz על תדר הבסיס הנובעות מרעידת המבנה ומתקנים נוספים שבתוכו. מניעת המיסוך ההרמוני המשני עוזרת להשגת צליל נקי וממוקד בתדר הנמוך הרצוי אותו מפיק הסאב מחד, ומעבר נקי בין הסאב לרמקול בנקודת הקרוס מאידך.
ניתוק מכני של הסאב מהרצפה יעניק לנו יתרון משמעותי על תליה במספר תחומים ובהם מחיר, מהירות יישום הפתרון ומראה. היות והמטרה היא מניעת מעבר רעידות אל השכנים יהיה על המשתמש לוותר על מעט הרעידות שמגיעות, או שלא מגיעות, דרך הרצפה.

במידה והצופה יושב על הסאב התחושה הפיזית שמקורה ברעידה תורמת ומעצימה את החוויה האישית שלו ולכן יש מוצרים משלימים המיועדים במיוחד למשימה זו (Butt Kick). בעבר יעצתי ליצרן כיסאות קולנוע חוויתי במטרה להגיע לכיסא האולטימטיבי - כל כיסא היה גדול דיו כדי להכיל בצורה הנוחה ביותר את הצופה, סאב בתוך המושב ושני רמקולים במשענת ראש בצורת חצי סהר לתוצאה חוויתית מעין כמוה - כולל רעידות בישבן, סטריאו מדויק כמו באוזניות ועוצמת צליל בשליטה מדוייקת לכל אחד!

kingikra פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה

שליחה #12 

yairf

הזמנתי. מה לעשות? לא את כולם זה מעניין כמו אותנו :-)

urik79

אני תמיד אומר שהרכיב הכי יקר במערכת קולנוע בייתית זה החדר. לא בגלל שעולה כל כך הרבה כסך לצפות את הקירות והתקרה\רצפה בחומרים אקוסטיים אלא כי בראש ובראשונה צריך בית פרטי או דירה מאוד גדולה עם חדר יעודי

kingikra פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה

שליחה #13 

תודה רבה SYNC (הודתי לך גם בפרטי על הלינק ששלחת).
אז ע"פ מה שאתה אומר עופר לא דייק בדבריו? איפה אני יכול לשמוע סאב שעומד על דבר כזה? אתה בעצמך מוכר את המשטחים האלה?

תודה מראש

הטכנאיקרמר
עובד כבלים/לויין
עובד כבלים/לויין
תגובות: 1283
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 27 פעמים

שליחה #14 

אים השכן שומע את הסאב בצורת רעידות .זה מראה שהבית ניבנה רע . ברעידת האדמה הראשונה הבית יתפרק חס וחלילה . אני מטייל המון על גגות . אני שוקל קרוב ל130 ק"ג . עים הכלים עלי . לפעמים כאשר אני מטייל על הגג אני מרגיש שהוא רועד מעט . ויש גגות שאני הולך ולא זז כלום . זוכרים את אולם החתונות ורסי שקרס מהריקודים .

אני שומע חזק ויש לי סאב ופונה לריצפה . והשכן למעטה לא אמר כלום עדיין . כי זה מיבנה שבנה שיכון ופיתוח . ריצפה בעובי מעל 30 ס"מ בטון מזויין

סתם חומר למחשבה כתבתי
רק הטכנאי קרמר

kingikra פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה

שליחה #15 

הטכנאיקרמר כתב:אים השכן שומע את הסאב בצורת רעידות .זה מראה שהבית ניבנה רע . ברעידת האדמה הראשונה הבית יתפרק חס וחלילה . אני מטייל המון על גגות . אני שוקל קרוב ל130 ק"ג . עים הכלים עלי . לפעמים כאשר אני מטייל על הגג אני מרגיש שהוא רועד מעט . ויש גגות שאני הולך ולא זז כלום . זוכרים את אולם החתונות ורסי שקרס מהריקודים .

אני שומע חזק ויש לי סאב ופונה לריצפה . והשכן למעטה לא אמר כלום עדיין . כי זה מיבנה שבנה שיכון ופיתוח . ריצפה בעובי מעל 30 ס"מ בטון מזויין

סתם חומר למחשבה כתבתי
...
אני חייב להסכים איתך בנושא. הבניה בביניין הזה בהחלט לא פאר היצירה. שומעים גרירת רהיטים שבאה מכמה קומות מעל.

תודה

שלח תגובה

חזור אל “אודיו דו-ערוצי (סטריאו)”