שאלות לגבי מצלמת וידאו

מחשבים, חומרה, KODI, NUC, Raspberry pi
שלח תגובה
עומר78 פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 119
נתן תודות: 4 פעמים
קיבל תודות: 0

שליחה #1 

הילד מתקרב לגיל שנתיים והגיע הזמן לקנות מצלמה בשביל לתעד את השטויות שהוא עושה.
די הייתי נעול על מצלמת הארד דיסק בסדר גודל של 300 דולר אבל אז מישהו אמר לי שבגלל שיש לי פלזמה 42 אני חייב מצלמת HD כדי לראות את הצילומים בצורה נורמאלית.
יש לי כמה שאלות ואני מקווה שזה הפורום הנכון לשאול אותן, מצטער מראש אם חלקן שאלות קידבג:
האם זה נכון שצילומים במצלמת SD ממש לא ייראו טוב בטלויזיה 42 אינטש?
האם מצלמת HD 1080p מתאימה גם למסך HD ready ?
במצלמת DVD HD המדיה היא דיסק DVD רגיל?
האם אפשר לנגן DVD כזה בנגן רגיל או שחייבים בלו ריי?
ראיתי פה בפורום שמבחינת איכות, מצלמת DVD היא לא מומלצת, האם הפער הוא באמת משמעותי ושווה להשקיע במצלמת הארד דיסק?
כל עצה והבהרה יתקבלו בברכה.

תודה!

shish
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 273
נתן תודות: 13 פעמים
קיבל תודות: 7 פעמים

שליחה #2 

הרבה שאלות..
המלצה שלי - לך על מצלמת FHD (למה קנית מסך HD? לחסוך במקום?). ממליץ על מצלמה עם זכרון FLASH או כרטיס זכרון ולא HD או DVD.
סביב ה $500 אפשר למצוא היום דברים מצויינים. אני קניתי השבוע את ה Canon HF100, מצלמה מדגם של שנה שעברה אבל פשוט מדהימה.

Lior_M
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה
תגובות: 8128
נתן תודות: 418 פעמים
קיבל תודות: 473 פעמים

שליחה #3 

עומר78 כתב: מישהו אמר לי שבגלל שיש לי פלזמה 42 אני חייב מצלמת HD כדי לראות את הצילומים בצורה נורמאלית.
האם זה נכון שצילומים במצלמת SD ממש לא ייראו טוב בטלויזיה 42 אינטש?
...
קשקוש. איכות הצילום קשורה לפחות לעשרה דברים אחרים לפני גודל המסך עליו את מנגן את התוכן.
בכל מקרה לא קונים מצלמה לפי הטלביזיה שיש בבית. ומה עם הסבים והסבתות ?
ואם תרכוש מקרן ? ואולי בעוד שנתיים תחליף טלביזיה ?

משפט נכון יותר להגיד יהיה : ברכישת המצלמה תתיחס גם למסך עליו אתה הולך לנגן את התוכן.
עומר78 כתב: האם מצלמת HD 1080p מתאימה גם למסך HD ready ?
...
אם המסך יודע לקבל סיגנל כזה אז כן ( כמובן שהמסך יבצע DownScale לרזולוציה הטבעית שלו )
אבל יש עוד עניין שאתה צריך לקחת בחשבון. בשביל לנגן תוכן HD אתה צריך נגן HD ( סטרימר או מחשב )
או לחילופין לנגן את החומר מהמצלמה. האופציה השלישית היא להוריד את איכות הסרט ל SD ולצרוב כ DVD רגיל.
עומר78 כתב: האם אפשר לנגן DVD כזה בנגן רגיל או שחייבים בלו ריי?
...
לא ניתן לנגן רזולוציות גבוהות מ 720x576 במכשיר DVD רגיל ולכן התשובה היא לא.
תצטרך להוריד את החומר למחשב, לערוך אותו ולייצר DVD רגיל.
עומר78 כתב: ראיתי פה בפורום שמבחינת איכות, מצלמת DVD היא לא מומלצת, האם הפער הוא באמת משמעותי ושווה להשקיע במצלמת הארד דיסק?
...
אתה עושה קצת סלט.
אם אתה מתיחס למצלמת DVD שמקליטה את החומר בפורמט DVD אז ברור שעדיף להתרחק מזה מכיוון שמדובר בפורמט הכי גרוע מבחינת ה End User. זה הפורמט עם ה BitRate הנמוך ביותר. יש גם מצלמות Hard Disk ששומרות את החומר המצולם בפורמט DVD ( כלומר Mpeg2 עם BitRate של עד 10Mbit/s ). האיכות תהיה זהה וכמובן נמוכה ביחס לפורמטים האחרים.

ככלל אין קשר בין המדיה בה משתמשים לאיכות. פורמט ההקלטה, אלגוריתם הכיווץ וגודל הפריים הם אלה שקובעים. בסופו של דבר המידע הדיגיטלי הוא רצף של מספרים. זה לא ממש משנה איך אתה שומר אותו ( למעט הנוחות ). כמובן ש HDD יותר נוח. אני אוהב יותר קלטות. יש כאלה שמעדיפים מדיה אופטית. כל אחד והשריטה שלו.
בסופו של דבר הפרמטר החשוב ביותר הוא איכות האופטיקה. בטח לא SD או HD ולכן כל מצלמה צריכה להיבדק לגופו של עניין.
ראיתי כבר מצלמות HD שנתנו תמונה גרועה יותר מ SD בגלל אופטיקה באיכות נמוכה
( היצרנים מנסים ללחוץ את המחיר כלפי מטה ובסוף מוכרים לך 100% טכנולוגיה עם 0% ציוד בסיסי לצילום ).

בהצלחה,

ליאור
בעבר טכנאי סאונד באולפני טריטון כיום עוסק בתחום ההי-טק.
הקולנוע שלי

עומר78 פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 119
נתן תודות: 4 פעמים
קיבל תודות: 0

שליחה #4 

Lior_M כתב:
עומר78 כתב:
עומר78 כתב: האם מצלמת HD 1080p מתאימה גם למסך HD ready ?
...
אם המסך יודע לקבל סיגנל כזה אז כן ( כמובן שהמסך יבצע DownScale לרזולוציה הטבעית שלו )
אבל יש עוד עניין שאתה צריך לקחת בחשבון. בשביל לנגן תוכן HD אתה צריך נגן HD ( סטרימר או מחשב )
או לחילופין לנגן את החומר מהמצלמה. האופציה השלישית היא להוריד את איכות הסרט ל SD ולצרוב כ DVD רגיל.
...
תודה ליאור!

יש לי סמסונג C91 ועד כמה שאני יודע המסך לא תומך בסיגנל של 1080P (אני מאד אשמח אם יתקנו אותי). האם אפשר להגדיר במצלמת full HD לשמור את הוידאו בפורמט של 720P?
אני מניח שכן במיוחד כשאין הבדל בין 720P ל1080P בגדלים האלה במרחקים של 3-4 מטר.

אני עדיין מתלבט לגבי הHD, אבל נראה שבסוף השימוש הפרקטי ינצח.
נראה שבמכלול השקלולים ,וביחוד של איכות תמונה ונוחות עריכה וצריבה , הכיוון שלי צריך להיות מצלמת SD פלאש. יש המלצות ספציפיות?
ראיתי שבמצלמות האלה המחירים בין הארץ לארה"ב הם כמה מאות בודדות של שקלים ונראה שאפילו לא אצטרך להסתכן בשפעת החזירים בשביל להשיג את המצלמה :)
...

Nzep1
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 210
נתן תודות: 44 פעמים
קיבל תודות: 10 פעמים

שליחה #5 

אני גם מצטרף להמלצתו של shishבנוגע למצלמה. גם אני רכשתי אותה לפני מספר שבועות.
בנוגע לשימוש הפרקטי - אכן היום בשביל לערוך ולהקרין זאת בעיה.
גם אם יש לך מחשב שמסוגל לעבד את זה, אז את התוצרת אפשר לראות רק בעזרת סטרימר (גם החזרה למצלמה לא תעזור לך - הקבצים הערוכים הם בפורמט שונה).
כך ש SD זאת אופציה הרבה יותר זמינה כיום, שגם עולה פחות.
אבל לתעד את השטויות של הילדים כדבריך - זה גם ,אם לא בעיקר, בשביל להתענג בעתיד.
ועד שתצטרך לערוך את סרטון הבר מצווה - יהיה לך מחשב שמסוגל לערוך את זה, וגם סטרימיר - או איך שיקראו לזה - שמסוגל להקרין את זה.
לגם אני רכשתי HD על אף המגבלות הנוכחיות - בתקווה שבעתיד הקרוב אצטייד בציוד המתאים.

שלח תגובה

חזור אל “חומרה PC + סטרימרים”