התלבטות לגבי קניית מחשב HTPC
-
bdc55
-
- חבר שרק התחיל

- תגובות: 46
- נתן תודות: 1 פעם
- קיבל תודות: 5 פעמים
ברשותי כרגע מחשב ישן-
AMD Athlon 64 3000
2 GIGA
ATI X800XL
המחשב מתמודד בשיניים עם 720P ופשוט נחנק למוות עם 1080P.
לכבוד הטלוויזיה החדשה שתגיעה בתקופה הקרובה לסלון חשבתי להפוך את המחשב הזה ל- HTPC תוך כדי זה שאני קונה כ. מסך עם האצת חומרה. השאלה האם זה כדאי כי המעבד הוא די חלש ובנוסף בהאצת חומרה האם זה לא חיסרון שאין מגוון של אפשרויות שקיימות במקודדים כמו FFDSHOW? תקנו אותי אם אני טועה...
האם קניית מחשב HTPC חדש בתקציב של 1.5-2K עדיפה על האפשרות הראשונה?
AMD Athlon 64 3000
2 GIGA
ATI X800XL
המחשב מתמודד בשיניים עם 720P ופשוט נחנק למוות עם 1080P.
לכבוד הטלוויזיה החדשה שתגיעה בתקופה הקרובה לסלון חשבתי להפוך את המחשב הזה ל- HTPC תוך כדי זה שאני קונה כ. מסך עם האצת חומרה. השאלה האם זה כדאי כי המעבד הוא די חלש ובנוסף בהאצת חומרה האם זה לא חיסרון שאין מגוון של אפשרויות שקיימות במקודדים כמו FFDSHOW? תקנו אותי אם אני טועה...
האם קניית מחשב HTPC חדש בתקציב של 1.5-2K עדיפה על האפשרות הראשונה?
- pixies
-
- אחראי תחום HTPC

- תגובות: 32979
- נתן תודות: 769 פעמים
- קיבל תודות: 2316 פעמים
בצפייה בתכני HD, ההבדל באיכות בין FFDShow לבין פענוח החומרה של כרטיס המסך הוא זניח עד אפסי.
האם כדאי להשקיע כמה מאות שקלים עבור פענוח חומרה או כ-2000 שקלים עבור היכולת לפענח 1080P, כשניתן להבדיל בין 720P ל-1080P רק במסכים הגדולים מ-50 אינץ' ובמרחק של פחות מ-2 מטר מהמסך? על זה רק אתה יכול לענות.
האם כדאי להשקיע כמה מאות שקלים עבור פענוח חומרה או כ-2000 שקלים עבור היכולת לפענח 1080P, כשניתן להבדיל בין 720P ל-1080P רק במסכים הגדולים מ-50 אינץ' ובמרחק של פחות מ-2 מטר מהמסך? על זה רק אתה יכול לענות.
"החלפתי כבל דיגיטלי ונפתח לי הסאונד"
-
bdc55
-
- חבר שרק התחיל

- תגובות: 46
- נתן תודות: 1 פעם
- קיבל תודות: 5 פעמים
ניסיתי להשתמש בהאצת חומרה על הנייד של אחותי. T4200 ו- GEFORCE 9300
1080P רץ נהדר עם תקיעות לא מובנות פה ושם אבל ברגע שאני עוצר לכמה שניות את הסרט זה מסתדר (אולי בגלל שהסרט מועבר דרך הרשת האלחוטית? כל הסרטים הרי על המחשב הראשי שלי).
האם גם למחשב שלי שהוא חלש הרבה יותר מספיק לקנות כרטיס מהדור החדש שתומך באצת חומרה? כי אם באמת אין הבדלים משמעותיים חבל לי להשקיע כל כך הרבה כסף במחשב HTPC ייעודי חדש.
1080P רץ נהדר עם תקיעות לא מובנות פה ושם אבל ברגע שאני עוצר לכמה שניות את הסרט זה מסתדר (אולי בגלל שהסרט מועבר דרך הרשת האלחוטית? כל הסרטים הרי על המחשב הראשי שלי).
האם גם למחשב שלי שהוא חלש הרבה יותר מספיק לקנות כרטיס מהדור החדש שתומך באצת חומרה? כי אם באמת אין הבדלים משמעותיים חבל לי להשקיע כל כך הרבה כסף במחשב HTPC ייעודי חדש.
- pixies
-
- אחראי תחום HTPC

- תגובות: 32979
- נתן תודות: 769 פעמים
- קיבל תודות: 2316 פעמים
התקיעות בהחלט יכולות להיגרם מהרשת האלחוטית. רשת אלחוטית מאוד לא מומלצת להזרמת תכני HD. נסה להעביר את כל הקובץ להארד דיסק של המחשב הנייד שלה, ותראה אם עדיין יש תקיעות. זה יאשש סופית את ההנחה שזה בגלל הרשת.
בהחלט ניתן לשקול כרטיס מסך עם פענוח חומרה במקום שדרוג כל המחשב. אני בעד.
בהחלט ניתן לשקול כרטיס מסך עם פענוח חומרה במקום שדרוג כל המחשב. אני בעד.
"החלפתי כבל דיגיטלי ונפתח לי הסאונד"
- Catskinner
- חבר במועדון HT

- תגובות: 16019
- נתן תודות: 123 פעמים
- קיבל תודות: 940 פעמים
החיסרון העיקרי של האצה בחומרה לא מתבטא באיכות התמונה כשהמקור הוא 720p או 1080p. זה בעיקר בא לידי ביטוי בנושאים הבאים:
Deinterlacing - בהאצת חומרה אתה למעשה מוגבל ל bob או weave שהם אלגוריטמים די טיפשים כך שאם יש לך מקור שהוא 1080i מקובץ TS אתה עשוי שלא לראות כמו שצריך.
postprocessing - וכאן אני מאגד גם טיפול בכתוביות שהוא סוג של postprocessing. ההאצה בחומרה עם כתוביות עובדת טוב רק בתנאים מאוד מסויימים ולא עם כל הנגנים - למשל זה לא יכול להתבצע ב Vista Media Center
פרופילי H.264 כרגע האצת הפענוח בחומרה מוגבלת לפרופיל 4.1 שלפעמים תראה אותו מפורסם כ dxva compliant. קיים לא מעט חומר שקודד לפרופיל 5.2 ושם ההאצה של הכרטיס לא תעזור לך בכלל.
מחיר. בסה"כ המחיר של כרטיסי ווידאו הופך להיות יקר יותר מזה של מעבדים כך ששידרוג מעבד עשוי להיות דווקא החלופה הזולה יותר והיתרונות יהיו מורגשים גם מעבר לפענוח ווידאו.
Deinterlacing - בהאצת חומרה אתה למעשה מוגבל ל bob או weave שהם אלגוריטמים די טיפשים כך שאם יש לך מקור שהוא 1080i מקובץ TS אתה עשוי שלא לראות כמו שצריך.
postprocessing - וכאן אני מאגד גם טיפול בכתוביות שהוא סוג של postprocessing. ההאצה בחומרה עם כתוביות עובדת טוב רק בתנאים מאוד מסויימים ולא עם כל הנגנים - למשל זה לא יכול להתבצע ב Vista Media Center
פרופילי H.264 כרגע האצת הפענוח בחומרה מוגבלת לפרופיל 4.1 שלפעמים תראה אותו מפורסם כ dxva compliant. קיים לא מעט חומר שקודד לפרופיל 5.2 ושם ההאצה של הכרטיס לא תעזור לך בכלל.
מחיר. בסה"כ המחיר של כרטיסי ווידאו הופך להיות יקר יותר מזה של מעבדים כך ששידרוג מעבד עשוי להיות דווקא החלופה הזולה יותר והיתרונות יהיו מורגשים גם מעבר לפענוח ווידאו.
מעצבן אותי כשאומרים "אני ילך, אני יקנה". מעצבן אותי עוד יותר כשכותבים את זה.
אני אוהב להשתמש בזה כדי לענות, כך אני קבלתי החלטה על מעבד, קח את זה בערבון מוגבל כי יש טבלאות שגורסות אחרת אבל הן יותר כלליות ולא מתיחסות להרצת סרטים כבדים באופן ספציפי.bdc55 כתב:באמת חשבתי לשדרג רק את המעבד... הבעיה שאני עם סוקט 939.
המעבד הכי חזק שאני יוכל לשים הוא AMD 4800 X2. השאלה אם הוא יספיק לי לניגון 1080P בצורה חלקה?...
http://www.tomshardware.com/charts/desk ... k,834.html
- vivi
- חבר מביא חבר

- תגובות: 3547
- נתן תודות: 1110 פעמים
- קיבל תודות: 504 פעמים
סליחה על הבורות אבל כשאתם משתמשים במונח "האצת חומרה" אתה מתכוונים בעצם לשדרוג? [להוסיף כרטיס מסך שתומך ב HDTV למחשב הישן הזה?]
Pixel 4 XL | PS4 | NU8000 | Denon X3000 | Chromecast | Spotify | Partner Fiber | Netflix | FC Barcelona | Google Apps |