עזרה בבחירת פלסמה 50 או LCD 46 לסלון
שלום,
אודה מאד על קבלת המלצות ועזרה בהחלטה מחברי הפורום:
מרחק צפייה של כ 4.20 מטר.
יש חלון עם צלון מול הטלויזיה אך 90% מהצפיות הן בערב כשכבר חושך.
90% מהזמן צפייה בשידורי HOT רגילים. חשוב לי שיראו SD היטב.
בנוסף אני מתכנן לחבר מחשב נייד של HP עם יציאת HDMI להקרנת סרטי HD ולראות שידורי וידאו של האוניברסיטה הפתוחה.
מבחינת פלסמה די ננעלתי על ה PY800 של פנסוניק - ראיתי עליה רק המלצות חמות וביקורות מצוינות. האם ההפרש הגדול במחיר יחסית ל PV80 מוצדק לדעתכם ?
מבחינת LCD חשבתי על sony w4500/5500 או samsung46A650.
האם ההפרש הגדול במחיר של ה sony מוצדק ?
אשמח לשמוע התייחסות מחברי פורום שקנו את הדגמים האלו.
תודה מראש.
אודה מאד על קבלת המלצות ועזרה בהחלטה מחברי הפורום:
מרחק צפייה של כ 4.20 מטר.
יש חלון עם צלון מול הטלויזיה אך 90% מהצפיות הן בערב כשכבר חושך.
90% מהזמן צפייה בשידורי HOT רגילים. חשוב לי שיראו SD היטב.
בנוסף אני מתכנן לחבר מחשב נייד של HP עם יציאת HDMI להקרנת סרטי HD ולראות שידורי וידאו של האוניברסיטה הפתוחה.
מבחינת פלסמה די ננעלתי על ה PY800 של פנסוניק - ראיתי עליה רק המלצות חמות וביקורות מצוינות. האם ההפרש הגדול במחיר יחסית ל PV80 מוצדק לדעתכם ?
מבחינת LCD חשבתי על sony w4500/5500 או samsung46A650.
האם ההפרש הגדול במחיר של ה sony מוצדק ?
אשמח לשמוע התייחסות מחברי פורום שקנו את הדגמים האלו.
תודה מראש.
- nadavrut
- חבר פעיל מאוד

- תגובות: 281
- נתן תודות: 9 פעמים
- קיבל תודות: 17 פעמים
למרחק הצפיה ולתכנים שלך מתאים יותר מסך 50' HDR מכיוון שבמילא ה - FHD לא יורגש ממרחק כזה במסך קטן מ - 60/65 אינצ'.
ה - PY800 הוא מסך מצויין לכל הדעות אבל גם הסוני 4500 תראה SD מצויין, במיוחד מכיוון שהמסך קטן יחסית למרחק הצפיה. לגבי ה - 5500, לא בטוח שהמסך מוצלח יותר מה - 4500.
להיטאצ'י יש לדעתי את מסך הפלזמה 50 אינצ' (HD READY (P50A101 אולי הטוב ביותר שמשווק כרגע בארץ והוא יהיה זול משמעותית מהפנסוניק והסוני ותראה בו פצצה. (אישית אני סבור שהפנסוניק PV80 היא לא משהו בכלל מלבד השחורים המוצלחים שלה).
ה - PY800 הוא מסך מצויין לכל הדעות אבל גם הסוני 4500 תראה SD מצויין, במיוחד מכיוון שהמסך קטן יחסית למרחק הצפיה. לגבי ה - 5500, לא בטוח שהמסך מוצלח יותר מה - 4500.
להיטאצ'י יש לדעתי את מסך הפלזמה 50 אינצ' (HD READY (P50A101 אולי הטוב ביותר שמשווק כרגע בארץ והוא יהיה זול משמעותית מהפנסוניק והסוני ותראה בו פצצה. (אישית אני סבור שהפנסוניק PV80 היא לא משהו בכלל מלבד השחורים המוצלחים שלה).
lz שלום,
לי יש את אותם הנתונים כמו שלך מבחינת מרחק ותכנים, אך תאורה וחלונות הרבה יותר גדולים (וכן, יש השתקפויות...)
רכשתי את ה PY800 וזהו אכן מסך נהדר, לטעמי בכמה רמות מעל ה PV80 למרות שלא ברור אם ההפרש במחיר שווה זאת.
מבחינה ספיקציות ההבדלים העיקריים הם ב-
1) פאנל עם רצוזלוציה יותר גבוהה - כמו שנאמר לא מאוד קריטי למרחק הצפייה הנ"ל (למרות שלדעתי הפאנל יותר איכותי)
2) מנגנון ה IFC - אני לא מת עליו...
3) מיוצרת ביפן (לפי המדבקה שהיתה על המסך והאריזה)
4) NATIVE CONTRAST גבוהה יותר
5) תמיכה ב x.v. Colour
6) יותר Equivalent Steps of Gradation לתמיכה בעומק צבע.
אף על פי ההבדלים, מבחינת תחונה וצפייה בתכנים, אני לא בטוח שיש הבדל משמעותי בין שתי הטלויזיות הנ"ל אם בעיקר צופים ב HOT.
לגבי ההיטאצ'י ראיתי אותה בתצוגה (אני חושב שזה הדגם) ליד פיוניר והפנסוניק, בסוף הלכתי על פנסוניק.
אני ממליץ לך בחום לקפוץ ל ZMAX ולדבר עם שרון, יש להם גם את ההיטאצ'י, PV80/PY800 זה לצד זה ויתנו לך עצות מועילות.
לי יש את אותם הנתונים כמו שלך מבחינת מרחק ותכנים, אך תאורה וחלונות הרבה יותר גדולים (וכן, יש השתקפויות...)
רכשתי את ה PY800 וזהו אכן מסך נהדר, לטעמי בכמה רמות מעל ה PV80 למרות שלא ברור אם ההפרש במחיר שווה זאת.
מבחינה ספיקציות ההבדלים העיקריים הם ב-
1) פאנל עם רצוזלוציה יותר גבוהה - כמו שנאמר לא מאוד קריטי למרחק הצפייה הנ"ל (למרות שלדעתי הפאנל יותר איכותי)
2) מנגנון ה IFC - אני לא מת עליו...
3) מיוצרת ביפן (לפי המדבקה שהיתה על המסך והאריזה)
4) NATIVE CONTRAST גבוהה יותר
5) תמיכה ב x.v. Colour
6) יותר Equivalent Steps of Gradation לתמיכה בעומק צבע.
אף על פי ההבדלים, מבחינת תחונה וצפייה בתכנים, אני לא בטוח שיש הבדל משמעותי בין שתי הטלויזיות הנ"ל אם בעיקר צופים ב HOT.
לגבי ההיטאצ'י ראיתי אותה בתצוגה (אני חושב שזה הדגם) ליד פיוניר והפנסוניק, בסוף הלכתי על פנסוניק.
אני ממליץ לך בחום לקפוץ ל ZMAX ולדבר עם שרון, יש להם גם את ההיטאצ'י, PV80/PY800 זה לצד זה ויתנו לך עצות מועילות.
היי
גם לי יש פחות או יותר את נתוני המרחק והרגלי הצפייה כמו שלך.
הפרמטר הראשון שאל תתפשר עליו זה גודל המסך!!! - ממרחק הצפייה שלך לך על ה-50 אינץ ולא אינץ אחד פחות.
לגבי FHD או HDR זה כבר באמת תלוי בתקציב שיש לך (לא ציינת אותו).
ברור שאם אתה צופה רוב הזמן בשידורי הכבלים ובוודאי שבמרחק של 4 מ' אין משמעות ל-FHD,אתה בהחלט יכול להסתפק ב-HDR ורצוי פלסמה.
לגבי הדגמים שציינת הייתי ממליץ לך לבדוק בחנויות מתמחות האם במקרה נשאר להם פלסמות של פיוניר HDR ,לדעתי האישית הפלסמות שיתנו לך את איכות התמונה הטובה ביותר.
את ההיטאצ'י אני לא מכיר באופן אישי אך מאנשים שאני מכיר בתחום כולם טוענים שהיא נותנת את התמורה הטובה ביותר לכסף.
סדרת ה-PY800 של פאנאסוניק הם מסכים מעולים לכל הדעות אבל מחירו של ה-50 אינץ' לא זול כלל.
במידה ואתה בכל זאת הולך על מסך של פאנאסוניק בדוק שאין פיקסלים תקועים/שרופים ,הרבה חברים שלי שרכשו את דגמי PV8 ו-PV80 בעבר נתקלו בתופעה ונאלצו לפנות לשרות/חנות בבקשה להחלפת המסכים.
בהצלחה!!!
גם לי יש פחות או יותר את נתוני המרחק והרגלי הצפייה כמו שלך.
הפרמטר הראשון שאל תתפשר עליו זה גודל המסך!!! - ממרחק הצפייה שלך לך על ה-50 אינץ ולא אינץ אחד פחות.
לגבי FHD או HDR זה כבר באמת תלוי בתקציב שיש לך (לא ציינת אותו).
ברור שאם אתה צופה רוב הזמן בשידורי הכבלים ובוודאי שבמרחק של 4 מ' אין משמעות ל-FHD,אתה בהחלט יכול להסתפק ב-HDR ורצוי פלסמה.
לגבי הדגמים שציינת הייתי ממליץ לך לבדוק בחנויות מתמחות האם במקרה נשאר להם פלסמות של פיוניר HDR ,לדעתי האישית הפלסמות שיתנו לך את איכות התמונה הטובה ביותר.
את ההיטאצ'י אני לא מכיר באופן אישי אך מאנשים שאני מכיר בתחום כולם טוענים שהיא נותנת את התמורה הטובה ביותר לכסף.
סדרת ה-PY800 של פאנאסוניק הם מסכים מעולים לכל הדעות אבל מחירו של ה-50 אינץ' לא זול כלל.
במידה ואתה בכל זאת הולך על מסך של פאנאסוניק בדוק שאין פיקסלים תקועים/שרופים ,הרבה חברים שלי שרכשו את דגמי PV8 ו-PV80 בעבר נתקלו בתופעה ונאלצו לפנות לשרות/חנות בבקשה להחלפת המסכים.
בהצלחה!!!
!!! SARAS JASIKEVICIUS
THE ALL TIME GREATEST
THE ALL TIME GREATEST
שלום,
קודם כל תודה רבה על כל התגובות וההמלצות המפורטות. הן בהחלט עוזרות ונותנות עוד קווים למחשבה.
אני לא מכיר את הדגם של hitachi שהזכרתם אך אני כעת יברר עליו.
האם בכללי hitachi משתווה לפנסוניק באיכות הכוללת של מוצריה ? אם אני לא טועה היא משתמשת באותם פאנלים של פנסוניק, לא ? האם מיוצרת גם כן ביפן ?
NOAMRE - האם אתה מרוצה מאיכות תכני SD ב PY800 שלך ? האם היו לך בעיות עם פיקסלים שרופים כפי ש SARAS ציין ? האם נדרשת הרצה לפלסמה הזו ?
לא הזכרתם את החיבור למחשב - האם יש בעייה כלשהיא באספקט זה בדגמים המדוברים ?
שוב תודה.
קודם כל תודה רבה על כל התגובות וההמלצות המפורטות. הן בהחלט עוזרות ונותנות עוד קווים למחשבה.
האם בכללי hitachi משתווה לפנסוניק באיכות הכוללת של מוצריה ? אם אני לא טועה היא משתמשת באותם פאנלים של פנסוניק, לא ? האם מיוצרת גם כן ביפן ?
NOAMRE - האם אתה מרוצה מאיכות תכני SD ב PY800 שלך ? האם היו לך בעיות עם פיקסלים שרופים כפי ש SARAS ציין ? האם נדרשת הרצה לפלסמה הזו ?
שוב תודה.
- אני לא יכול להגיב על ההיטאצ'י, אני ממליץ שתלך לראות לצד ה PY800.lz כתב:שלום,
שוב תודה....
- אני מאוד מרוצה מהתצוגה של המסך, וביחוד ה SD, אבל אני מחובר לממיר HOT-HD אז אני לא יודע איך זה משפיע על איכות ה SD לעומת ממירים רגילים.
- עד כה (טפו טפו טפו) לא היו לי פיקסלים שרופים.
- אני באופן אישי לא ביצעתי הרצה, רק הורדתי את ב CONTRAST לנמוך (40) למשך שבועיים. בנוסף, לא מצאתי עד כה (טפו טפו טפו) מקרים של IMAGE RETENTION.
- לא ציינתי את החיבור למחשב משום שחיברתי עד כה רק לפטופ לזמן קצר ברזולוציה 1024/768 בלבד עקב בעיה בהגדרות בפלטופ ולא במסך.
- יגאלדוד
-
- חבר פעיל

- תגובות: 51
- נתן תודות: 19 פעמים
- קיבל תודות: 0
- יצירת קשר:
גם במחשב לפטופ שיודע להוציא רק יחסי 3X4 אפשר להגדיר בכפתור האספקט של הפנסוניק בשלט שלוש לארבע (אחד היתרונות של הפנסוניק על LG ) הוא הכפתור הזה - ואז יש פסים אפורים בצדדים - לשימוש מוגבל זמן - לא נורא.
noamre - האם תוכל לעזור לי בנושא חיבור ממיר HOT למסך 50PY800 ?
כיצד אתה מחובר ?
האם שווה לקנות טרנסקודר על מנת לחבר מ scart ל component או מספיק כבל scart to svideo ? האם יש שדרוג ניכר באיכות ? בכל מקרה האם אני מבין נכון שחיבור האודיו ייעשה בנפרד בכל מקרה ?
במקרה ששווה לחבר component האם לא כדאי כבר לקנות ממיר HD של HOT ולחבר ב HDMI ? הרי טרנסקודר עולה מעל 400 ש"ח...
שוב תודה על כל העזרה.
כיצד אתה מחובר ?
האם שווה לקנות טרנסקודר על מנת לחבר מ scart ל component או מספיק כבל scart to svideo ? האם יש שדרוג ניכר באיכות ? בכל מקרה האם אני מבין נכון שחיבור האודיו ייעשה בנפרד בכל מקרה ?
במקרה ששווה לחבר component האם לא כדאי כבר לקנות ממיר HD של HOT ולחבר ב HDMI ? הרי טרנסקודר עולה מעל 400 ש"ח...
שוב תודה על כל העזרה.
אני מחובר לממיר HOT HD דרך HDMI ולכן לצערי אני לא יכול לתת לך הערכה מהי הדרך האופטימלית לחבר ממיר אחר למסך.lz כתב:noamre - האם תוכל לעזור לי בנושא חיבור ממיר HOT למסך 50PY800 ?
כיצד אתה מחובר ?
שוב תודה על כל העזרה....
אני מאוד מרוצה מאיכות ה SD (אולי אתה מתבלבל לגבי הממיר HD של YES שהיו לגביו תלונות בעניין - שכנראה נפתרות ב MAXHD), כמובן שהרבה תלוי באיכות המקור אבל לטעמי רואים מאוד טוב.lz כתב:תודה noamre.
האם אתה מרוצה מהאיכות של שידורי SD עם ממיר זה ? קראתי איפהשהו שמישהו חווה SD פחות טוב עם ממיר HOT HD...מוזר.
דרך אגב, האם שידורי HD של HOT הם ב Full HD או HD Ready ?...
אני לא יודע אם זה קנה מידה, אבל בסוני LCD 32 שיש לי בחדר שינה ומחוברת SCART לדוקסיס רואים פחות טוב מאותו מרחק צפיה (תשווה 50' לעומת 32' באותו מרחק, זה לא תמיד המצב).
שידורי HD של HOT הם כנראה 1080i, אבל אני לא הייתי הולך על הממיר הזה אלא אם יש לך איזשהו דיל טוב - המחיר הסטנדרטי שלהם של 60 ש"ח לחודש לא מצדיק (עדיין) מבחינת התכנים.
NOAMRE - אני קצת מבולבל - אמרת שיש לך את ממיר HOT HD ושאתה מרוצה - אז למה אתה לא ממליץ לי לקנות אותו ? אני מסכים שהמחיר של HOT מאד מוגזם אבל אולי ניתן לעשות מו"מ איתם...
דרך אגב - זו הזדמנות לוודא שאני מבין נכון את המושגים - האם 1080i זה HD_Ready ו 1080p זה Full_HD ? יש לי DVD מקליט של LG שמוציא אות 1080i ביציאת HDMI - האם זה אומר שהוא עושה upscaling לרזולוצית HD_Ready ?
דרך אגב - זו הזדמנות לוודא שאני מבין נכון את המושגים - האם 1080i זה HD_Ready ו 1080p זה Full_HD ? יש לי DVD מקליט של LG שמוציא אות 1080i ביציאת HDMI - האם זה אומר שהוא עושה upscaling לרזולוצית HD_Ready ?
- איינשטיין
- חבר שלא מהעולם הזה

- תגובות: 8560
- נתן תודות: 176 פעמים
- קיבל תודות: 394 פעמים
lz - עשית סלט.
קראת כאן? http://www.hometheater.co.il/vt64301.%D ... 7%A9%D7%AA
קראת כאן? http://www.hometheater.co.il/vt64301.%D ... 7%A9%D7%AA
חיים פעם אחת, נצלו כל רגע להנות מהם!