בעיה עם כתוביות
שלום לכל חברי הפורום.
ברשותי מחשב לא חזק במיוחד, שלאחרונה החלפתי לו כרטיס מסך כדי לצפות בסרטי HD (כרטיס המסך הוא ATI RADEON HD3650) .
מערכת ההפעלה : windows Xp
אני משתמש ב media player classic home cinema, פענוח הסרטים מתבצע בכרטיס המסך, פענוח הסאונד מתבצע במגבר (דרך SPDIF), ומריץ סרטי 1080P בצורה חלקה לגמרי, המעבד כלל לא מתאמץ (לא עובר 3-4%).
הבעיה מתחילה כשאני רוצה להציג את הסרט עם כתוביות (ולא משנה אם קובץ SRT נפרד או שהכתוביות מוטמעות בקובץ ה MKV).
הכתוביות מוצגות באמצעות ה VOBSUB - הוא מזהה שיש כתוביות ומציג אותן, אבל הסרט מקרטע והמעבד קופץ ל 60-70% - כאילו שכל האצת כרטיס המסך איננה - מקרטע ברמה שאי אפשר לצפות בסרט.
אם אני מסיר את ה VOBSUB - ה mpc לא מציג את הכתוביות.
סרטי 720P רצים חלק גם עם כתוביות, פשוט כי המעבד מצליח להתמודד עם זה.
אשמח לשמוע אם יש למישהו פתרון, או שיש דרך נוספת להצגת הכתוביות.
(האם ל MPC אין הצגת כתוביות עצמאית?)
תודה מראש לעוזרים,
אורן
ברשותי מחשב לא חזק במיוחד, שלאחרונה החלפתי לו כרטיס מסך כדי לצפות בסרטי HD (כרטיס המסך הוא ATI RADEON HD3650) .
מערכת ההפעלה : windows Xp
אני משתמש ב media player classic home cinema, פענוח הסרטים מתבצע בכרטיס המסך, פענוח הסאונד מתבצע במגבר (דרך SPDIF), ומריץ סרטי 1080P בצורה חלקה לגמרי, המעבד כלל לא מתאמץ (לא עובר 3-4%).
הבעיה מתחילה כשאני רוצה להציג את הסרט עם כתוביות (ולא משנה אם קובץ SRT נפרד או שהכתוביות מוטמעות בקובץ ה MKV).
הכתוביות מוצגות באמצעות ה VOBSUB - הוא מזהה שיש כתוביות ומציג אותן, אבל הסרט מקרטע והמעבד קופץ ל 60-70% - כאילו שכל האצת כרטיס המסך איננה - מקרטע ברמה שאי אפשר לצפות בסרט.
אם אני מסיר את ה VOBSUB - ה mpc לא מציג את הכתוביות.
סרטי 720P רצים חלק גם עם כתוביות, פשוט כי המעבד מצליח להתמודד עם זה.
אשמח לשמוע אם יש למישהו פתרון, או שיש דרך נוספת להצגת הכתוביות.
(האם ל MPC אין הצגת כתוביות עצמאית?)
תודה מראש לעוזרים,
אורן
- pixies
-
- אחראי תחום HTPC

- תגובות: 32979
- נתן תודות: 769 פעמים
- קיבל תודות: 2316 פעמים
נסה להתקין את התוכנה המצויינת מדיה פורטל, והתקן בה תמיכה בפענוח חומרה + כתוביות דרך MPC HC. יש מדריכים של staticx המסבירים איך בדיוק עושים את זה (לינקים בשרשור המדריכים בראש הפורום).
"החלפתי כבל דיגיטלי ונפתח לי הסאונד"
- staticx
- חבר מכור קשה

- תגובות: 6697
- נתן תודות: 160 פעמים
- קיבל תודות: 275 פעמים
orenb, תעיין במדריך הבא שמסביר איך לגרום ל MPCHC להציג כתוביות עם עיבוד חומרה
http://nunnally.ahmygoddess.net/watchin ... sing-dxva/
http://nunnally.ahmygoddess.net/watchin ... sing-dxva/