מנורות מרעישות ?!

אודיו בקולנוע-ביתי ופורמטים רב-ערוציים - רסיברים, מגברי כח-רב ערוציים, פרוססורי-אודיו וכו'
שלח תגובה
byrdparis פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1419
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 1 פעם

שליחה #1 

שלום לכולם ..
מחר בבוקר אני עובר דירה (לגדולה יותר סוף סוף )

בתכנון עיצוב הסלון בשתי חזיתות
חזית אחת "לכולם" טלויזיה ממיר וידאו וכל הבולשיט והחזית השניה היא למערכת האודיו שלי
(לאורך הסלון כמוובן) ..

אני הולך כנראה לעצב את החזית האודיופילית בצורה מאד מסויימת וחשבתי גם להאיר את המכשירים בעזרת ספוטים או תאורה כלשהיא .. (נגיד שני פנסים פרוג'קטורים פנסים מנורות וכו ....שיעמדו ליד המערת ויפנו עליה או על התיקרה באור ממוקד ...

הייתי רוצה לדעת אם יש פה מישהו שמנוסה עם תאורה שכזאת וגם מה מבחינת "רעש" למערכת החשמל והאודיו ... מה פחות מרעיש מה יותר טוב וכו....

כל עצה הערה והארה תהיה מצויינת

תודה .

אביעד
REAL POWER CANT BE GIVEN IT MUST BE TAKEN

MartinHSabag
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל
תגובות: 59344
שם מלא: מרטין סבג
נתן תודות: 826 פעמים
קיבל תודות: 1567 פעמים
יצירת קשר:

שליחה #2 

השנאי של נורות הלוגן יכול להיות רועש לעיתים.
אני אישית מתכנן גם להאיר את המערכת או מאחורי הרמקולים בצורה מסויימת.
עדיין לא חקרתי את זה, אבל אני אעדכן ברגע שיהיה לי יותר מידע.
Making Products, Mentor, Lecturer
twitter facebook linkedin
About.me

lironk
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4049
נתן תודות: 41 פעמים
קיבל תודות: 23 פעמים

שליחה #3 

יש תאורה מאוד יפה שאני הולך להשתמש בה וזה בעצם בית מנורה מלבני שבתוכו יושבים שני מנורות עגולות גדולות שנראות כמו ספוטים והיתרון שאפשר לכוון אותם כל הזמן לאיזה כיוון שרוצים .

נמר
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה
תגובות: 7772
נתן תודות: 1 פעם

שליחה #4 

מרטין !
דיברתי עם אביעד בטלפון לפני כמה זמן בדיוק על זה....
יש כמה וכמה סוגי פנסים שלא מושפעים מהפרעות חשמל אלה הפנסים בהם אני משתמש במופעים אקוסטים ובהצגות... לפנס הראשון קוראים vairo metal light ...
הפנס הזה בנוי באופן כזה שהוא אינו מושפע מהחשמל לרעה כלומר אין הסים במהלך העבודה... אני צריך לבדוק אם אפשר להשיג אותו בקטן ולא 1500w בכל אופן אתה מקבל ביחד איתו כבל חשמל עם מבודד מיוחד ....
לפנס השני קוראים doroscaner light הוא קטן וחלש משמעותית ויעודו הוא לתת מיקוד מדוייק בהצגות ועדיין לא להיות מושפע מחשמל בדיוק כמו חברו המגודל הוא מגיע עם כבל חשמל מיוחד ומבודד אך הוא יקר משמעותית מחברו למרות היותו קטן ממנו ...
בשני הפנסים יש אופציה לבחור את גוון הצבע אמנם כולם לבנים אך יש בתוך הלבן מה שנקרא ספקטרום ככל שאתה עולה במידת הספקטרום כך האור לבן ובוהק יותר ...
שני הפנסים עשויים מחומר הנקרא קרבון וזאת על מנת לבודד את הפנס ממקורות השראה שעלולים להכניס הס בלתי רצוי במהלך ההצגה או המופע...
בשני הפנסים יש אפשרות לכוונן את מה שנקרא בשפה המקצועית "איריס" אלה הן ארבעת הכנפיים מסביב לנקודת יציאת האור אשר מאפשר לעבוד עם הפנס בתצורת הלומת אור פתוחה {nero} והלומת אור ממוקדת {soldo} בכל תצורת יש 3 דרגות אשר מסייעות לך להגיע למיקוד או פתיחה כמה שיותר מדוייקת ...
פנסים אלה נקראים פנסים קרים לכן הם מומלצים למערכות כך שאין מה לדאוג מהיתחממות יתר של מכשירים כתוצאה מקירוב הפנס למכשיר...

בכל מקרא על התאורה לקבל הזנת חשמל בילתי תלויה בהגברה {פאזה ניפרדת} וזאת על מנת להבטיח שקט עבודה גם במהלך הדלקה או כיבוי של המערכת או הפנס.

מקווה שעזרתי.!

byrdparis פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1419

שליחה #5 

הכל טוב ויפה אבל

1 כמה זה עולה לא הא לי לשלם 1000 שח למנורה ולא 200 גם ..
איפה אפשר לראות ולקנות? (חיפשתי באתר שהפנת אותי אבל לא מצאתי שום דבר עדין מספיק שארצה לישם בבית על הרצפה שיאיר לי חלש על המערכת...הכל שם מאד בומבסטי ומאד "מקצועי"

בל אופן נמשיך לחפש ...אולי בכל המחסני תאורה כאלה ואחרים אוכל למצוא משהו יפה אסטטי ונכון למערכת...

נמר עוד משהו מצד אחד כתבת הכל שזה מאד מבודד ומיוצר ככה שזה לא יפריע למערכת החשמל והאודיו אבל מצד שני אמרת להפנות אותם למקור חששמל בפאזה שונה עכדי שזה לא יפריע ..
אז זה מפריע או לא ??
אתה סותר את עצמך..

אנ י יכול להפנות גם מנורות הלוגן קטנות לפאזה אחרת וכך לא חהפריע למרכת שלי אני לא צריך את כל הבלאגן הזה אם כך ..

אביעד
REAL POWER CANT BE GIVEN IT MUST BE TAKEN

נמר
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה

שליחה #6 

גם אם תחבר את הפנס לאותו חשמל של המגבר לא יהיה לך רעשי עבודה אבל אני אף פעם לא לוקח סיכון שמנורה תשרף ותעשה לי קצר בכל המערכת כך שעדיף שהפקק של המנורה יקפוץ ולא של המערכת יחד עם המסך l.c.d ואחר כך זה מזה מבאס...
לכן הסיבה שכתבתי להפנות את המנורה לפאזה אחרת היא למשנה זהירות על שאר הציוד ...
וכמו שראיתי אצלך בבית לפי הציוד אתה מזה לא רוצה שזה יקרה!!!

tamiral
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1171
שם מלא: תמיר אלוש
קיבל תודות: 0

שליחה #7 

זה OVERKILL עצבני.
לשים תותחי תאורה בשביל תאורה רכה על המערכת? חבל על הכסף. לא נראה לי שתמצא משהו כזה בפחות מ-1000 שקל ליחידה.

יש המון סוגי ספוטים היום, אתה יכול להתקין על התקרה מעל המערכת ספוטים קטנים עם זרוע מתכווננת כזו, הספוטים באים עם מן מסגרת על הנורה ומפזרים אור עדין ויפה.
אם אתה לא בתהליכי שיפוץ ולא יכול להתקין את הספוטים על התקרה תתקין אותם בין חלקי המערכת או מאחוריה, בצורה כזו שכמה שפחות יראו אותם.
לא בעיה להתקין את זה רק צריך לראות איך זה בדיוק מתחבר ואפשר לבנות פלטפורמה בהתאם (או סתם להבריג לכל דבר אחר).

גש לאחת החנויות שמתעסקות אך ורק בתאורה (מחסני תאורה, קמחי וכו') ואני בטוח שתמצא משהו מתאים.
Good advise $5, me shut up $10

logankungfu
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2462
קיבל תודות: 0

אצלי אני פשוט משתמש במנורת הלוגן עם קליפש.. סליחה, קליפס,

שליחה #8 

המוצמדת לארון המערכת באמצעותו ומחוברת לנקודת חשמל אחרת מהמערכת. חיפשתי דווקא די הרבה, והקטע עם הקליפס, המאפשר להצמיד את המנורה לכל משטח, פשוט גאוני.

Shtirlitz
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4974
נתן תודות: 322 פעמים
קיבל תודות: 123 פעמים

שליחה #9 

עזבו שטויות - קח שנאי מבדל במרזל (כזה שמפריד בין הארקה לאפס באופן מחולט), ההספק תלוי כמובן כמה ספוטים אתה הולך לשים - בערך 50 VA לספוט בודד.
השרשרת היא כזאת :
שנאי מבדל גדול עם יציאות > שנאים קטנים רגילים > ספוטים
לא ניתן לשליטה ע"י דימר (יוצר זמזום)

במקרה אצלי יש:
פיקוד של 10 V > דימר אלקטרוני 750 VA > שנאים אלקטרוניים > ספוטים הלוגן

הכל יושב על אותה פאזה, פקקים שונים, אין שום זמזומים והפרעות.

נמר
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה

שליחה #10 

Shtirlitz !
ראשית ה"עזבו שטיות" מיותר ...
הסיבה שלא משתמשים במנורות שאתה מציע היא שהן מתחממות והמטרה העיקרית היא לא לעשות חביתות על המכשיר במהלך האזנה...
הפנסים שאני הצעתי מגיעים בהמון וורסיות מפנס קטן {בגודל אצבע} ועד פנס s.t worke בגודל מכונית משפחתית גדולה...
מעבר להיותן מנורות קרות זהו פנס איכותי ביותר שהסיכוי שיישרף זהה לסיכוי שסאדם חוסיין יילך ללמוד סידורי פרחים לארועים !

שלח תגובה

חזור אל “אודיו רב-ערוצי (ק''ב)”