האם כבל DVI ל- HDMI הרס לי את המחשב או הטלוויזיה ?

איך משהו עובד? למה זה ככה?
שלח תגובה
crashday פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 9
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 0

שליחה #1 

אתמול קניתי בדקודה כבל 10 מ' DVI ל- HDMI בשביל לחבר את המחשב לטלוויזיה LCD בסלון. הוצאתי את כבל ה-DVI שמחבר את המחשב למסך המחשב ובמקומו חיברתי את הכבל הזה ישירות לטלוויזיה על-מנת לקבל את מסך המחשב ב-high definition (כמעט... 1280X1028) על-גבי הטלוויזיה 46".

חיברתי לכניסת HDMI 3 ולא קיבלתי שום אות וידאו על-גבי מסך הטלויזיה. איתחלתי את המחשב ואז פתאום הופיעה התמונה של המחשב מתחיל לעלות על-גבי הטלוויזיה (תמונה מצויינת), ואחרי איזה חצי דקה הופסק ה- signal ושוב פעם הטלוויזיה לא הצליחה למצוא שום אות וידאו.

החזרתי את החיבורים למצב המקורי - כלומר חיברתי את המחשב למסך המחשב, ואז אותו דבר קורה לי הפעם עם המחשב - אחרי חצי דקה של איחתול המוניטור נכנס למצב power saving מכיוון שלא מקבל שום אות וידאו.

השאלה שלי מה קרה כאן? יכול להיות שחיבור הכבל DVI - HDMI ישירות למסך הטלוויזיה מהמחשב הרס משהו במחשב? או ששינה אוטומטית איזה קונפיגורציה בכרטיס מסך / BIOS וכו' שצריך לכוון בחזרה?? לפי כל האינדיקציות - הבעיה היא לא בכבל ולא במסך הטלויזיה או בכניסת ה-HDMI 3 שבו, אלא משהו שהשתנה / התקלקל בקונפיגורציית המחשב בעקבות שינוי חיבורי הכבלים... ?

יש לי כמה שאלות נוספות בעניין:
1. הכבל 10 מ' הנ"ל נותן תמונה מדהימה בחצי דקה שפעל. מה ההבדל באיכות לעומת חיבור כבל DVI ל-VGA (כניסת ה-PC בטלוויזיה) מבחינת תמיכה ב-high definition ואיכות צבע ותמונה כללית?
2. הכבל הנ"ל עלה 200 שקל. מדובר בכבל עבה שנותן איכות מצויינת - האם זה מחיר ריאלי?
3. הכבל כאמור באורך 10 מ'. מאיזה אורך מתחילה הנחתה משמעותית ביכות האות וידאו? לגבי כבל DVI-HDMI וכנ"ל לגבי כבל AV רגיל?
4. והכי חשוב... שוב פעם - מה קרה פה לפי התיאור הנ"ל?? האם שינוי כבלים כאלה דורש איזה הגדרות מסויימות? (לעומת חיבור ליציאת S-Video בכרטיס מסך שאז כמובן יש להגדיר בפאנל של הכרטיס מסך).

אני ממש מסתקרן לגבי ההסברים לכל מה שקרה.
ותודה מראש על כל העזרה !

דניאל

Shtirlitz
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4970
נתן תודות: 321 פעמים
קיבל תודות: 123 פעמים

שליחה #2 

1. אין הבדל. גם VGA מסוגל לשדר 1080P.
2. כל מחיר הוא ראלי, כל עוד משלמים אותו.
3. תלוי בכבל - הניסיון של האנשים אומר שמ5 מטר, תתחיל ההנחתה.
לפי כל האינדיקציות - הבעיה היא לא בכבל ולא במסך הטלויזיה או בכניסת ה-HDMI 3 שבו, אלא משהו שהשתנה / התקלקל בקונפיגורציית המחשב בעקבות שינוי חיבורי הכבלים... ?
...
איך אתה יודע שזה לא הכבל? בדקת במקום אחר? בדקת עם כבל קצר יותר? בדקת בכל שאר הכניסות במסך? ניסית מחשב אחר?
התחלתי את חיי מאפס ולקח לי שנים להגיע לשום דבר

אביששש
סמל אישי של משתמש
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 15
נתן תודות: 4 פעמים
קיבל תודות: 0

שליחה #3 

לדעתי, השתנה הקונפיגורציה במחשב. אני זוכר שכאשר ניסיתי לחבר את כבל הDVI, לאחר שהמחשב היה מחובר ב VGA, לקח לי הרבה זמן, כיוון שהשתנו ההגדרות אי שם במחשב. איפה בדיוק, אינני זוכר, אך כדאי שתבדוק את הסוגיה אצל אתרים שכנים שמתמקצעים בתחום המיחשובי, כגון techno, HWzone ודומיו..
שיהיה חג שמח.

שלח תגובה

חזור אל “שאלות בנושאים טכניים”