scart 2 s-video

כבלים, מתאמים, מחברים, מפצלים, מעמדים וכו'
ey_cat פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 891

שליחה

שלום לכולם.
האם החלפת כבל שכזה ממשהו סטנדרטי (במחיר) לכבל יקר ממנו עשוייה לשפר את איכות הצפייה?

Catskinner
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT
תגובות: 16019

שליחה

לא בהכרח ותלוי למה אתה קורא שיפור.

אני יודע שבדרך כלל לא אוהבים לשמוע תשובה כזו אבל במרחקים שבהם בדרך כלל מחברים מסך למקור איכות הכבל היא הגורם הזניח ביותר שתורם לאיכות הצפייה. אתה תקבל שיפור הרבה יותר משמעותי אם תכייל את המסך או אם תתחבר ב RGB דרך ה SCART.
מעצבן אותי כשאומרים "אני ילך, אני יקנה". מעצבן אותי עוד יותר כשכותבים את זה.

ey_cat פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה

תודה על התגובה המהירה.
העניין שקצת מציק לי הוא בסצינות חשוכות ישנה פיקסליזציה בתמונה.
לגביי RGB, כמה צריך לעלות כבל שכזה והאם כאן יש הבדל באיכויות בין כבל לכבל.
ולגביי כיול, ניסיתי לשחק עם ההגדרות ולא הצלחתי להגיע לתוצאה טובה ובעניין זה ניראה לי שאני צריך הכוונה.

Catskinner
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT
תגובות: 16019

שליחה

הבעיה עם סצינות חשוכות לא תיפתר עם כבל s-video וסביר מאוד שזו בעיה של כיוון המסך, אם כי לתשומת לבך מסכי LCD מתקשים להתמודד עם סצינות חשוכות. מכל מקום, טיפים לכיול מסך תמצא בדביקים של פורום עיבוד תמונה / כיול כאן: http://www.hometheater.co.il/modules.ph ... 437#127437

ייתכן שהמעבר ל RGB יוכל לסייע. היתרון המרכזי של RGB על פני S-Video הוא בהעברה נאמנה יותר של צבעים. שים לב שלא רמזתי שנאמן יותר משמעו טוב יותר - זה כבר תלוי באיכות השידור. בשביל לקבל RGB אתה זקוק ל 3 דברים. ראשית, אפשרות לשלוח RGB דרך שקע ה SCART של הממיר. זה נשמע טריוויאלי אבל אם לממיר שלך יש שתי יציאות SCART אז רק אחת מהן תומכת ב RGB. הדבר השני שאתה זקוק לו הוא כבל SCART שמחווט להעברת RGB. זה לא סיפור כזה יקר ואוי ואבוי לך אם תשלם יותר מ 150 שקלים עבור כבל כזה. הדבר השלישי הוא לדאוג ששקע ה SCART במסך יודע לקבל RGB - שוב, אם יש לך 2 שקעים אז סביר שרק אחד מהם תומך ב RGB. לאחר מכן נכנסים להגדרות הממיר, בוחרים את האפשרות לשדר RGB דרך ה SCART ובעקרון אתה מסודר מבחינה זו.
מעצבן אותי כשאומרים "אני ילך, אני יקנה". מעצבן אותי עוד יותר כשכותבים את זה.

noamre
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 359

שליחה

איזה מסך ובאילו תכנים מורגשת בעיית הפיקסליזציה בסצינות חשוכות?

ey_cat פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה

PANASONIC TH42PV80 .
הבעייה בעיקר בערוציי הסרטים של הוט וגם בכדורגל אני לא מרוצה.

חזור אל “כבלים ואביזרים”