מה אתם חושבים על התקנה לאסור להשקות מדשאות פרטיות ?!

נושאים שאינם קשורים בהכרח לתחום הקולנוע הביתי או האודיו אך עדיין עשויים לעניין את הקהל שלנו.

חשוב שלא לערב נושאים שנויים במחלוקת (פוליטיקה למשל).
שלח תגובה
osherov פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
גורו Android
גורו Android
תגובות: 15029
נתן תודות: 201 פעמים
קיבל תודות: 513 פעמים

שליחה #1 

כאחד שיש לו גינה עם דשא כבר מספר שנים, התקנה הזאת פשוט מדהימה אותי !
עד לא מזמן חשבתי שזאת בדיחה, חשבתי לעצמי "הרי מה הם מצפים שכל בעלי הבתים הפרטיים עם גינות ייבשו את המדשאות שלהם ? ומה ישימו במקום, דשא מלאכותי, מרצפות ?!" נו באמת
ככל שהזמן עובר אני מתחיל להאמין שהם רציניים שם למעלה !
אז או שכולם הולכים לצפצף עליהם וימשיכו\ממשיכים להשקות את המדשאות שלהם (מה שנשמע לי הכי הגיוני) או שכולם ייבשו את הדשא שלהם

מסקרן אותי מה אתם חושבים על זה ? האם זה רק אני חושב שזה אחד הדברים הכי מגוחכים שיש או בגלל משבר המיים אין מה לעשות וזה מה שחייבים לעשות

oferlaor
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל
תגובות: 78863
שם מלא: עפר לאור
נתן תודות: 786 פעמים
קיבל תודות: 5392 פעמים

שליחה #2 

אני חושב שצריך להתחיל להפנים שאנחנו גרים במדבר ולא בקולורדו...

אין ברירה. צריך לעבור לדשא מלאכותי.

בתור ילד כשהייתי אצל סבא וסבתא שלי הם היו מתרגזים שאני מוריד מים עבור מס' 1...

הם היו אומרים מים מורידים רק אם משהו צף בהם...

shraga007
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 6362
נתן תודות: 102 פעמים
קיבל תודות: 200 פעמים

שליחה #3 

ומי יממן לי מדשאה סינטטית?
זה לא זול בכלל. :evil:
מה יותר גרוע מטיפש? טיפש שחושב שהוא חכם

zeev78
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 5766
נתן תודות: 121 פעמים
קיבל תודות: 155 פעמים

שליחה #4 

צריך להקצות השקייה של מיים מסוננים או מותפלים לצורכי השקייה ושטיפת רכבים. יש לי ליד הבית עסק לשטיפת רכב וכמות המים שמתבזבזת שם אדירה. המדינה וקברניטיה צריכים למצוא פיתרון למשבר המים אחת ולתמיד, הדבר מהווה סכנה קיומית לא פחות מאשר האיום האירני.

hunter22
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT
תגובות: 729
נתן תודות: 133 פעמים
קיבל תודות: 39 פעמים

שליחה #5 

גם אצלנו בבית יש מדשאות וחלקת עצים (ואבא שלי נכנס לחרדה שהוא יצטרך לייבש את הכל ולהמשיך את הדק) אני חושב שחוץ מההיבט של חיסכון במים יש פה השלכות חמורות אחרות, :evil:
הרי המדשאות, הצמחים והעצים ששתולים סביבנו משמשים אותנו מעבר לנוי אלא גם על "קירור" בימי הקיץ וברמה הסביבתית על איכות האויר (פוטוסינתזה). בתור אחד שגר באריאל ובבית לא צריכים מזגן אני מאמין שנרגיש את הקיץ הזה "חזק"
הייתה כתבה בנושא בדה-מרקר לפני כשבוע בעיתון המודפס, אני אנסה למצוא אותה און-ליין

sam22
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון ה-20K
חבר במועדון ה-20K
תגובות: 20358
נתן תודות: 938 פעמים
קיבל תודות: 819 פעמים

שליחה #6 

דיברתי עם מישהו בעיריית תל אביב
הם משקים ב40 % ממה שהיה נהוג להשקות

העניין הוא שקשה לפקח על זה בבתים פרטיים ולכן חתכו בצורה של שחור לבן
זה אכן עצוב
אבל כל עוד לא דואגים לקווי מיםן ממוחזרים להשקיה
לא נראה שיש ברירה

אבל!!!
הייתי מתחיל בבריכות השחיה הפרטיות
ואל תגידו לי שממלאים בתחילת הקיץ ובמשכו רק ממלאים מה שהתאדה
כל שבת בקיץ אפשר לשמוע את מפלי הניאגרה בסביון
כולם ממלאים בריכות
והם מקבלים הקצאת מים חקלאית
העם דורש..... כל מיני דברים

hunter22
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT

שליחה #7 

zeev78 כתב:צריך להקצות השקייה של מיים מסוננים או מותפלים לצורכי השקייה ושטיפת רכבים. יש לי ליד הבית עסק לשטיפת רכב וכמות המים שמתבזבזת שם אדירה. המדינה וקברניטיה צריכים למצוא פיתרון למשבר המים אחת ולתמיד, הדבר מהווה סכנה קיומית לא פחות מאשר האיום האירני.
...
הבעיה היא אבל קודם כל ברמת התשתית שכמעט ואין מקומות מחזור למי קולחין ודבר שני צריכים הרי להרים מערכת תשתית "עד הבית" עם צנרת נפרדת להשקיה ושימושים נוספים של מי קולחין

osherov פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
גורו Android
גורו Android

שליחה #8 

oferlaor כתב:אני חושב שצריך להתחיל להפנים שאנחנו גרים במדבר ולא בקולורדו...

אין ברירה. צריך לעבור לדשא מלאכותי.

בתור ילד כשהייתי אצל סבא וסבתא שלי הם היו מתרגזים שאני מוריד מים עבור מס' 1...

הם היו אומרים מים מורידים רק אם משהו צף בהם...
...
זה שהם התעוררו עכשיו ניחא,
אבל לבוא ולבצע צעד כל כך גורף ובלתי הגיוני שברור לכל אחד שאין סיכוי לעמוד בו ובעצם יהפוך אותנו ללא פחות מעבריינים
הוא לטעמי הזוי. אני יכול להתווכח איתך על זה שברור שזה לא מה שיפתור את בעיות המים בישראל והרי צריך למצוא פתרון אחר ועכשיו כגון: לשלש את כמוייות המיים המותפלים , לייבא מיים או מי יודע, אולי לכבוש מדינה אחרת שיש לה מקורות מיים טובים משלנו (נניח תורכיה) אבל ללכת וליבש את כל המדשאות בארץ.
עכשיו לגבי דשא מלאכותי, זה שזה מכוער זה עניין של טעם אבל העלויות של הקמת דשא על שטח של נניח 100 מטר הם עצומות
ומי אומר לממן את זה, אני ?!
אגב, המחיר מתחיל מ 50 ש"ח למטר\רבוע

zeev78
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 5766
נתן תודות: 121 פעמים
קיבל תודות: 155 פעמים

שליחה #9 

hunter22 כתב:
zeev78 כתב:צריך להקצות השקייה של מיים מסוננים או מותפלים לצורכי השקייה ושטיפת רכבים. יש לי ליד הבית עסק לשטיפת רכב וכמות המים שמתבזבזת שם אדירה. המדינה וקברניטיה צריכים למצוא פיתרון למשבר המים אחת ולתמיד, הדבר מהווה סכנה קיומית לא פחות מאשר האיום האירני.
...
הבעיה היא אבל קודם כל ברמת התשתית שכמעט ואין מקומות מחזור למי קולחין ודבר שני צריכים הרי להרים מערכת תשתית "עד הבית" עם צנרת נפרדת להשקיה ושימושים נוספים של מי קולחין
...
חסרים לנו הרבה תשתיות מערביות, זה לא אומר שצריך להשאר סטטים. הפיתרונות למשבר המים היו לדעתי צריכים להיות מיושמים כבר אתמול אבל מה שמונע את התהליך זה הפולטיקה והבירוקרטיה.

osherov פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
גורו Android
גורו Android

שליחה #10 

sam22 כתב: אבל!!!
הייתי מתחיל בבריכות השחיה הפרטיות
ואל תגידו לי שממלאים בתחילת הקיץ ובמשכו רק ממלאים מה שהתאדה
כל שבת בקיץ אפשר לשמוע את מפלי הניאגרה בסביון
כולם ממלאים בריכות
והם מקבלים הקצאת מים חקלאית
...
דווקא הגיעו למסקנה שבריכות פרטיות לא מבזבות מיים בצורה משמעותית למשק המיים,
למזלי עדיין אין לי בריכה (הכל הלך למסך ה LCD) אבל זה ללא ספק עוד קטע הזוי !
עד לא מזמן אצלי באזור, המועצה עודדה את האזרחים לבנות ברכות פרטיות
(זרוז הליכים, הטבות בהיטל השבחה וכו).
עכשיו תאר לך שבעקבות זה בנית לך בריכה פרטית בבית ועכשיו באים ואומרים לך, אסור להשתמש בבריכה שעודדו אותך לבנות

hunter22
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT

שליחה #11 

osherov
עכשיו לגבי דשא מלאכותי, זה שזה מכוער זה עניין של טעם אבל העלויות של הקמת דשא על שטח של נניח 100 מטר הם עצומות
ומי אומר לממן את זה, אני ?!
אגב, המחיר מתחיל מ 50 ש"ח למטר\רבוע
...
ולא נשכח גם שעכשיו את השינוי שאנו נאלצים לעשות בגינות הפרטיות ועלות ההקמה נופלת עלינו, זאת לאחר עלות הקמת הגינות ואחזקתן לאורך השנים שנמדד בלא מעט כסף שיורד לטמיון (אני יכול רק להעריך שמדובר בכמה עשרות אלפי שקלים אם לא יותר תלוי בגינה)

דבר שני, הלכנו לראות את הדשא הסינטטי שמוצא ללקוח הממוצע והוא ממש מכוער ולא נעים למגע, ראינו לפני כמה שנים את הדשא המלאכותי באחד ממגרשי הכדורגל (אם אני זוכר נכון בפ"ת) והוא נראה ומרגיש (כמעט) אמיתי אבל שוב, המחיר בהתאם!

oferlaor
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל
תגובות: 78863
שם מלא: עפר לאור
נתן תודות: 786 פעמים
קיבל תודות: 5392 פעמים

שליחה #12 

הבעיה הגדולה היא שנזכרו 5 שנים מאוחר מדי.

השאלה היא מתי יקחו את אותם פקידים שהחליטו לוותר על התפלה וייבוא מיים ויעמידו אותם לדין או חמור יותר?!

למה מקורות לא התריעו שהמצב בארץ חמור לפני שנתיים?

למה? כי הם קיוו שיהיה חורף גשום וכשלא היה, אז קיוו לחורף גשום בשנה הבאה וכן הלאה AD ABSURDUM.

אולי אתם לא מבינים מה שעלול לקרות אבל בקרוב משק המים עלול להגיע למצב שבו צריך לסגור את השיבר. כלומר, הפסקות מים יזומות באיזורים שונים בארץ. הנזק שיגרם במצב כזה לצנרת יהיה עצום אבל זה המצב שאנחנו בקרוב מגיעים אליו.

החמור מכל הוא שאם לא נגיע לצמצום רדיקלי בצריכת המים הוא שיהיה לנו המלחה של המים בכנרת (או גרוע מכך, במים התהום) ואז אנחנו בעצם בצרה צרורה שבה אנחנו צריכים להתפיל גם את מי הכינרת (או את הבוץ שישאר שם).

מה שהכי מרגיז הוא שמשק המים הביתי בכלל לא אשם בכל הבאלגן. יש עשרות רשויות (ע"ע סביון) שמוגדרים בגלל העבר כחקלאיים ובהם אפשר להשתמש במזרקות חופשי כי המים זולים מאוד.

בנוסף, אין בכלל התייחסות לחקלאות מבזבזת מים כמו חקלאות של פרחים. לא מבין איך מדינה כמו ישראל מייצאת פרחים כאשר בעצם כולנו משלמים סבסוד לחברה האלה כי מחירי המים שלהם זולים להפליא.

המים לחקלאות צריכים להפוך לעלות ראלית. נכון, זה יגרום להמון חקלאים להפסיק לגדל יבולים זוללי מים ונכון לא יהיה לנו אבטיחים בקיץ הבא וזה שאחריו (אלא אם כן ייבאו אותם). אבל לפחות כשנפתח את הברז לא יצא מרק בצבע חלודה).

sam22
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון ה-20K
חבר במועדון ה-20K

שליחה #13 

osherov,
אז אתה הופך את זה לארגז חול
איזה לא ביזבוז
אני אומר לך,
יש אנשים המתחיסים למים בבריכה כמו לאמבטיה

osherov פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
גורו Android
גורו Android

שליחה #14 

sam22 כתב:osherov,
אז אתה הופך את זה לארגז חול
איזה לא ביזבוז
אני אומר לך,
יש אנשים המתחיסים למים בבריכה כמו לאמבטיה
...
מה ארגז חול ? איזה ארגז חול ?
ומי יחזיר להם את ה 120,000 ש"ח עלות הקמת הבריכה ?
ומי יחזיר להם את היטל ההשבחה שהם שילמו על הבריכה ?
ומי יחזיר להם את הכסף שילך להריסת הבריכה והקמת דשא (אה סליחה גם דשא אסור)

זה קל להגיד "עזוב אותך, יש לו כסף להקמת בריכה או מדשאה אז בטח יש לו כסף לממן את ההריסה שלה !"
אבל למה הוא צריך להיות הפרייר של המדינה !

כמובן שהכל זה בכאילו מכיוון שאין סיכוי שהם יהרסו את הבריכות שלהם ואני מניח שהם אפילו ימלאו את הבריכות שלהם במיים הקיץ (זה מה שאני הייתי עושה אם הייתה לי בריכה !)

osherov פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
גורו Android
גורו Android

שליחה #15 

קבלו ציטוט מ YNET:

ברשות המים מסבירים כי ביזבוז המים בבריכות הפרטיות הוא שולי. ברוב הבריכות הפרטיות כיום יש מערכות סינון וסיחרור מים, ומשתמשים בהן בחומרים כימיים שונים כדי לשמור על ניקיון המים. כתוצאה מכך ממלאים אותן, בממוצע, פעם אחת בשנה בלבד, ולפיכך "תג מחיר" המים שלהן אינו גבוה.
השמש אכן מאדה חלק מהמים, אך גם במקרה זה האידוי שולי. קצב האידוי של הכנרת בקיץ למשל הוא סנטימטר ביום - 1.7 מיליון מ"ק שהופכים ללחות דביקה. קצב אידוי של בריכה ממוצעת קטן בסדרי גודל, וניתן גם להפחית אותו באופן ניכר על ידי קירוי (שיתן גם צל נעים). ובכלל - ישראל אינה לוס אנג'לס, שבמבט מלמעלה מבחינים שם בעיגול תכלכל ליד כל בית. מספר הבריכות הפרטיות בישראל אינו גדול.

ודאי תאמרו: זה עדיין לא הוגן! רשות המים מבקשת מאיתנו הציבור להתקלח שתי דקות פחות ולייבש את הגינה, והעשירים האלה משתכשכים להם בבריכה כאילו אין בעיה. זה כבר עניין סובייקטיבי ולא הידרולוגי.

ברשות המים אומרים כי בכל זאת הם בוחנים את נושא איסור מילוי הבריכות וכמה מים "ירוויח" משק המים מהמהלך. בין היתר נשקלת האפשרות לחייב בעלי בריכות לכסות אותן בקירוי כדי למנוע אידוי. ברשות גם בוחנים בכמה נאמד הנזק הכלכלי שייגרם לבריכות ריקות (משום שיש טענה שלבריכות ריקות נגרם נזק לתשתית, קילופי צבע, ונזק למערכות הסינון). לבסוף הם אומרים כי אפשר שאכן יגבילו מילוי בריכות פרטיות, רק משום שלמראית עין מדובר בביזבוב שמיטיב עם מעטים, בשעה שהציבור כולו מתבקש לחסוך.

sam22
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון ה-20K
חבר במועדון ה-20K

שליחה #16 

שמע,אין ספק שזה מרגיז
אבל לא נראה שיש ממש ברירה

uris
סמל אישי של משתמש
מורעל האתר
מורעל האתר
תגובות: 6784
שם מלא: אורי שמאי
נתן תודות: 78 פעמים
קיבל תודות: 243 פעמים

שליחה #17 

אתם יודעים מה , נמאס שאנחנו צריכים לשלם את מחדלי הממשלות כל השנים , הנושא היה תמיד על השולחן ואף פעם לא עשו איתו כלום (או כמעט כלום)מחכים לנס.
בואו נגיע בלשון המעטה שזה לכשעצמו לא מעודד אותי לעזור בשום דבר לשום תקנה / המלצה של נציבות המים ושות' (מוזמנים לבדוק כמבה מרוויח המנכ"ל שם)
אז מצידי שיייבאו מיים מתורכיה , למדנו פה דבר אחד , בישראל לומדים רק דרך הרגליים (עיין ערך נפילת הבורסה בשנות ה80 שאת הפירות אנו קוצרים היום , כי אז יצאו תקנות מגבילות שבזכותם אנחנו פחות נפגעים היום) עיין ערך מלחמת לבנון , עיין ערך ההתנתקות (או הגירוש* ) עיין ערך פיגועי ההתאבדות , עיוהרשימה עוד ארוכה , מחכים לקטסטרופה ואז יודעים איך לטפל.
אז סליחה מראש על הילדותיות (וכן אני יודע זו מדינה של כולנו וכו'...) ובכל זאת!!

sam22
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון ה-20K
חבר במועדון ה-20K

שליחה #18 

מוציאים כאן יותר מדי קיטור
וזה סוג של בזבוז מים

uris
סמל אישי של משתמש
מורעל האתר
מורעל האתר
תגובות: 6784
שם מלא: אורי שמאי
נתן תודות: 78 פעמים
קיבל תודות: 243 פעמים

שליחה #19 

ועוד דבר אחד קטן ..
http://www.nrg.co.il/online/1/ART1/860/894.html
בקיצור שיילכו ל**** (כל אחד ישלים כראותצ עניו) סליחה על הבוטות.

moco
סמל אישי של משתמש
גורו
גורו
תגובות: 20597
נתן תודות: 199 פעמים
קיבל תודות: 351 פעמים

שליחה #20 

לדעתי התקנות החדשות הם חלמאות גמורה וגם חוסר צדק.
זה מסוג ההחלטות שהמחשבה מאחוריהן זה איך להיראות חסכוני ולא איך לחסוך.

במקום להתמקד במשאב עצמו, מים, שאותם ניתן לבזבז באלף ואחת צורות, מתמקדים בשימוש ספציפי של מים.
למה דווקא דשא? נכון שדשא משקים הרבה למטר מרובע אבל מי צורך יותר?:
בעל 10 מ"ר של דשא או בעל 100 מ"ר של גינה עם פרחים?
משפחה שמתקלחים בה 20 דקות או משפחה חסכנית אך בעלת מדשאה?

למה פרחים מותר (גם כאלה שצריכים הרבה מים) ודשא אסור?
למה לעשות אמבטיות כל יום מותר ודשא לא?

ההתמקדות בדשא היא פשוט נשמעת טוב לאידיוט שהחליט עליה כי זה נהפך לאיזשהו סמל. הדשא הוא לא הבעיה, מחסור במים הם הבעייה ולמים לא איכפת איך משתמשים בהם.

כמו שכבר ציינתי בשרשורים דומים, הפתרון פשוט מפשוט (רק שהוא לא קורה כי מים זה מוצר פוליטי בישראל): להעלות את מחיר המים לערך ריאלי (ולא חשוב כרגע מודל החישוב).
כל הרעיונות הנפלאים שיש פה על איך לחסוך ואיך למחזר מים יקרמו עור וגידים כשזה יהיה כדאי. כשהמים יהיו יקרים מספיק, לא יצטרכו שום תעצולה בשביל לחסוך. זה כבר יקרה לבד. כן, זה יכלול גם ייבוש מדשאות על ידי אלה שזה לא נראה להם שווה את המחיר.

sam22 כתב שקשה לפקח אחרת במשקי בית.
אין דבר קל מזה. בחשבון המים שלך יודעים בדיוק כמה צרכת. נכון, לא יודעים אם המים הלכו לדשא, לעץ או להשפרצת מים על ילדים בקיץ אבל מה זה בכלל משנה?

עכשיו למה זה לא קורה למרות הפשטות? פוליטיקה. מים בישראל זה מוצר פוליטי. יש הקצבות לפי שיקולים פוליטיים או טובות אישיות. אצל הרשויות המקומיות זה בכלל מקור הכנסה.
הכי חמור הוא שכל מפעלי ההתפלה לא יעזרו והמחסור יישאר אם אנשים לא ישלמו את מחיר ההתפלה.
משה

שלח תגובה

חזור אל “ללא קשר”