50PV80 ובעיית הNR דרך HDMI
אני כרגע בשלב ה'חפירות' לפני רכישה של פלזמה 50, די נסגרתי על הPV80,
אבל יש משהו שמטריד אותי (יותר ברמה הכללית מאשר ספציפית בדגם הזה).
להבנתי לא ניתן להעביר סינגל ברזולוציה של המסך (NR) דרך הHDMI פשוט כי הוא לא חלק מהתקן.
השאלה כמה זה משמעותי, אני יודע שאם צופים בדסקטופ של מחשב על המסך והרזולוציה היא לא בדיוק אותו דבר אז רואים את הגבולות מטושטשים קצת.
בצפייה בסרטים זה לא משמעותי, כי אין ממש אלמנטים כאלה חדים.
השאלה היא בקשר למקורות אחרים - למשל PS3, או אפילו סטרימר - האם נראה את כל הגרפיקה הסינטטית פחות טוב ? אפילו ברמת התפריטים הגרפיים.
אם כן - זה מהווה בעיה די גדולה, ולדעתי סיבה מספיק טובה ללכת על FHD.
דעתכם ?
אבל יש משהו שמטריד אותי (יותר ברמה הכללית מאשר ספציפית בדגם הזה).
להבנתי לא ניתן להעביר סינגל ברזולוציה של המסך (NR) דרך הHDMI פשוט כי הוא לא חלק מהתקן.
השאלה כמה זה משמעותי, אני יודע שאם צופים בדסקטופ של מחשב על המסך והרזולוציה היא לא בדיוק אותו דבר אז רואים את הגבולות מטושטשים קצת.
בצפייה בסרטים זה לא משמעותי, כי אין ממש אלמנטים כאלה חדים.
השאלה היא בקשר למקורות אחרים - למשל PS3, או אפילו סטרימר - האם נראה את כל הגרפיקה הסינטטית פחות טוב ? אפילו ברמת התפריטים הגרפיים.
אם כן - זה מהווה בעיה די גדולה, ולדעתי סיבה מספיק טובה ללכת על FHD.
דעתכם ?
- kobyb
- חבר פעיל במיוחד

- תגובות: 763
- נתן תודות: 55 פעמים
- קיבל תודות: 10 פעמים
יש לי את המסך הזה כשבועיים.
כרגע מחובר HDMI ברזולוציה 720P וכיוונתי את המסך (SCALING) שיראה מלא - התוצאה טובה מאוד!
ניסיתי לחבר עם VGA שתומך NR, החלפתי מספר כבלים והתוצאה משמעותית פחות טובה - תמונה נחותה לעומת חיבור HDMI.
אני מאוד מרוצה מהבחירה.
מקווה שעזרתי.
כרגע מחובר HDMI ברזולוציה 720P וכיוונתי את המסך (SCALING) שיראה מלא - התוצאה טובה מאוד!
ניסיתי לחבר עם VGA שתומך NR, החלפתי מספר כבלים והתוצאה משמעותית פחות טובה - תמונה נחותה לעומת חיבור HDMI.
אני מאוד מרוצה מהבחירה.
מקווה שעזרתי.
נערך לאחרונה על ידי kobyb ב 26/04/2009 16:10, נערך פעם 1 בסך הכל.
There is no spoon
- oferlaor
- מנהל

- תגובות: 78875
- שם מלא: עפר לאור
- נתן תודות: 788 פעמים
- קיבל תודות: 5394 פעמים
מחסור NATIVE RATE פוגע בעיקר בדברים שהם בעלי תדרים גבוהים.
ב-PS3 או סטרימר זה לא יפגע בך כ"כ.
עם מחשב זה עלול כי שם אתה רואה דברים על חודו של קוץ (למשל טשטוש בפונטים).
עם מחשב זה עלול כי שם אתה רואה דברים על חודו של קוץ (למשל טשטוש בפונטים).
- spacedude
- חבר מביא חבר

- תגובות: 3505
- נתן תודות: 176 פעמים
- קיבל תודות: 160 פעמים
עפר,oferlaor כתב:מחסור NATIVE RATE פוגע בעיקר בדברים שהם בעלי תדרים גבוהים.
עם מחשב זה עלול כי שם אתה רואה דברים על חודו של קוץ (למשל טשטוש בפונטים)....
אם מגדירים את המחשב על רזולוציה 1920*1080 המסך עושה downscale לרזולוציה הטבעית שלו אבל התמונה אמורה להיות חדה לא?
- איינשטיין
- חבר שלא מהעולם הזה

- תגובות: 8560
- נתן תודות: 176 פעמים
- קיבל תודות: 394 פעמים
אתה מתכוון שהמחשב מוציא רזולוציה 1280x720 ? לא כ"כ ברור איך זה מתיישב לך בול עם הרזולוציה הטבעית של המסך.idabari כתב:יש לי מחשב מחובר למסך ב- 720P.
כאשר אופציית OVERSCAN במסך כבוייה, התמונה יושבת בול!!...
חיים פעם אחת, נצלו כל רגע להנות מהם!
אני לא יודע להגיד אם העדר NR הוא הסיבה אבל אכן בצפיה בדפדפן של הPS3 חויתי ירידה באיכות התמונה בכל הנוגע לחדות ביחס לLCD שה50PV80 החליפה- הפונטים באתרים נמרחים לעומת LCD מצ'וקמקת של טושיבה,
דווקא בXMB החדות פחות או יותר זהה והניגודיות היא פשוט בשמים, השחורים שפלזמה יודעת להציג + אפשרות של superwhite בPS3 נותנים תמונה יפה.
דווקא בXMB החדות פחות או יותר זהה והניגודיות היא פשוט בשמים, השחורים שפלזמה יודעת להציג + אפשרות של superwhite בPS3 נותנים תמונה יפה.
המחשב מזהה אוטומטית 720P, התמונה יושבת בול על המסך, והכל קריא חד ומצויין.איינשטיין כתב:אתה מתכוון שהמחשב מוציא רזולוציה 1280x720 ? לא כ"כ ברור איך זה מתיישב לך בול עם הרזולוציה הטבעית של המסך.idabari כתב:יש לי מחשב מחובר למסך ב- 720P.
כאשר אופציית OVERSCAN במסך כבוייה, התמונה יושבת בול!!......
אין מריחות ובדפדפן הכל טוב.
לדעתי חוסר תמיכה ב NR מעל HDMI הוא חיסרון משמעותי. חוץ מזה, כבעלים של פנסוניק 42PV8 וגם סמסונג 50Q9 אני יכול להעיד שאיכות התמונה בפנסוניק טעונת שיפור, במיוחד בתחום הצבעים, ונופלת בצורה משמעותית מאיכות התמונה בסמסונג.
במקומך הייתי שוקל בחום לקנות את הסמסונג במקום הפנסוניק.
במקומך הייתי שוקל בחום לקנות את הסמסונג במקום הפנסוניק.