2.1 ברסיבר והגדרות הסאב

אודיו בקולנוע-ביתי ופורמטים רב-ערוציים - רסיברים, מגברי כח-רב ערוציים, פרוססורי-אודיו וכו'
שלח תגובה
kfirkb פותח השרשור
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 628
נתן תודות: 2 פעמים
קיבל תודות: 1 פעם

שליחה #1 

כאשר המקור הוא סטריאו הסאב משתתף רק כאשר אני קובע את אחד האפשרויות של הרב ערוצי, ובכל מצבי הסטריאו שלי רק שני הרמקולים הקדמיים מושמעים והסאב לא.

איך ניתן (אם בכלל) לשמוע ברסיבר סטריאו עם סאב?

מדובר ברסיבר ימאהה 3900 עם סאב שמחובר ב- PRE OUT של הסאב.
נערך לאחרונה על ידי kfirkb ב 01/05/2009 18:56, נערך פעם 1 בסך הכל.

ארז_וחני
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4949
נתן תודות: 58 פעמים
קיבל תודות: 209 פעמים

שליחה #2 

שלום,
יש לך את האפשרויות הבאות:
1. להגדיר את רמקולים הקדמיים שלך כקטנים ואז באופן אוטומטי התחום הנמוך ינותב לסאב. אגב, לא ציינת אלו רמקולים קדמיים יש לך כך שאינני יודע אם זה רלוונטי עבורך.
2. יש אפשרות להגדיר ברסיבר שיוציא את התחום הנמוך (מתדר החיתוך ומטה) גם לסאב וגם לרמקולים הקדמיים. בתפריט של הרסיבר, לאחר שמגדירים את תדר החיתוך של ה CROSSOVER , אפשר לבחור באם לנתב את התחום הנמוך רק לסאב או רק לקדמיים או לשניהם. (אני לא מכיר את הדגם הזה ספציפית אבל היו לי רסיברים אחרים של ימהה).

ארז

kfirkb פותח השרשור
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #3 

ארז_וחני כתב:שלום,
יש לך את האפשרויות הבאות:
1. להגדיר את רמקולים הקדמיים שלך כקטנים ואז באופן אוטומטי התחום הנמוך ינותב לסאב. אגב, לא ציינת אלו רמקולים קדמיים יש לך כך שאינני יודע אם זה רלוונטי עבורך.
2. יש אפשרות להגדיר ברסיבר שיוציא את התחום הנמוך (מתדר החיתוך ומטה) גם לסאב וגם לרמקולים הקדמיים. בתפריט של הרסיבר, לאחר שמגדירים את תדר החיתוך של ה CROSSOVER , אפשר לבחור באם לנתב את התחום הנמוך רק לסאב או רק לקדמיים או לשניהם. (אני לא מכיר את הדגם הזה ספציפית אבל היו לי רסיברים אחרים של ימהה).

ארז
...
OK, עד היום לא היה לי נסיון עם סאב ועכשיו למדתי משהוא חדש.
שיחקתי עם ההגדרות שציינת וסוף סוף אפשר לומר לסאב... ברוך הבא!

הגדרתי את הרמקולים הקדמיים (QUAD 22L) כקטנים ואת תדר החיתוך שלהם שמתי על 60Hz, את הסאב עצמו שמתי על 65Hz כדי שתיהיה חפיפה קלה של 5Hz ונראה לי שזו התצורה שהכי אהבתי.
בחרתי לא לנתב את התחום הנמוך לקדמיים אלה רק לסאב ומכמה נסיונות שעשיתי נראה לי שבמצב הזה הקמיים "פנויים" יותר לתת את תחום המיד באופן מפורט ונקי יותר.

בקיצור אהבתי את כל המשחק הזה בין התדרים הנמוכים וכמובן שאם נראה למישהו שעשיתי משהוא לא טוב או שיש מקום לשיפור נוסף בנושא הזה אז אשמח לשמוע רעיונות.

תודה.

ארז_וחני
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #4 

QUAD 22L זה רמקול רצפתי מכובד וממש לא מוצדק להגדיר אותו כרמקול קטן.
לפי הנתונים הטכניים שלו הוא FULL RANGE (מ 24 הרץ עד 30 קהרץ) ולכן חבל מאוד מאוד אם הוא לא יוגדר כרמקול גדול.

במקרה זה עדיף שתגדיר אותו כגדול ותגדיר שהתחום מתדר החיתוך ומטה ינותב גם לסאב וגם לקדמיים.
אתה יכול לשחק עם תדר החיתוך לפי רצונך (או יותר נכון, לפי אוזנך...).
ארז

kfirkb פותח השרשור
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #5 

אני מבין למה אתה מתכוון אבל הבעיה היא שכאשר הקדמיים מוגדרים כגדולים אז הרסיבר לא נותן את האפשרות לשחק עם תדר החיתוך אלה רק כאשר הם מוגדרים כקטנים נפתחת האפשרות לקבוע את תדר החיתוך שנע בין: 200Hz ל- 40Hz.

האם בכל זאת יש אפשרות ברסיבר שאולי לא שמתי אליה לב שיהיה ניתן לשחק עם תדר החיתוך גם כאשר הקדמיים מוגדרים כגדולים?

מצד שני, אם אעשה מה שאתה אומר ואקבע את הקדמיים כגדולים אז הרסיבר יוציא להם FULL RANGE שזה מתחיל מ-25Hz ולסאב הוא יוציא רק תדרים שהם נמוכים מ-25Hz ובמצב כזה הסאב שוב לא יהיה פעיל ומורגש כפי שאני רוצה, בנוסף במצב כזה אם אקבע את הקרוסאובר שנמצא בסאב עצמו על תדר של 55Hz אז זה לא יהיה רלוונטי כי הרסיבר ישלח לו רק תדרים שהם נמוכים מ 25Hz.

בקיצור, מה עושים?

ארז_וחני
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #6 

לאחר עיון בחוברת ההדרכה של הרסיבר (מרשימה כמו הרסיבר), נראה לי שאתה צודק - אתה יכול להגדיר אותם כקטנים ואת תדר החיתוך ל 40 או 60 הרץ.
המשמעות היא שהקדמיים שלך, שמסוגלים לטפל באות החל מ 24 הרץ (או קצת גבוה יותר כי מדובר בנתון בתנאי מסוימים שלא בהכרח מתקיימים במציאות בכל מצב) יקבלו מ 40 או 60 הרץ ומעלה והסאב יטפל בתדרים הנמוכים.

את תדר החיתוך אתה צריך לכוון גבוה יותר מתדר החיתוך של הרסיבר כדי שלא יהיה "חור" בתדרים.

אגב,
איזה סאב יש לך?

ארז

kfirkb פותח השרשור
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #7 

הסאב שלי גם של QUAD מסדרה L
http://www.quad-hifi.co.uk/model.php?se ... odel_id=39

חבל שלא קיימת אופציה ברסיבר (או שכן קיימת ואני פשוט לא יודע) שבה יהיה אפשר להגדיר את התדר לסאב בלי קשר להגדרה של הקדמיים.
כך הייתי קובע שהסאב יקבל למשל מ- 50Hz ומטה ואת הקדמיים הייתי מגדיר לפי טעמי ובלי שום תלות.

מכוון שאופצייה זו לא קיימת אז הגדרתי את הקידמיים לקטנים בתדר של 40Hz ואת הקורסאובר בסאב שמתי על 45Hz.
לאחר ניסיונות שעשיתי עדיין לא החלטתי אם לנתב את תדר החיתוך גם לקדמיים עם הסאב וזאת בעקבות בעייה שהייתה לי לא מזמן שבעקבותה החלטתי לקנות סאב.
http://www.hometheater.co.il/modules.ph ... sc&start=0

ארז_וחני
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #8 

ניסית לפנות ל ס.ג , היבואנים של ימהה וגם של QUAD ?
יש להם תמיכה טכנית והם עונים בטלפון.
אולי בכל זאת האופציה קימת ולא מצאנו אותה.
זה ממש מוזר לי כי יש לי גם את הימהה 750 (שהוא מיושן ) שיש לו את האופציה הזאת.
אולי אפשר לבצע עדכון תכנה שיאפשר את זה?
ארז

שלח תגובה

חזור אל “אודיו רב-ערוצי (ק''ב)”