זקוק להמלצה - פלזמה או LCD עד 13K.
שלום,
האם תוכלו להמליץ לי על פלזמה או LCD ע"פ התנאים הבאים:
1. עיקר השימוש הוא צפייה בלווין (בערך 90%), ומעט DVD.
2. המחיר צריך להיות מקסימום 13K.
3. מרחק הישיבה מהמסך הוא 2.5 מ'
4. עדיף (אבל לא חובה) שהמסך יהיה מצויד ברמקולים (כדי שלא נפעיל את המערכת שכל פעם שהילדות ירצו לראות הופ).
שיגעתי את אישתי עד שסיכמנו על הקנייה (טוב, עזרה גם הטלוויזיה הישנה - 29' SAMSUNG - שהתפגרה סוף סוף אחרי שנים שאני מיחל להסתלקותה לעולם שכולו טוב), כך שהחדשה צריכה להציג שיפור משמעותי.
יעזור גם אם תוכלו לכוון אותי לחנות מומלצת.
תודה,
ברוך
האם תוכלו להמליץ לי על פלזמה או LCD ע"פ התנאים הבאים:
1. עיקר השימוש הוא צפייה בלווין (בערך 90%), ומעט DVD.
2. המחיר צריך להיות מקסימום 13K.
3. מרחק הישיבה מהמסך הוא 2.5 מ'
4. עדיף (אבל לא חובה) שהמסך יהיה מצויד ברמקולים (כדי שלא נפעיל את המערכת שכל פעם שהילדות ירצו לראות הופ).
שיגעתי את אישתי עד שסיכמנו על הקנייה (טוב, עזרה גם הטלוויזיה הישנה - 29' SAMSUNG - שהתפגרה סוף סוף אחרי שנים שאני מיחל להסתלקותה לעולם שכולו טוב), כך שהחדשה צריכה להציג שיפור משמעותי.
יעזור גם אם תוכלו לכוון אותי לחנות מומלצת.
תודה,
ברוך
- Pakostnik
- חבר פעיל במיוחד

- תגובות: 621
- נתן תודות: 0
- קיבל תודות: 0
ממליץ בחום על טושיבה 32WL58.
אפשר גם לבדוק את שארפ LC32GA4 בפומביות.
סמסונג LA32R51B זולה ומצויינת למקורות טובים, פחות טובה לשידור טלוויזיה (לא ראיתי איך היא עם יס).
לא ראיתי מסכים של Viewpia, אבל אנשים שיודעים מספרים שהם רציניים.
פלזמה: אולי 37" של פנסוניק סדרה 8, אבל היא באה בלי רמקולים. זה מסך, לא טלוויזיה.
אפשר גם לבדוק את שארפ LC32GA4 בפומביות.
סמסונג LA32R51B זולה ומצויינת למקורות טובים, פחות טובה לשידור טלוויזיה (לא ראיתי איך היא עם יס).
לא ראיתי מסכים של Viewpia, אבל אנשים שיודעים מספרים שהם רציניים.
פלזמה: אולי 37" של פנסוניק סדרה 8, אבל היא באה בלי רמקולים. זה מסך, לא טלוויזיה.
- MartinHSabag
- מנהל

- תגובות: 59344
- שם מלא: מרטין סבג
- נתן תודות: 826 פעמים
- קיבל תודות: 1567 פעמים
- יצירת קשר:
אין ממש בעיה
אלא אם הבנות רוצות לעשות את זה בעצמן ואז הן לא ממש מסתדרות, אבל כמו שאמרתי, זה ממש לא קריטי.
לגבי הגודל - האם ההמלצה היא לא ללכת על פלזמה 42' בגלל המרחק?
לגבי הגודל - האם ההמלצה היא לא ללכת על פלזמה 42' בגלל המרחק?
מה הבעייה עם המרחק? ...
דווקא אני זוכר שכתבו פה בפורום לא מעט על זה שעבור 3 מטר מתאים 42 אז פתאום עבור 2.5 מטר עדיף לא לעבור את ה-32?
32 זה קטנציק זה שווה ערך לאולי 25 במסך 4:3 ...
עיקר השימוש לכבלים? לדעתי עדיף ללכת על פלזמה פנסוניק 37 סדרה 7 או אפילו 8 או על כל פלזמה אחרת שתיראה לכם טוב בגודל הזה (בדקו שידורי כבלים).
עדיף יותר ללכת קודם לחנות ולבדוק אם הגודל מתאים למרחק, אולי אפילו תגלו שמתאים לכם גם 42 (ויש פלזמות 42 טובות גם בתקציב הזה).
32 זה קטנציק זה שווה ערך לאולי 25 במסך 4:3 ...
עיקר השימוש לכבלים? לדעתי עדיף ללכת על פלזמה פנסוניק 37 סדרה 7 או אפילו 8 או על כל פלזמה אחרת שתיראה לכם טוב בגודל הזה (בדקו שידורי כבלים).
עדיף יותר ללכת קודם לחנות ולבדוק אם הגודל מתאים למרחק, אולי אפילו תגלו שמתאים לכם גם 42 (ויש פלזמות 42 טובות גם בתקציב הזה).
האמת היא שזה מה שאני חשבתי...
קצת הוציאו לי את הרוח מהמפרשים עם ההמלצה ללכת על 32', במקור חשבתי לקנות את הפנסוניק 42PW8.
מרחק הצפיה הוא קצת בעייתי למדידה אבל הוא בין 2.5 ל 3 מטר (תלוי בדיוק על איזה ספה בבית יושבים).
מרחק הצפיה הוא קצת בעייתי למדידה אבל הוא בין 2.5 ל 3 מטר (תלוי בדיוק על איזה ספה בבית יושבים).
- Pakostnik
- חבר פעיל במיוחד

- תגובות: 621
- נתן תודות: 0
- קיבל תודות: 0
Ncoder
32" זה בין 25 ל- 29 בגובה.
למרחק צפיה 3-3.2 מטר זה בסדר גמור, לפחות בשבילי. לא נראה קטן.
זה כן נראה קטן מידי בעולם תצוגה גדול. זאת השליה אופטית.
בעצם, הבדל בין 32 ו- 42 הוא בסך הכל 25 ס"מ.
אבל - כל אחד שיקבע לעצמו.
אבל - כל אחד שיקבע לעצמו.
ההבדל בין 2.5 ל-3 לדעתי ...
הוא גדול כשמדובר בטלוויזיה, אצלי למשל זה בדיוק 2.8 (ומדדתי כי זה באמת נתון חשוב) וכשהייתה לי פלזמה 37 אינטש הרגשתי שזה טיפה קטן, היום אני נעול על 42 כי זה בטוח יוריד לי את ההרגשה הזאת.
אני מציע לך למדוד ולבחון את המסכים בחנות, ממה שאני מבין אתה מתלבט בין 32 ל-42 וזה הבדל של שמיים וארץ (וגם טכנולוגי ומחיר).
אני מציע לך למדוד ולבחון את המסכים בחנות, ממה שאני מבין אתה מתלבט בין 32 ל-42 וזה הבדל של שמיים וארץ (וגם טכנולוגי ומחיר).
יש פרמטרים נוספים שלא לקחתם בחשבון כמו האם מדובר במסך HD או לא. כעקרון למסך HD אפשר לשבת קרוב יותר.
פרמטר חשוב נוסף הוא זווית צפייה (כשאתה יושב מול המסך, מה היא זווית שדה הראייה שמכסה את המסך)
Ncoder,
דווקא ב9:16 אתה מוגבל יותר בגודל מכיוון שזווית הצפייה תהיה גדולה יותר מאשר מסך 3:4 בעל אותו אורך אלכסון.
ניתן לראות את זה בלינק הבא:
http://www.myhometheater.homestead.com/ ... lator.html
עבור כל מרחק שתכניס, תקבל מסך 9:16 קטן יותר מאשר 3:4.
פרמטר חשוב נוסף הוא זווית צפייה (כשאתה יושב מול המסך, מה היא זווית שדה הראייה שמכסה את המסך)
Ncoder,
דווקא ב9:16 אתה מוגבל יותר בגודל מכיוון שזווית הצפייה תהיה גדולה יותר מאשר מסך 3:4 בעל אותו אורך אלכסון.
ניתן לראות את זה בלינק הבא:
http://www.myhometheater.homestead.com/ ... lator.html
עבור כל מרחק שתכניס, תקבל מסך 9:16 קטן יותר מאשר 3:4.
מהנדסות תוכנה לא משקרות לגבי הגיל שלהן-
הן פשוט עונות ב- HEXA.
הן פשוט עונות ב- HEXA.
Re: Ncoder
תגיד, pakostnik, עשית השוואה בין 32 ו42 גם אחד ליד השני, חוץ ממדידות? מפני שההבדל הוא לא "בסך הכל 25 ס"מ" אלא ההבדל בין מסך גדול למסך קטן שלא נותן בכלל תחושת קולנוע ביתי...Pakostnik כתב:32" זה בין 25 ל- 29 בגובה.
אבל - כל אחד שיקבע לעצמו....
- keyser
- עוסק בתחום

- תגובות: 15223
- שם מלא: מני דהן
- נתן תודות: 40 פעמים
- קיבל תודות: 264 פעמים
אכן יש הבדל בין 42 ל-32, והבדל משמעותי, אך לדעתי וזו רק דעתי למרחק 2.5 מ' 42" תהיה גדולה מדי. פשוט תוציא את העיניים. אבל שוב, זה רק אני, ויכול להיות שלך זה כן יהיה בסדר. אם תחליט ללכת על LCD 32 אני מצטרף לדעתו של Pakostnik- במחיר הזה טושיבה WL58 בהחלט רלוונטית וטובה. אם תחליט על פלזמה, לדעתי- פיליפס או פנסוניק, גם תמורה מלאה למחיר של 13K. אתה צריך לראות בעצמך, רק קח בחשבון ששם ה-32 ייראה לך קטן יותר מאשר מה שהיא תהיה בבית, כיוון שאולם תצוגה לרוב הוא גדול יותר, ויש לצד ה-32 גם כאלה גדולות יותר שיוצרות אשליה אופטית.
בהצלחה!!
בהצלחה!!